1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• DRY BULK

• Infinity
    • March 7, 2022 at 6:20 PM
    Shippers with an eye on tougher sanctions cancel China-Europe rail bookings - The Loadstar
    Shippers are cancelling China-Europe rail freight bookings amid intense speculation that sanctions could prevent cargo transiting Russia. According to Scan…
    theloadstar.com

Zagušenje na kopnu bi se moglo pojacati…

• DRY BULK

• Infinity
    • March 7, 2022 at 4:17 PM

Vani dnevni rast je nama kvartalni.

Glavno da je smjer dobar.

Kad vani pocne padati mi cemo rasti jos sljedecih 3-4 kvartala 😂

• DRY BULK

• Infinity
    • March 6, 2022 at 11:21 PM

Daily new cases
    Active casesDaily new deathDoses of vaccination administeredRisky areas
    Confirmed casesAsymptomatic casesMildSeriousHigh-risk areasMedium risk areas
    March 3, 20222941503,286180–––
    March 3, 20222141433,0742003,141,473,00010179
    March 2, 20222241692,9801903,135,598,00010191
    March 1, 20222001442,8541903,129,845,000––
    February 28, 20222341142,7332103,124,118,0008193
    February 27, 20222391002,5691903,119,664,000––
    February 26, 20222491182,4131803,114,622,000––
    February 25, 20222241092,2361803,108,286,0004164
    February 24, 2022186

Kina će srčani dobiti ako prebaci 300 slučajeva

• DRY BULK

• Infinity
    • March 6, 2022 at 10:59 PM
    Quote from mitkko
    Quote from migra

evo iz jos jednog zanimljivog kuta pogled na rat u ukrajini.

shipping ce sigurno biti dio zahvacen sankcijama protiv rusije.

"According to Intermodal’s Ms. Katerina Restis, from the Tanker Chartering department, “recently, out of approximately 44k bulk and tanker vessels operating in the world, approximately 2k vessels are owned by Russian registered companies"

4,5% kandidata za povecanje utilizacije na preostlih 95,5% ;)

vrag bi znao dali bi se to moglo reflektirati kao 4,5% vece vozarine ili možebitno kao puno više od toga?:/ :S 8)

Ovaj citat je misleading. U tom članku su sumarno prikazali tankere i bulkere, ali zapravo samo mali dio od tih 4,5% se odnosi na bulkere.

Ruska dry bulk flota čini svega 0,8% ukupne svjetske flote, a ti ruski brodovi nose svega 0,2% ukupnih ton-milja. Također, taj dio flote neće nestati sa tržišta, samo će ubuduće voziti druge rute. Ne treba smetnuti s uma da Kina nije uvela sankcije pa će vjerojatno pokupiti svu robu koju će Rusija imati za ponuditi, a što će voziti upravo ti ruski brodovi koji su pod sankcijama. Zato mislim da će ukupni efekt ovoga na povećanje utlizacije biti ravan nuli.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Zalutali Ruski brodovi bi mogli imati problema sa sa vozarinama.

Kako im se trziste smanjiva moglo bi doci do ucijenjivanja losijim ugovorima??

• DRY BULK

• Infinity
    • March 6, 2022 at 9:26 PM

S vremenom se gomila sve vise kandidata za rezalište, što duže dobar trend traje više kandidata koji ce pokusati uvatiti koji $ za željezo.

To bi moglo smanjiti dobar dio pritiska,dok za narudzbe novogradnji nije potrebno glavom kroz zid pa bi pravovremena narudzba novogradnji mogla imati lagani delay. Manje rizika a nagrada ce doci.

Nekako mislim da u slucaju pada vozarina bi sljedeci val za bulk bia jos snazniji.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Infinity
    • March 4, 2022 at 8:24 PM
    Quote from hugh
    Quote from barbosa 2.0

da se podsjetimo gdje mi živimo ?(

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ci/2344684.aspx

jel imaju oni kakvo predstavništvo John Deere ili Massey Ferguson tamo?.........

Rakovica im je br. 1

Mudraci su se biće dogovorili sa vladajućima.

Jedni sankcijama protiv njih, drugi navijaju za njih pa ispadnu neutralni 🤗

Glava na ramenu!!

• Infinity
    • March 4, 2022 at 11:50 AM

….preko atpl $ 🤗

• Infinity
    • March 4, 2022 at 11:21 AM
    Američki senator pozvao Ruse da ubiju Putina
    Američki senator Lindsey Graham pozvao je ‘nekoga u Rusiji’ da ubije predsjednika Vladimira Putina čime bi učinio ‘ogromnu uslugu’ Rusiji i ostatku svijeta.
    balkans.aljazeera.net

Morati ce još duže stolove naruciti

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • March 4, 2022 at 10:24 AM

OTP indeksni je aktivan u prodaji ovih dana

• DRY BULK

• Infinity
    • March 4, 2022 at 9:08 AM
    Quote from brajakica

Ima onih koji su jos prosle godine gurali svoje smjesne teze na threadu dry bulk "da ih nije briga" koja je cijena goriva sa cime se apsolutno i dalje ne slazem.

Kako ce cijena bunkera rasti brodovi ce usporavati i smanjivati suplly. Vise ce rasti vozarine nego povezani troskovi=povecanje ukupne dobiti.

Oglasit ce se uskoro CEOovi bulkerasa pa cete se uvjeriti da je nebuloza "da ih nije briga" koja je cijena bunkera te da ce objaviti da usporavaju.

Gorivo mogu placati i unajmitelji ali i oni placaju gorivo ne dobivaju ga gratis pa ce i oni narediti nize brzine radi troskova.

ovo ce ovdje biti moj jedini komentar na temu skupljeg bunkera.ima na threadu dry bulku opsirno.

Kada dode potvrda mojih teza postat cu ovdje.

Display More

Pitanje je jeli nafta trenutno skupa ili relativno jeftina?

….vozarine,vrijednost roba,futuresi…

Breakeveni ce to određivati.

Brža vožnja=brža inflacija

• Infinity
    • March 4, 2022 at 7:58 AM

Ruski naftni div Lukoil zatražio je prekid sukoba u Ukrajini, prenio je maloprije AFP, a izjavu je prenijela i talijanska ANSA. To je prva velika ruska kompanija koja je javno poručila da se protivi invaziji Moskve na Ukrajinu.

• DRY BULK

• Infinity
    • March 3, 2022 at 9:16 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from StatusQuo

Mislim da je samo skratio poziciju, vise kao sigurnost uzimanja profita

a kako vodi izgubljenu dobit ako se ne vrati u bilo koju poziciju koja odleti gore vise od trenutka prodaje?

Prodao dio precijenjenog i prebaciva u podcijenjeno tipa ATPL ….😅

• DRY BULK

• Infinity
    • March 2, 2022 at 8:51 PM
    Quote from Marielena
    Quote from mitkko

Joakim je postao bas pravi trejder. Evo ga upravo objavio da je prodao vecinu svojih pozicija.

https://twitter.com/JHannisdahl/status/1499085663295127561/

Potpuno legitimno. Samo ga onda tako treba i promatrati.

Jeli prodao ili samo objavio da je prodao ??

Nemožeš danas ni sam sebi više virovati u ovakvim vrimenima.

• Infinity
    • March 1, 2022 at 9:52 AM

Dobro nismo u minusu 😝

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • February 28, 2022 at 7:08 PM
    Quote from Marin83

ADPL bi mogao radit skafandere, ako krenu rokat nuklearke,te šatore za izbjeglice, a PODR dnevne gotove obroke za vojsku.

Humanitarno 🙄

• Infinity
    • February 28, 2022 at 6:38 PM

👻 🤗 💪🏻

Šlag na torti

• Infinity
    • February 27, 2022 at 10:26 AM
    Quote from StatusQuo

I sad se mislim pa ti budi u lovi boze ovdje se sprema takva potencijalno inflacijska bomba ako se vrati kakvi bumerang, razbudia sam se ovako kasno ne znas od cega ces danas stradat, od bolesti, bombe ili inflacije, ovo podsjeca sve vise na 40te i 70te

Takoder je veliki potencijal stradavanja od vlastite žene.

Pokusavajuci pratiti razvoje situacija njima je u očima da samo piljimo u ekrane ne radeci nista izbjegavajuci “obaveze” koje su njima bitne a nama medu zadnjim prioritetima….

💣

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Infinity
    • February 25, 2022 at 9:26 AM
    Quote from JosefBeuys
    Quote from plavi01

Text umjesto crnog labuda premješten je sa str.TA za Adris i vezan je uz TA zločesti.

Zašto je to učinjeno ne znam.

Da ne će biti novih akvizicija u slijedeće tri godine je izjava u novinama jednog od čelnih ljudi Adrisa. Potražite.

Oprostite nije TA zločini nego zločesti TA za adris

I ja sam imao slične slučajeve, npr. danas napiše kolega da je kupio Podr i Atgr jer sankcije Rusiji neće imati utjecaja na njih, ja mu postam članak gdje piše da su naravo te dvije jedne od najizloženijih i moderator prebaci post. Mene ovaj moderator podjeća na Faktograf. Uređuje teme o kojima pojma nema.

Mozda posjeduje podr 😜….

• Infinity
    • February 25, 2022 at 9:10 AM
    Quote from accountant

rambo_5

zaboravio si napomenuti da im je na čelu mnogoljudne države Dredar Drele ili u najboljem slučaju Pervan

Tko je Vladimir Zelenski?

ovaj dio mi je super:

A political party bearing the same name as the television show was created in March 2018 by employees of Kvartal 95... which produces films, cartoons, and TV shows including Servant of the People, in which Zelenskyy played the role of president of Ukraine

kakav narod, takvo vodstvo i na kraju takav i otpor Rusiji

Display More

Igor Kolomoisky vjerojatno za lutkicu ima Zelenskog

• Infinity
    • February 24, 2022 at 8:02 PM
    Quote from Marielena
    Quote from hugh

cijeli dan nema nikakvog odgovora amerikanaca????

gledam i ne vjerujem.......

gdje su "pripremljeme sankcije koje bi teško trebale uzdrmati rusiju i baciti ju na koljena"????.......

je li moguče da čekaju da se burze danas zatvore kako bi krupni kapital koji je evnetualno iznenađen ovime mogao odraditi svoje vanburzovne transakcije na uštrb drugih prije "velikih vijest"?........ili zatvaranje u petak?......

zapravo, da li je djedica još uvijek ovdje ili je u Muskovoj raketi pobjego na Mars?......

uglavnom, koliko vidim, "jaki smo" ali na riječima........ma Hollywood i ništa drugo.........

Display More

Vi ste kolega iskreno ocekivali jak odgovor SADa?

Display More

Biden: US forces won't fight in Ukraine

United States President Joe Biden confirmed on Thursday that his administration wouldn't send any military forces to fight Russia in Ukraine.

However, Biden insisted that the US troops will defend "every inch" of NATO territory. Washington will send additional troops to Germany, Biden added.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt