1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Chuck

Posts by Chuck

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Chuck
    • February 7, 2022 at 5:57 PM
    Quote from accountant

Fini šortić na NET

Al su ga napucali... i onda propad?

Luđaci

Kolega, da li mi mozete objasniti kako shortate?

• DRY BULK

• Chuck
    • February 6, 2022 at 5:57 PM

Ove godine su po tablici do sada 06.02. najbolje vozarine za manje klase brodova (Panamax, Supramax, Handysize) unazad 10 godina, pa ce pretpostavljam takvi biti i rezultati za brodovlasnike sa flotama takvih brodova, dakle najbolji u zadnjih 10 godina.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Chuck
    • February 5, 2022 at 1:15 PM

ATPL Q3

BVPS 447kn

P/E 5,81

• Chuck
    • February 4, 2022 at 2:27 PM
    Quote from NaBiduAsku

kažem, nenormalno... SNAP +50%, neki dan -40% To je novo normalno, da. Ponzi kripto dijonička kockarnica. USA.

To je i prilika za dobru zaradu, ako se bavis trejdanjem. Samo treba biti oprezan, pogotovo uz polugu, ako je tko koristi.

• Što smo danas tržili

• Chuck
    • February 4, 2022 at 2:24 PM

Prodao jucer TSLA u USA

• Chuck
    • February 1, 2022 at 10:35 PM
    Quote from accountant
    Quote from Chuck

Evo kupio sam svoju prvu stranu dionicu TSLA, pa javljam. Inace volim elektricna vozila, pa zasto ne sudjelovati u rastu te industrije. Ako moze Rimac, zasto ne bi i mi ostali :).

Vi ste svi ovdje profesionalci, a ja tek pocinjem, pa mi je zanimljivo citati takve znalce.

možete nam malo detaljnije pojasniti zašto ste kupili baš TSLA?

inače TSLA slovi za 'skuplju' dionicu

ima i LCID ili RIVN, od 'kineskih' NIO i XPEV zatim LI

od manje razvikanih FSR

zadnje vrijeme i na F (Ford) možete gledati kao EV play jer ulaze i oni s onim svojim F150

ne sudim, već zanima me kako kao početnik razmišljate pa vam netko od kolega možda može pojasniti što vas bude zanimalo

ovdje se zaista trudimo: neki daju fundamentalne analize, neki bace tehničku da vidimo kad je bolje ući, drugi jednostavno prenose vijesti i analize s drugih mjesta (Twitter npr.)

dobro došli!

Display More

Hvala na pitanju i dobrodoslici!

Kupio sam Teslu prosli tjedan jer je cijena dionice jako pala, pa sam ju kupio i trenutno sam u plusu. Sada vise ne znam sto da radim, pa ne radim nista, ali planiram uskoro prodati, pa kupiti nesto drugo. Ostale dionice koje spominjete nisam gledao, ali cu ih svakako prouciti i pogledati grafove i kako se do sada kretala cijena.

Jos uvijek ne znam kako zashortati dionicu, a zadnji put mi nitko nije odgovorio na pitanje, pa ako netko zna kako i preko kojeg brokera mogu to napraviti bio bih zahvalan. Takodjer mi nije jasno kako se mogu dignuti margini i poluge za strane dionice, a ne znam da li to netko od vas ovdje koristi.

• Chuck
    • February 1, 2022 at 6:38 PM

Evo kupio sam svoju prvu stranu dionicu TSLA, pa javljam. Inace volim elektricna vozila, pa zasto ne sudjelovati u rastu te industrije. Ako moze Rimac, zasto ne bi i mi ostali :).

Vi ste svi ovdje profesionalci, a ja tek pocinjem, pa mi je zanimljivo citati takve znalce.

• Chuck
    • January 13, 2022 at 8:42 PM

Vidim da ste ovdje svi iskusni trgovci dionicama vani, za razliku od mene koji se time jos nisam bavio i nemam puno iskustva sa dionicama vani, vec vise sa kriptovalutama, rudarenjem, walletima i slicnim, a sad prvi put pisem na ovom forumu. Od hrvatskih dionica imam nesto dionica HT-a, Adrisa, Ernt-a, Atpl-a vec godinama i ne pratim to bas previse, jer su mi bile zanimljivije kriptovalute, a i moglo se vise zaraditi jer je vecina kriptovaluta rasla eksponencijalno.

Mozda je netko vec pitao, a ne znam da li sam na pravoj temi, pa se unaprijed svima ispricavam, jer se jos ne snalazim ovdje, ali kako ja mogu zashortati dionice vani i preko kojeg brokera to mogu napraviti. Jel mogu preko Interkapitala to raditi? Postoje li neke upute za pocetnike za trgovanje dionicama vani na ovom forumu?

Inace ovaj forum, a pogotovo ovu temu mi je preporucio prijatelj, jer kaze da ovdje pisu iskusni ulagaci i daju mu ideje za trgovanje po tehnickoj analizi.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt