1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Mcvily77

Posts by Mcvily77

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 31, 2022 at 7:39 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Mcvily77

Ma dobro, kolega je mislim to rekao u polušaljivom tonu, nemam ništa protiv malo podbadanja :)

Al mislim da smo već zagrizli malo u offtopic jer ne znam koliko radna klima i zadovoljstvo radnika zaista ima utjecaja na cijenu dionice i kretanje iste ;)

Ma da tako je, to je bilo samo jedno prijateljsko podbadanje :)

Nemojte mi što zamjeriti, lijepo je ako volite svoju firmu,

pa ju još besplatno hvalite po, eto slučajno, financijskom forumu

koji čitaju i fond manageri koji imaju dionice SPAN-a ;).

Šala mala, ali znate kako kažu, u svakoj šali...

Display More

Hmm.. nisam iz te perspektive gledao i kad se tako postavi, mogu shvatiti to s PR-om.

Kako kažu: Svaki cigo svoga konja hvali XD

Moji dojmovi, su samo moji, i da, subjektivni su, jer sam zadovoljan sa svojim poslom i uvjetima koje imam.

Mislim da to generalno na ovom forumu i nije neka reklama za same ulagače. Ako ćemo brutalno sirovo gledati s financijske strane, svaki bonus, pogodnost za radnike, dobra plaća znači da je dobit mogla biti i veća da je firma manje okrenuta prema svojim djelatnicima, a više prema bilanci :)

U svakom slučaju, tu su moderatori, pa ako sam negdje pretjerao obrisat će postove

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 31, 2022 at 5:42 PM
    Quote from havi

Imate li vi kakav dokaz za svoje tvrdnje o plaćenom PR-u i kolegi?

Mislim, kolega je sam naveo da je zaposlen u SPAN-u pa mi nije jasno zašto bi još trebao biti placen za uobičajene komentare jednog zaposlenika?

Ma dobro, kolega je mislim to rekao u polušaljivom tonu, nemam ništa protiv malo podbadanja :)

Al mislim da smo već zagrizli malo u offtopic jer ne znam koliko radna klima i zadovoljstvo radnika zaista ima utjecaja na cijenu dionice i kretanje iste ;)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 31, 2022 at 3:55 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Mcvily77

Ne bih ja baš te postove uzimao kao previše relevantne :)

Već sam čitao taj topic prije, i prvo sam pomislio jel oni pričaju o istom Spanu u kojem radim.

Selekcijski postupak se već godinama ublažava kako raste potreba za sve više radnika. Pola nas koji smo zaposleni u zadnjih 5 godina, vjerojatno ne bi prošli prije 10-ak kad su imali 70-ak radnika i puno rigidnije uvijete. Očito je nekima i ovo tlaka i misle da su vrijedniji od toga, ne shvaćaju da su se time u startu eliminirali, jer ako im je to tlaka, ni nisu za Span, jer nemaju pojma kakvo ih okruženje čeka kod naših korisnika i koliko će im to tek onda biti tlaka :)

Ovaj Brogan vidim 12-13 godina kasnije još nije provario odbijenicu. Pari mi kao da je dobio fini udarac u Ego tada :D

Meni se pari da si ti plaćeni PR od SPAN-a, s obzirom kako pišeš po forumu.

To je samo moje mišljenje i zadržavam pravo da nije ispravno, pa se unaprijed

ispričavam :saint:

Display More

Varaš se, Plaćen sam, ali kao Sys Admin.... al nije ti loša ideja :D

Da je sve med i mlijeko, nije.. a i svi imamo različite kriterije kod procjene nečega.

Ono kaj je meni dobro, nekome drugome smeta, i obratno... :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 31, 2022 at 11:17 AM
    Quote from Muzakus

Iskustva sa zapošljavanjem u SPANu

Očekivao sam bolji feedback.

Ne bih ja baš te postove uzimao kao previše relevantne :)

Već sam čitao taj topic prije, i prvo sam pomislio jel oni pričaju o istom Spanu u kojem radim.

Selekcijski postupak se već godinama ublažava kako raste potreba za sve više radnika. Pola nas koji smo zaposleni u zadnjih 5 godina, vjerojatno ne bi prošli prije 10-ak kad su imali 70-ak radnika i puno rigidnije uvijete. Očito je nekima i ovo tlaka i misle da su vrijedniji od toga, ne shvaćaju da su se time u startu eliminirali, jer ako im je to tlaka, ni nisu za Span, jer nemaju pojma kakvo ih okruženje čeka kod naših korisnika i koliko će im to tek onda biti tlaka :)

Ovaj Brogan vidim 12-13 godina kasnije još nije provario odbijenicu. Pari mi kao da je dobio fini udarac u Ego tada :D

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 22, 2022 at 3:08 PM
    Quote from Parica
    Quote from Mcvily77

Ja razumijem zašto ste izašli, i to je u redu, štitite svoju investiciju. Malo mi je žao, jer ste dobar sugovornik i da se puno naučiti iz Vaših postova.

Al duboko sam uvjeren da ovo nije motivirano nekim muljanjem, osobnim interesima i sl. To bi značilo da sve što sam vidio i naučio o Spanu o ljudima u njemu u zadnjih 5 godina je jebeno dobra predstava, a također zbog slijedećeg:

1. Svrha kupovine vlastitih dionica je dodjela radnicima kao vid nagrađivanja. Ne znam kak je s pravne strane, al ne vjerujem da su to mogli izvesti da Nikola jednostavno pokloni svoje dionice nekome, rekao bih da to ipak treba ići preko pravnog subjekta. PE razgovori kreću za 10ak, pa bumo vidili dal se udio span d.d. smanjuje u vlasničkoj strukturi, sad će biti u top 10 pa će biti vidljivo svima.

2. nedavno su pripojili infocumulus, a u ESOP u su mogli sudjelovati samo djelatnici SPAN hrvatska, ne bi me začudilo da će dio usmjeriti prema njima i ostalim djelatnicima koji nisu imali priliku sudjelovati u ESOP-u

Nikako mi ne drži vodu da zbog osobnih interesa i para išli "zaj*" vlastite djelatnike koji su kupili dionice, a onda ih istima nagrađivati.

Vjerojatno nisu uzeli posve u obzir kako će "vanjski" investitori na to gledati i reagirati na ovaj potez.

Display More

Vjerujte mi, meni je jos vise zao sto sam izasao...ovo je jedna od rijetkih firmi gdje sam uvjeren u rast poslovanja i cijene dionice...

Izgubio sam povjerenje u Upravu, a u tom slucaju nema smisla participirat u vlasnistvu..

Najgore od svega je sto sam i ja cuo od ex zsposlenika da je SPAN odlican poslodavac, da su dobra ekipa i da je g. Dujmovic bas pozitivna faca...a takav dojam i sam imam

I dalje smatram da su fundamenti odlicni da ce poslovanje bit sve bolje...ocekujem izglasavanje divke i ulazak u CROBEX...uz upravu koja jako brine o cijeni to bi trebalo katapultirat cijenu...

Medjutim, odlucio sam izaci ponajvise kao znak protesta jer ovakve postupke ne podrzavam i to je bio jedini nacin da izrazim nezadovoljstvo...

I dalje je meni SPAN na radaru, ali sada vise kao spekulacija jer trebat ce neko vrijeme da "progutam" ovu aktivnost i da se odlucim dugorocno izlozit...

P.s. eh da, super ste i Vi sugovornik, puno dobrih i korisnih informacija sam dobio od Vas i bas mi je zao sto vise nismo u istom timu...ali ne znaci da necemo opet bit

Sretno vam svima bilo i nek SPAN ispuni ocekivanja i postane perjanica naseg TK...za dobrobit svih aktera na trzistu...

Display More

Ma sve pet, razumijem Vašu odluku. Uvjeren sam da kad podvučete crtu da ste od cijele priče profitirali i kad se slegnu emocije da ćete ipak imati pozitivne dojmove što ste uopće ušli u ovu dionicu.

Nisam ja za burzovna mešetarenja i ovdje sam prvenstveno zbog Spana i da do neke mjere podjelim sliku insidera, nekoga kome je Span omogučio pristojan život u Hrvatskoj. Istovremeno se trudim da moji upisi što manje utječu na nečiju odluku da kupi ili proda, iako sam svjestan da samim pisanjem to radim do neke mjere.

Netipično je za Span i upravu da razmišlja kratkoročno. Svaki potez u zadnjih 5 godina koliko sam tu je bio u kontekstu kako će isti dugoročno utjecati na firmu i ljude koji tu rade.

Ponavljam, moje razumjevanje tržišta kapitala je bazično, i ne znam koliko su ovakvi potezi česti i kakav dugoročan utjecaj mogu imati.

Svaka medalja ima dvije strane. Svi prodavatelji imaju uvid u poslovanje firme, i već imaju ideju kakvo će kvartalno izvješće biti.

Isto tako, s obzirom na tržišnu vrijednost u trenutku objave i cijenu po kojoj su prodali dionice ispada da se svaki od prodavača odrekao skoro 200k kn, Bočkal oko 1M, a istovremeno uštedili firmi skoro 400k pri kupnji.

S vremenom će se razjasniti sve i dobit ćemo punu sliku ovog poteza.

Želim Vam svu sreću i možda opet postanemo kolege suvlasnici kad se prašina slegne :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 22, 2022 at 1:33 PM
    Quote from Parica
    Quote from havi

Vidim ja da ovdje sve neki stručnjaci dijele savjete i podcjenjuju domaci uspjeh. Al očito je da je vlasnicima stalo do dugorocnih ulagaca i dobre reputacije firme, ali i dionice. Nema ništa loše u podržavanju cijene ako firma raste i napreduje. Većinski pokazuju rijetku brigu za sve vrste investitora. Nisu lupali po bidu nego su našli konkretne kupce i prodali dio ulaganja. Time nisu samo oni zaradili nego su kladim se poboljšali i učvrstili vlasnistvo za dugoročnim ulagacima.

Špekulantima je očito “ovdje” pristup “zabranjen”. A to i je bila njihova namjera od samog početka.

A sto se tiče akvizicija i daljnjeg rasta, kladim se da će i to doći. A sada se učvršćivanjem vlasništva stvaraju dugoorcne pretpostavke i za to.

Ha ha...

Pa ovdje su oni glavni špekulanti...sto pricas???

Prodaju dionica po 175kn pa sa tim novcima otkupljuju dionice od Uprave po 212kn...zasto ekipa iz Uprave nije svoje dionice ponudila u IPO-u?

I da, iz firme izlaze super signali investitorima kad kompletna Uprava prodaje svoje dionice (+sefica racunovodstva prije 2 mjeseca) po 10% nizoj cijeni od proslog tjedna i 4 mjeseca nakon IPO-a...zanimljivo je i da nije bilo dovoljno interesa da se otkupi cijeli paket od 115k komada...

S druge strane isto tako institucionalci prodaju dionice od prvog dana i spekuliraju...

Nazalost ovo je, za sada, prcija i cista spekulacija...jedna super prica se pretvara u jos jedan hrvatski "biser"

Display More

Ja razumijem zašto ste izašli, i to je u redu, štitite svoju investiciju. Malo mi je žao, jer ste dobar sugovornik i da se puno naučiti iz Vaših postova.

Al duboko sam uvjeren da ovo nije motivirano nekim muljanjem, osobnim interesima i sl. To bi značilo da sve što sam vidio i naučio o Spanu o ljudima u njemu u zadnjih 5 godina je jebeno dobra predstava, a također zbog slijedećeg:

1. Svrha kupovine vlastitih dionica je dodjela radnicima kao vid nagrađivanja. Ne znam kak je s pravne strane, al ne vjerujem da su to mogli izvesti da Nikola jednostavno pokloni svoje dionice nekome, rekao bih da to ipak treba ići preko pravnog subjekta. PE razgovori kreću za 10ak, pa bumo vidili dal se udio span d.d. smanjuje u vlasničkoj strukturi, sad će biti u top 10 pa će biti vidljivo svima.

2. nedavno su pripojili infocumulus, a u ESOP u su mogli sudjelovati samo djelatnici SPAN hrvatska, ne bi me začudilo da će dio usmjeriti prema njima i ostalim djelatnicima koji nisu imali priliku sudjelovati u ESOP-u

Nikako mi ne drži vodu da zbog osobnih interesa i para išli "zaj*" vlastite djelatnike koji su kupili dionice, a onda ih istima nagrađivati.

Vjerojatno nisu uzeli posve u obzir kako će "vanjski" investitori na to gledati i reagirati na ovaj potez.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 22, 2022 at 12:50 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Parica

Ha ha...

Pa ovdje su oni glavni špekulanti...sto pricas???

Prodaju dionica po 175kn pa sa tim novcima otkupljuju dionice od Uprave po 212kn...zasto ekipa iz Uprave nije svoje dionice ponudila u IPO-u?

I da, iz firme izlaze super signali investitorima kad kompletna Uprava prodaje svoje dionice (+sefica racunovodstva prije 2 mjeseca) po 10% nizoj cijeni od proslog tjedna i 4 mjeseca nakon IPO-a...zanimljivo je i da nije bilo dovoljno interesa da se otkupi cijeli paket od 115k komada...

S druge strane isto tako institucionalci prodaju dionice od prvog dana i spekuliraju...

Nazalost ovo je, za sada, prcija i cista spekulacija...jedna super prica se pretvara u jos jedan hrvatski "biser"

Display More

Sve ste rekli kolega Parica :thumbup:

Ovaj IPO je napravljen kako bi "zasluzni" insajderi mogli unovciti svoj rad i sto skuplje prodati dionice. Ostalo je samo magla. Jos jedna tipicna hrvatska prica. Amen

Display More

Bumo vidili.. svakako bi na taj način navukli na sebe bijes polovice zaposlenika koji su sudjelovali u ESOP-u, a ni ostatak firme ne bi bio presretan da 20godina truda prospu odjednom. Proširile bi se takve stvari brzo po firmi kao i inače..

Ak niš drugo, sad 6 mj. neće prodavati ništa..

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 21, 2022 at 10:59 PM
    Quote from BudFox
    Quote from slovojed12

Ja sam odustao od IPOa SPANa jer nisam vidio koja je ideja iza toga. S moje strane to je možda bilo kratkovidno jer da sam se malo bolje raspitao o potpori fondova, dalo se zaključiti da će IPO biti uspješan i da će se tu moći lijepo zaraditi. Pa da se i prodalo po 210 kn to je lijepih 20% u kratkom roku, nit' orao, nit' kopao.

No ja malo drugačije ulažem i stalno mi je bio dojam kod ove dionice (kroz službene i neslužbene informacije) da Uprava koristi trenutak. U vrijeme pandemije je porasla (pre)prodaja licenci i lijepo podebljala prihodovnu stranu. I sad je bio trenutak da se to unovči. Izlaskom na ZSE se otvara prilika da si imaoci dionica otvore put za unovčavanje dugogodišnjeg truda. Sve lijepo upakirano u priču nagrađivanja zaposlenika i otvaranja kompanije financijskim tržištima. Što je zapravo i točno - nagradili su zaposlenike i izlaskom na burzu sigurno podigli standarde financijskog izvješćivanja.

Ali iako matematički sve izgleda dobro, fali mi suština - što sa novcima, kako će firma rasti, može li napraviti vrijedne akvizicije ili znaju kako uložiti u nove proizvode dodane vrijednosti, jer trenutne marže su više trgovačke nego IT-evske. O tome ni riječi.

Ovi manevri su me samo učvrstili u tim razmišjanjima...

To sam pricao od pocetka. Za IT bransu su oni relativno velika i da se razumijemo stabilna firma, ali sa malo ideja i potencijala za porast marze i dobiti. Jednostavno suvlasnici firme koji su vec u godinama i kako cujem neki nazalost i sa zdravstvenim komplikacijama u IPO-u su vidjeli priliku za unovcavanje svojeg dijela po visoj cijeni nego da su prodali npr. HT-u cijelu firmu prije par godina, kada se pricalo o tome.

Ajmo ih npr. usporediti za Infobip-om, koji je Unicorn, pa odmah vidis ocigledne razlike izmedju te dvije firme, te razlike u valuaciji i mogucnostima sirenja na trzistu, a Infobip jos nije ni izasao na burzu, a ako je pametan izlistat ce se na Nasdaq, pa ce biti puno vise ulagaca i likvidnosti od ZSE, te ce to biti potencijalno puno uspjesnija prica od ove, ma da se i tu moglo zaraditi, ali ne previse.

Display More

Infopib i Span su možda u istom sektoru, al skroz različite vrste poslova obavljaju.. do te mjere da imaju međusobnu suradnju umjesto da konkuriraju jedni drugima na natječajima..

Span će ove godine dostići dobit infobipa od 2020, vjerojatno i prestići.. ako pogledaš u kontekstu zaposlenih, to je trenutno duplo veća dobit po zaposleniku (doduše, treba vidjeti kakve će oni rezultate imati ove godine). Vidjet ćemo s vremenom jel ova eksplozija prihoda i dobiti ove godine "plesala je jedno ljeto", ili će se nastaviti trend.

Zakaj je ovo napravljeno, ne znam, jer se ne zamaram s politikom uprave, ali sam uvjeren da nije zato jer si žele staviti koju milku u džep, to su mogli elegantnije izvesti. U konačnici, Nikola nije ništa prodao koliko sam ulovio po obavijestima, a od njega bi prvog očekivao da proda i ode u zasluženu mirovinu negdje jedriti po karibima :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 21, 2022 at 7:43 PM
    Quote from havi
    Quote from Mcvily77

To je tih 115k, ostalih 5 je prodalo po 10k

Tko kod da je kupac će imati preko 5% u glasačkim pravima.

Kladim se da su ostatak od 95 000 dionica kupili mirovinci.

Nisu oni koristili novce iz IPO. Firma ima skoro pola milijarde kuna prihoda i snazan novcani tok.

Ocito mirovinci nisu dobili dovoljno u IPO i u dogovoru sa vecinskima su manji dio svog portfelja prodali.

To je prirodno.

Ljudi rade vec dva desetljeca na SPAN-u pa valjda mogu dio tog rada i naplatit.

Display More

pola milijarde smo prebacili u prva tri kvartala, bit će osjetno više kad se zaključi godina.

Vidit ćemo uskoro koja je pozadina ovoga, nije tipično za upravu da razmišlja kratkoročno i donosi ishitrene odluke, ovo bi bio presedan. Ne znam kakv je motivacija bila za ovakvu odluku, ali sam siguran da su dobro izvagali + i - iste

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 21, 2022 at 6:31 PM

Ne vjerujem da je ovo vezano uz najavu kupnje vlastitih dionica, jer fali još nekih 80k koje je netko kupio..

Prije bih rekao da netko ulazi u upravljačku strukturu.

Ubrzo će se raaspetljati ovo, pa ćemo znati više..

Edit:

Lažem, 20k je otkupila firma, sad sam obavijest vidio.. preostaje za vidjeti kaj je s ostalih 95k

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 21, 2022 at 4:27 PM
    Quote from Parica
    Quote from Parica

Evo ja pratim i sudjelujem od IPO-a i nemam nista pametno za reci...od starta je sve poprilicno ludo i nepredvidivo...

1. U samom prospektu nisu nista napisali u sto planiraju ulozit novce iz IPO-a...skoro sam zbog toga odustao od IPO-a

2. Isto tako, u prospektu nisu naveli nikakve planove/ciljeve buduceg poslovanja...cak nisu naveli podatke o poslovanju u H12021 koji su bili fantasticni...po meni mogli su na temelju h1rezultata dobit i bolju cijenu...pa svi kod prodaje sminkaju rezultate i hvale se s njim...osim SPAN-a...ludo da ludje ne moze bit...

3. Sad kupuju dionice 22% skuplje nego sto su ih prodali prije 5 mjeseci...sto rec???

Jedino sto mi ima smisla je da im je burza fora, nesto novo i da se malo "igraju" i pokusavaju na sve nacine gurat cijenu gore (otkup dionica market maker, divka?)...kako kaze kolega moller, zele naSPANat cijenu...ne bih se uopce zacudio da danas nisu sidjelovali u Pozivu za kupnju dionica (po 212kn) i da ce trezor kupovat na trzistu po vecoj cijeni...ovdje me nista vise ne moze iznenadit...

Ludo je i u vlasnickoj strukturi...OMF spekulira (ostvaren prinos 30%) sa dionicama kupljenim prije 4 mjeseca iako poslovanje napreduje i opravdava investiciju...mozda je i tu nastao nekakav sukob izmedju Uprave i CO OMF, mozda su imali dogovor da OMF budu stabilni partneri i da jamce stabilnost cijene..pa sad Uprava "gasi požar"

Prije dva mjeseca je drugi dionicar i clan Uprave (od 2005.) g. Bočkal dao ostavku...ma ludilo, izadju na burzu i nakon 2 mjeseca drugi dionicar i drugi covjek firme daje ostavku (mozda je on u ovom Pozivu prodavao dionice)...

Izludili su me (a mislim i sebe)...dosta neizvjesnosti, iznenadjujucih odluka i ludila..ipak uvjeren sam da ce firma nastavit rast i da ce bit bogovska prica...

Ako nista, bar nije dosadno...

p.s. Imam dionice, nisam prodavao, ali sam prestao dokupljivat...

Display More

Ja sam out...ovo je katafakinstrofa...cijela Uprava prodaje dionice...ovo je zavrsena prica za mene...mogu spekulirat ali investiranje ne dolazi u obzir...

Ocito su isli u IPO samo da prodaju dionice...uzas, bas sam razocaran...

Sretno svima...

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/41198

Display More

To je tih 115k, ostalih 5 je prodalo po 10k

Tko kod da je kupac će imati preko 5% u glasačkim pravima.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 21, 2022 at 10:50 AM
    Quote from Parica
    Quote from tollway

nitko nikaj niti tko kaj!!!??? od sto glasa, glasa čuti nije!?

Prije dva mjeseca je drugi dionicar i clan Uprave (od 2005.) g. Bočkal dao ostavku...ma ludilo, izadju na burzu i nakon 2 mjeseca drugi dionicar i drugi covjek firme daje ostavku (mozda je on u ovom Pozivu prodavao dionice)...

Bočkal nije dao otkaz, nego je odstupio iz Upravnog odbora. I dalje je djelatnik i radi kao savjetnik.

Pričalo se i da će prije IPO-a odstupiti, jer mu je dosta narušeno zdravlje (ne znam detalje kaj mu je točno)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 20, 2022 at 11:03 AM
    Quote from JosefBeuys

Bit će zanimljivo vidjeti top 10 kad se ovo proknjiži...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Evo da zabilježimo stanje :)

Nego, neki dan je bila objava za PBZ da su pali ipsod 5%, 4,9 tak nekaj.. Tu sad piše da je ispod 4% .. osim ak nemaju još neke dodatne račune s manjim % pa se ne vide u top 10.. hmm..

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 19, 2022 at 12:37 PM

I odmah krenula prodaja i pad :D

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 19, 2022 at 12:21 PM
    Quote from Parica

....ovim SPAN pokazuje da mu je JAKO JAKO bitna cijena na burzi...

Yup,

Nikola je nekoliko puta tijekom i nakon cijelog IPO procesa napomenuo da je u interesu imati jaku dionicu koja će samo dalje rasti s vremenom na zadovoljstvo dioničara :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 19, 2022 at 12:02 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/SPAN/COI-SPAN-181411c3684fa42dc644a08f06ef6216.pdf

Postojeći dioničari (dalje: „PRODAVATELJI“) trgovačkog društva Span d.d., sa sjedištem u Zagrebu, Koturaška cesta 47 (dalje: „SPAN“) ovlastili su investicijsko društvo INTERKAPITAL vrijednosni papiri d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Masarykova 1 (dalje: „INTERKAPITAL“) kao jedinog koordinatora i voditelja knjige upisa u procesu prodaje dionica SPAN-a, burzovne oznake SPAN (dalje: „SPAN DIONICE“).

KLJUČNE INFORMACIJE I UVJETI PRODAJE
    • Predmet prodaje je količina do maksimalno 115.000 SPAN DIONICA(dalje: „PONUĐENE DIONICE“).
    • Indikativni raspon cijene iznosi 210 HRK do 250 HRK po dionici. Prodaja je organizirana po principu jedinstvene cijene.

Zanimljivo u kontekstu nedavne objave kupnje vlastitih dionica. :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • January 12, 2022 at 11:39 AM
    Quote from Parica

Koja ludost...

Prodas svoje, postojece dionice, po 175kn pa ih, nakon 6mjeseci, otkupljujes nazad po cca 220kn...

Da se razumijemo, SPAN mi je 3. pozicija u portfelju i super mi odgovara ova vijest (kratkorocno), ali meni ovo nema smisla...

Po meni, g. Dujmović ovim najvise steti sebi i svim dionicarima koji nisu sudjelovali u IPO-u...

Napokon sam dozivio i da netko brine vise o nama, malim dionicarima, nego sebi...

Hvala g Dujmović (iskreno to mislim)

Display More

Po objavi razlog je slijedeći:

"ako dionice treba ponuditi da ih steknu zaposleni u društvu ili u nekome od društava koje je s njime povezano s time da ih u roku od godinu dana od dana stjecanja mora prenijeti tim osobama"

Sad što je točno u pitanju, ne znam, ono što znam je da najavljeno još prije IPA da će se zaposlenicima u sustavu nagrađivanja/stimuliranja osim novčanih bonusa, rasta plaća itd. dodati i opcija pripisa dionica, a Performance evaluation razgovori kreću za dva mjeseca cca., a ne znam koliko je trtezorskih dionica ostalo. Dio tih je rezervirano za sudionike ESOP-a za dodatni pripis do 25% u slijedeće 3 godine, tak da te nisu u igri za gore navedeno.

Koliko Dujmović šteti sebi, je diskutabilno, pošto po trenutnoj cijeni drži dionica u vrijendosti 160M kn, a očekuje se porast cijene. Komotno može dio prodati i sam i zadržati istu vrijednost u dionicama uslijed rasta cijena, a sjest će par milja na račun.. Plus tu su sretni radnici koji su dobili dionice.

Mene više zanima kako će to utjecati na kvartalna izvješća o poslovanju iduće godine, vjerojatno su dobre prognoze i očekivanja rasta kad se upušta u tako nešto.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Mcvily77
    • November 19, 2021 at 5:14 PM
    Quote from hugh
    Quote from 5. Element

Kad se prodaje, zasto skuplje kad moze jeftinije, i kad se kupuje, zasto jeftinije kad moze skuplje?

Ogromnom vecinom upravlja strah.

A zasto su onda na burzi?

A što da Vam kažem......to je burza.......a takvi su na burzi da rezvesele one druge koji rade suprotno......

Mudro.. to često padne u zaborav da je svaka kuna dobiti, nečija kuna gubitka :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Mcvily77
    • November 19, 2021 at 3:14 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Mcvily77

19 Kn je još i dobro, na Zaba trader HR je 50 kn minimalna provizija.

Možda se netko zaigrao malo ili krivo tipkao :D

Kod Zaba brokera minimalna naknada je 25 kn po transakciji tamo negdje do 8500 vrijednosti transakcije, a iznad toga 0,30 posto. Ili to meni daju popuste ? 😂 Šalim se, znam da visina provizije ovisi i o veličini klijenta pa je onda moguće i da vi plaćate duplu naknadu, zato samo trgujte, trgujte čim više, bit će vam jeftinije 😂

da, to je naknada za 5Mil kn + prometa u 12 mjeseci..

Prevelik je to zalogaj za mene ;)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Mcvily77
    • November 19, 2021 at 2:06 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from Moller

meni je ta priča malo nategnuta, prije će biti da se ipak želi malo potjerati gore radi iskrcavanja, prosjek je za sada ostao na 368 što po meni znači da danas nećemo probiti prijeko potrebnih 375 osim ako baš netko ne upne momački, ali dobro, mnogi ovdje budu s vremena na vrijeme nategnuti, pa može i ta priča o nasilnom rušenju

Jel mi gledamo istu sliku?

Jedna dionica po bidu?

To je cimanje prema dolje. Provizija na tu transakciju je barem 19 kn.

19 Kn je još i dobro, na Zaba trader HR je 50 kn minimalna provizija.

Možda se netko zaigrao malo ili krivo tipkao :D

1. Privacy Policy
  2. Kontakt