Ko fol u remont a ustvari spijuniraju nas balkance
Jedino ako proučavaju kako sam sebe uništiti
Ko fol u remont a ustvari spijuniraju nas balkance
Jedino ako proučavaju kako sam sebe uništiti
Da su neka druga vremena ovdje bi na ovakav rast indeksa bilo more komentara...lijepo su nas sredili bilbo i ekipa iz zadra
Kolektivno smo izgleda preškrtavi pa nam otimaju lagano sve za "sitniše".
Trenutno nam je veći saveznik Panamski kanal od nas samih 🫣
Display MoreDisplay MoreBože budalaština ovdje.
Da, u Dubrovniku su imali karantenu jer nisu imali cjepiva.
Ajmo se vratiti u sredni vijek.
Karantena je učinkovita, ali za sadašnji svijet nepojmljiva - vidjeli smo prošlih nekoliko godina.
Sreća pa je ovo forum za dioničare.
Nadam se da nemate djecu vi što mislite da sve treba preboljeti ili umrijeti.
Više od pola ljudi koje znam su se rastali. Kad dođe tema zašto odgovor je na nivou djece. Ima love? ima? Ima zdravlja ? Ima ? pa čega nema ? nezna jer nije zadovoljan sam sa sobom pa niti nemože odgovoriti. Kids run the world..cccc. Bože sačuvaj. Voze sve skupe aute, ide se na skijanje, teme u društvima Bože sačuvaj... Tako da možda je vrijeme za reset i povratak u taj vijek koji spominjete
Današnje žene dosadu ubijaju kupnjom a ni same neznaju što bi jer su sve već imaju pa vrte gluposti.
Zato za dobar brak triba imati dobrog prijatelja.
Kad osititiš da ONA ostaje bez ideja moraš hitno reagirati.
Prvo kažeš da će doći neko iz tvoje familije na ručak- ona se odma vata usisavača i krpe te lašti sve što se može.
Na taj način su njoj misli zauzete a ti se ponudiš ići po spizu i popiješ kavu sa prijateljem.
Kad se vratiš doma kažeš da je nešo iskrslo i da je ručak odgođen ali da se prijatelj ponudia naložiti vatru za večeru a mi već imamo viška mesa….
E sad, ona mora nešto nabrzaka smisliti za ručak,pa posli što će obući,pa piturivanje i eto njoj zabave za cili dan.
Kod prijatelja također idealna situacija.
Njegova posli ručka vata usisavač itd. pa pituru…..
Kako uvik nešto fali prijatelj mora po neki začin,cugu pa se ponudi to ići kupiti a ti moraš po neku bočicu vina za donit uz meso pa se opet nađete na piću i svima je dobro.
😎😗
Svaki upis ispod 60€ je riskantan,muški odrađeno za prikupiti veću svotu novca.
Nepošteno mi je što minimalno prvi dioničar ima uvid po kakvim je formulama ugovorena većina flote pa se lakše odlučiti sudjelovati ili ne dok mi ostali moramo upotrebljavati maštu.
Jao mi je Njemaca i Austrijanaca, naselilo im se svega pa su počeli oni iseljavati kupujući nekretnine po Dalmaciji ne sluteći da će ih dočekati ista sudbina 😁
14% praznih stanova?
https://www.tportal.hr/komentatori/cl…a-foto-20230925
Kaže HEP da nije zabilježema potrošnja energije. ?!?!?!?
Udar na komod, nek povećaju mladima plaće da i oni jednog dana budu komodni a ne kad ostare da ih mlate porezima kad malo odrastu.
Uh, tko bi rekao...tko bi mogao biti kupac?
glasam za trezor, oni su pri lovi jer su prodali brod, a dionice će podijeliti zaslužnima i dio dati umjesto vraćanja pozajmice dok istekne rok i obračunaju se kamate, a cijena po nabavnoj
…još da nas iznenadi Bilbija kao prodavač dok svi mislimo na Vlahu ?? 😅
Glasam za Olega 🧐
zna li netko koja je sada ova fora da se masa fizičkih i pravnih osoba prenosi dionice na brokerske kuće?
https://www.skdd.hr/portal/SDAWEB.…ob_hr?p_id=2632
Odgovor se možda krije negdje ovdje u sažetku izmjena i dopuna Uputa i Pravila SKDD 😁
Jasno mi je čemu ovaj smješak na kraju 😁
cca 13000 brodova godišnje od toga 75% američkih.
U slučaju eskalacije ratova bilo bi približno 99% Američkih.
Speaking on the Avance Gas’ second quarter earnings call last week CEO Øystein Kalleklev said that winning bids had gone up rapidly passing $1 million earlier in August, then passing $2 million, and two weeks ago an owner paid $2.4 million for a winning bid.
https://www.seatrade-maritime.com/panama/panama-…SRC-AS-RSS-feed
Dodatni financijski i vremenski trošak neki imaju iskrcajući dio tereta zbog gaza prije kanala pa ukrcaju posli prolaza.
4 broda manje dnevo prolazi + manja nosivost i prednost prolaza kontenjeraša nad bulkerima nam ide u korist.
….procjena trajanja restrikcija je za sljedećih 10 mj.
Po trenutnom modelu za taj period je 120 brodova manje+manje tereta.
Ljudi, ja ne znam nit tko je u Upravi ATPL-a, nego citam da pljujete po njima. Ne znam nit tko je Lonza il kako vec. Ne znam nit cijenu ATPL-a, nego mi smijesno kako ne usporedujete dionice nego pisete samo o ATPL-u u vakumu. Ja vam zelim srecu i zaradite lovu, ali meni to nema smisla. A mozda zapravo ja ne kuzim stvari. Uglavnom, toliko. Nadam se da nisam nikoga uvrijedio. Pozdrav
Tema je ATPL ….
Živili !!!
Očekivao sam od vas argumente kad ste prozvali EDRY vs ATPL i dobili fer brzinski osvrt kolege SQ (sad vidim da bodete po cilom svitu peer grupu vs ATPL).
Ja sam samo kroz šalu htio dodati da da ATPL ima vrijednije nekretnine uz more za 15 kilometarsku razliku prema EDRY-jeve utvrde.
Nepoznato mi je jeli EDRY ima još kakvih vrijednosti,slobodno napišite ako ima pošto bolje poznajete kompaniju.
Koliko sam primjetio su osnovani 2018.? Bilo bi također lipo da nas informirate zašto je Grk friško osnovane kompanije ako je to točna info 20 puta pouzdaniji od naše uprave.
ja u zivotu nisam pronasao ili procitao analizu dionice koja se ne uspoređuje s peer grupom. npr. netko napise narasla je 30% u 2 godine, a firme iz branse porasle 250% (bubam, al tako je). Ili dividenda je bila 13%, a firme iz branse imale sve preko 50%. Šta vi sami sebe uvjeravate u nešto ili zelite objektivno sagledati dal firma vrijedi više od druge i obrnuto? EDRY se odvojio od majke te godine. Mnogo su stariji. Zasto su bolji? Jedan primjer, potrazi; oni su prodavali dionice dionicarima na vrhu ciklusa, kad je dionica bila oko 42$, a sad otkupljuju od njih dok je dionica na 14. To mi se cini pametno
Oderali vlastite dioničare?
https://eho.zse.hr/obavijesti-o-trgovanju/view/4992
INTERKAPITAL škrtari na IT. Prilika za SPAN?
Što to znači do daljnjega??? U prijevodu imat ćemo propade na nekim dionicama....tko će mi nadoknadit potencijalu štetu???
S ove liste sam do nedavno ima 5 izdanja,sve likvidirao i ubacia u ZABU i IKBA
Display MoreATPL nije u dronjcima(možda nekima cijenovno)
Meni osobno je bolje dokapitalizirati za razvoj nego za spašavanje.
Pošto ATPL ima više nego dovoljno imovine za rasprodaju da bi pokrila dug pretpostavljam da se ide u daljni razvoj.
Tko ima viziju,novce i dionica iz dotičnog datuma ima pravo sudjelovati.
Možda posjed dionica ni ne bude uvjet ako se ne realizira u prvom krugu.
bome joj ni kruna ne blješti
Moram staviti sunčane naočale dok se dopisujem s vama koliko vama keš bliješti 😅
Ja kad ga imam puno jako svrbi, kakvo je vaše iskustvo ?😅😂
ATPL nije u dronjcima(možda nekima cijenovno)
Meni osobno je bolje dokapitalizirati za razvoj nego za spašavanje.
Pošto ATPL ima više nego dovoljno imovine za rasprodaju da bi pokrila dug pretpostavljam da se ide u daljni razvoj.
Tko ima viziju,novce i dionica iz dotičnog datuma ima pravo sudjelovati.
Možda posjed dionica ni ne bude uvjet ako se ne realizira u prvom krugu.
Preporučite mu EDRY
Uz ovoliko vrsnih znalaca, koji argumentirano hvale ATPL, da ja covjeku ista drugo osim kraljice sugeriram, bio bi grijeh
Očekivao sam od vas argumente kad ste prozvali EDRY vs ATPL i dobili fer brzinski osvrt kolege SQ (sad vidim da bodete po cilom svitu peer grupu vs ATPL).
Ja sam samo kroz šalu htio dodati da da ATPL ima vrijednije nekretnine uz more za 15 kilometarsku razliku prema EDRY-jeve utvrde.
Nepoznato mi je jeli EDRY ima još kakvih vrijednosti,slobodno napišite ako ima pošto bolje poznajete kompaniju.
Koliko sam primjetio su osnovani 2018.? Bilo bi također lipo da nas informirate zašto je Grk friško osnovane kompanije ako je to točna info 20 puta pouzdaniji od naše uprave.
Vidim da cesto spominjete izdasnu dividendu ove kompanije. Dal netko zna jesu li i druge peer kompanije isplacivale dividendu ovih godina, i koliku, ili samo ATPL? Pita jedan frend
Preporučite mu EDRY
Nekako mi se čini da požuruju što prije nova zaduženja je je kamata jos u uptrendu a već ih malo oparilo pa čekanje samo pojačava bol
Te trezorce je još lani trebalo u cijelosti prijevremeno isplatiti jednom makar 2 ili 5 godišnjom obveznicom. Kao da nisu znali što slijedi.
Mislim da je jedino Oleg Butković znao ostali mi nekako…. 🥳😅
Biće ih Plenky zamolia da skupe paru za trezorske zapise od kad su mu banke sklizle iz ruke?
Ne bi me ni začudilo...iako imamo jaki proračunski suficit, tako da si država može priuštiti otplatu većeg dijela trezoraca., čak i prijevremeno...nekih 650 milijuna eura manje trezoraca od NG.
Nekako mi se čini da požuruju što prije nova zaduženja je je kamata jos u uptrendu a već ih malo oparilo pa čekanje samo pojačava bol
Što izvodi ovaj PBZ CO OMF -KATEGORIJA B, režu pozicije gdje stignu...
Biće ih Plenky zamolia da skupe paru za trezorske zapise od kad su mu banke sklizle iz ruke?