1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. goldfinger

Posts by goldfinger

• Porez na kapitalnu dobit

• goldfinger
    • January 11, 2021 at 6:53 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Marin83

Treba prijaviti i neoporezive prihode unutar JOPPD obrasca, na drugoj strani pod retkom br.1 staviš oporezive primitke, pod retkom br.2 neoporezive. Sve skupa minuta više posla.

Također u poseban stupac trebaš stavit kapitalne dobitke ostvarene u inozemstvu, tj u poseban stupac za one zemlje s kojima imamo potpisan sporazum o izbjegavanju dvostrukog oprezivanja, a u poseban supac one zemlje s kojima nemamo, svaka kategorija ima svoju šifru od 1001-1006.

Da li ste kolega sigurni da je potrebno upisati i neoporezive primitke u JOPPD obrazac ?

Ja tu uvijek upišem nulu jer čemu prijavljivati nešto što ne podliježe oporezivanju.

Koga briga koliko sam na dobitku ako nisam dužna na to platiti porez ?

Također ako sam ostvarila dobit na prodanim dionicama koje sam držala dulje od dvije godine JOPPD obrazac uopće nisam dužna ni podnijeti poreznoj, barem ja tako mislim i radim.

Display More

Koliko ja znam, od teta poreznica, ovo je točno. Ne morate prijaviti gubitak, dobitak ispod 115 kn(ili koliko već). Ne morate prijaviti ni dobitak ako dionica ima dvije godine. Prijavljuje se ono što se mora, kao i na carini...vaša je dužnost i obaveza da znate što se mora prijaviti

• CORONA virus

• goldfinger
    • January 9, 2021 at 9:03 AM

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…dinama-15041469

U oceanu gluposti i bari straha, napokon razuman zaključak... I to od bitnih igrača. Kako dalje širiti paniku?

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• goldfinger
    • December 30, 2020 at 10:18 AM
    Quote from hugh

da li je zaba još nekome ovdje ponudila raskid pčelice sa unaprijed isplačenom ali naravno diskontiranom kamatnom stopom?...u ugovoru je kamata od 4% ne mora se raskinuti .....do 12 ili 16 godina djeteta.....

Je, meni.

Iz kojeg razloga to šalju?

• CORONA virus

• goldfinger
    • December 27, 2020 at 12:03 PM
    Quote from renchi

Tako da fearmongeri bi trebali prestati pricati i izimsljati strahote, kao da nam nije dovoljno strasno i ovako.

Ovo je sukus ovog korona ludila.

Ove godine je izrečeno i napisano toliko gluposti da smo mirni sljedećih 100 godina.

Koliko se ljudi sa viših instanci osramotilo i kompromitiralo da će biti pravo čudo sačuvati povjerenje u institucije.

• CORONA virus

• goldfinger
    • December 23, 2020 at 12:09 PM

Tvrditi da će rezultat testa biti nešto drugo od nula ili jedan je ludost. To nitko na svijetu nije sporio, ikada.

Niti je bio predmet rasprave, igdje. Spori se osjetljivost PCR testa i tumačenje tog testa. Već sam naveo u kojem slučaju se

može tumačiti lažno pozitivan test.

Ako ćemo dalje picajzlirati, evo jedan za dogmatičare...ne postoji lažno negativni test...postoji samo test koji u trenutku testiranja nije otkrio prisutnost virusa.

• CORONA virus

• goldfinger
    • December 23, 2020 at 10:44 AM
    Quote from calypso
    Quote from goldfinger

Virus nema stanicu, ali ima domaćin na kojeg se veže. Odmuiranjem virusa ostaju fragmenti, tzv.mrtve stanice. PCR test to može očitati, 2 do 4 tjedna nakon odumiranja virusa. Od tuda tzv. lažno pozitivan. Nema ni latentne infekcije. Kad već želite vraćati ljude u "faking sedmi osnovne" imajte na umu da se virusi ne "razmnažaju" već se repliciraju.

Ozbiljno, odi ponovi gradivo biologije iz osnovne skole... Nije za tebe ovo...

Svaka čast na upisu.

• CORONA virus

• goldfinger
    • December 23, 2020 at 9:51 AM
    Quote from calypso
    Quote from goldfinger

Naravno da je moguć lažno pozitivni test. Moguće je da očita mrtve stanice virusa.

Ne, nije moguc false positive test. Za pocetak osnove biologije - ne postoji mrtva 'stanica' virusa, jer virus nema 'stanicu'. Virus je virus. Stanica ima DNK i smatra se 'zivim organizmom', virus ima RNK i negdje je na granici zivog, iako je vise neziv.

U konkretnom slucaju kod PCR testova na Covid19 - ako ne svijetli, onda nemas virus... Ako svijetli, zao mi je, imas virus. Nema tu nekih false positiva, osim u slucaju da ti je netko kontaminirao uzorak. Tu ispod je prilicno opsezan clanak u kojem je objasnjeno na koji nacin se radi PCR testiranje.

https://www.otago.ac.nz/biochemistry/r…tago736925.html

Ako dobijes negativan test, e onda si u problemu jer si se mozda prerano isao testirati. A mozda si prebolio. No za detekciju antitijela se koristi test na protutijela (tzv. seroloski test), a ne PCR ili brzi antigenski test. Mozes ga i kod nas obaviti, kosta 200-300kn u raznoraznim laboratorijima.

...the false-negative rate was 20% when testing was performed five days after symptoms began, but much higher (up to 100%) earlier in infection... Procitaj si rad tu dole...

Malo stiva o false negative rezultatima - https://www.acpjournals.org/doi/full/10.7326/M20-1495

Najveci problem je sto nitko od laika ne zna NISTA, ali svi se prave pametni! Nit ikoga zanima kako testovi rade, niti kako citati rezultate. Svi ko najvece budale vjeruju idiotskim medijima i onda smatraju da su sve naucili. Nece nosit maske jer je na Indexu / Vecernjaku / Jutarnjem / Gloriji pisalo da maske ne koriste. A eto, gle cuda, maske stvarno stite, ali ne one bezvezne kirurske, vec FFP2/FFP3 maske. A nisu ni skupe. Onda imamo debile koji 'ne vjeruju u koronu'...

Virus je jako gadan, i moze prouzrokovati nebrojen broj problema - od stvaranja krvnih ugrusaka, do otkazivanja organa. Nevjerojatno mi je da se jos nitko u masmedijima nije dotaknuo cinjenice da objasni na koji nacin virus funkcionira i sto tocno napada. Virus napada ACE2 receptore (isto kao i prvi SARS-Covid iz 2003). Mala djeca su prirodno zasticena jer nemaju velik broj ACE2 receptora (nastaju kao odgovor tijela na povisen tlak i smanjenje elasticiteta krvnih zila), no stariji ljudi ih imaju brdo, pogotovo ovi najstariji. I to je doslovno sve sto trebate znati o tom glupom virusu.

https://www.thelancet.com/pdfs/journals/…(20)30212-5.pdf

Radije procitajte nekoliko znanstvenih radova, falabogu, ima ih sad vec poprilican broj. CItajte izvore koji su relevantni, poput recimo CDC, Harvard, Oxford, Lancet i jos brdo stvarno relevantnih medicinskih i biokemijskih casopisa koji zahtijevaju recenzije clanaka prije objave.

I za kraj - mnoge bih poslao natrag u 7. osnovne na biologiju da nauce sto su virusi i kako se razmnazaju! Fakin gradivo osnovne skole koje mnogi nisu bili u stanju shvatiti!

Display More

Virus nema stanicu, ali ima domaćin na kojeg se veže. Odmuiranjem virusa ostaju fragmenti, tzv.mrtve stanice. PCR test to može očitati, 2 do 4 tjedna nakon odumiranja virusa. Od tuda tzv. lažno pozitivan. Nema ni latentne infekcije. Kad već želite vraćati ljude u "faking sedmi osnovne" imajte na umu da se virusi ne "razmnažaju" već se repliciraju.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• goldfinger
    • December 22, 2020 at 8:15 PM

Ne znam.

Samo pitam^^

• CORONA virus

• goldfinger
    • December 22, 2020 at 8:03 PM
    Quote from calypso
    Quote from etoimene

Ovo s "imali a nisu znali" pripisujem nepreciznim testovima. To su lažno pozitivni.

Ne, nisu... To su lazno negativni, odn., false negative... False positive je nemoguc kod testova na Covid19, osim u slucaju kontaminacije uzorka...

https://www.health.harvard.edu/blog/which-tes…9-2020081020734

Naravno da je moguć lažno pozitivni test. Moguće je da očita mrtve stanice virusa.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• goldfinger
    • December 22, 2020 at 7:41 PM

Što kažete na mogućnosti da Valamar preuzme Bluesun hotele?

• CORONA virus

• goldfinger
    • December 22, 2020 at 9:38 AM
    Quote from LeoNT

Bill bi dobro pitati ljude koji su imali koronu, hoce li se cijepiti i to usporediti sa onima koji ju nisu imali.

Zadnjih 10 ak dana se borim sa ovim virusom i kazem vam da oni koji su protiv cijepljenja, pojma nemaju kakva je ovo bolest i imali bi drugacije misljenje da dobiju taj virus.

Ja cu se svakako cim budem moga/trebao cijepiti, to i napraviti, vjerojatno prije slijece jeseni/zime. Ne zelim ovo vise prolaziti, a savjetujem vama i obiteljima da ucinite isto.

U izolaciji sam još pet dana. Lagana temperatura četiri dana, bez njuha sam. Nisam se planirao cijepiti prije, sad sam 100% siguran da se neću cjepiti. Nisam rizična skupina.

• CORONA virus

• goldfinger
    • December 6, 2020 at 11:39 AM
    Quote from emil

Bio bi najsretniji da nam maske vise nikad ne zatrebaju ali mislim da necemo to uskoro vidjeti.

Htio bi ja i da pojas u autu nije obavezan al eto obavezan je bez obzira sto mi htjeli ili ne htjeli,

a nestavljanjem pojasa ugrozavam samo sebe dok nestavljanjem maske ugrozavam okolinu.

Nije isto vezati pojas u pokretnim vozilima, nositi kacigu na baušteli, kostobrane na nogometu i nositi maske posvuda. Bakterijske maske su za kirurge i nikog više.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• goldfinger
    • November 25, 2020 at 11:50 AM
    Quote from rambo_5

Strah od stečaja na bio tu na cijeni od 1.6 i dosta se ozbiljno pisalo o tome, pogledajte na starom forumu temu Optima od 2018 i početak 2019. Dobit je padala, isto tako i broj korisnika, svi smo razmišljali da je realna mogućnost da HT to jednostavno ubije i preuzme korisnike. Ali onda su počeli raditi s dobiti, počelo se ulagati, HT poštuje sve naloge AZTN-a u roku, pojavio se ozbiljan potencijalni kupac UG koji je kupio Tele 2 i sve moguće po regiji, radi se novi zakon o telekomunikacijama koji bi trebao omogućiti preuzimanje...

Sve kockice su se posložile kontra stečaja tako da je sad to nebulozno opet spominjati. Jedina prijetnja trenutnim dioničarima Optime je vrijeme - hoće li prodaja biti ove godine ili sljedeće ili one nakon toga, jer je većina jako izložena u Optimi, puno love je zaključano, a nije nebitno koliko će ta lova biti u papiru. Ljudima se svašta može dogoditi u životu, ekonomija se može urušiti, korona vreba...

Ajmo ne udarati više mrtvog konja i pisati o relevantnim temama, ako vas zanima što smo pisali o stečaju Optime, idite na stari forum i pretražite stare postove...

Preokret se dogodio i ranije, još u 2016. Znam jer od tad skupljam. Ovom prilikom pozdravljam kolegu Verdia i LeoNt-a, oni su mi prvi privukli pažnju za ovu dionicu.

• Prodaja preko internet oglasnika

• goldfinger
    • August 29, 2020 at 9:47 PM
    Quote from kupoprodajnik

Sigurno prevara.

Moja zena je prodavala djecja kolica pa joj se javila neka strankinja s istom forom: posaljes joj podatke, a ona tebi da neku shipping adresu u Njemackoj, ali ona zapravo tamo ne zivi jer je iz Amerike, tj. to nije njena adresa itd.

Kad sam ju pitao da mi posalje scan pasosa da vidim o kome se radi i da li se mozemo vidjeti na Skype video call odmah se prestala javljati. Probaj ovo. Ako to odbiju sigurno je prevara.

Isti slučaj. Neka žena iz Nigerije se raspitivala za kolica. Toliko mi je bilo sumnjivo da sam je blokirao na wathsapu.

• Birtija

• goldfinger
    • August 25, 2020 at 10:42 AM
    Quote from zlocesti

Svima da znamo.

Nikada kraja lopovluku.

Jutros sam u ispisu propuštenih poziva našla i poziv sa predbrojem +216

Policija upozorava d se takvi pozivi ne uzvraćaju....... dakle istina je, to je sada stvarno u modi.

Također, pozvi u 2:17 ujutro,

• PVCM (Pevex)

• goldfinger
    • August 18, 2020 at 1:59 PM

Vjerojatno neće biti dividende, ali istunelarit će oni već nešto.

• Turističke dionice i perspektive

• goldfinger
    • August 15, 2020 at 7:37 PM

Vidjeli smo kako su austrijanci reagirali sa svojim skijalištima, stoga ne treba moralizirati i filozofirati. Što ti vrijedi sunce, more i snijeg ako nema dodane vrijednosti. Ne osuđivati, to je tako... Normalno i zdravo

• goldfinger
    • August 15, 2020 at 2:48 PM
    Quote from Ledica

Ja se bas ne bih složila da je epidemioloska situacija kod nas u prvom periodu korone bila rezultat nekakvog posebno dobrog upravljanja .

Uveli smo lockdown na vrijeme kao i mnoge druge države , a i pratila nas je u velikoj mjeri i sreća .

Problemi su se javili u dinamici popuštanja mjera jer kad su se dozvolila veća okupljanja za proslave firmi , pričesti , svadbi , kad su se otvorili noćni klubovi , bilo je jasno da su to potencijalno velika žarišta zaraze i da su potrebna ograničenja .

I onda se broj uzvanika ograničava na svadbama na 300 ljudi !!!???

U životu sam bila na mnogo svadbi , ali ni na jednoj brojnijoj od 100 uzvanika pa kakva je to restriktivna mjera gdje se smije okupiti 300 osoba u zatvorenom prostoru . Zbogom pameti !!!

Ne mislim na prvi period. Izuzev šveda, tu su svi overreagirali. Ne vidim da su nastali problemi pri popuštanju mjera. Bolnice nisu pune, gotovo da nema umrlih. Ako se ne varam, respiratora je nekih 180kom...10 ih je trenutno na respiratoru. Zaraženi su uglavnom mladi, što je odlično. U nekim normalnim vremenima, WHO bi preporučio da mladi i zdravi iznesu veći dio epidemije, pogotovo u ljetnim mjesecima....ali zdrav razum je nestao ove godine.

• goldfinger
    • August 15, 2020 at 12:31 PM

Ne znam zašto se ovdje povlači loše upravljanje koronom u špici sezone. Treba biti realan i pohvaliti ekipu. Nitko bolje nije upravljao krizom od turističkih zemalja, od nas. Pustili su sve, a opet nemamo pune bolnice, ni blizu. Ovo je nešto najbliže švedskom modelu, samo ne smiju reći. Svaka im čast.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• goldfinger
    • August 14, 2020 at 10:24 AM
    Quote from rambo_5

Pazi ovo, ženska ima 8 (osam!!!) dionica ADRS i tuži firmu da povuče sve odluke sa Glavne skupštine. Koje su ovo igrice...

Igrice da...Recimo da netko dobro poznat stoji iza toga.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt