pa još uvijek nije kasno, dobar prinos
Posts by goldfinger
-
-
Početkom godine sam prodao cijeli ADRS portfelj. Sada bih ponovno ušao na ADRS2. Trebam li ponovno slati mail sa svojim podacima za isplatu dividende?
Da, ako nisi sačuvao barem jednu dionicu moraš ponovo podatke poslati.
-
Iran nikad nije ni nikad neće zatvoriti Hormuz, niti to može. Plovne vode su uz Oman, ne uz Iran.
Niti je u bilo kakvom interesu za Iran.
-
Nemate sta.puno ocekivati od dividende ove godine....25 centi cca
Zadrzana dobit iz proslih godina je 9.6 mio EUR, tako da dividenda moze bit ista ko v 2023….ako se tako odluče…
Zadržana dobit i stanje na računu nisu isto.
-
Ne pada mi napamet braniti HDZ, ali kakve ti to činjenice gledaš...
Razoreno gospodarstvo?????Razumio bih da si rekao da su krkani i da su predugo na vlasti, alo ovako lupiti...
-
Trump teško može dobiti Izbore.
Ne samo da je američko društvo podjeljeno, nego je on uspio podijeliti i republikance.
A oni su startu imaju manju glasačku bazu.
Neovisne je većinom uspio otjerati prema demokratima, što se jasno vidjelo u prošlim međuizborima.
Štoviše, Trump neće jednostavno osvojiti republikansku nominaciju jer Nikki Haley ima najbolje šanse za pregaziti Bidena.
-
Udara nas po džepu ova američka okupacija od 45. toliko da ljude iz cijelog svijeta izlaze iz siromaštva, bijede i bolesti. Sve zbog deficita zapada i prije svega našeg okupatora. Šteta što nas proleteri nisu okupirali...možda uspiju sad drugovi ili možda ipak ne
-
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…ogadalo-1344695
Zanimljiv clanak.
Šok, nevjerica, konsternacija, zgražanje...
Ali ozbiljno govoreći, nevjerojatno je koliko je engleska diplomacija degutantna, zlobna i krvožedna. Još je nevjerojatnije kako uvijek uspiju pronaći neke prikladne pijune koji će provoditi njihove zamisli. Čovjek se jednostavno ne može ne zapitati kako bi Ukrajina danas izgledala da su se sporazumi iz Minska poštovali, koliko bi smrti bilo izbjegnuto. Sve u svemu još jedna velika slavenska tragedija.
Također, može se reći koliko bi smrti bilo izbjegnuto da su se poštovali Budimpeštanski sporazumi...sve ovisi da li si civiliziran ili živiš u paralelnom svemiru gdje obitavaju rusi/srbi/sj. korejci
Sada sam i članak otvorio, čitao sam do onog dijela gdje piše da bi se rusi povukli na granice prije 24.2. i lupio sam se po glavi što sam potrošio 30sec
-
Naslov topica je baš pravi...birtija...uzdravlje i živjeli
-
Sve je jasno kad tjedan dana nakon skupštine izvuku dokapitalizaciju iz šešira. Tu se mali neće dobro provesti.
-
Jučer sam počeo sa skraćivanjem pozicije, ne vezano sa ovom današnjom vijesti.
Danas likvidirao poziciju.
Previše se negativnih stvari zavrtilo oko sektora, barem po meni.
A ovo danas je samo zakucalo sve.
U otprilike dvije godine, prinos 87%...da je dobro, dobro je. ..
Da je moglo i trebalo biti bolje, je svakako...
-
Samo je prvi put potrebno poslati. Poslije ste u njihovom sustavu kako ste i sami naveli.
A u slučaju da se imaju ADRS dionice te su im za taj put dostavljeni podaci, a dionice poslije dana za dividendu budu prodane te kupljene ponovo za dividende slijedeće, neke godine? Vode li podatke u sustavu i dalje (neki broje godina) ili ih brišu čim se više nemaju njihove dionice?
Moraš ponovo poslati.
Imao sam takvu situaciju.
Jednom kad prodaš, sve brišu.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Evo..peak demand oko 2035-2040.god
-
Nafta se sljedećih desetak godina može koristiti samo više, nikako manje.
Još uvijek ima dosta mjesta koja kasne sa industrijalizacijom (vidi Afrika i Azija).
Neće tako brzo sve stići prebaciti na struju i baterije.
-
Odustajanje od zlatnog standarda je omogućilo kreditnu ekspanziju koja je pak omogućila dotad nezabilježen bijeg iz siromaštva većine svijeta,
a manjem dijelu povećanje standarda o kojem se nije moglo ni sanjati.
Dug se uvijek može vratiti...bilo novcem, reursima, naturi, uslugama ili se reprogramira.
Što reći o ljudima koji sazivaju "plaćaj koliko imaš"? Takvi bi 1929.-u, svakih 7 godina.
-
Kapnula je dividenda
-
U bivšim mirnodopskim vremenima njegovo štivo je još i prolazilo.
Danas vidimo koliko to sve vrijedi i koliko je promašeno.
Ostat će upamćen kao samo još jedan posjetitelj Epsteinovog otoka.
-
Ovakve presice drži bjegunac izbosne.
Gotovo sve isto, osim što je kod još aktualnog bjegunca nešto živopisnije.
-
Bravo komot,
Osvježavajuće je za početak tjedna vidjeti da još ima ljudi sa snagom i željom za uhvatiti se sa vjetrenjačama.
-
Agrokor sigurno utočište???
Golemi dugovi, kamate po 10%, plaćanje ne unutar 90 već 120 dana...
Kripto prema ovome zvuči kao nuklearni bunker.