Na kriptovalutama je danas harakiri (BTC -11%, ETH -17%). Posljedicno tome slijedi pad na Nasdaq-u i tech dionicama, a onda vjerovatno i na S&P-u.
Posts by Chuck
-
-
Freight futures
Capesize down ~5%
Panamax down ~3%
-
BCI 5 T/C routes 180000 22128 -738
BPI 5 T/C routes 82500 25339 -234
BSI 10 T/C routes 58328 28948 -311
BHSI 7 T/C routes 38200 27666 -501
BDI INDEX 2514 -46
-
BCI 5 T/C routes 180000 22866 -1408
BPI 5 T/C routes 82500 25573 -90
BSI 10 T/C routes 58328 29259 -479
BHSI 7 T/C routes 38200 28167 -545
BDI INDEX 2560 -73
-
Opet danas indeksi vani padaju, pa me zanima zasto mislite da ce sada ljudi navaliti kupovati dionice pred recesiju ili stagflaciju koja je jos i gora od recesije?
Strani indeksi su od pocetka godine pali 20 - 30%, a Crobex je jos uvijek netaknut, za sada... Po prometima na ZSE zadnjih tjedana ne vidim bas puno interesa za kupnju...
vani i dalje trebaju padati, a vecina sastavnica crobexa dosta narasti da dođu priblizno valuacijama vani 💪
...Vani i dalje trebaju padati....a kod nas ce tada rasti...dok vani padaju....ako se racionalno sagledaju stvari sa povijesnim kontekstom i odnosom stranih i domacih indeksa tada lako dođemo do zakljucka...sve ovisi da li ce se nastaviti pad vani...a vjerojatno hoce zbog rata u Ukrajini, FED rate hike-a, tighteninga i svega ostaloga...
Jednostavno nema dobrih vijesti gdje god da okrenes, s ove ili druge strane oceana..embargo na uvoz Ruske nafte, rast cijena energenata... do sada neviđena inflacija...povecanje kamata...recesija....stagflacija...
Njemački analitičari: Ukrajina bi mogla izgubiti rat. Ako popustimo, slijedi mračna era za svijetNakon konfuznog početka invazije, ne čini se toliko nezamislivo da Rusija osvoji cijeli Donbaswww.jutarnji.hr -
slabo se ovi hvataju za džep,
https://zse.hr/hr/odrzana-inv…-sudionika/2467da nije ovo malo burzovnih entuzijasta. tzv. burekaša, bilo bi motaj kablove i isključi struju
Pusti ih da dobro razmisle i izračunaju, pa možda bude i za koji masni burek!
Opet danas indeksi vani padaju, pa me zanima zasto mislite da ce sada ljudi navaliti kupovati dionice pred recesiju ili stagflaciju koja je jos i gora od recesije?
Strani indeksi su od pocetka godine pali 20 - 30%, a Crobex je jos uvijek netaknut, za sada... Po prometima na ZSE zadnjih tjedana ne vidim bas puno interesa za kupnju...
-
https://www.seebiz.eu/kolumne/na-trz…ionicama/276520
Ne okrecite leđa dionicama.
Povijest je pokazala da su upravo neizvjesnost i strah pravo vrijeme za ulazak na tržište.
Neizvjesnost i strah su pravo vrijeme za ulazak na tržište kad su dionice podcijenjene što sada nije slučaj, baš nasuprot, strahovito su precijenjene, pogotovo vani.
Tako je, napokon realan post. P/E od 30 pa do 80 je brutalno precijenjen, tako da prostora za pad ima jos i kako...govorim za vani....Kod nas stize ljetna letargija, pa sve dalje ovisi koliko ce doci turista...
-
Krajem mjeseca idu vjerojatno neke korekcije da se ne uđe u medvjeđe tržište.
Ako je i neki oporavak može biti kratkog daha. Tehničari izgleda spavaju medvjeđe san
Imamo izvaredan rast BDP-a u 1Q diljem zapada, usprkos inflaciji...jedna Poljska i Rumunjska su snaženo rasle iako su prvi susjedi Ukrajine...
I Hrvatska je snažno povukla u 1Q:
Croatia’s gross domestic product advanced by 7 percent year-on-year in the first quarter of 2022
EDIT:Tako da ne vidim razlog zašto bi market reagirao daljnim padom...šok ratom u Ukrajini je prošao, tržište se prilagodilo i idemo dalje...
Q1 je raslo, ali rat je poceo krajem Q1...tako da...
-
Freight futures
Capesize down ~7%
Panamax down ~4%
-
Freight futures
Capesize down ~3%
Panamax down ~2%
-
Da sutra donesu odluku o rasprodaji brodova, zatvaranju kredita i prestanku drustva mogli bi isplatiti dionicare s cca. 600 kn minimum. Tako da sada i nije neki veliki rizik biti u dionici.
Kolega vjerovatno ste mislili cca 900 kn minimum obzirom na objavljeni NAV core cca 119$ i BV non cora cca 10$. Cca 129$ po tecaju $ cca 7,12, pa koliko ispadne.....
Trenutno imaju 800 000 000 kn duga pretezno u dolarima, pa im je dug u kunama u međuvremenu vjerojatno jos i porastao jer je rastao tecaj dolara, a zaduzuju se jos dodatno do 137 000 000 $ ako kupe 4 nova broda 137 000 000$ x 7,12 = 975 000 000 kn.
Sveukupno je to bez prodaje brodova 1 775 000 000 kn duga - eventualna prodaja brodova (za sada prodaju samo brod Ston, 19 500 000$ x 7.12 = 138 840 000 kn) = 1 636 160 000 kn duga
Vidjet cemo da li ce uskoro prodati jos koji brod, a mislim da moraju zbog odrzanja pozitivne bilance, ali vjerojatno nista od dividende ove godine, eventualno neke simbolicne.
Sveukupno je to jako puno duga i nula za isplatu dividende, te zatvaranje firme i isplatu dionicara, jer kao sto znamo iz slucaja Agrokor banke su u prednosti naplate, a dionicari su u zadnjem naplatnom redu kod prekinutog poslovanja.
Obavijest za kupnju brodova
Obavijest za prodaju broda Ston
-
Da mi je netko prije par godina kad su vozarine grebale po dnu rekao da će cijena dionice ATPL biti cca 500-550 kn pri ovakvim vozarinama, iznad 30.000 $, ne bih vjerovao. Stvarno je strah od batina prevelik. Dioničari na ZSE toliko su se naučili na batine u zadnjih 13 godina da više i nemaju vjere da dionica može i rasti. Strah totalno paralizira ulagače i doista rijetko tko vjeruje da ta pozitiva može i potrajati i koju godinu. To i je razlog zašto je ATPL toliko podcijenjena. Ljudi kad i uđu u dionicu i kad ista i poraste par postotaka, odmah se izlazi zbog straha da to ne može potrajati.
Al ja vjerujem da je ovo trenutak za brodare o kojem ćemo za par godina pričati kao o povijesnoj prilici. Nešto slično onome što je bilo 2008. koje se sa sjetom sjećamo.
Kad vec spominjete 2008., a sada smo tu negdje u slicnom povijesnom trenutku, sjetite se sto se desilo 2009. godine i koji je to bio pad vani i kod nas nakon propasti Lehman Brothersa, te koliko je dugo to mrcvarenje na ZSE trajalo i jos traje. ZSE se nikad nije od toga oporavila, a propast Agrokora 2017. je gurnuo burzu jos dublje. Osnovno pravilo na burzi, pa i na ZSE je zavrsiti ulaganje u plusu, pa makar bio i par postotaka, a sto je veci tim bolje za nas. Tko misli da je cast drzati dionice zauvijek, ne razmislja racionalno i taj na kraju sigurno gubi, pogotovo kod nas gdje nema bas previse likvidnosti i dionice ne rastu vjecno.
-
Zaraditi nesto ove godine kada gotovo sve pada je umjetnost, a gospodo vi koji ovdje nesebicno dijelite svoje znanje ste umjetnici. Kada maknemo emocije u stranu, ova tema je najbolje sto ova aplikacija ima.
-
Opet sve pada
STNG zelen, ZIM zelen, BDRY zelen. Gdje to pada?
Indeksi padaju
-
Opet sve pada
Stocks fall, heading for longest weekly losing streak since 2001
S&P 500
3,828.86
-1.84%
Dow 30
30,764.96
-1.56%
Nasdaq
11,084.75
-2.67%
-
https://www.seebiz.eu/trzista/glavas…-ulagace/276038
Daj Boze da i ovo dozivimo
Nista od toga za naseg zivotnog vijeka.
-
Nema dokapitalizacije sigurno do kraja godine!!!!
Najvjerojatnije da je i nema ove godine.
Planiraju dokapitalizaciju iduce godine kada svi najavljuju recesiju i pad vozarina. Sada im je preskupa za preuzimanje uz dokapitalizaciju.
-
GOLDEN OCEAN GROUP
NOK 153.80
20/05/2022 - 09:09 CETSince Open
+0.40 (+0.26%)
Since Previous Close
+4.90 (+3.29%)Kad se ubroji dividenda GOGL je trenutno na nekih +70% od prošlogodišnjeg vrha...eto što znači dobra dividenda....kad bi to imputirali na naše bulkere to bi izgledalo ovako:
ATPL 975 kn
JDPL 136 kn
ULPL 261 kn
Jeste onda bar kupili GOGL, pa da profitirate od tog rasta ili ocekujete rast jedne dionice, samo zato jer neka druga raste. Zanimljivo, kada strane dionice padaju onda je to ocekivana volatilnost i nikakav razlog za brigu, a kada rastu onda se ocekuje da se to preslika kod nas.
Brodari su vruća roba, bio sam mlad i naivan , al sad sam opet star i lud . All in drugovi i drugarice !
Nisi jedini, druže!
Dobronamjeran savjet, kada kupis samo jednu dionicu i ocekujes njen rast to je cisto kockanje, a ne ulaganje. Sta ako okrene smjer?
-
Pravo dno će biti kad ekipa odustane i od Applea. Ovo sada je kamilica kako će biti kada valuacije opet odjednom postanu važne. Ne budu važne i godinama..oko nekih papira bude veliki 'hype' i onda odjednom neki okidač za ono za što smo znali da ionako dolazi. Trenutno su na djelu rasprodaje, trejdanje u nadi da će biti bolje... Gle samo Microsoft.. Kompanija vrh vrhova, a dionica precijenjena do ludila.. Teslu ne moram posebno ni spominjati jer su moji stavovi o tome poznati.. Apple isto precijenjen, ali ne tako jako.. AMD?!
pozornica za mumbo-jambo je postavljena.......čeka se samo paljenje reflektora sutra......SqP je oko zadnjeg dna postavljenog u prošli, mislim, petak........i ako sutra ili sljedeći tjedan jače okinu bit če jako veselo .......
Prvo je zavladao Bear market, pa jucer pad od -4 do -5% sto je najgori pad od 2020., danas lagani nastavak pada, a na svaku novu losu vijest trziste zapocinje val panicne rasprodaje. Nasdaq je vec u minusu -28% u zadnjih 6 mjeseci, a to je, kako stvari stoje, tek pocetak.
-
Ovde očekujem raketu, vrlo skoro...brodarine jako dobre i dalje rastu...drugi kvaratal će biti brutalan...Ja i dalje očekujem divku, sa malim zakašnjenjem...opet kažem, nema razloga da je neisplate... I dalje kupujem po malo...
Rekao sam sto mislim o isplati dividende...prvo da vidimo revidirano izvjesce...pa poziv na GS....ako je opet ne odgode...a do tada ce se vidjeti kuda plovi svjetsko gospodarstvo...