Kod nas bi svaki panel bia po 5 min u hladu dok ga vlak prođe
Posts by Infinity
-
-
Nikad im dosta. Lopovluku nikad kraja. Od ovih, jedino mi se Crkva više gadi.
Jel vrijeme da tekući premjestim u HPB?
Meni se "gadi" da "moja" banka financirala nekog kome sad kvadrat vrijedi puno više a podižu mu kamatu za samo 0.2% .
😏😅
-
Liči na Putina s onim usuknutim očičima
-
Trezor prvi osumljičeni?
-
Zamisli da dobiješ projekt za gradnju broda pa koristiš deblji lim nego stoji u projektu.
Baciš brod u more koji je puno teži nego je triba biti pa mu motori ne zadovoljavaju jer je brod teži i više potone.
A što ćeš,vadiš motore pa staviš jače.
Rišiš se viška lima a dobiješ višak motora,bar ima posla.
-
Jeli Tankerskoj u planu napraviti ho(s)tele od Batale i Atlant centra?
Imaju već TUHO praonu u DU
Malo se i do Splita rastegniti (JDPL)?
-
https://www.rijekadanas.com/ovo-je-zastava…nt-o-hrvatskoj/
naknadno se utvrdilo da je Plinkovićev treći ešalon poslao krivu i nedovršenu zastavu, jer je u tijeku izmjena grba, gdje se umjesto istarske koze ubacuje hrvatska ovca
Pokradena sva područja koja grbovi na štitovima predstavljaju pa su izgleda i njih za kraj maznuli.
Još ću malo razmisliti zašto su zaminili boju prve kockice. 🙃
-
Evo super primjer zašto najmodavci mrze iznajmiti smještaj obitelji s djecom i zašto će turistički najam uvijek biti bolji od cjelogodišnje rente.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…om/2521971.aspx
U civiliziranoj zemlji se ovo ne opravdava. Ne zanima me koje su ti životne okolnosti nemaš pravo krasti niti uzurpirati tuđi posjed.
Takav stan se da bolje iskoristiti,dodijeliti ga Banožiću recimo.
-
ovih dana je zabilježen najveći prolaz brodova kroz suez od njegovog postojanja. jedno je kad pratite realne događaje, a nešto sasvim drugo kad pušite prazne propagandističke narative. naglasak je na promjeni trgovačkih ruta. ako negdje nešto ne ide to ne znači da to njima ne treba, već nekom drugom treba još više i on će to efikasnije iskoristiti i platiti realnim novcem. na svijetu ima oko 60 000 brodova i sad se oni pozicioniraju u kojem trgovinskom okviru će ploviti. danas sutra ako onako malkice zatvore suez to svjetskoj ekonomiji ne znači puno ali evropsku uništava. naša roba, naš brod, naše osiguranje. na kraju krajeva i naš kupac, a ti se snađi.
Since November 19, 55 ships have rerouted via the Cape of Good Hope, while 2,128 have crossed the canal in the same period, the authority said. Major freight firms including MSC, the world's biggest container shipping line, said on Saturday they would avoid the Suez Canal as Houthi militants stepped up their assaults.
-
Uskoković je zadarskoj Tankerskoj plovidbi prodao svoj dionički udjel u Atlantskoj plovidbi a o aktualnoj privatizaciji kaže:
- Što se tiče Atlantske plovidbe, ja sam doista dijete te kompanije koja će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Ali, prije 4 godine su dioničari na skupštini promijenili model upravljanja i kompanija odonda više nema nadzorni odbor kojeg sam do tada bio član pa su od tada moja jedina saznanja o poslovanju kompanije isključivo informacije koje sam dobivao na skupštinama društva, jednako kao i drugi dioničari. Nemam nikakvih drugih saznanja o dokapitalizaciji društva izvan onih koja su javno dostupna. Prije nepuna 2 mjeseca sam potpuno izašao i iz vlasničke strukture Atlantske. Nadam se da će Tankerska, kao novi većinski vlasnik Atlantske plovidbe i iznimno uspješna brodarska kompanija, osigurati nastavak pomorske tradicije u Gradu - kaže Uskoković.
https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupa…a-polja-1347025
Fino,ispada da je tek sad doznao za promjenu modela upravljanja?
Bilo je solidno likvidnosti ovih godina čak i po boljoj cijeni od njegove prodajne (bez stola) pa nije nimalo skratio poziciju.
Vodoravan bi bia da je ekipa iz top 10 dokapitalizirala zajednički ipak su godinama unutra i prošli loše godine,nema se što zamiriti.
Full me zanima eventualna realizacija sa IB udjelom.
U najgorem slučaju djelomičnom prodajom imovine se može puno više zaraditi negoli ovakvim sličnim cijenama i manovrama ako je sve pošteno i transparentno.
Ko bi lud proda uz ovoliki diskont???
-
Hapag-Lloyd reportedly halts Red Sea shipments
German container company Hapag-Lloyd AG announced that it will suspend all shipments via the Red Sea until December 18 due to recent attacks on its cargo vessels by Yemeni Houthis projectiles, Lloyd's List reported on Friday citing a company spokesman.
"Hapag-Lloyd is pausing all containership traffic through the Red Sea until Monday...Then we will decide for the period thereafter," the spokesman told the journal.
Earlier today, Danish AP Moller-Maersk A/S revealed it would temporarily pause its vessels' transit through the Red Sea.
-
Članak izgleda napisan nekom namjerom,ne spominje se nekakvo smanjenje dobiti nego skalp.
IKBA ima lipi kontunuiran rast zadnjih par godina i korektno bi bilo napisati da postoji mogućnost usporavanja rasta itd.
Za ove druge neznam ali IKBA recimo ima iscrpiti dobar udio za svoju veličinu iz Narodnih još dvije solidne kamate...
Kamate na depozit su im daleko manje od HPB recimo...
Meni izgleda TOP samo me strah da nisam jedini te da netko više nemože izdržati da ne p o(t)kupi
-
Male banke ove godine zaradile 42 milijuna eura, u plusu i najmanji na tržištu--- Male banke raspolažu s ukupnom imovinom od 4,2 milijarde eura što je nešto manje od imovine HPB-a Karlovačka banka, Banka kovanica i Istarska kreditna…lidermedia.hr
Skorašnji kraj ‘bajke‘
Sugovornici Lidera ističu kako se trenutno složilo puno dugoročno neodrživih pozitivnih faktora odjednom, čiji pozitivni efekti s vremenom ipak slabe - povećavaju se troškovi financiranja i poslovanja banaka, što je manjim bankama veći problem.– Istopili su se stari, povoljni izvori sredstava za daljnje plasmane, a očigledan je trend povećanja kamatnih stopa na oročenja. Kreditna aktivnost usporava, a kvaliteta imovine nešto će se pogoršati, pogotovo kod poduzetnika, koji su manjim bankama ciljna skupina – ocjenjuje Peretić.
U takvim okolnostima opet se može potaknuti pitanje daljnje konsolidacije ovdašnjeg bankovnog tržišta, odnosno preuzimanja manjih banaka od strane većih. Podsjetimo, danas na hrvatskom tržištu posluje 19 banaka, a još 2016. bilo ih je 26. Vjeko Peretić kaže kako su se u zadnje vrijeme malo stišala govorkanja o velikim i konkretnim preuzimanjima, iako je vječna tema pripajanja manjih bankama velikim sustavima uvijek otvorena.
Iz ovog dijela texta se da naslutiti da se negdi nešto priprema.
Ima i smisla da se dvi "manje" spoje ali izgleda da se već nešto kuha u nekom većem kazanu.U zadnje vrime se izgleda baš u IKBA-i miješaju začini.
-
BPI 5 T/C routes 17 968 USD
BSI 10 T/C routes 16 280 USD
BHSI 7 T/C routes 16 116 USD
Što u Tankerskoj kažu na lipe vozarine žilavog dollara?
-
Bez da duboko kopaš na zse nađeš povoljno,pročitaš budućnost i problem nastane kad se ta budućnost krene realizirati.Odma neko jeftino skupi pod pazuh i odšeta.
Ispadne da si mu svojim kapitalom drža leđa koju godinu i osta mu iza leđa koja su sve manja i manja kako se udaljava.
...još ositiš kako se smije 😒
-
S druge strane skupo plaćate (preplaćujete) vodu.
Izvažite komad prije i nakon sušenja.
Nestala težina je voda pa kad usporedite cijenu kubika vode i onu po kojoj ste je vi platili s mesom....
🤣😂
Eh, kolega usporedite nabavu i prodajnu cijenu.
Gubici su cca oko 20%, što bi značilo da gotovi proizvod teži cca oko 7 kg po cijeni od 15 eura.
E sad rizik toplog vremena, pomanjkanje bure i utjecaj inflacije treba svatko kalkulirati u rizik ulaganja, ali kratkoročno a ovisno o vašim mogućnostima užitak fantastičan uz dobro društvo.
3.39/kg
Za 15 € dobiti 7kg suhoga?
Podržavam ja takve akcije,ribu često sušim samo se eto malo našalia oko "skupe" vode.
-
Eh, sva sreća da se nezna sa čimeme se bavimo i šta analiziramo.
Više soli nosi analiza cjene mljeveno mesa i kiselog kupusa nego firmi i dionica.
Idem u špara po pancetu za sušiti 3,39, osušena 15.
A šta cu
S druge strane skupo plaćate (preplaćujete) vodu.
Izvažite komad prije i nakon sušenja.
Nestala težina je voda pa kad usporedite cijenu kubika vode i onu po kojoj ste je vi platili s mesom....
🤣😂
-
Bombarder na Ernt
Istresao se ko' galeb u niskom letu
Srića da krave nemaju krila
-
ovi huti baš nemaju nikakvog razumijevanja za te američke oslobodilačke akcije. razarač Carney se našao u krivo vrijeme na krivom mjestu. potop brodova započet sa krstaricom moskva završit će sa nekim nosačem aviona na dnu mora.
S ove dvi opiturane fleke izvleda ko da je pogođen kad ono bočni ispuh
-
Isto mislim da nemaju oni petlje se dirati u taj osinjak jer im se ne vježba aerodinamika.
Iskorak van granica bi za njih bia level up