1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• DRY BULK

• Infinity
    • November 22, 2021 at 7:12 PM

. . .

https://walletinvestor.com/fund-forecast/…ediction/data/5

• DRY BULK

• Infinity
    • November 22, 2021 at 6:51 PM
    Quote from looserst
    Quote from Infinity

Malo kronologije.

Pitanje:

Jesmo li na dobrom ili lošem putu u ovom momentu?

Odgovor:

Ovisi imaš ili nemaš papir.

Odgovor:

Ovisi koga pitas

Joakim mi je nesto uporan sa negativom. Mozda ima malo i tastine, ako stvarno ubode taj Q1 cape na 10k ko mu moze kasnije reci da nije najjaci shipping analiticar

Quote:

Not sharing my trading activates. No value add. Assume that I am net zero. I do though think this is a dead-cat-bounce

Display More

Cili svit je volatilniji,capeovi su volatilniji od manjih brodova.

Svejedno ja san već spreman na lošiji 1q bez obzira na vozarine jer smatram da ce uprava provati ubosti najpovoljniji period za dokovanje.

Mislim da imaju bolji uvid od nas pa bi im prepustia da se oni oko tog sekiraju 😅

• DRY BULK

• Infinity
    • November 22, 2021 at 5:23 PM
    Quote from mitkko
    Quote from BudFox

Krenuli su i Cape-ovi rasti, kako smo najavljivali prije koji dan.

Sada bi i BDI mogao značajno potegnuti prema gore.

Quote from BudFox

Moje misljenje je da se sa takvim anketama koje se postaju na forumu zeli steci prednost u odnosu na ostale ulagace kako bi se iskoristili podaci, te bi, ako vec mora, trebala biti zasebna kategorija/tema za te ankete, a ne na pojedinim dionicama.

Kako sam prije par tjedana napisao cijena Atpl prati BDI vozarine i dosta toga ovisi kako ce se vozarine kretati u slijedecem razdoblju, te se ta teza pokazala tocnom do sada.

E sad, kuda ce dalje vozarine ovisi o dosta faktora na koje ne mozemo utjecati, ali slijedi sezonalno slabiji dio godine, pa se logican zakljucak dalje sam namece.

Zanima me misljenje ostalih o daljnjem kretanju vozarina?

Quote from mitkko

Cape FFA rebound continues on London open.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Quote from mitkko
    Quote from BudFox

Da li tko zna koliko Cape brodova imaju Atpl i Jdpl?

Nije tebi lako.

Malo kronologije.

Pitanje:

Jesmo li na dobrom ili lošem putu u ovom momentu?

Odgovor:

Ovisi imaš ili nemaš papir.

• CORONA virus

• Infinity
    • November 22, 2021 at 2:29 PM
    U ljekarnama pao sustav, građani ostali bez covid potvrda
    www.poslovni.hr

Ha ha ha

• CORONA virus

• Infinity
    • November 22, 2021 at 1:39 PM
    Quote from ZoD
    Quote from Infinity

https://www.poslovni.hr/svijet/znanstv…3X4-wm_fF04sBZ0

Evo neke nade

Stožernici će kontaktirati kolege iz Japana da im otkriju tajnu njihove velike moći.

Mislim da ce poslati Alemku da izvidi situciju, malo ce potrajati dok prvo sredi frizuru za put 😂😂

• CORONA virus

• Infinity
    • November 22, 2021 at 1:32 PM
    Quote from NaBiduAsku

nije uništio sam sebe nego dolazi i odlazi u valovima... i tako će zauvijek. Tko misli da će ovo nestati vara se. Makar lockdown trajao 20 godina.

Kamufliran u brod? 😂

• CORONA virus

• Infinity
    • November 22, 2021 at 1:22 PM
    Znanstvenici objašnjavaju nagli pad zaraženih u Japanu: Virus uništio sam sebe?
    www.poslovni.hr

Evo neke nade

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • November 21, 2021 at 5:15 PM

JDPL nikakvog pomaka iako im je žurnije pomladiti flotu.

Isto mi malo miriše sa odmakom vremena od prošlog nadmetanja da bi se ATPL mogla natjecati za JDPL.

Automatski ima posadu za nove brodove i široku paletu na raspolaganju za prodaju uključujući i nekretnine.

Pošto CERP ima udio i u ATPL nebi ni njima loše došlo prodati a djelomično imati za još prodavati po malo kvalitetnijim cijenama.

Čisto razmišljanje,bez računice.

• DRY BULK

• Infinity
    • November 20, 2021 at 4:58 PM
    Coca-Cola turns to bulk vessels normally used for grain and coal to transport manufacturing materials amid shipping crisis
    The beverage company is ready to do whatever it takes to transport its products to manufacturers across the globe.
    www.businessinsider.com
    Supply chain issues have pushed shippers back to bulk cargo
    With global supply chain issues and a shipping container shortage some companies are reconsidering how they ship their goods and what kind of cargo ships they…
    qz.com
    Carrying containers on a bulker – what the experts say
    In another sign that container shipping is reaching the insane freight and charter rate levels of dry bulk shipping supercycle in 2008 the new business…
    www.seatrade-maritime.com

Nije crno-bilo.

Više baca na pozitivno sivo.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • November 19, 2021 at 10:15 PM
    Quote from Lemi

https://blog.samsa.org.za/2021/11/18/cro…6raM8O1utS47zo8

Bude neka kazna placena....

Očekiva san pozitivno iznenađenje za Q4 na osnovu toga da je nemoguće ponoviti loše poslovanje u Q3.

Strpiti se jos malo,možda triba samo posadu prominiti.

• DRY BULK

• Infinity
    • November 19, 2021 at 9:39 PM
    Quote from bubimir

joakim opet crta rakete i raketice..iako još nije svima jasno 8)

Nisam bas strucnjak za Njemacki ali mi dialekt baca na zapadni dio Arnisa

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Infinity
    • November 16, 2021 at 10:32 AM
    Quote from Milo

Meni je samo ža, što nema više kešovine.... :(

ja san super zadovoljan porfeljom kako mi se poslozilo od pada pa do danasnjih dana.

Ovo mi je tiba biti šlag na kraju a lagano se pretvara u lošu kavu posli dobrog ručka 😁

Kako za sad stvari stoje ne prodajem nista da bi nadokupia.

Just pure time.

• Politika - općenito

• Infinity
    • November 15, 2021 at 10:35 AM
    Quote from komot
    Quote from Infinity

https://m.vecernji.hr/amp/vijesti/sl…vatskoj-1415042

Jel ovo ta mišja rupa ?🙄

Naš narod se razbiža a ostatak na kolinima promatra kako se bagra preliva u hr. Djedovinu.

Sve smo rasprodali da bi preživili

Ja drumom, vi šumom.To što stranci kupuju skupe nekretnine na obali je super stvar za nas. Dolazi nam friški keš, zaradili su i građevinci i opčina i država i investitor. A ti ljudi ovdje borave i troše, a vjerojatno će u penziji većinu godine ovdje živit i trošit svoju mirovinu. Samo trebamo biti pametni i zarađivati na tim strancima.

Je,sve to na papiru lipo izgleda.

Prije 10-ak godina sam proveo neko vrijeme ljeti u Porto Rotondo na Sardiniji.

Lipa uvala,kuće,vile,okućnice sve tip top.

Restorani,kafići.... (osim što ti na plaži svaku malo Marokanac nudi svijetleće narukvice i kišobran...) za poželiti život provesti.

Jedno prilikom sam doša u zimskom periodu.

Budim se ujutro,lipo vrime.Kava,balkon i grobna tišina dok se nije upalila kosilica.

Prošetam navečer nigdi nikoga,osim vanjske rasvjete sva svitla pogašena.Jedan jedini kafić nekih 700 m uzbrdo od mora i u njemu konobar,dva carabiniera i dva domaćima(za pretpostaviti da se danju igraju s kosilicama).

Danas se slična situacija meni na otoku događa.Među gusto naseljenim kućama uglavnom dvojnima se nalazi moja a najbliži domaćin je u krugu od 250 m.

Dodes na vikend ko da si doša u Pripjat. Nemaš od koga kapulu posuditi da ti pofali za ručak.Tradicija totalno uništena.

Kažu doći će voda na otok.Vjerujem da oće ali ne za nas nego za Austrijance,Njemce,Slovence,Madare....nama je tribala prije 40 god.

Problem je što mi osim pojedinaca nemožemo opstati.Prožvakati ce nas i osta ce samo nekolicina prozračivati tuđe vikendice i kositi travu....

Nadmočni su i dugoročno im je isplativije kupiti kuću nego nama davati za najam.

Gubimo utrku sve rapidnije i svi ti njihovi uloženi novci nam na kraju ništa neće vriditi kad shvatimo da smo prodali dušu.

• Politika - općenito

• Infinity
    • November 14, 2021 at 9:47 PM
    Quote from komot
    Quote from Marin83
    […]

https://m.vecernji.hr/amp/vijesti/slovenci-u-sedam-godina-kupili-gotovo-deset-tisuca-nekretnina-u-hrvatskoj-1415042

Jel ovo ta mišja rupa ?🙄

Naš narod se razbiža a ostatak na kolinima promatra kako se bagra preliva u hr. Djedovinu.

Sve smo rasprodali da bi preživili

• Infinity
    • November 12, 2021 at 3:24 PM
    Quote from stipe_Cro

Poanta je da ti pričaš o 10 potencijalnih brodova na spotu najranije 2023.

A neki su pomislili da znaš nešto novo i da od ovih 4 s grafa 2 odlaze na spot uskoro.

Mislim da sam spomenia 10 sa dva nova broda ako nisam ispričavam se.

Doda bi još da ovaj prvi po info iz 2q moze biti na spotu u rasponu od pocetka 2q 2022.

• Infinity
    • November 12, 2021 at 2:58 PM
    Quote from stipe_Cro

To nije odgovor.

I zapravo su prave brojke još uvijek 6+6. Sumnjam da Revelin neće ići na dodatni dugoročni kad već postoji opcija. U sljedećih 6 mjeseci (ako se ne varam) 7. brod izlazi iz dugoročnog ugovora. Tek tada će biti 7+5, a tek za godinu dana 8+4, sve pod uvjetom da za sve ostale brodove ostane status quo.

Natira si me da se iden umiti prije nego odgovorim 😁

U izvješču 2q je bila sličica sa omjerom 7:5 što znači da je 7 brodova na ugovoru kracem od godine dana.za taj sam napisa da izlazi “ako se ne varam u srpnju”.Krivo sam napisa jer izgleda da je to cak i ranije.

U 3q 8:4 nam govori da ih je 8 na kraće od godinu dana uz mogucnost opcije koju sam sam spomenia da neznam sto se tu dogada.

Ako se pogleda sto sam pisa i usporedi s ovom sličicom mislim da bi to triba biti odgovor.

Predajem se!!!

• DRY BULK

• Infinity
    • November 12, 2021 at 2:14 PM
    Quote from jasko

Route Description Size Value ($) Change

BCI 5 T/C routes 180000 31811 -298

BPI 5 T/C routes 82500 26370 -867

BSI 10 T/C routes 58328 24783 +19

BHSI 7 T/C routes 38200 29036 -228

BDI Index 2807 -37

Display More

Tilt tilt tilt

• Infinity
    • November 12, 2021 at 1:59 PM
    Quote from looserst
    Quote from Junak

Koji brodovi to izlaze iz dugorocnog najma, koja 2?

I ovo ´stizu dva nova´, to mislis na ove novo ugovorene koji 2023 dolaze?

I naravno da ne rade u minusu, yty, ali rade u minusu mtm, posto je pad u zadnjih 10-ak dana 50 %....

Nisu sigurno pale 50% vozarine za brodove koje atpl ima. Da li rade mtm u minusu nemozemo znati nazalost

A ovo da izlaze 2 iz long term najma bi bilo dobro potvrditi, koji brodovi i kada?

Files

E462D6AE-B31B-4065-86D1-840F93F4A507.jpg 55.04 kB – 0 Downloads

• Infinity
    • November 12, 2021 at 1:02 PM
    Quote from gigic23

Trebalo bi uvesti top verziju AI za sortiranje sadržaja postova. Facebookova je mala beba :)

Ovi koji već sada vide Q4 rezultat ne trebaju nikakvu dioptriju, oni koji već sada vide Q1/22 trebaju dioptriju +1, a ovi koji već sada vide ostatak 2022 trebaju dioptriju +10 8) .

Naravno ima i onih koji sada analizirajuć 3Q rezultate trebaju dioptriju -5.

Treba nam sada da nam bude gore, da bi nam sutra bilo bolje :S .

Ali ajmo konačni rezime turbulentnih 5 dana trgovanja.

Na kraju ste uspjeli od ukupno protrgovanog volumena umanjenog za različita preslagivanja protrejdati fascinantnih 41,89%.

Kako ste to uspjeli ostaje za prosudbu i analizu neke ili više doktorskih disertacija?

Iskrene čestitke bivšim, novim i starim - novim dioničarima.

Mirno more :thumbup: <3

Display More

Ne virujem da je bilo namjenjeno meni 😂

Ali ako je nek se zna da nisan nikad spomenija ni rezultat ni cijenu dionice.

Niti san ikog nagovara da kupi ili proda.

Da neman neki pogled u budućnost nebi nikad niti jednu dionicu posjedova.

• Infinity
    • November 12, 2021 at 12:16 PM
    Quote from jasko
    Quote from jasko

Prosjek vozarina za 10. mjesec... Supermax 38018                                                                                                                                                                                                                                                                                   

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Prosjek vozarina za 11. mjesec....

Naći će se nesto valjda za otkupiti propele

1. Privacy Policy
  2. Kontakt