1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. goldfinger

Posts by goldfinger

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• goldfinger
    • February 22, 2022 at 12:15 PM
    Quote from Marin83
    Quote from goldfinger

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

To bi ovako trebalo izgledati.

Nije ti baš usporedba jer Zapad ne pokreče rat, veća ekonomski patuljak koji čini 2% svjetskog nominalnog BDP anektira ono što je de facto njegovo ,sada postaje i de iure. A u suštini se ništa ne mijenja.

Pa na zadnjoj slici rat je pokrenuo isti taj "ekonomski patuljak" i jednako je market reagirao.

• goldfinger
    • February 22, 2022 at 10:39 AM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

To bi ovako trebalo izgledati.

• CORONA virus

• goldfinger
    • February 21, 2022 at 10:09 AM

A điksan...pravi burzovni maher, ne piša prema vjetru.

• goldfinger
    • February 18, 2022 at 2:57 PM
    Quote from Moller
    Quote from goldfinger

Ni meni.

Još na sve povećanje kamata, a sve skupo i napuhano.

Zato sam i nedavno počeo zatvarati pozicije, prvenstveno one sa većim prinosom.

Za utopit ostaju još atlantcoin i optima.

Ostaviti ću par dionica sa dobrom dividendom i čekam u rovu.

ne zaboravite ponijeti i nešto konzervi od Podravke, bio bih zahvalan :) da imamo barem 5kn za dividendu

Display More

Prodao sam podravku, sad kupujem samo gavrilović :)

• goldfinger
    • February 18, 2022 at 2:51 PM
    Quote from hugh
    Quote from goldfinger

Navodno ruski separatisti evakuiraju žene i djecu iz Ukrajine u Rusiju...

uf, kako mi se ne sviđa sve ovo........em zbog ljudi tamo, em što bi se trgovina na burzama mogla pretvorit u ruski rulet......

Ni meni.

Još na sve povećanje kamata, a sve skupo i napuhano.

Zato sam i nedavno počeo zatvarati pozicije, prvenstveno one sa većim prinosom.

Za utopit ostaju još atlantcoin i optima.

Ostaviti ću par dionica sa dobrom dividendom i čekam u rovu.

• goldfinger
    • February 18, 2022 at 2:38 PM
    Quote from hugh

USA + futuresi su se istopili a i na dax-u je počelo jače crvenit.....u jednom je trenutku za manje od minutu skliznio sa -0,2 na -0,7

Navodno ruski separatisti evakuiraju žene i djecu iz Ukrajine u Rusiju...

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• goldfinger
    • February 17, 2022 at 9:41 AM

Mislio sam da sam već sve vidio na ovoj dionici...a vidi sad ovo.

Tko tu koga???

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• goldfinger
    • February 14, 2022 at 9:41 AM
    Quote from Marin83
    Quote from goldfinger

Ne znam čemu čuđenje. Ukrajinci i bjelorusi nisu nisu postojali dok komunisti nisu crtali granice

Naravno da su postojali, odnosno razvijali su se kao zaseban etnitet od slavenskih plemena koja su bila pod Mongolima.

Bjelorusi su nastali od pravoslavnih slavenskih plemena po vlašću Litve, Ukrajinci od pravoslavnih slavenskih plemena pod vlašću Poljske, dok su Rusi razvili svoj zaseban identitet pod Mongolima. Nemoj molim te su srbijansku propagandu gutati. Nitko nije nastao od nikoga, već su se sva tri etnosa razvijala zasebno, nakon propasti Kijevskog Rusa.

Govorio sam o nacionalnim državama, ne kao o narodima.

Problem nastaje kod lošeg određivanja granica, kao što je slučaj sa Krimom i Dombasom.

Nitko normalan ne spori da je zapadna Ukrajina, da kažem ukrajinska.

Pobjednici prvog svjetskog rata su tako stvorili problem kada su Švabima prekrajali granice. (Sudet, istočna Pruska i Ruhr)

Hoću reći da je davno barut postavljen, dovoljno je da se retorika zaoštri i zaiskri.

• goldfinger
    • February 13, 2022 at 7:58 PM

Ne znam čemu čuđenje. Ukrajinci i bjelorusi nisu nisu postojali dok komunisti nisu crtali granice. Jedino europsko od te cijele priče je galicija koja je bila u sklopu austougarske. A krim je ruski od kad je i rusije.

• goldfinger
    • February 12, 2022 at 7:55 PM

Meni se tu čini da se ukrajina sprema vojnim putem vratiti krim i dombas, a ne da rusi prijete invazijom. I ne treba željeti poraz nuklearnoj sili, nekako se ne uklapa u današnje eko/zelene/anti CO2,metan trendove

• Porez na kapitalnu dobit

• goldfinger
    • February 12, 2022 at 7:40 PM
    Quote from tollway

poznato mi da se mora platiti. hita vrlo korektno odradila svoj posao za dio koji sam prodavao preko njih. za ostalu količinu sam sam izračunao ulaz,uključio proviziju i odbio od isplaćene cifre. na skdd skinuo isplatu iz javne ponude. pribrojio izvještaju od brokera i to je to. ako nebu dobro, budu rekli ili zvali.

Ne budu ništa javili. Proći će mjeseci, možda i godine dok netko ne obradi taj izvještaj. I sve ovisi o referentu koliko će picajzlirati.

• goldfinger
    • February 12, 2022 at 7:25 PM
    Quote from tollway
    Quote from tollway

za prošlu g sam obvezan pijaviti porez na kapitalnu dobit. dio sunce koncerna sam prodao na burzi, a za drugi dio u javnoj ponudi. ima li netko iskustva kako s to rješava kad prodaja ide preko skdd? šalju li oni obračun za taj dio ili nekako drugačije?

ovo gore je moj post od 29.01. na koji nitko nije reagirao. vjerovatno zato jer nitko nije bio u sličnim situacijama ili stvarno nitko od forumaša nezna!!??

Svejedno je da li si prodao na burzi, javnoj ponudi ili kod javnog bilježnika. Ako podliježe porezu, mora se platiti. Skdd šalje obavijest o namiri svake transakcija bila ona preko burze ili bilo kako drugačije. To što je dio išao preko javne ponude samo predstavlja problem brokeru jer ne može izračunati kompletan porez.

• goldfinger
    • February 12, 2022 at 8:53 AM

Ne treba.

Možeš imati samo jednu veću transakciju koja podliježe oporezivanju.

Za to ti i ne treba lista od brokera.

• CORONA virus

• goldfinger
    • February 9, 2022 at 4:47 PM
    Quote from Moller
    Quote from havi

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-traje-15155969

Kao na losem tripu :)

neka plati kada ne pazi na satu, Capak i Beroš već dvije godine drže predavanje i edukaciju o virusu, koji izlazi iz čovjeka točno deseti dan u taj sat od kako je ušao u njega

Po novom demon izlazi točno nakon 5 dana. Kontakti su malo problematičniji, nakon 7 dana više nisu bioteroristi.

Quote from NaBiduAsku

;( pojeo vuk magare https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…itivne-15156019

Ode đikić na biro.

• goldfinger
    • February 9, 2022 at 11:32 AM
    Quote from FredPrerry

Ekipa imam nedoumicu.

Imao sam jednu dionicu koju sam držao više od 2 godine te prodao s debelim minusom (DLKV :cursing: ), dok sam na ostalima ostvario neku zaradu. Generalno sam na kraju godine u gubitku. Da li to prijavljujem poreznoj ili ne? Zbunjuje me s obzirom da sam dionicu koju sam prodao sa debelim minusom držao više od 2 godine.

Da sam na tvom mjestu, ne bih to prijavio.

Nisam prijavio ni dobit nakon držanja preko dvije godine.

Da li sam nadležan i 100% siguran u to, nisam.

• Inflacija

• goldfinger
    • February 9, 2022 at 11:07 AM
    Quote from etoimene

Gdje sam ja spominjao nekretnine i dionice?

Pa spominjao si zadužiti se za cash.

Što bi konkretno radio sa cashom?

• Inflacija

• goldfinger
    • February 9, 2022 at 11:03 AM
    Quote from etoimene
    Quote from zlocesti

Nema načina za pobjediti je, treba je samo preživjeti.

Ja sam upoznao tipa koji je u inflaciji na "mjenjačkim poslovima" napravio kuću. :)

A kupnja na čekove?

Quote from zlocesti

sjesti na cash i čekati .?

U inflaciji? Sjesti na cash? :?:

Zaduži se s fiksnom kamatom do zuba!

Display More

Ma da....pa sve preplati.

I da je inflacija 10%, malo je koliko su skupe nekretnine i dionice vani.

Jedino što nije raslo zadnjih godina je zlato, ali pitanje je kako će se zlato ponašati pored novih generacija.

• CORONA virus

• goldfinger
    • February 9, 2022 at 11:00 AM

Još jedna pljuska koronamanijacima

Švedska danas ukinula mjere, prestala testirati i otvorila granice
    TOČNO u ponoć, otprilike dvije godine nakon početka pandemije, Švedska je ukinula sve epidemiološke mjere.
    www.index.hr
  • Inflacija

• goldfinger
    • February 9, 2022 at 9:42 AM

Da, stvaraju se preduvijeti za veliko sra..e.

ECB je kasnio sa popuštanjem i onim poznatim Merkelinim stezanjem remena.

Sad kasne sa podizanjem.

A što možeš, kad ih guše briselske birokratske pijavice.

• goldfinger
    • February 8, 2022 at 4:18 PM
    Quote from jack_zg
    Quote from Parica

Turisti će razvalit ovu godinu...ovo nije normalno...

Upravo zvao za rezervirat hotel Amarin (Maistra) ovaj vikend...nema prazne sobe, sve puno, minimalna cijena noćenja (ovisno o sobi) 300EUR...sve puno...ne mogu sebi doći

Hotel Lišanj (JDRN) ovaj vikend nude po 185 EUR/noć...brutalno

Na Black friday sam rezervirao hotel Vespera (Jadranka) ovo ljeto, uz sve popuste dobio sam 290 EUR/noć...prošle godine istu Vesperu rezervirao u svibnju za 200 EUR/noć...trenutno nude identične sobe kao moju za 350 EUR/noć

Ne pišem ovo isključivo zbog dionica nego samo želim naglasit da će ova sezona bit daleko bolja od 2019. i razvalit će nam i sezona i BDP i skupa s njima i dionice :) :) :) .

Crno jaje ti je imalo akciju baš za ovaj period do 15.2. Probaj za vikend krajem 2. mjeseca....

Display More

Tako je....i amarin se donedavno dao uzeti za 300 eura za dvije noći. Bio sam u jednim

termama ovaj vikend. Sve puno slovenaca i austrijanaca. Sezona će biti rekordna.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt