1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • February 15, 2022 at 2:27 PM
    Quote from mariv002

znam da je već jednom negdi pisano o tome, ali nikako pronać.

radi se o pitanju breakevena i troško goriva... je li gorivo uključeno ili ne?

hvala lp.

Ovisno i o ugovoru.

Ima raznih kombinacija…

• Infinity
    • February 15, 2022 at 2:04 PM
    Quote from Marielena
    Quote from StatusQuo

Niti kamate utjecu na postignutu vozarinu niti scrubberi utjecu na postignutu vozarinu, niti su manje klase brodova znacajno zastupljene s scrubberima da bi odnos s vanjskim bio razlicit radi toga i da jesu

Pogledajte trosak goriva.

Dugorocni najam djela flote imaju sve brodarske kompanije.

Trošak goriva utječe na break-even ne na prosječne vozarine.

Naravno da dugoročni najam nema samo ATPL ali pošto je 50% flote na 12500 za dobiti dobar prosjek ostali bi tribali imati puno veće zarade….

• Infinity
    • February 15, 2022 at 1:04 PM
    Quote from Marielena
    Quote from hugh

to svi znamo......jel rekao zašto su imali tak loše prosječne vozarine za q3 i slabu utilizaciju i da li su tim ispodprosječnim putem nastavili i u q4?.........da li je rekao što o rasporedu dokovanja za 9 brodova ove godine?.......ima li neka konkretna info u tom razgovoru?

eto ovako nabrzaka pitam jel trenutno ne mogu slušati.......

To vam mogu i ja reci. Niska prosjecna vozarina je zbog visokih kamata na dug i jer nemaju scrubbere pa placaju skuplje gorivo od stranih brodara.

Zanimljivo je da je svaki kvartal ta vozarina veca pa se nadam nastavku tog trenda i u 2022.

P.S. imam Atpl.

Niža prosjecna vozarina u odnosu na druge brodare je zbog 6 dogorocnih najmova

(12 500). tj. 50% flote.

U 2022. će se taj postotak mijenjati 😁.

Uz manje dugove i trenutno dobre prognoze vozarina 2022. bi tribala biti super.

Ne bih spominja još 2023. jer je većini to predaleko.🙄

• Infinity
    • February 14, 2022 at 6:00 PM
    Quote from gigic23

Moram pohvaliti jednu vidovitu kolegicu koja je za 12 mjeseci zaradila na transakcijama sa ATPL impresivnih više od 500k kuna, samo bi je podsjetio da ne smetne PKD bez obzira na struku :) :thumbup:. I naravno tihe žene uvijek su uspješnije od muških galamđija.

BRAVO <3 :saint: :!:

Naći će se za flotu cipela, čestitke!!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • February 14, 2022 at 3:58 PM
    Quote from Hrx84

Nisu u stanju prenapuhani market srušit sa tim fake ratovima i bolestima. Ni evergrande nije pomogao dulje od dva-tri dana. Ne pomažu ni najave fake dizanja kamata

Lakse bi im bilo da znamo di s parama.Šljem na glavu i čučanj mi se cini nekako najbolja opcija

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • February 14, 2022 at 3:45 PM
    Quote from Moller
    Quote from hugh

nevjerujem nikome jel svi ili lažu ili manipuliraju podacima, kako im u kojem trenutku odgovara.......mogu pregovarat koliko hoće ali ako sve strane ne budu spremne na ustupke đaba im pregovori.........a stajališta svih njih miljama su daleko od suprotne strane.......kad "izađu" s tih pregovora neš' znat tko više laže u izjavama......

sada i ja mislim, ako do ujutro ne krene rat, što li će novo smisliti da održe index straha na ovome nivou

…kod Dubrovnika viđena 4 periskopa bi moga sljedeći naslov biti 😅

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Infinity
    • February 14, 2022 at 3:42 PM
    Quote from Moller
    Quote from Infinity

Da malo istraže bi bilo vitamina ko žita u Đakovštini

je, onaj jedan jadan direktor umro i čiča miča gotova priča, njemu su davali valjda sjemensku za kruh

David Copperfield bi osta zbunjen ka bi pokuša razotkriti razne situacije u ovom podneblju.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Infinity
    • February 14, 2022 at 3:28 PM
    Quote from Moller
    Quote from Infinity

Svih 9 vitamina je jos na broju.

Izgleda nisu zanimljivi poreznoj a ni inflacija nema utjecaja…

Porezna nema što raditi kod Gazda, tako je uvijek bilo i biti će dok je Emila i De(te)ktiva

Da malo istraže bi bilo vitamina ko žita u Đakovštini

• Infinity
    • February 14, 2022 at 3:07 PM
    Quote from Moller
    Quote from etoimene

Dobro zbore ovi iz udruge.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-obrte-20220214

kažu građani, u r(beeee)edu je

https://seebiz.eu/tvrtke/cedevit…nu-manja/271235

Svih 9 vitamina je jos na broju.

Izgleda nisu zanimljivi poreznoj a ni inflacija nema utjecaja…

• Infinity
    • February 14, 2022 at 11:13 AM
    Quote from amerikanec
    Quote from Infinity

What are you sinking about?

Aha znaci Terminator Schwarzenegger prodaje?🤣

• Infinity
    • February 14, 2022 at 10:49 AM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Infinity

zbog novinskog klik bejt rata ^^

Mislim da je efekt nastavno na petak daljni pad futuresa.

Agresivna prodaja da se sto više destabilizira kako bi se moglo sto jeftinije kupiti kad futuresi krenu u plus.

Blizi se FI za Q4 pa se opasno igrati trejdanjem.

Jači,odlučni i spretni će pobrati vrhnje dok bi se mnogi mogli opeći.

• Infinity
    • February 14, 2022 at 10:27 AM

• Infinity
    • February 12, 2022 at 7:33 PM

“Oni” vjerovatno vec znaju,nama je čekati pa kako bude.

Onog momenta kad san se nagrabia jeftinih dionica u korona propadu sam sebi san reka da će doći do sr.nja da bi se nekako to izbilo nazad.

Ko zna koliko je kapitala zavrsilo na “krivom” mistu.

Evengarde nas nije prestrasia,inflacija/FED, pa opet Evengarde,pusti sojevi i kad nas nista nije streslo se neko sitia i reka:

Zovi Putina

• Infinity
    • February 12, 2022 at 7:20 PM
    Quote from plavi01

Ako dođe do rata past će sve a ne samo brodari no promet morem ne će stati.

Vozilo bi se i dalje ali manje i sporije.

BDI nizbrdo.

Ako bi se kratko zaratilo čini mi se da bi BDI još više podivlja up.

Uglavnom nekako mi je draže da se rat ni ne spominje 🤗

• DRY BULK

• Infinity
    • February 11, 2022 at 2:24 PM
    Quote from brajakica

Iron ore, coke, and coking coal futures in Dalian open more than 4% higher on Friday, hot-rolled coil and steel bar rise 1.7%.
    Iron Ore rises to 832 yuan per tonne, the highest since late August.

Pitao bih vas nešto osobno…

Pošto ste jednu ponudili na ovoj temi i jednu na tankerima zanima me koliko imate glava?

🗿 ❓

👥 ❓

🛗 ❓

☢️☢️

😅😅😅

• Infinity
    • February 11, 2022 at 12:08 PM
    Quote from Parica

Mislim da ste zastranili malo...

Jucer sam ja pokrenuo stampedo prodaje jer sam prvi prosuo 200kom po 444kn (+100kom tokom jutra)...zasto?

Jer su izasle jako lose brojke u vezi inflacije u USA nakon cega se dax izvrnuo 1% u 10min, crypto isto, a i futuresi su se prepolovili...bilo me strah da ino indeksi ne zavrse u minusu 3%-4% i povucu ino brodare u masovnu rasprodaju...osim toga, dionica je u 2 tjedna skocila preko 30%...

Kad sam vidio da se vani situacija stabilizira i da ino brodari razvaljuju na zatvaranju sam vratio mali dio na 440kn i danas ostatak na avg. 435kn...

Morate u racunicu uzeti u obzir da su u zadnjih cca. 16 mjeseci institucionalci izasli sa preko 150k komada (CROS 50k kom, CERP 30k, mirovinci 30k, szaif 25k) i da su sve, ali bas sve, uzele fizicke osobe...tako da je normalno da je borba za svaku kunu rasta...i da na svaki sum dolazi do jacih propada...jace dnevne rastove mozemo ocekivat samo ako se institucionalci vrate unutra...do tada svakodnevna borba za svaku kunu...

…i propadne teorija zavjere

• Što smo danas tržili

• Infinity
    • February 10, 2022 at 9:17 PM

Majketimile odi će biti i trudnih 👨🏻‍🍼

• Infinity
    • February 9, 2022 at 8:06 PM
    Quote from Shogun

Sa punim postovanjem svima, nikad nisam razumio ulaganja na osnovu grafova i inih trckarija. Ali evo na primjer kolega mittko je mogao kupiti 2000 komada prije par tjedana za oko 720000 kuna a danas to ce ga kostati oko 900000 kuna. Dakle, manje vise zaradu od Jdpl riskira ulaganjem s zakasnjenjem u Atpl. Covjek kaze da je opusteno ceka 420 kn s pivom u ruci... Da da... Ali rizik ulaganja sada je isti kao prije par tjedana jer s brodarima cekas pozitvni ciklus, udjes i cekas 6-7 godina. Ako si pravilno procijenio ciklus dobit je golema i jedino pitanje je dali ce ciklus biti jaci ili slabiji od prethodnog....

Risk/reward i % više bitno nego sama cijena.

• Infinity
    • February 9, 2022 at 7:49 PM

Tehničari bilo bi lijepo od Vas da se javite jer oni koji cijene Vaš rad nisu kritizirali i od mene svako poštovanje.

Kolega plavi01 ne brinite, ti isti kritičari će opravdati svoje pa ih pričekajmo da iscrtaju…

• Što smo danas tržili

• Infinity
    • February 9, 2022 at 2:47 PM
    Quote from Moller
    Quote from D_artagnan

Ipak bio napravio odličan posao prebacivši još preostali dio Optime u ATPL oko 350 kad je bila rasprodaja. Nije mi bilo u planu toliko zbog diverzifikacije, ali bio bi magarac da ne prekršim nekad to pravilo na neko vrijeme, a vidim da će to biti par kvartala.

i sam sam nekoliko vrećica Podravka juha zamijenio za nekoliko boca mornarskog ruma i nekako sam opušteniji, aj živjeli

Kod mene žrtvovano HPB,HT, ILRA za dokup ATPL u rasponu 360-408

1. Privacy Policy
  2. Kontakt