1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Infinity
    • February 24, 2022 at 3:23 PM

Kakav dan, neznas jeli gore pratiti vijesti,burzu ili onaj moment kad otvaras izvješće a pljušti li ga na sve strane…

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Infinity
    • February 24, 2022 at 10:11 AM
    Quote from Joskocro

A što ovi danas prodaju optimu kao da zbog pada burze ponude neće biti. X(

Da kupe nesto drugo jeftino?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • February 24, 2022 at 10:04 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Baš sam se pohvalio kolegi kako mi je portfelj danas trenutno na vrhuncu godine, a ušao sam u dionice tek prije 7-8 dana, od Božića sam bio 100% u kešu.

U sličnim prilikama kada sam se tako hvalio je obično drugi dan sve palo... zato da ne ureknem... puj, puj... :) Kako god, znat ćemo već sutra kako stvari stoje... :)

Eto, sta sam rekao... ovaj moj kontraindikator me jos nikada nije iznevjerio :D :D :D

Quote from dionicar

a meni u Tehnici ? ;) ja nisam izgubio vrijednost za sada ;)

Ne mozes izgubiti nesto sto nikada nisi ni imao :D Tehnika i vrijednost u istoj recenici :D

Vec smo spominjali da puj,puj od kad je korone vise nije dobar.😩

Za ovakve dane triba imati dobre slanine za marendu.Nikako na prazan želudac.

• Infinity
    • February 23, 2022 at 4:23 PM
    Quote from Moller
    Quote from Infinity

He he, mislim da jos trči okolo u kostimu da još neke prestraši 👻

ima i naših, ove ni corona nije potukla

Pomislih da je intro za hells bells Ac/Dc

• Infinity
    • February 23, 2022 at 3:59 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Infinity

Sve mi se cini da je bik obuka kostim medvjeda povodom maškara…

Jesmo li onda danas "spalili pust"?

He he, mislim da jos trči okolo u kostimu da još neke prestraši 👻

• Infinity
    • February 23, 2022 at 3:22 PM

Ja sam all in od covid propada iako imam lufta za dobar pad isto nije ugodno ali ne posustajem.

Dividenda ZABE mi je bacila zadnji kamen sa srca…

Nekako mi je osjecaj da ni neki veći propad neće biti dugo prisutan a i u takvom scenariju racunam lagano dokupiti od dvd prinosa ako me pogodi tajming…

Za sad dobro gura.

• Infinity
    • February 23, 2022 at 3:03 PM

Sve mi se cini da je bik obuka kostim medvjeda povodom maškara…

• Što smo danas tržili

• Infinity
    • February 22, 2022 at 10:12 AM
    Quote from Meri
    Quote from Moller

+podr, oni izvoze dosta za Rusiju, a kada krene rat nema se vremena kuhati juhe

+zb malo, rekao sam ja da već udaraju po zgradi

Hhhh. Juhe i grah u rovovima. Kako će prodavati u Rusiju ako pukne rat? Ispaljivati iz topova?

Sjeverni tok 2 prenamijeniti 😅

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Infinity
    • February 20, 2022 at 7:15 PM

Goodbye blue sky

Mislim na Kinu i olimpijske,nadam se ne i Ukraincima i široj okolici.

Sad bi najbolje bilo nakon ove dvi godine sto se cili svit napatia sa pandemijom koja jos nije ni gotova da se malo isčastimo sa 5-6 atomskih bombi.

Malo jače sile su postali toliki bolesnici za relativni prestiž da će cili planet pretvoriti u koncetracijski logor.

Umisto da nas ovakva nevolja ko covid globalno ujedini ide sve u kontra smijeru.

Popuštaju kočnice iz normalno kroz novo normalno prema novo nenormalno…

Uglavnom san tia reći da su olimpijske gotove što bi tribalo biti bolje za dry bulk a ostatak je jednostavno izaša.

Težnja za boljim globalnim životom bi tribala biti prioritet!!!

Mislia san da pišen na dry bulk temi… izludi me 😏

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Infinity
    • February 19, 2022 at 9:40 AM
    Quote from accountant

Policija upala u stan min. Horvata (index.hr)

Još jedan kandidat za Guinnessovu knjigu.

“ najduže šetanje na trepavicama”

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Infinity
    • February 19, 2022 at 8:49 AM
    Quote from KultLicnosti
    Quote from Zvjezdani

Stvarno ne razumijem ovu žurbu sa prodajom dionice prije očekivane izdašne dividende.

Ili prodavatelj nešto zna što mi neznamo ili možda kupac zna što svi mi mislimo da znamo?

https://www.poslovni.hr/burze/nedovrse…e-banke-4325496

Gradu trebaju pare koliko čujem ovdje dole na jugu?

A inače čudio bi se da ekipa oko Tomaševića zna što je to dividenda.

I dok se naposljetku nazire kraj likvidacijske sage koja traje još od 1995. godine, na račun fantomske bolnice svih ovih godina sjedali su nimalo fantomski milijuni kuna dividende Zabe kada je banka nagrađivala dioničare. O kojem se iznosu radi i gdje je taj novac upućeni zasad šute.

David Copperfield was here ?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • February 18, 2022 at 6:36 PM

Mislim da bi u vrijednost tribalo dodati djelomično i Kasmarmaxe.

Iako jos nisu izgrađeni moguće ih je prodati i vratiti uloženo + razlika cijene u odnosu na dan narudzbe.

Nema kod mene opraštanja,sve se broji 🤑

• Infinity
    • February 18, 2022 at 5:50 PM
    Quote from looserst
    Quote from Infinity

Da se udruzimo pa u ponediljak kupimo

1 kom zajednički?

…naravno udremo po asku 👻

Broker ce dakle vecerat cara o rib umjesto zasluzene srdele 8o

A tete iz porezne ce skupit za koju bocu vina i eto zabave na nas racun X/

Nemoj vino to bi ih moglo namnožiti,misli na budućnost 😅

• Infinity
    • February 18, 2022 at 4:17 PM

Da se udruzimo pa u ponediljak kupimo

1 kom zajednički?

…naravno udremo po asku 👻

• Infinity
    • February 17, 2022 at 2:01 PM

3 koraka naprid//2.5 koraka nazad

Strpljivo do Q4/3021. 🙄

• Infinity
    • February 16, 2022 at 8:24 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Infinity

Za 4 pnmxa su produzeni Ugovori u 2019. Te godine bi trebalo potražiti cifru ako ne i ranije dok su prvo bili ugovoreni.

Pokuša san prokopati,nisan ništa nasa iako san uvjeren da je cifra 12500 ok.

ATPL je jako cijenjena kompanija u svitu

(ne govorim o veličini)

JDPL ima staru flotu i nemarnu posadu pa ih nebi ni trebali usporedivati.

Oboje imaju malu flotu i imali su dosta problema u skoroj prošlosti.

Korona na brodu,dvi havarie sa smrtnim slučajem ATPL.

Korona,smjenu uprave uz puste cirkuse i prolivanje nafte JDPL.

https://www.imo.org/en/OurWork/Hum…afeManning.aspx

https://www.marineinsight.com/maritime-law/w…ncy-plan-sopep/

Safety manning nam govori da svaki brod mora imati minimalno posade za određenu poziciju na brodu.Kako na palubi tako i u stroju.Bez tog minimuma brod nesmi isploviti.

Ovo govorim čisto da imamo u vidu koliko se moze iskomplicirati.

Npr. nakon korone se dio posade ne oporavi (pogotovo ovi loše plaćeni) i zatraže smjenu pa komplikacija sa avionima…da ne spominjemo smrtne ishode.

SOPEP nam govori da kod tankanja goriva postoji plan i dužnosti te se kod pouzdane posade izlivanje nebi trebalo dogoditi.

Kod godinama loše plaćene posade se svašta može očekivati jer ko svoj rad cijeni taj ide di je bolje.

Za JDPL bi reka da uz stare brode koje svi izbjegavaju i snose veće troskove je dodatno i uprava zakazala dok su se prebrojali.

Očekujem puno bolje za Q4. za obe kompanije jer smatram da je najgore prošlo.

Vjerujem da su se uspili pozicionirati tijekom Q3 i da nam nose lipe zarade za Q4

ATPL

Q1 12908 (13 317)

Q2 14 162 (15 824)

Q3 15 408 (17 448)

Q4 22 750 (33 000) ???

E sad,

Ako su dugoročnih 6 na 12 500 ovo u zagradama bi tribale biti prosječne vozarine ostatka flote.

Relokacija flote je potvrdena a ovo su dalje moja nagađanja + bolja utilizacija

Vjerujem da je utilizacija bila lošija u Q3 zbog praznog hoda pri relokaciji dijela flote.

Može ovo i bolje i gore.

Kinder suprise !!

Display More

Ne moze se nista zakljucit iz predhodnih godina jer nije bilo dovoljno velikih oscilacija iz cega bi se zakljucilo

Za 1,2,3 kvartal koristis postignute vozarine od pocetka godine ne od pojedinog kvartala, a i cini mi se da je 33k prosjek za ostalih mozda malo visok s obzirom da je period uvijek nesto manji i da je tesko da bi svih 6 izaslo u 2-3 mjeseca razmaka s maksimalnim period vozarinama

Display More

http://www.atlant.hr/burzovna_izvjesca_obavijesti/upload/obavijest154.pdf

U prijašnjim godinama bi tribalo iskopati neku objavu,izjavu.Valjda ima negdi nesto…

Po tim kvartalima od početka godine vidimo koliko se sporo puni prosjek,koliko triba da se implemetiraju vozarine.

Za Q4 idem logikom da su ih pokusali grupirati za vrijeme pretpostavljenih boljih vozarina.

Neki brod je mozda ugovoren i prije 2021.

Npr. U 1Q ako su ista produzivali da je duljina najma cca 8 mj, pa 2Q buban 4-5 mjeseci i slicno.

Ovisno kad je koji ugovor zavrsava i koliko dugo im je odgovaralo da pokusaju prilagoditi svojim prognozama za postignuti optimalno najbolje vozarine- to im je i najbitnije u poslovanju.

Nije lako…

Operativni dani i uposlenost flote

H1 2034. Q3 2942

94,39%. 90.30%

Tu se dogodila rupa po kojoj bi se moga opravdati izostanak cca 4 broda po 18,5 dana tijekom Q3 za relokaciju.

Moze biti i vise brodova ako su dijelom putovali kroz Q2 ili Q4

Malo je teško kroz brojeve pogadati sto se dogada sa flotom ali to je sve sto imamo pa nam ostaje izmišljati priču koja bi mogla biti opravdana a možda je trojanski konj.

• Infinity
    • February 15, 2022 at 10:08 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Infinity

Na koliko su ugovorili dugoročne po vašem misljenju ili dokazima?

Ja sam do sad jedino znam za spomenutih 12500.

Prema mojim indicijama nisu svi na fiksnim, sad to opet nisu cinjenice nego moje stajaliste, cinjenica treba bit dokaziva svima zato i pitam odakle sigurnost da se radi o 12500 ,netko spomenuo i to je postala cinjenica kako mogu zakljucit, u moru minimalno 9 variabli nije lako utvrdit model, mislim da ce kvartal koji ocekujemo pokazat da je puno bolje nego sta je uvrijezeno misljenje, uostalom pogledajte samo JDPL koji ima sve na periodu, nema ni jednog dugorocnog , a postignute vozarine odstupaju samo za 2000$ od ATPL, premala razlika, mislim da ljudi krivo usporedjuju vanjske postignute vozarine i domace, jer vanjske su u velikoj vecini slucajeva ovisne o kretanju indexa po nacinu ugovaranja pa brze prate same vozarine kroz period, ali u situacijama kada su dobre vozarine se nastoje zastitit na malo duzi rok s FFA ili s opcijama koji im ugovori dopustaju, ali i kad su lose brze ih hvataju, opcenito brodarski ugovori kao i nasi klasicni imaju milion modela ovisno kako ih netko hoce slozit pa se jako tesko bas sve usporedjivat ili generalizirat, a mi smo prakticki s vidljivim izvjestajem 3Q uhvatili samo pola godine dobrog trzista, a s naseg gledista ce cini godina ali smo samo cinjenice vidili samo za pola godine.

Za 4 pnmxa su produzeni Ugovori u 2019. Te godine bi trebalo potražiti cifru ako ne i ranije dok su prvo bili ugovoreni.

Pokuša san prokopati,nisan ništa nasa iako san uvjeren da je cifra 12500 ok.

ATPL je jako cijenjena kompanija u svitu

(ne govorim o veličini)

JDPL ima staru flotu i nemarnu posadu pa ih nebi ni trebali usporedivati.

Oboje imaju malu flotu i imali su dosta problema u skoroj prošlosti.

Korona na brodu,dvi havarie sa smrtnim slučajem ATPL.

Korona,smjenu uprave uz puste cirkuse i prolivanje nafte JDPL.

Principles of minimum Safe Manning

What is Ship Oil Pollution Emergency Plan (SOPEP)?
    Marine Insight - The maritime industry guide.
    www.marineinsight.com

Safety manning nam govori da svaki brod mora imati minimalno posade za određenu poziciju na brodu.Kako na palubi tako i u stroju.Bez tog minimuma brod nesmi isploviti.

Ovo govorim čisto da imamo u vidu koliko se moze iskomplicirati.

Npr. nakon korone se dio posade ne oporavi (pogotovo ovi loše plaćeni) i zatraže smjenu pa komplikacija sa avionima…da ne spominjemo smrtne ishode.

SOPEP nam govori da kod tankanja goriva postoji plan i dužnosti te se kod pouzdane posade izlivanje nebi trebalo dogoditi.

Kod godinama loše plaćene posade se svašta može očekivati jer ko svoj rad cijeni taj ide di je bolje.

Za JDPL bi reka da uz stare brode koje svi izbjegavaju i snose veće troskove je dodatno i uprava zakazala dok su se prebrojali.

Očekujem puno bolje za Q4. za obe kompanije jer smatram da je najgore prošlo.

Vjerujem da su se uspili pozicionirati tijekom Q3 i da nam nose lipe zarade za Q4

ATPL

Q1 12908 (13 317)

Q2 14 162 (15 824)

Q3 15 408 (17 448)

Q4 22 750 (33 000) ???

E sad,

Ako su dugoročnih 6 na 12 500 ovo u zagradama bi tribale biti prosječne vozarine ostatka flote.

Relokacija flote je potvrdena a ovo su dalje moja nagađanja + bolja utilizacija

Vjerujem da je utilizacija bila lošija u Q3 zbog praznog hoda pri relokaciji dijela flote.

Može ovo i bolje i gore.

Kinder suprise !!

• Infinity
    • February 15, 2022 at 4:24 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Infinity

6 od 12 daje 50% 🤗😂

Ja sam pitao za vozarinu ne za kolicinu

Na koliko su ugovorili dugoročne po vašem misljenju ili dokazima?

Ja sam do sad jedino znam za spomenutih 12500.

• Infinity
    • February 15, 2022 at 3:16 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Infinity

Trošak goriva utječe na break-even ne na prosječne vozarine.

Naravno da dugoročni najam nema samo ATPL ali pošto je 50% flote na 12500 za dobiti dobar prosjek ostali bi tribali imati puno veće zarade….

Odakle zakljucak da je 50% na 12500, to moze biti misljenje da je tako ali jos nije dokazano da je tako.

6 od 12 daje 50% 🤗😂

• Infinity
    • February 15, 2022 at 2:44 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Infinity

Naravno da dugoročni najam nema samo ATPL ali pošto je 50% flote na 12500 za dobiti dobar prosjek ostali bi tribali imati puno veće zarade….

Atpl je uvijek imao 50% flote na spotu, 50% u DN. Sumnjam da ce to mijenjati. Tesko je reci kakve ce vozarine biti 2023. Oni su konzervativna firma.

Da me se krivo ne shvati, ne mislim da trebaju ugraditi scrubbere u stare brodove, ali imaju dodatan trosak za gorivo.

Kratkoročni (do 12mj.) i dugorocni najam.

Spot je treća pisma.

Veliki je spread izmedu trenutnih kratkorocnih najmova i ostalih 6 u dugorocnom najmu.

Zato nam to malo lošije izgleda u odnosu na ostale.

Dok se ima treba ulagati pogotovo za uštede na gorivu.Uvik se naknadno moze bolje i lakse prodati…

To što su konzervativni mi se najvise i svidja, neka tako i nastave. Ja cu se strpiti i navijati za njih 🤗

Quote from tizian1
    Quote from Infinity

Nije više 50% flote na dugoročnom najmu.

:) :) :) :) :)

Imamo neku provjerenu info.?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt