1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • June 13, 2022 at 12:12 PM
    Quote from Laudator
    Quote from hugh

nemam pojma kud će cijena al vidim da ide dole......zarada je trenuto dobra, možda i odlična (ako su svi brodovi vozili u q2, jel nemam pojma kakav im je raspored dokovanja) što ne znaći da će tako ostati dovijeka ........i prije nego su ovako zarađivali cijena je još prošle godine došla do 570 što znaći da je tržište gledalo naprijed a tako će bit i sada a kako taj pogled naprijed izgleda nemam pojma pa zato pogledam market i vidim šta on misli o tome.......a market trenutno baš i ne puca od optimizma......

60 lipa dnevno po dionici je 10 lipa po dionici više nego da svaka dionica skupi jednu plastičnu bocu dnevno ........respektabili skupljači su to.....ali može i bolje, dosta bolje........

uglavnom dionica pada kako sam i očekivao i meni je bitno da sam dobro procijenio "na kraju dana" i nisam se gurao na kupnju ni danas,ni prošli tjedan, ni tjedan prije a ni tjedan prije tjedna prije.......

Evo danas Kraljica 32 transakcije. Sad tko će ga znat jesu li mudriji ovi s lijeva ili s desna. A vas kolega nigdje?

Čekamo izvješće da vidimo koliko su boca skupili 🍼🍼🍼🍾 🤣

• Birtija

• Infinity
    • June 12, 2022 at 8:37 PM
    Quote from Yieldchaser

Nemaju u Beogradu razloga to micati. Nije Istarska brigada ZNGa pucala po Zrenjaninu.

E, a ovo za Talijane me čudi da to Dalmatinke misle. Vele za te latino tipove da su oni najveći ljubavnici. Istina je da su im Dalmatinke malo visoke, ali su oni na glasu kao 'tehničari'.

Prošla su ta Rokova vrimena 😆

• Birtija

• Infinity
    • June 12, 2022 at 1:20 PM
    Quote from bbkk0000

Svi nasi susjedi u nam neprijatelji na neki način zbog jadranske obale. Talijani su u ndh naoruzavali cetnike i huskali ih na hrvate po Bosni a kao sa nama su bili u koaliciji. Tako he i nastala dalmatinska orijuna, da se tome odupre. Sad mene nije baš jasno ,skoro cijela priobalna Dalmacija se fura na talijanski stil lezernosti,spike,ponašanja.. pa što im niste onda dali da vas pokore i donesu sve svoje vama i uzmu vam žene promijene cijelo lokano stanovništvo? Molim iskren.odgovor?

Žene nisu pristale,kažu da su Talijani mekušci.

Rišili bi se mi njih pa u hlad 😜

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • June 9, 2022 at 8:48 AM

Prvo putnici pa posada a kapetan zadnji napušta brod !!! 💪🏻😉

• Best buy

• Infinity
    • June 3, 2022 at 3:34 PM

Za koju godinu će se cili ZSE upasati u CROBEX 10 😅

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • June 1, 2022 at 10:15 PM
    Quote from looserst

Sad jos uz sve ostalo treba pratit i LPG vozarine X/

…pa tankere?? i vremensku prognozu da uzme struja- brod ako bude koji panel on the top…

Šašavi Deda mi danas pokvaria prosjek 😜

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Infinity
    • June 1, 2022 at 3:48 PM

I u struji se Deda koprca(o) 😁

• Infinity
    • May 26, 2022 at 12:52 PM
    Quote from KultLicnosti

Zašto Atpl niko ne kupuje?

Nekakva nelagoda u zraku

Files

C23B2842-94DF-4810-966A-9B217DAC54E9.jpg 33.76 kB – 0 Downloads

• Infinity
    • May 21, 2022 at 6:49 PM

Sveukupno je to jako puno duga i nula za isplatu dividende, te zatvaranje firme i isplatu dionicara, jer kao sto znamo iz slucaja Agrokor banke su u prednosti naplate, a dionicari su u zadnjem naplatnom redu kod prekinutog poslovanja.

😂😂😂😂😂😂

• Infinity
    • May 21, 2022 at 2:36 PM
    Quote from Chuck
    Quote from maratonac

Da mi je netko prije par godina kad su vozarine grebale po dnu rekao da će cijena dionice ATPL biti cca 500-550 kn pri ovakvim vozarinama, iznad 30.000 $, ne bih vjerovao. Stvarno je strah od batina prevelik. Dioničari na ZSE toliko su se naučili na batine u zadnjih 13 godina da više i nemaju vjere da dionica može i rasti. Strah totalno paralizira ulagače i doista rijetko tko vjeruje da ta pozitiva može i potrajati i koju godinu. To i je razlog zašto je ATPL toliko podcijenjena. Ljudi kad i uđu u dionicu i kad ista i poraste par postotaka, odmah se izlazi zbog straha da to ne može potrajati.

Al ja vjerujem da je ovo trenutak za brodare o kojem ćemo za par godina pričati kao o povijesnoj prilici. Nešto slično onome što je bilo 2008. koje se sa sjetom sjećamo.

Kad vec spominjete 2008., a sada smo tu negdje u slicnom povijesnom trenutku, sjetite se sto se desilo 2009. godine i koji je to bio pad vani i kod nas nakon propasti Lehman Brothersa, te koliko je dugo to mrcvarenje na ZSE trajalo i jos traje. ZSE se nikad nije od toga oporavila, a propast Agrokora 2017. je gurnuo burzu jos dublje. Osnovno pravilo na burzi, pa i na ZSE je zavrsiti ulaganje u plusu, pa makar bio i par postotaka, a sto je veci tim bolje za nas. Tko misli da je cast drzati dionice zauvijek, ne razmislja racionalno i taj na kraju sigurno gubi, pogotovo kod nas gdje nema bas previse likvidnosti i dionice ne rastu vjecno.

Usporediti npr. TUHO kupljen 2007. sa danasnjom cijenom + divd prinos vas demantira.

(reinvestiranje cemo zaobići da bude sto manje brojeva za laksi izracun)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • May 20, 2022 at 5:06 PM
    Quote from diokidina

Marin83

Kad ti krenes u razmisljanje, nece na dobro.

Kasni par kvartala ali na dobrom je putu 😜

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • May 20, 2022 at 4:57 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Infinity

Riči vam se pozlatile da bude po 10 a postojeći dioničari prvi u redu 🤑

Ajmo ovako hipotetski pa da dokap bude po 50 kn dionica ( nominala), to ne znači da će trenutni profitirati, jer se tada trenutne dionice okrupne 5 u jednu, pa si na opet 50 kn nominale. Ne vidim što bi postigao što imaš pravo prvenstva u dokapu, kako god okreneš imao bi značajno manju zaradu po dionici.

… nakon par minuta već nudite 5 puta veću cijenu 😂

Nebi se previse zamarao jer je jos puno tog u zraku.

Uglavnom se ide na nekakvo duplanje dionica da CERP ispadne iz većinskog vlasnistva.

Za sad je ponuden solidan raspon kapitala za prikupiti a kasa sve punija….

Svasta je tu moguce a najveće postignuće prava prvenstva bi bilo sto mozes doći do veće kolicine po odredenoj cijeni ukoliko ti odgovara pa da je i manja zarada po dionici…

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • May 20, 2022 at 3:40 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Milijarder

Moram priznati da sam sada i ponosan suvlasnik ovog brodara.

Ovde je problematična nominalna vrijednost dionice od 10kn, iako je BVPS cca 95kn...u slučaju dokapa, novi DLKV( pušing teži brale)

Riči vam se pozlatile da bude po 10 a postojeći dioničari prvi u redu 🤑

• Infinity
    • May 20, 2022 at 1:47 PM
    Quote from Hrx84

Rudarenje, brodarenje, bilo kakvi basic materials, proizvodnja čelika, aluminija i sl.

Te crpljenje nafte i plina postali su najunosnije aktivnosti današnjice.

Nakon bilo kakvog značajnog pada indexa, cijene commoditiesa se brzo vrate gore

Tko je to mogao zamisliti prije 5 godina koliko se svijet promijenio. Tamo negdje 2016-17 gore navedeno je bilo na dnu.

Nitko nije zamišljao takvu budućnost.

Ima li tko kakvih ideja, koji sektori su danas van fokusa, a i isto bi jednog dana mogli postati bitni.

Display More

Teško je predviditi dugoročnije što su “veliki” odlucili,oko čega ce se otimati.

Srećom zivimo u podneblju velikih kolicina vode,hrana bi nam tribala biti dovoljno dostupna i imamo more ,fala na osnovnim bogatstvima za život.

Energija se moze nužno pokratiti a na duži rok i smanjiti ovisnost

Osakatili smo prostorom malu državu i dozvoljavamo da nas šutiraju tako da nikad neznaš di ce nas neko šutniti da bi se pravovremeno pozicionira.

Globalne ucjene hranom,energijom i materijalima… bi mogloe dovesti u nekim dijelovima svijeta do borbe za goli život.

Mislim da nije vrime za vatanje ekstremnih zarada vec za dugorocno posjedovanje kvalitetnih udjela.

Paziti na zaduženost i biti svijestan da je manji prihod ipak prihod.

Udjeli dobrih kompanija su takoder na listi otimanja uz ostale resurse tako da mislim ako i dode do propada da ce se brzo vratiti na razine samo se mijenja vlasnik a prethodni ce morati traziti drugo sklonište,vjerojatno izloženije.

Meni je osobno drago sto nisam u kešu ni sam nebi znao kud s njim trenutno utvrdo osim dokupa uz kvarenje prosjeka.

Divd ce se poceti gomilati pa cu morati malo uposliti vijuge,za sad flat sa osmijehom

Sritno!!

• Infinity
    • May 20, 2022 at 12:01 PM
    Quote from accountant

vidim dobro se zabavljate!

mislio sam već da sam svratio na temu: vremenska prognoza

Dode na slicno, Vakula kaze promjenjivo oblačno sa mogucim pljuskovima uz moguće suncane periode…

Tu su prognoze za rast uz moguci pad sa vecim ili manjim prometom 😅

Samo sto je ovdi puno vise Vakula 😁

• Infinity
    • May 20, 2022 at 11:28 AM
    Quote from Moller
    Quote from Infinity

Prebacilo ga u hlad,sunčanje se naplacuje 😆

izgorio, uzo samo ležaljku bez suncobrana

Možda se spasi sa Tonka jogurtom

• Infinity
    • May 20, 2022 at 11:23 AM
    Quote from Moller
    Quote from zlocesti

Da mi je znati što radi onaj egzibicionist sa 16 tisuća komada u jednom nalogu na asku na Rivijeri :/

dugoročni je pa ih sunča da ne upljesnive

Prebacilo ga u hlad,sunčanje se naplacuje 😆

• Infinity
    • May 20, 2022 at 10:45 AM
    Quote from tin

Stvarno je šteta štosu zbog revizorskog izvješća za 2021.g pomaknuli GS. No s druge strane revizorsko može biti gotovo svaki čas a onda i poziv na GS :) .

Nagli rast dolara im biće pomrsia brojke,triba malo vrimena to odmrsiti 🤣

• DRY BULK

• Infinity
    • May 20, 2022 at 10:39 AM
    Quote from Marielena
    Quote from D_artagnan

A nemože ništa rasti po duhu svetom. Mora početi netko kupovati. A trejderi nikako da dočekaju da to skoči 15-20% da prodaju to odmah :S

Nema kod nas friskog kapitala. Ovo samo burek trejderi okrecu. Svi su u plusu. Ne znam tko gubi onda?

Međusobno se šamaraju,nekom se moraju obrazi zacrveniti 🙄

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Infinity
    • May 20, 2022 at 10:22 AM
    Quote from Milijarder
    Quote from Marielena

Ja uz to jos i rajcica uzmem :)

Može i češnjak, za distancu! :)

Tribali bi ga diliti na granici radi korone

1. Privacy Policy
  2. Kontakt