1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Infinity
    • December 6, 2022 at 9:00 AM
    Quote from havi
    Quote from Otok

Čestitam meštrima iz tankerske! uz znanje ,sreče i ogromna muda što su u periodu od 7.g. imali dva super ciklusa.

Prvi: IPO

drugi : covid i Ukrajina

Sada če pripojiti TPNG TPNL-U, i riješiti turista.

Ovakvi ljudi trebaju biti u prvom planu na TV ,a ne nekakve političke emisije.

Najbitnije od svega kad se zastor na bini spusti niko,ama baš niko nije oštečen.

Svi su nešto zaradili!

Display More

Vidite, a ja bas mislim suprotno da takvi ljudi moraju biti pod stalnom prismotrom da ne upotrijebim neku težu riječ. Jasno je da su raspolagali povlastenim informacijama koje nisu redovito objavljivali, jasno je i da su dogovarali transkacije s mirovincima i da su se prije toga punili skrbnički računi koji su sad vjerojatno prodali dionice. Jasno je i da su u TNPL igrali protiv interesa mirovinaca i da su delistali dioničare iz AZ mirovinskih fondova i natjerali ih da im prepuste dionice po cca 300 kn iako je fer vrijednost u tom trenutku bila oko 2000 kn. Zato AZ fondovi nikad nisu uložili ni lipe u TPNG. I sada su zapravo iskoristili mirovince koji su im prodali dionice za defacto besplatno kreditiranje novogradnji TPNG i dvije manje dividende. Vani su tankerasi rasli i nekoliko puta, a ovdje ni 50%, od dna. Mirovinci nisu zaradili ni pola tog iznosa za drzanje dionice od 6 godina. Uglavnom, nadam se da vise nikad neće hrvatsko tržište kapitala imati posla s ovom ekipom i ekipom iz Intercapitala koja ih je oko svega savjetovala. Sretno i dioničarima TUHO jer će im možda biti potrebna strpljivost i sreća na koju do prije koji mjesec, nisu ni računali.

Display More

U ovakvim situacijama triba čestitati i malima jer su i oni ispuštali dionice u više navrata za neki % -tak da im se olakšaju preuzimanja.Volimo se žaliti a držati dionice…

Po meni mirovinci zakinuti dividendama nisu ni imali nekakvu budućnost čekati loš ciklus.

Smatram da bi možda bilo bolnije za svih da su mirovinci počeli lagano izlaziti…opet bi cijena stagnirala pa bi plakali?

TUHO bi po mom mišljenju trebao pokušati zadržati mirovince nastavkom politike dividendi, čak je i pojačati.(pričekajmo predujam)

Ulaganja i stabilne dividende bi triba biti target za mirovince…

TNPL bi takoder tribala biti zadovoljna takvom politikom,zašto ne?

Ukoliko se odluče staviti dublje ruku u đžep sritno im bilo i nek požure jer protekom vrimena će im tribati dublji.

S druge strane možda nađu neku drugu žrtvu,nešto su se zalaufali…

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • December 6, 2022 at 8:29 AM

Tankers drop anchor in Turkey after Russian oil cap

A lineup of oil tankers formed on Monday near Bosphorus and Dardanelles in Turkey following the accord of western leaders to cap Russian oil at $60 per barrel in an effort to limit Moscow's revenues.

The jam of about 19 tankers materialized as Turkish regulation requiring oil shippers to prove they have insurance came into force on December 1, banning access to the country's vital straits in case of non-compliance.

The bulk of the oil is of Kazakhstan origin and arrives in Russian ports through pipelines, making it excluded from western-imposed sanctions, the Financial Times reported citing shipbrokers.

Moglo bi se naći jeftinijih tankera na tržištu?

Deda da utrži jedan polovni pa ga da u najam kad je već u dealu sa jakom naftnom kompanijom?? Desetak % provizije nama dosta za početak 😙

… neka želja kad je već sv. Nikola 😇

• SPAN (SPAN d.d.)

• Infinity
    • December 5, 2022 at 11:05 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Infinity

Za pretpostaviti je da je kupnja namijenjena trezoru ?? …ako je kupac spreman progutati sljedeći blokić od cca 40k po većoj cijeni od 235 onda nema zime.

Bude li kupac(ci) škrtav mogli bi u rikverc.

Ja san bia spreman čekati Slovence da se ispušu…pretpostavlja san da su bili njihovi blokovi te otvoren put u pobjede.

Kako mi je dosta tog nejasno oko ovih raznih akcija koje se dogadaju u krug od dokapa naprid ja san 2/3 ispustia .Računajući ako je clan nadzornog zadovoljan po 235 (doduš velika količina) da bi meni bilo mudro utrziti dio po 262 dio pa posli kako bude 🙄

Draže bi mi bilo da su SLO out….gleda bi dokupiti jer nisam ni ima veliku količinu…

Vjerojatno je kompanija kupila, da.. Tko zna kakav je uopće bio temeljni sporazum..cijena je 235kn, ali moguće je da si je Kotur pridržao neka prava i sl.

Moguće da je bilo još blokića danas..

Nije toliko ni loše da je kompanija racionalna s cashom. Ja sam uvijek pobornik toga da prije ulazi u share buyback kad je dionica podcijenjena, nego kad je skupa. Ali sve ove cijene su sasvim oke za otkup..čak i po 300kn.

Ovo po teoretskih 500kn je više neki "luft" za 2 godine u budućnosti, iako sumnjam da se cijena može uduplati u par godina. U pet je moguće, uz 15% rasta godišnje, sa ili čak bez dividende. Sve, naravno, ovisi o tome koliko će rasti. Nadajmo se da neće biti širenja svinjarija i na Moldaviju, itd.

Display More

Svašta je tu moguće.,. možda ih vrate Koturu 😅

• Birtija

• Infinity
    • December 5, 2022 at 11:01 PM

Eto, J.Korea dobila Brazil u drugom pol 1:0

🤗😅

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Infinity
    • December 5, 2022 at 10:03 PM

TNPL je probila 75% u TNPL također 😮‍💨

95 % pardon . .

• Birtija

• Infinity
    • December 5, 2022 at 9:49 PM
    Quote from st-brajo

p. s. Livakoviću kapa do poda.

nisan od Tonća Gabrića vidia golmana koji tako dobro skida penale.

vjerojatno najguglaniji nogometaš na Transfermarkt-u danas

Već ga reklamiraju na sve strane 😅

Files

6AF4D326-823F-4B31-875F-28983EE00652.jpg 45.73 kB – 0 Downloads
  • Birtija

• Infinity
    • December 5, 2022 at 9:45 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Infinity

Nisu oni svijesni da mi svako prvenstvo nekog velikog dobijemo,kako do sad nismo imali prilike ovo prvenstvo….. 😜🤗

evo baš gledan.

naši opet igraju već za 4 dana, a izgledaju ka da im triba infuzija.

al će radit fizioterapeuti i kriokomore.

a šta se treninga tiče, samo nek igraju u kolo i vježbaju taktiku.

i, naravno, molimo Boga da Brazilci dobiju crijevnu virozu ili tako nešto 😅

Display More

Izleda da ce biti sve pod kontrolom

Files

DF669DBE-85F2-43E4-B29C-AD4CBCADE30C.jpg 45.37 kB – 0 Downloads
  • SPAN (SPAN d.d.)

• Infinity
    • December 5, 2022 at 9:41 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Infinity

Vjerojatno svijestan da će se načekati doći na red, s tim da bi i cijena mogla dosta popustiti Slovenskim napadima jednostavno je iskorištena prečica 🙄.

Poduzetnik je, ali očito nije investitor. Naravno, on sa svojom imovinom u okviru zakona radi što hoće, ali nama nije baš ugodno to gledati i nije baš na ruku ugledu vodstva. Svejedno, ne vjerujem da će se to negativno odraziti na cijenu, a znamo i zašto.

Za pretpostaviti je da je kupnja namijenjena trezoru ?? …ako je kupac spreman progutati sljedeći blokić od cca 40k po većoj cijeni od 235 onda nema zime.

Bude li kupac(ci) škrtav mogli bi u rikverc.

Ja san bia spreman čekati Slovence da se ispušu…pretpostavlja san da su bili njihovi blokovi te otvoren put u pobjede.

Kako mi je dosta tog nejasno oko ovih raznih akcija koje se dogadaju u krug od dokapa naprid ja san 2/3 ispustia .Računajući ako je clan nadzornog zadovoljan po 235 (doduš velika količina) da bi meni bilo mudro utrziti dio po 262 dio pa posli kako bude 🙄

Draže bi mi bilo da su SLO out….gleda bi dokupiti jer nisam ni ima veliku količinu…

• Birtija

• Infinity
    • December 5, 2022 at 8:48 PM

Nisu oni svijesni da mi svako prvenstvo nekog velikog dobijemo,kako do sad nismo imali prilike ovo prvenstvo….. 😜🤗

• SPAN (SPAN d.d.)

• Infinity
    • December 5, 2022 at 8:31 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Infinity

Zanimljiv tajming događanja …promjena otkupa,otpuštanje 40 000 kom koliko otprilike imaju Slovenci….

Nasapunali su nas?

Čemu takva turska sila da proda? Po dogovorenoj cijeni tolika količina, kad je market išao 242kn ili koliko?

I tko je kupio?

Vjerojatno svijestan da će se načekati doći na red, s tim da bi i cijena mogla dosta popustiti Slovenskim napadima jednostavno je iskorištena prečica 🙄.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Infinity
    • December 5, 2022 at 5:02 PM
    Quote from Normani

Član nadzornog odbora u petak, 2. prosinca 2022. prodao 40.000 komada po 235 kn (= 9.400.000 kn).
    Današnja cijena nije baš u skladu s onom od petka.

Zanimljiv tajming događanja …promjena otkupa,otpuštanje 40 000 kom koliko otprilike imaju Slovenci….

Nasapunali su nas?

• Birtija

• Infinity
    • December 5, 2022 at 4:53 PM
    Quote from Hrx84

Od naših u Kataru me najviše oduševila Ivana Knoll. Što se tiče nogometa tu su gdje jesu zahvaljujući nizu sretnih okolnosti te možda tako danas odu u četvrtfinale.

😅 😂 😅

Files

27B22977-3800-4D22-A5EE-96244B0C5997.jpg 78.34 kB – 0 Downloads
  • SPAN (SPAN d.d.)

• Infinity
    • December 5, 2022 at 3:53 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/SPAN/ZPI-SPAN-5630dec11d03a0849e186a741bb91f28.pdf

. . .

• Što smo danas tržili

• Infinity
    • December 2, 2022 at 10:52 PM
    Quote from hugh

+ span danas po 246

+ span jućer po 245

našpanan jače od svog reketa koji je tvrd da glava boli......

spreman na jak smeš.......

China, Taiwan war 'potentially possible' - US

United States Deputy Secretary of State Wendy Sherman (pictured) stated on Friday that a war between China and Taiwan is "potentially possible." Sherman further told reporters in Washington that the US will continue to put efforts to "deter that."

According to a joint statement released by Sherman and European External Action Service Secretary General Stefano Sannino earlier, the two sides expressed worries over "China’s provocations that increase the risk of crisis in the Strait, which would not only undermine peace and stability across the Strait, but also have serious impacts on the broader region and jeopardize global prosperity."

The statement also revealed that both sides called for a "peaceful resolution of cross-Strait issues."

😜

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • December 2, 2022 at 10:48 PM

Cerp proda 50kom

Valjda neće dugotrajna masaža,možda bude i jeftinijeg dokupa??

• Porez na ekstraprofit i utjecaj na tržište kapitala

• Infinity
    • December 2, 2022 at 10:32 PM
    Quote from D_artagnan

Bas ono da firme sjediste prebace u neku normalnu drzavu, a ovdje ostave minimum da imaju nulu na dobiti.

Bravo ministre, ti ces valjda imati tu cast da zabijes zadnji cavao u lijes Hr gospodarstva 👌

Ko je mislia nekakvo poslovanje prebaciti ili zapoceti u HR do sada je 3 put promislia, od sad netriba ni pomisliti 🤗

• Infinity
    • December 2, 2022 at 10:22 PM

Njima triba Robin Hood (Primorac)

Samo što je podlo biti falši Robin,

dugoročno će siromašni biti još siromašniji usporavanjem razvoja…

Hrvati sve pesimističniji, 44% ih očekuje pad kvalitete života
    www.poslovni.hr

• Infinity
    • December 2, 2022 at 4:08 PM

….kad na pitanje ne dobiješ odgovor pa moraš opet isto pitanje postaviti.

Iako je drugi put odgovoria ne zvuči mi uvjereno,nekako mi je klimav…

• Birtija

• Infinity
    • December 1, 2022 at 9:20 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Infinity

I pivati Sveto ime Dinamo 😂

doslovno.

dobar dinamo bi moga zlata vridit :S

…. uz poslušnu ženu 🤣

• Birtija

• Infinity
    • December 1, 2022 at 9:06 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from discover

stavio sam post na temi ulaganje u solarne elektrane... tarifne stavke hepa za poduzetnistvo... šok i vjeverica

u vt kwh na 5.76kn nakon isteka vladinih mjera za 4 mjeseca

To bi mogao biti elektromor

Koliko firmi ce staviti kljuc u bravu?

Vrijeme li je za kupit zse prnje?

nema druge nego instalirat kućnu biciklu u ured.

komp radi dok imaš snage vrtit pedale :S

Display More

I pivati Sveto ime Dinamo 😂

1. Privacy Policy
  2. Kontakt