Fini šortić na NET
Al su ga napucali... i onda propad?
Luđaci
Kolega, da li mi mozete objasniti kako shortate?
Fini šortić na NET
Al su ga napucali... i onda propad?
Luđaci
Kolega, da li mi mozete objasniti kako shortate?
Ove godine su po tablici do sada 06.02. najbolje vozarine za manje klase brodova (Panamax, Supramax, Handysize) unazad 10 godina, pa ce pretpostavljam takvi biti i rezultati za brodovlasnike sa flotama takvih brodova, dakle najbolji u zadnjih 10 godina.
ATPL Q3
BVPS 447kn
P/E 5,81
kažem, nenormalno... SNAP +50%, neki dan -40% To je novo normalno, da. Ponzi kripto dijonička kockarnica. USA.
To je i prilika za dobru zaradu, ako se bavis trejdanjem. Samo treba biti oprezan, pogotovo uz polugu, ako je tko koristi.
Prodao jucer TSLA u USA
Display MoreEvo kupio sam svoju prvu stranu dionicu TSLA, pa javljam. Inace volim elektricna vozila, pa zasto ne sudjelovati u rastu te industrije. Ako moze Rimac, zasto ne bi i mi ostali .
Vi ste svi ovdje profesionalci, a ja tek pocinjem, pa mi je zanimljivo citati takve znalce.
možete nam malo detaljnije pojasniti zašto ste kupili baš TSLA?
inače TSLA slovi za 'skuplju' dionicu
ima i LCID ili RIVN, od 'kineskih' NIO i XPEV zatim LI
od manje razvikanih FSR
zadnje vrijeme i na F (Ford) možete gledati kao EV play jer ulaze i oni s onim svojim F150
ne sudim, već zanima me kako kao početnik razmišljate pa vam netko od kolega možda može pojasniti što vas bude zanimalo
ovdje se zaista trudimo: neki daju fundamentalne analize, neki bace tehničku da vidimo kad je bolje ući, drugi jednostavno prenose vijesti i analize s drugih mjesta (Twitter npr.)
dobro došli!
Hvala na pitanju i dobrodoslici!
Kupio sam Teslu prosli tjedan jer je cijena dionice jako pala, pa sam ju kupio i trenutno sam u plusu. Sada vise ne znam sto da radim, pa ne radim nista, ali planiram uskoro prodati, pa kupiti nesto drugo. Ostale dionice koje spominjete nisam gledao, ali cu ih svakako prouciti i pogledati grafove i kako se do sada kretala cijena.
Jos uvijek ne znam kako zashortati dionicu, a zadnji put mi nitko nije odgovorio na pitanje, pa ako netko zna kako i preko kojeg brokera mogu to napraviti bio bih zahvalan. Takodjer mi nije jasno kako se mogu dignuti margini i poluge za strane dionice, a ne znam da li to netko od vas ovdje koristi.
Evo kupio sam svoju prvu stranu dionicu TSLA, pa javljam. Inace volim elektricna vozila, pa zasto ne sudjelovati u rastu te industrije. Ako moze Rimac, zasto ne bi i mi ostali .
Vi ste svi ovdje profesionalci, a ja tek pocinjem, pa mi je zanimljivo citati takve znalce.
Vidim da ste ovdje svi iskusni trgovci dionicama vani, za razliku od mene koji se time jos nisam bavio i nemam puno iskustva sa dionicama vani, vec vise sa kriptovalutama, rudarenjem, walletima i slicnim, a sad prvi put pisem na ovom forumu. Od hrvatskih dionica imam nesto dionica HT-a, Adrisa, Ernt-a, Atpl-a vec godinama i ne pratim to bas previse, jer su mi bile zanimljivije kriptovalute, a i moglo se vise zaraditi jer je vecina kriptovaluta rasla eksponencijalno.
Mozda je netko vec pitao, a ne znam da li sam na pravoj temi, pa se unaprijed svima ispricavam, jer se jos ne snalazim ovdje, ali kako ja mogu zashortati dionice vani i preko kojeg brokera to mogu napraviti. Jel mogu preko Interkapitala to raditi? Postoje li neke upute za pocetnike za trgovanje dionicama vani na ovom forumu?
Inace ovaj forum, a pogotovo ovu temu mi je preporucio prijatelj, jer kaze da ovdje pisu iskusni ulagaci i daju mu ideje za trgovanje po tehnickoj analizi.