Display MoreTreba prijaviti i neoporezive prihode unutar JOPPD obrasca, na drugoj strani pod retkom br.1 staviš oporezive primitke, pod retkom br.2 neoporezive. Sve skupa minuta više posla.
Također u poseban stupac trebaš stavit kapitalne dobitke ostvarene u inozemstvu, tj u poseban stupac za one zemlje s kojima imamo potpisan sporazum o izbjegavanju dvostrukog oprezivanja, a u poseban supac one zemlje s kojima nemamo, svaka kategorija ima svoju šifru od 1001-1006.
Da li ste kolega sigurni da je potrebno upisati i neoporezive primitke u JOPPD obrazac ?
Ja tu uvijek upišem nulu jer čemu prijavljivati nešto što ne podliježe oporezivanju.
Koga briga koliko sam na dobitku ako nisam dužna na to platiti porez ?
Također ako sam ostvarila dobit na prodanim dionicama koje sam držala dulje od dvije godine JOPPD obrazac uopće nisam dužna ni podnijeti poreznoj, barem ja tako mislim i radim.
Koliko ja znam, od teta poreznica, ovo je točno. Ne morate prijaviti gubitak, dobitak ispod 115 kn(ili koliko već). Ne morate prijaviti ni dobitak ako dionica ima dvije godine. Prijavljuje se ono što se mora, kao i na carini...vaša je dužnost i obaveza da znate što se mora prijaviti