1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. goldfinger

Posts by goldfinger

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• goldfinger
    • April 9, 2020 at 9:06 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Jubito

Kakav predsjednik - takva burza.

Uvjeravao je Kramp prije tri tjedna merikance da COVID nije ništa nego malo jača gripa.

I preporuke za liječenje je davao. U sve se razumije, ko Bandić.

Trenutno ih je 419.000 bolesnih i 14.000 mrtvih najviše zahvaljujući njemu, a nije još ni počelo.

Sad ih uvjerava da neće biti ekonomskih posljedica i da će i dalje biti America first.

Da, biti će first, po broju oboljelih i broju umrlih, Zapravo to već jesu ....

A što se burze tiče, živi i zdravi bili pa vidjeli.

Prije im je burza reagirala na vijesti o nezaposlenosti, rastu gospodarstva, stanju hipotekarnih kredita, kamatnim stopama FED-a, cijenama nafte, a sad skaču kad je broj novooboljelih i mrtvih manji nego dan prije. Potpuno iracionalno.

Display More

pratim dosta šta se tamo događa već par godina i od tamo su prve krenule glasine o mogućoj recesiji u 2020. nakon one zadnje korekcije.

i sad kad je ovo sve počelo i ljudi su ostali bez posla njima je "ne-američki" sjedit doma, dobivat novce i ne raditi ništa.

isto tako, Trump se cijeli mandat mučio sa njihovom centralnom bankom da kamate sruši na razine oko 0%, ispod se neće ići jer je to isto "ne-američki", i prvo što je napravio je da je izglasao zakon kojim misli obnoviti dobar dio infrastrukture.

e sad, kad vidimo šta se za to vrijeme radilo u Europi gdje su negativne kamate već skoro 10 god,, odgovor je jedno veliko NIŠTA.

velikom dijelu Europe ovaj dio sjedi doma i ne radi ništa je itekako bio privlačan, pa su baljezgali o temeljnom dohodku i sličnim gluparijama, infrastruktura se nije ni spominjala, iako je već dotrajala.

da nije bilo ove Korone, ne bi se nikad počelo pričati da se novac napokon upuca u obnovu infrastrukture i tako ljudima da posla, nego bi se gubilo dragocjeno vrijeme na politikanstvo od kojeg nitko nije imao koristi.

nadam se da će i naši krenuti u tom smjeru i da će EU novci otići na obnovu infrastrukture, a ne na uhljebarine.

Display More

Možda sam u krivu, ali gdje su u Europi negativne kamate već skoro 10 godina?

Koliko znam, ECB je tek prije nekoliko godina počeo sa kvantitativnim popuštanjem.

• CORONA virus

• goldfinger
    • April 3, 2020 at 11:47 AM
    Quote from malibu

Talijani i predviđanja po regijama kad bi trebala corona doći na 0

https://www.ilmeteo.it/notizie/corona…one-per-regione

To nije nula, to je stotina.

Pitanje je kad će i da li će ikad na nula.

• goldfinger
    • April 2, 2020 at 10:39 AM
    Quote from komot
    Quote from goldfinger

Gospodarske mjere su dobre, zato je crobex zelen.

Sada Plenki mora pokazati muda i napraviti ono što svi već znamo godinama da se treba napraviti.

Životna prilika, kao i svima nama.

Izborna je godina i teško da će biti otpuštanja u javnom sektoru. A i pitanje je dal bi to i bila dobra mjera ovako nabrzinu izbacit ljude na ulicu u sred krize. Biti će vjerojatno linearno smanjivanje plaća, a to nije ono što nam dugoročno treba. Trebaju nam ljudi koji efikasno rade i da su za to pošteno plaćeni, znači otpuštanje ovih koji ne rade i povečanje plaće efikasnima po transparentnim kriterijima.

Ne treba smanjivati plaće. Rezati ne efikasni dio sektora, to da.

• goldfinger
    • April 2, 2020 at 10:29 AM
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ze/2169912.aspx

Nadam se da ćemo teret krize rasporediti ravnomjerno, između javnog i realnog sektora

Svi smo u istom loncu.

Crobex u zelenom ???:)

Gospodarske mjere su dobre, zato je crobex zelen.

Sada Plenki mora pokazati muda i napraviti ono što svi već znamo godinama da se treba napraviti.

Životna prilika, kao i svima nama.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• goldfinger
    • April 2, 2020 at 9:47 AM

Sudeći prema trgovanju na Optimi zadnja dva dana... u finalu smo, 90. minuta.

• CORONA virus

• goldfinger
    • April 1, 2020 at 9:21 AM
    Quote from accountant
    Quote from goldfinger

Očiti padajući trend. Ako se budu pridržavali mjera, za tri tjedna su na nekih 100 zaraženih dnevno. Moja procjena.

ovo je sve totalno krivo... polazište je krivo: veće ispitivanje populacije, veći broj zaraženih, manja smrtnost

digla cijela Europa frku ni oko čega rekao bih:

Virus was probably present among the young much earlier Iceland

Sve stoji. Ali i ovakav graf, sa krnjim inputima, je padajući.

• CORONA virus

• goldfinger
    • April 1, 2020 at 8:59 AM
    Quote from ZSEZSE

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kako Vam se ovo čini?

Očiti padajući trend. Ako se budu pridržavali mjera, za tri tjedna su na nekih 100 zaraženih dnevno. Moja procjena.

• CORONA virus

• goldfinger
    • March 31, 2020 at 9:14 PM

Olabavit ćemo mi i prije lipnja, sve mi se čini. Za mjesec dana više nećemo pričati o virusu, već o podizanju ekonomije.

• goldfinger
    • March 30, 2020 at 7:17 PM

Pa valjda će se zaduživanjem kompenzirati pad gospodarskih aktivnosti. Bez toga bi pad i bio čak 30%. Slijedi epsko zaduživanje.

• CORONA virus

• goldfinger
    • March 30, 2020 at 6:20 PM

To je to. 4000 novozaraženih u Italiji. Kraj se nadzire.

• goldfinger
    • March 30, 2020 at 5:56 PM
    Quote from kupoprodajnik

Pa da. Sto se cudite?

Turizam i s njim povezane djelatnosti, sezonirano i oko sezone, cine blizu 20% GDP-a. Od toga ce se ostvariti, tj. ostvarilo se nekih 1 do 2% u predsezoni, vrlo sitno u Istri i Dubrovniku. Sezona i postsezona nista.

Ugostiteljstvo, obrti, usluge na kontinentu ce imati teske gubitke, transport takodjer, i to je jos nekoliko %, cak mozda i vise od 10%, istrazite malo.

Opao je izvoz generalno, ali i uvoz, pa se to ponistava djelomicno.

Takodjer, silno pada i osobna potrosnja. Samo hrana se kupuje, odjeca nista, auti nista, sve stoji. Usluge nista.

Znaci 30% je neko srednje ocekivanje. Moze biti i gore.

Pa sto mislite da je situacija sjajna kad je Vlada bez puno razmisljanja odlucila satrati 30 mlrd kn, i to samo za prvu ruku? Morat ce jos puno vise samo da ublazi katastrofu.

Eh da, i opadaju sigurno i devizne doznake. Zato i imate pritisak na rast eura.

Display More

A sto ako se ipak malo pokrene sve početkom Lipnja? Spasi se manji dio sezone, turizam ipak ne bude baš 0? Pokrene se transport, obrti, potrošnja i sve ostalo. Da li je onda moguć optimistični pad od 10%?

• goldfinger
    • March 30, 2020 at 5:41 PM
    Quote from kupoprodajnik

Po meni, ovako ugrubo, 30% u 2020.

A onda jos 5 do 10% u 2021.

Ako je potrebno mogu i rasclaniti prognozu na sastavne komponente, ali to imamo u vidu svi na skoro isti nacin.

Jesam ja to dobro pročitao, pad BDP-a od 30%?

• CORONA virus

• goldfinger
    • March 29, 2020 at 6:53 PM
    Quote from havi
    Quote from goldfinger

Talijani su izgleda na vrhuncu, što je dobra vijesti. Nadam se da je u narednim danima faza čekića.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…jucer/10147720/

Nadajmo se da ce i narednih dana krenut prema sve manjem broju oboljelih....

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Već se tjedan dana kreću oko ovog broja +-10%. Čini se da je to plafon.

• CORONA virus

• goldfinger
    • March 29, 2020 at 6:43 PM

Talijani su izgleda na vrhuncu, što je dobra vijesti. Nadam se da je u narednim danima faza čekića.

• Birtija

• goldfinger
    • March 28, 2020 at 9:11 PM

Davno je rekla jedna naša intelektualka, srušiti i izgraditi još starije. To je rješenje.

• Status korisnika - ograničenja i bodovi

• goldfinger
    • March 27, 2020 at 11:55 AM
    Quote from marcel

Lajkao bih Vaš post kolega goldfinger, ali ne mogu.

Ne znam čemu opće to ocjenjivanje, like-disllike?

Koja je to sujeta, samoljubivost ili egocentrizam da nas uzrujava kada nam netko zalijepi prst dolje. Trolanje i negativne emocije su naša svakodnevnica nažalost, i ne možemo je izbjeći jer živimo u vrijeme u kojem vlada kult amatera.

Mislim da bi bilo bolje da ocjenjivanje uopće ne postoji.

Objavite svijetu najveći istinu koju možemo zamisliti i budite sigurni da će se naći puno onih koji ća vam dati palac dolje. To je naš svijet.

Što u pogledu relevantnosti, istinitosti, argumentacije za jedan post znači ocjena koju nam je netko dao?

Što sam po sebi primljeni broj lajkova govore o autoru?

Mislim, malo toga.

Display More

Slažem se s vama.

Ali u svijetu likea/dislikea, statusa, infulensera, selfia i ostalih pizdrarija....teško je očekivati da to neće ponuditi, barem oni forumi koji drže do sebe.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• goldfinger
    • March 27, 2020 at 11:36 AM
    Quote from lerfeon

nije mi jasno zašto bi banka držala 7 godina udio nemala od toga ništa i potom prodala ispod cijene (ht bar nešto zaradio) a trećina njihova

Možda zato da otplate kredit, kamate.

Imam dionice optime.

• goldfinger
    • March 27, 2020 at 8:52 AM
    Quote from ico8888
    Quote from zlocesti

https://www.bankazlata.com/shop/investici…luga-od-1-unce/

Ovo je trebalo kupiti, a ne papire

Ja sam svoje unce platila 10 800 kn, valjda pred mjesec, mjesec i pol dana

Mislim da je svima opce poznato da zlato uvijek raste u krizama,a posto svi najavljuju opaku krizu logicno je da raste.

Ne očekujem eksploziju rasta cijene zlata kao što je to bilo prije 10-12 godina.

Ako zanemarimo kreditno-nekretninski slom koji je povukao sve ostale grane, tada je bilo bilo govora o raspadu EURA, dolara i općenito FIAT valuta.

To zadnje je lansiralo zlato.

• Status korisnika - ograničenja i bodovi

• goldfinger
    • March 26, 2020 at 9:09 PM
    Quote from marcel

Poštovani, zašto se odjednom pojavilo moderiranje i čekanje na objavu?

Jedan od razloga zašto su ljudi hrlili ovamo jest upravo taj što smo na onom drugom forumu morali čekati danima da se nešto odobri.

Hoćemo li i ovdje morati koristi šifre, odnosno ne spominjati neka imena kako se post ne bi obrisao?

Mislim da riječ o početnicima. Par postova i nema odobravanja. Naj se srditi.

• goldfinger
    • March 26, 2020 at 8:52 PM

Vidim da ameri pripremaju teren za još jedan brutalni pad ili dva od 10%. Podaci i situacija na terenu su katastrofalni, a bikovi i dalje bodu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt