1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• SPAN (SPAN d.d.)

• Infinity
    • April 30, 2024 at 1:31 PM
    Quote from Paulie

Predsjednik Uprave je zadovoljan, pitam se čime. Još se hvali nekim rastom profitabilnosti, a ono dobit u odnosu na prihode mrtvilo.

"Zadovoljan sam postignutim u prvom kvartalu ove godine. Kao rezultat strategije rasta i izlaska na nova tržišta prihodi su nam porasli za 33 posto i iznose 34 milijuna eura, uz profitabilnost koja je viša u odnosu na zadnja tri kvartala prošle godine. Nastavljamo sa snažnim razvojem u područjima clouda, cyber securityja i AI-a koji su ujedno najbrže rastući segmenti IT industrije", naglasio je predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović.

To je nešto u ovom stilu.

Files

Screenshot_20240426_223640_Facebook.jpg 271.22 kB – 0 Downloads
  • SPAN (SPAN d.d.)

• Infinity
    • April 30, 2024 at 12:24 PM
    Quote from Sheki
    Quote from Marsonia

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/55166

Dividenda 0,30 €

Jel to kvartalna :)?

Lipih 5% kad bi cijena dionice bila 6€

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • April 26, 2024 at 10:30 PM

Očekiva san da će pritiskati dok ne prsne margin na podravskoj ali su se izmakli i proslijedili dobar dio stabilnijima.Svaka im čast na hrabrosti,iskreno se nadam da nisu u velikoj šteti.

Izgleda je došlo do promjene plana pa "nezainteresirana" Tankerska skuplja na burzi,koliko vidim dobro im ide.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Infinity
    • April 26, 2024 at 11:31 AM

Prijatelju su vratili 80 000kn,kredit za auto bilo u pitanju.

Ja san u to vrime skuplja dionice ZABE po cca 50kn Predložia san mu da kupi i on za tu paru sto je dobia nazad ali neuspješno.

Čovik sritan,nikakve daljne tužbe ga ne zanimaju pa je meni narasta interes da podebljam poziciju :)

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• Infinity
    • April 25, 2024 at 10:24 PM
    Quote from st-brajo

zna li netko di mogu nabavit onu njihovu plavu kabanicu? :/

Izgleda da je nestalo materijala kad su Žaku krenili skrojiti :)

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Infinity
    • April 18, 2024 at 12:29 PM
    Quote from kvart99

Je li netko vec dobio uplatu dividende na racun ?

HPB - jos nista.

Nope

• Birtija

• Infinity
    • April 14, 2024 at 3:46 AM
    Quote from zm1
    Quote from Infinity

:) jak je

Kojim se oni glupostima bave , cirkus samo takav

Storno,možda uspije i pravno.

• DRY BULK

• Infinity
    • April 13, 2024 at 4:38 PM

Iran reportedly seizes container vessel near Strait of Hormuz

The Iranian Revolutionary Guard Corps (IRGC) Navy conducted a helicopter operation seizing the MSC Aries, a container ship flying the Portuguese flag, near the Strait of Hormuz, according to a report by IRNA, Iran's state news agency.

The vessel, which is reportedly managed by Zodiac Maritime and is linked to Israeli businessman Eyal Ofer, is now being directed back to Iranian waters.

UK Maritime Trade Operations (UKMTO) received a report indicating the seizure of a vessel by unspecified near the Strait of Hormuz approximately 50 nautical miles off Fujairah, United Arab Emirates.

• Birtija

• Infinity
    • April 13, 2024 at 4:19 PM

:) jak je

• Aktualno (vijesti)

• Infinity
    • April 12, 2024 at 12:47 PM
    Quote from abc1
    Quote from Infinity

Logično,uz pomoć vodovoda ,vatrogasnih vozila te kanadera. :)

Neee, poplave su u pitanju:)

Malo sm skeptičan da bi to bile dovoljne količine

• World politics

• Infinity
    • April 12, 2024 at 11:08 AM

Ne sviđa mu se 51 milijarda njegovog zaleđenog keša koji će izgleda ići Ukrajni u nekakvom obliku obveznica koje bi njemu došle na naplatu za obnovu.

• Aktualno (vijesti)

• Infinity
    • April 12, 2024 at 10:56 AM
    Quote from abc1

@Infinnity

A ne znam, možda je radi Žalac radi sudjelovanja na party sa bazenom trebao prisustvovati netko iz Hrvatskih voda?

Logično,uz pomoć vodovoda ,vatrogasnih vozila te kanadera. :)

• Aktualno (vijesti)

• Infinity
    • April 12, 2024 at 8:16 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Infinity

https://www.index.hr/mobile/vijesti…ti/2555592.aspx

Koliki li je taj bazen?

toliki da od njega možeš napraviti ChatGPT.

evo i primjer nekoliko promptova:

napravi mi komunikaciju Benčić - Soros

JosipaGPT:

Benčić: di si radosti?

Soros: di si lipa?

Benčić: ići ću s faksa u penziju, priznat će mi staž 🤑

Soros: kako ćeš to platiti?

Benčić: uvest ću porez na nekretnine, na nacionalnoj razini :S

Soros: protuustavno, baš kako i ja volim ;)

Soros: a što ćeš s korupcijom?

Benčić: osnovat ćemo povjerenstvo :S

Soros: a što ako otkriju da ste i vi korumpirani?

Benčić: HDZ je donio zakon da mediji više neće smjeti takve poruke objavljivati.

a ti ionako kontroliraš medije...

Soros: moja cura, vidi se da nisi bezveze 20 godina studirala.

nisi ni u mojoj školi bila najbolji đak, al uspio sam te, iako imaš 50 godina, brendirati kao milenijalku.

Benčić: dobro da sam te poslušala da me mediji uhvate kako motam :S

Soros: a ja sam odmah naložio da to brendiraju kao travu ;)

Benčić: pa naravno kad ću je legalizirati ;)

Soros: a što ćeš s migrantima?

Benčić: njih ćemo "integrirati"

a kad se ekipa napuši, neće ih ni primjetiti.

a ako ih i primijete, sredit ćeš mi neku jaču "robu" iz Kine 8)

Soros: al to bi bilo nehumano!

Benčić: ti ćeš mi govoriti o nehumanosti!

Soros: imaš pravo

u drugim zemljama smo mladima omogućili tablete protiv hormona, pa ne znaju više jesu li muško ili žensko :S

Benčić: tipka...

Display More

Zape mi je jedan mali detaljčić za oko,

Žalac biva pozvana na party sa bazenom.

Na tragu sam da je ipak moguće jer su imali IGH i HŽ pod kontrolom.

IGH je napravia projekt i izvršio radove dok su HŽ koristili za prijevoz ogromnih količina materijala.Još me interesira hoće li detaljna istraga utvrditi točno vrijeme i lokaciju i sve to povezati sa poplavom u Gunji.😁

• Aktualno (vijesti)

• Infinity
    • April 11, 2024 at 10:44 PM
    Nove poruke Josipe Rimac do kraja razotkrile HDZ-ovu državu. Njen muž prijeti
    MALO što opisuje funkcioniranje Hrvatske pod HDZ-ovom vlašću kao poruke iz mobitela Josipe Rimac.
    www.index.hr

Koliki li je taj bazen?

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Infinity
    • April 11, 2024 at 3:35 PM
    Russia forced to import fuel with up to 20% of its refining capacity knocked out - Splash247
    A new report from Oslo-based Arctic Securities estimates today that around 20% of Russia’s refining capacity has been knocked offline with as much as 3m more…
    splash247.com

Nekad izvozili,sad uvoze iz Bjelorusije.

Valjda su Belorusi zadovoljni skupljati ishabano donje Rublje,miriše da 16.5% kamate neće biti dovoljno.

Kod nas su jos uvik nekoliko puta manje kamate...

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Infinity
    • April 11, 2024 at 2:15 PM
    Quote from Infinity

Bolje imati kuću nego za istu svotu puno malih kućica da nemoš ni ući u nju.😅

Iako nije splitana prometi su puno bolji nego zadnjih godina,u petak zatvoreno najvišim prosjekom...

400 kom/1440€

blok po blok -kuća 😁

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • April 11, 2024 at 11:34 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Infinity

Najveće pitanje je koliko ima smisla pratiti ekonomiju kroz brojke kad je politika isprid svega.Imamo digitron i zavezane ruke.

pa naravno da nema smisla.

globalno preslagivanje se događa u realnom vremenu.

problem baš i jest u tome što kad to preslagivanje završi, nitko sa sigurnošću ne zna tko i što će biti "ugašeno".

drugi problem je što države, zbog svojih potreba, "isisavaju zrak" sa tržišta privatnog duga.

a uvijek država, a ne privatni sektor, ima neograničenu moć.

samo što su to neki naši LinkedIn "stručnjaci" voljni zaboraviti kako bi vas navukli na neki proizvod za budale i fukare.

matematika je tu neumoljiva, pogotovo za valuacije na strani equity-a, bilo da scenarij bude inflacijski, bilo da bude deflacijski.

situacija s američkim financijama će samo cijelu stvar ubrzati, bilo kroz interne, bilo kroz eksterne nemire.

jedino što je sigurno da će centralne banke kupovati su državni trezorci, jer će tek kad samo oni budu na bilanci i efektivno moći kontolirati money supply (izvor je Waller iz FED-a).

ja sam cijelu stvar povezao kad su naši svoju emisiju trezoraca išli raditi preko budućeg digitalnog novčanika, a ne preko burze.

iako je sasvim logično da ideš preko burze, osim ako se nešto drugo "iza brda" ne valja...

Display More

Ako je drugom lošije onda je nama dobro,to bi bia neki moto sadašnjice po mom osjećaju.

...nema veze da su nam vide labave ako će drugom popadati djelovi.

Usporediš stanje na Zapadu sa Rusijom pa ti bude lakše,žalosno.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • April 11, 2024 at 10:36 AM
    Quote from Paulie

Divno je kako nam ekipa, pod tim mislim na USA/EU, odnosno FED i ECB, koji su zadnjih 15 godina napravili neviđenu svinjariju, posebno za vrijeme Covida, sada serviraju "klimatske promjene" kao uzrok inflacije. Naštampali su dolara i eura u količini većoj nego je do tada bila u optjecaju, i to sve u nekoliko godina, a sad su kao klimatske promjene krive za inflaciju. Pa to mogu servirati samo djeci u vrtiću.

I prije Covida su bile 3-4 serije QE-a, gdje se nemilice printalo. Kad tad se to moralo spustiti u realnu ekonomiju. Čak i sada USA sprječava recesiju tako da radi QE kroz komercijalne banke, zato i ne može zaustaviti inflaciju. Naravno oni to službeno ne zovu QE, jer sad nije pogodno da se koristi taj izraz.

Uz sve to, USA i EU su se rekordno zadužili, proračuni i perspektiva u budućnosti je uništena. Sad stvarno dolazimo do Sinčića i Pernara i njihove tvrdnje da je dugove nemoguće otplatiti, ne znam kako USA može vratiti svoj dug bez hiperinflacije dolara. Trenutno se svaki treći dolar koji je uzet porezima koristi da bi se pokrile kamate na dug.

I onda nam idu prodavati "klimatske promjene" kao uzrok, valjda smo svi glupi pa ne vidimo da je ta pokvarena i zla ekipa na vlasti kriva za sve. I nitko me ne može razuvjeriti da se ovo namjerno ne radi.

Display More

Najveće pitanje je koliko ima smisla pratiti ekonomiju kroz brojke kad je politika isprid svega.Imamo digitron i zavezane ruke.

• Aktualno (vijesti)

• Infinity
    • April 11, 2024 at 10:09 AM
    Quote from zdenkic

pa glovo i wolt je upravo takav i bio na pocetku, i tako je zamisljen

kada su poceli sa dostavama, meni su redovno nosili hranu studenti i studentice, i to mi je bas bilo drago.
    a onda je netko uveo 20 indijaca, i svi studenti su nestali preko noci

Sad samo kacigu i zube vidiš

• Politika - općenito

• Infinity
    • April 11, 2024 at 10:08 AM
    Quote from st-brajo

Moller

mea culpa, troprsti će da bankari.

https://www.poslovni.co.rs/regija/miodrag…dionica-4436209

zanimljivo je da i troprsta i mađarska banka kod nas imaju "interesantne" politike izdavanja kredita koje lako mogu poslužiti za "više ciljeve" njihovih "centrala" 🍿

Govoreći o razvoju bankarskog sektora, rekao je da njihova AIK bankarska grupacija sada ima aktivu od oko 9 milijardi eura, a da je plan u idućih pet godina dosegnuti minimalno 20 milijardi eura.

Jeli slična prognoza za ZSE banke?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt