1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Infinity
    • August 29, 2023 at 10:37 PM
    Quote from proba
    Quote from Shogun

A po cemu je to vrhunac ciklusa? Ti koji znas 1000 puta vise nego mi bi trebao znati da ciklusi u brodarstvu traju 7-8 godina a ne 1. Naravno ciklus nije pravocrtan od 0 do 100 vec ima i padova ali u pozitivnom ciklusu vrijednost brodova ne oscilira mnogo od vrha....

Sta nisu kao panl narucili dve godine prije vrhunca. to je mozda pametnije

Da su ti iz PANL pametniji bili bi prodali cilu flotu tamo negdi 2008 pa ponovo kupili 2020 😅🤷🏻‍♂️

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • August 29, 2023 at 5:04 PM
    Quote from proba

Ima jedna dionica EDRY, koja je kao prst i nokat ATPL-u, osim sto imaju 20x bolju upravu. Znaci isti broj brodova, nosivost, ista starost, isti prihod, ali manji dug, slicne dobiti (EDRY bolji) itd itd. Usporedite ih. Bas smijeh koliko su iste. E sad, EDRY vrijedi duplo manje od ATPL-a. Zna li netko od analiticara izracunati tu premiju? I NAV?

Otkad su usidrili Batalu Atpl ima puno više sidra pa je možda tu razlika u vrijednosti? 😜

Uprava Edry-a je vjerojatno agilnija jer tribaju prošetati preko 15 km da bi popili kavu uz more pa ih to možda drži u kondiciji.

Tribalo bi Atlant centar prebaciti što dalje od mora da se i naši malo trgnu.

• PODR (Podravka d.d.)

• Infinity
    • August 24, 2023 at 10:12 PM
    Quote from zlocesti

Pogledajte obavijesti izdavatelja na zse

Solidna dnevnica.

• Birtija

• Infinity
    • August 19, 2023 at 6:10 PM
    Quote from bbkk0000

dečki tradicionalni muški poslovi su opet on. Žene vole takve muškarce. Pogotovo kad se u te muškarce poslove ubaci i pokoji ženski posal

Nikako se ni ove rišiti, ti bi mi još i motiku uvalia !?

😅

Uf, znači kab bi mora birati između žene i motike nema više izlaza? 😂😂😂

• Što smo danas tržili

• Infinity
    • August 10, 2023 at 6:43 PM
    Quote from pod_zidom

Ne pišem nikad na ovoj temi ali danas moram. Želim se zahvaliti svima koji su mi, u prethodnih 5-6 dana, prodali SPAN.Posebno ovima danas.

I molba, pozdravite avax gurua. Blokirao me na svim kanalima pa ne mogu sam.

Avax guru je proda SPAN na vrhu prije pada i kupia ZABU prije rasta.

U ovoj “igri” za takav potez je pružiti ruku…

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Infinity
    • August 9, 2023 at 1:35 PM
    Quote from zlocesti

Virnite na index.hr

Ne mogu proslijediti link, al' navodno su Talijani smanjili porez na najviše 0,1% vrijednosti imovine svake banke

Nek države kupe dionice,ko što i mi kupujemo da bi ubirali dobit !!!

Ove otimačine su samo odraz ekonomske jadi i nesposobnosti.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • August 8, 2023 at 10:26 AM

Teroristički kapitalizam 🤗

• DRY BULK

• Infinity
    • August 7, 2023 at 9:32 PM

Venetian

Sve lipi plusevi i onda za ovaj misec Smax +25 $

Ko da mi neko daje pivu iz bićerina piti 😅

…aj ti prijatelju po kriglu pa ćemo lako dalje

• Infinity
    • August 3, 2023 at 3:51 PM
    Quote from Junius
    Quote from kvart99

Ako Zabu stvarno poguraju do 15, a HPB ostane ispod 200, onda tu nekaj opasno ne štima.

ZABA je tek pri ovoj cijeni uhvatila P/E HPB-a, ali sa druge strane mali P/B HPB-u daju veliki prostor za rast, dok je ZABA već u crvenoj zoni...

HPB zadržava dobit a Zaba isplaćuje dividende.

Reinvestiranjem te dividende daje drukčiji Earnings kroz godine,barem meni.

• Birtija

• Infinity
    • August 3, 2023 at 2:00 PM
    Quote from havi

Zaba je preskupa. Sličnu dividendu daje Nova Ljubljanska u Sloveniji (čak i vecu) i konstantno a ona je na 0,65 Book, a Zaba na 1,79. Suludo.

ŠUTNJA U NEČIJEM INTERESU: Zašto dvije najveće hrvatske banke od javnosti kriju veliku odštetu?
    Priča o izigranim štedišama Ljubljanske banke dobro je poznata saga koja traje već desetljećima. No, manje je poznato da su i nakon famozne presude suda u…
    www.lupiga.com

• Infinity
    • August 3, 2023 at 11:58 AM
    Quote from Nevera
    Quote from Infinity

Prste polomili 😀

A sta cemo sad?

Da je bar vrijeme za more.

Pokušati zbrajati dividendu 😌

• Infinity
    • August 3, 2023 at 11:53 AM

Prste polomili 😀

• SPAN (SPAN d.d.)

• Infinity
    • July 31, 2023 at 4:21 PM
    Quote from pikolito

kaj se tiče kratkoročnog/srednjoročnog kretanja cijene, sad se sve svodi na to isplati li se kladiti protiv braće...ja ne bih

Možda angažiraju Livakovića da im brani? 😅

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • July 30, 2023 at 5:20 PM

Vrh zaduženja ostaje iza nas.

U Q2 dug je smanjen za 7 755 132 €

DO smanjene za 3 149 441 €

KO smanjene za 4 605 691 €

Dobrim dijelom je sudjelovao novac iz blagajne 6 435 711 €

Iz poslovanja 1 319 421€

Ide se na još jedno refinanciranje kredita s kojim bi se Sv. Dujam oslobodio hipoteke pa bi imali opciju za prodaju ili S&LB za neke druge monade.

Amortizacija je popapala 3 580 000 što je više za 1 888 000 nego u prethodnom Q1

Nešto troška refinanciranja kredita i gubitka na tečajnim razlikama i sve to rezultiralo gubitkom od 800 000 € za Q2

Neznam dali je dokovanje SPLITA imalo troška u Q2 ?

Preko 1M je uloženo u njega u Q1 za BWTS

Sve skupa sa lošim vozarinama se izgleda klackalica naginje na pozitivu,ubrzanje prisutno.

H1 je ima 16,66% manje prihode od najma broda u odnosu na prošlu godinu koja je bila top s tim da je VIS sa 13 000 USD dnevno + premija za gorivo odradia samo cca 100 dana.

VIS još ima odraditi Q3 i Q4 bez ikakve uplate prema banci.

Daljnje smanjivanje dugova,lagano poboljšanje vozarina ili dugoročni najam TROGIRA bi se moglo dobro reflektirati …

a možda i sve tri stavke 😜

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Infinity
    • July 18, 2023 at 6:44 PM

Izgleda da san jedino ja ispod +70% al neka 😒 friško san unutra,nek se kvasi.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Infinity
    • July 15, 2023 at 7:28 PM
    Quote from Hrx84

Pa zapravo prava autentična dalmatinska klopa i jesu pizze, čevapi, pomfrit i slično. Ne poznajem dalmoše koji uglavnom jedu oboritu ribu, blitvu te smokve i grožđe. To je mit koji služi u turističke svrhe. Možda su zdravu hranu jeli tamo do 1950.-60. dok nije bilo turista.

Pravi Dalmatinac sa sobom nosi križ i luk sa sobom kad ga natiraju u restoran 😊

• Birtija

• Infinity
    • July 14, 2023 at 12:45 PM
    Quote from Moller
    Quote from Infinity

Jeli se spominjala ikako prosječna cijena PPD-ove kupnje odvojeno od cijelodnevne ukupne prosječne?

Mirišem da su najbolje prošli 🧐

to je slučajno, vidjeti ćeš kada slijedeći mjesec oni HEPu prodaju s negativnim predznakom,

koliko je već puta tako bilo, da su privatne tvrtke popušile a državne zaradile, samo se ovaj puta omaklo pa se obrnulo,

iskreno se nadam da ovo nije prava ni posljednja pljačka domovine,

nego puka slučajnost

Display More

Ja također na ovo gledam s pozitivom jer nismo ni svijesni koliko je dobro dok se jos ima što pljačkati

• Birtija

• Infinity
    • July 14, 2023 at 11:48 AM

Jeli se spominjala ikako prosječna cijena PPD-ove kupnje odvojeno od cijelodnevne ukupne prosječne?

Mirišem da su najbolje prošli 🧐

• Infinity
    • July 13, 2023 at 6:06 PM
    Quote from havi

Ne treba trenutno nikakav dokap jer ovaj dokap nije transparentan niti postojeći dionicari odnosno većina njih neće imati mnogo koristi od dokapa već mogu imati i štetu. Dokap ako i kad je potreban, trebala je odobriti glavna skupština. Ove godine su održane čak dvije i “ekipa” nije nasla za shodno da uopće obavijesti dioničare na skusptini da će se ići u dokap. Krasna neka “ekipa”. Sve frca od transparentnosti, kvalitetno osmišljene strategije i svjetle budućnosti za sve dioničare.

I tko je Igor Bilbija? On je nebitan lik koji je skoro pa slučajno zalutao u ATPL i koji je omogućio tada postojećoj vrhuški da još koju godinu zadrzi bogate privilegije i nagrade za loše do osrednje rezultate. A oni su ga prigrlili iz istih tih pobuda jer je on kao bio neko vrijeme kljucna figura. Ko i Nenad Bakić koji je vise od desetljeća umišljao da može sanirati i reformirati propale državne mastodonte. Ja mislim da će Bilbija u drugom koraku iza dokapa, ako se pokaže da u vlasnistvo ulazi netko tko zna nešto o brodarstvu izaći iz svih kombinacija i naplatiti svoj ulog. U tom postupku može se otvoriti i prilika za zaradu ostalih dionicara, no to može potrajati… i koju godinu. Vidjet ćemo.

Igor ima skoro 180 000 dionica. Ako je ikome stalo vrijednosti Atlantske uvjeren sam da je to on pa virujen da će dokap imati neku težinu.

Ako se te visoke privilegije pogledaju u postotku njegovog posjeda dionica ne bi reka da ga to drži tu di je.

Ako misli prepustiti kormilo bilo bi malo blesavo da od vina prvo napravi (loš) “gemišt” kako je netko prije napisa.

Traljavo je krenilo ali se to sve da popraviti kvalitenim obrazloženjem.Pričekajmo.

Nezgodno je tko nema dionice(količinu) ,možda će pre kasno doznati detalje….

• Infinity
    • July 13, 2023 at 4:00 PM
    Quote from Moller
    Quote from Plase

Za sve koji pomišljaju uložiti u ovaj cirkus od dionice , odlično sublimirano štivo za donjeti odluku. Hvala !

više ne mogu nikome prodati priču o 1000kn, jer 53€ je ni pola toliko

Jeah, samo je ovdi čini mi se pokušaj kupnje veće količine po 53.50-60.

Ajmo reći da Bilbija pa čak i netko drugi smatra dionicu (pre) jeftinom i krene kupovati priko burze neku veću količinu.

Idealno za nas većinu na forumu jer bi uz trošak provizije mora i nama platiti proviziju uz napucanu cijenu. Ali nikako da krene nego će u cugu rišiti kad nama “nevalja” cijena.

Naravno opet će vladati nezadovoljstvo jer je netko doša do količine a to nismo mi.

Malo po malo sve što valja odlazi iz ruku zbog nekih par % profita iz trgovanja.

Neznam kakav bi dokap triba biti da bi bia više fer prema dioničarima nego ovaj ???

1. Privacy Policy
  2. Kontakt