1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Mcvily77

Posts by Mcvily77

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • October 31, 2022 at 3:39 PM
    Quote from Ebenezer

Sve je to lijepo... ali dionica stoji. Je, losa je situacija opcenito za burze itd. Ali dobre dionice bi trebale unatoc trzistu rasti, pogotovo ako ih prate dobri rezultati.

Ček, kak bi to točno "tržištu unatoč" cijena trebala rasti?

Cjena je onakva koliko je tržište spremno platiti u datom trenutku.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • September 6, 2022 at 11:24 AM

Nisam ulovio uopće da će bit event za to, možda je išao mail dok sam na GO bio :D

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Mcvily77
    • August 22, 2022 at 12:21 PM
    Quote from Laudator

izgleda da ga je udari neki od JDPL. Kako god bilo, ubacilo u košaricu malo Atpl po 416 i JDPL po 60.

Nadam se da je rupa za sada sanirana.

Pretpostavljam da je zajebancija, al svejedno sam bacio oko, nema JDPL brodova preko atlantika trenutno :D

• Mcvily77
    • August 22, 2022 at 11:59 AM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Tu su se u prolazu ovom bubnuli.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • August 22, 2022 at 11:36 AM

Obavijest o otpuštanju vlastitih dionica u skladu s člankom 474. Zakona o tržištu kapitala. Društvo Span d.d. otpustilo je 375 vlastitih
    dionica temeljem Programa otkupa vlastitih dionica u svrhu ponude dionica radnicima društva Span d.d. i povezanih Društava u svrhu nagrađivanja, usvojenog na sjednici Uprave društva Span d.d., 14. siječnja 2022. godine.

ZPI-SPAN-61f24314af165fba4a433efa52766b2a.pdf (zse.hr)

• Mcvily77
    • August 22, 2022 at 11:30 AM

Atlantska plovidba d.d. obavještava kako je brod AP Revelin pri izlasku iz luke Port Arthur pretrpio udar
    drugog broda uz značajnu materijalnu štetu, a bez ljudskog stradanja i bez posljedica po okoliš. U tijeku je utvrđivanje štete i okolnosti koje su dovele do sudara. Uslijed ovog događaja bit će neophodan sveobuhvatni pregled i popravci što će uzrokovati značajan gubitak iskoristivog vremena broda

COI-ATPL-bf91c80be03313f1855b2b94ddded98b.pdf (zse.hr)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • August 4, 2022 at 4:58 PM
    Quote from mooji
    Quote from havi

Koliko po Vama kolega vrijedi span u nekoj prodaji ?

Kod valuacije treba razlikovat njihov biznis po segmentima. Licenciranje nose malu marzu, oko 2 %, najvise profitabilno je po meni Cybersecurity i Razvoj softweara i poslovnih rjesenja. Zato vrlo tezko generalno operirat sa multiplima, neki generalni multipli peer kompanija iz IT sektora su bez take over premije iznad EV/Ebitda 15. Ja mislim da mora Span jos buildat prihode u sledecih par godina, managment je jos puno godina do panzijona, i sad su tek poceli dobro rasti.

U svakom slucaju, ovaj mCap izgleda vrlo jeftin, ako tako nastave, cijeli growth je izpred njih. Da ne govorim da je to jedina growth firma u regiji koja kotira i da mora doci dan kad to vide investitori. Da to kotira v Londonu ili New Yorku, cijena bi bila vec sada 2x.

Rast prihoda je dvadesetak posto već minimum 5-6 godina, ono što se poboljšalo je profitabilnost.

LeoNT Da, u Security dijelu je u zadnje dve godine zaposleno brdo ljudi, i trebaju još. Taj segment doživljava ogromnu ekspanziju u zadnje dvije godine.

Npr. Kad su oformili SOC (Security operation center) kao odjel, inicijalno je bilo 4 osobe u timu.. To je bilo prije neke 3 godine.

mooji s Londonskm burzom se koketiralo par godina prije IPO-a. Na kraju je ipak listano na ZSE.

• Mcvily77
    • August 2, 2022 at 10:11 PM
    Quote from jasko

Opet mi ne štima matematika.... Kako 1968 dionica može biti 0,00142% ..........Ili sam ošo na kvasinu.....;)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Makni % ili pomnoži sa 100 i bit će ok :D

• Mcvily77
    • August 2, 2022 at 6:36 PM

Imate u pozivu na glavnu skupštinu sve informacije oko sudjelovanja i punomoći.

Na Glavnoj skupitini ima pravo sudjelovati svaki dionidar koji je upisan u knjigu dionica Drultva
    kao vlasnik dionice na ime na zavrletku radnog dana 24. kolovoza 2022. godine i koji svoje
    sudjelovanje, osobno ili putem svog punomoinika, u pisanom obliku prijavi DruStvu najkasnije 6
    (5est) dana prije dana odriavanja Glavne skup5tine (pri temu se u taj rok ne uradunava dan
    prispijeia prijave Dru5tvu) odnosno najkasnije dana 24. kolovoza 2022. godine.
    Obrazac prijave za sudjelovanje na Glavnoj skupitini mo:e se preuzeti u sjedi5tu Drultva te na
    internetskim stra nicama Druitva (http://www.atlant. h r).
    Prijava za sudjelovanje na Glavnoj skupitini moie se dostaviti Drustvu poitom preporuteno ili
    predati neposred no/osobno na poslovnoj adresi Druitva u Dubrovniku, Dr. Ante Staraeviia 24, i
    to svakog radnog dana (od ponedjeljka do petka) od 09:00 do 15:00 sati.

2. Dionidari mogu opunomoiiti druge osobe da ih zastupaju na Glavnoj skupitini Dru5tva. U tom
    slutaju duini su, uz prijavu, priloiiti ipisanu punomoi ukoliko do sada izdana generalna punomoi
    (do opoziva) vei nije poloiena u Druitvu.
    U punomoii mora biti navedeno tko je izdao punomod i kome, ukupan broj dionica odnosno
    glasova kojima raspolaie, te ovlaitenje punomodnlku da glasuje na Glavnoj skupitini, kao ipotpis
    dioniiara koji izdaje punomoi. Ako je dionidar pravna osoba, uz punomoi se dostavlja i izvod iz
    Upravni odbor i lzvrini direktori Druitva predlaiu Glavnoj skupitini donoienje sljedece Odluke:
    sudskog ili drugog registra u koji je upisana pravna osoba, odnosno njegov preslik, iz kojeg je
    vidljivo da je punomoi potpisala osoba koja je ovlaStena zastupati tu pravnu osobu.
    Preporuta se koriStenje obrazaca punomoti koji se moie preuzeti u sjedistu Druitva te na
    internetskim stranicama Drustva (http://www.atla nt. h r).

Display More

Malo glupo kopira č,ć :/

GS-ATPL-53a383353455606b07b0c6d9b6ed0376.pdf (zse.hr)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • July 29, 2022 at 5:39 PM
    Quote from Muzakus
    Quote from Mcvily77

Dobit veća nego u cijeloj 2021, jel treba kaj tome dodati još?

Ako identično odrade drugi kvartal, P/E je oko 10-ke. A posao im ne ovisi o cijeni plina, ugljena, gnojiva, metala, nafte...

Jel to skupo il jeftino, tko će ga znat na ZSEu. Recimo PODR i ATGR su oko P/E 14, a IKBA i JDOS oko 8.

Drugo polugodište valjda..

Bumo vidili, prošle godine je dobit bila više nego duplo veća u drugom 1/2 nego u prvom

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • July 29, 2022 at 12:27 PM
    Quote from sonda

Treba dodati da cijena upravo pada...

Primjetio sam da je to trend na ZSE kad izađu dobra izvješća :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • July 29, 2022 at 12:19 PM
    Quote from deny_09

Molio bih komentar izvješća, postali su mi zanimljivi, da vidim sta kažu stručnaci sa fundamentalne strane, po prvoj rekaciji na burzi rekao bi da nije dobro.. ;)

Dobit veća nego u cijeloj 2021, jel treba kaj tome dodati još?

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • July 28, 2022 at 2:05 PM

Inače, nisam vidio da je netko stavio prije, ima na Spanovom webu sekcija posvećena dionici, sa statisitkom, grafovima, povjesnim podacima, etc. Dosta praktično izgleda.

Dionica | Span.eu

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • July 28, 2022 at 1:48 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Mcvily77

Veliki promet dan pred izvješće :)

To znači da informacije cure na sve strane ?

Nemam pojma, nisam ništa načuo :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • July 28, 2022 at 12:18 PM

Veliki promet dan pred izvješće :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • June 13, 2022 at 2:40 PM

. Dividenda će se isplatiti dioničarima Društva koji su na dan 17. lipnja 2022. godine evidentirani kao dioničari Društva
    u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. (record date). Tražbina na isplatu dividende dospijeva
    na dan 1. srpnja 2022. godine (payment date).

Ostale odluke skpštine na linku:

GS-SPAN-2e3e2989a0d21a57490c066633ebb0a9.pdf (zse.hr)

• Što smo danas tržili

• Mcvily77
    • June 7, 2022 at 8:37 PM
    Quote from Moller
    Quote from deny_09

Ima li ovdje tko kupuje SPAN osim ovih iz uprave...:/

ja sam kupio jutros, možda me pozovu u upravu, ako je to uvjet kupiti barem 1000kom :/

13.6. je Skupština, pa eto prilike za predložiti tako nešto :D

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • June 7, 2022 at 1:47 AM
    Quote from Ebenezer
    Quote from havi

Raspon procjene od 370 do 395 kn na ovoj razini cijene sigurno nikog ne ostavlja ravnodušnim! 👍

Za koji vremenski period?

Kako sam ja shvatio, to je trenutna objektivna vrijednost.

S obzirom da analiza uključuje projekcije poslovanja u budućim razdobljima, ako rezultati budu bolji, vrijednost će biti veća, ako budu lošiji od procijene: manja

Il sam nekaj krivo pokopčao, nisam expert

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • May 10, 2022 at 2:39 PM
    Quote from Mcvily77
    Quote from LeoNT

Pa slobodno podijelite informacije koje imate i kakvi su dojmovi 'kako se prica i kompanija razvijaju i u kojem smjeri idu. Koje su im kljucne prepreke a koje zapreke.'

To bi i trebala biti svrha foruma...

Što se tiče nekih konkretnih poslovnih poteza i planova, takve informacije je firma kao d.d. dužna omogućiti javnosti u isto vrijeme, tak da za infobip i slične poteze sam saznao kad i svi drugi.

Da ne bi ljudi krivo pomislili da se planira akvizicija infobipa, mislio sam naravno na "Ekobit" :D

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • May 10, 2022 at 10:14 AM
    Quote from LeoNT

Pa slobodno podijelite informacije koje imate i kakvi su dojmovi 'kako se prica i kompanija razvijaju i u kojem smjeri idu. Koje su im kljucne prepreke a koje zapreke.'

To bi i trebala biti svrha foruma...

Pa ima dosta mojih postova na prethodnim stranicama na tu temu :)

Evo kratke dvije crtice za usporedbu kak je bilo kad sam ja došao 2017 i kolko je narasla firma u 5 godina:

broj zaposlenih: manje od 300, negdje krajem godine smo slavili 300og zaposlenika

Prihodi: Rekordni te godine 300M kn se prošlo u 12.mj (Dobiti se ne sjećam, al je bila :))

Rast je nekih 20%+ godišnje, to čak ni korona nije proemetila.

Smjer u kojem se ide je digitalna tranzicija pretežno u cloud (kako same firme tako i klijenata)

Ključne prepreka je nedovoljno kvalitetnih/iskusnih ljudi na tržištu rada. Da nije toga, rast bi vjerojatno bio i brži, jer ovako se "grade" inženjeri from scratch unutar firme.

Što se tiče nekih konkretnih poslovnih poteza i planova, takve informacije je firma kao d.d. dužna omogućiti javnosti u isto vrijeme, tak da za infobip i slične poteze sam saznao kad i svi drugi.

Što se tiče odnosa poslodavca prema zaposlenicima, evo samo jedan detalj, imali smo onu lidlovu (instant) kavu u Firmi, i većini nije valjala i nije se baš pila. NA internoj anketi su ljudi izrazili nezadovoljstvo, te je nakon toga promjenjena i sad imamo nescaffe :)

Ugl, meni je super bit u Spanu :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt