1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. miljenka5

Posts by miljenka5

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• miljenka5
    • January 19, 2021 at 12:31 PM

Po meni je razlog za dividendu u ESOP-u.

Radnicima su podjeljene dionice koje će se otplaćivati preko dividende. Ako nema dividende teško će radnici otplaćivati dionice (nisu to multimilijunaši). U biti se njima ide u susret i isplatiti će se onoliko koliko je dovoljno da se otplate te dionice.

Drugo u prospektu za uvrštenje u prime market piše da će isplatiti dividendu uvijek kada su u mogućnosti pa se moraju držati i prospekta da ne bude mrtvo slovo na papiru.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• miljenka5
    • January 19, 2021 at 10:37 AM
    Quote from KAMA3

Ekipa jel oni to razmišljaju isplatiti dvije dividende ove godine ili ja nešto krivo tumačim?

Meni isto nije jasno. Nije li trebalo pisati predujam dividende ili tako nešto? Ovako su samo stvorili zabune.

Imam adpl, ali mislim da je greška ove godine isplaćivati dividendu.

• Kolike prinose ostvarujemo

• miljenka5
    • December 31, 2020 at 9:55 PM

na kraju mi je ova godina donijela nešto sitno plusa, ali smatram da mi je i to super kako je bilo. Izvuklo me dva margina od po 2.000.000,00kn svaki. Nisam ih mogao uzeti kada je bilo najgore jer jednostavno banke nisu radile, ali sam ih uzeo nešto poslije. Pitam ja bankaricu jel još netko kod vas uzeo margin, a ona kaže vi ste jedini. Ja kažem onda sam siguran da radim ispravno. I tako je i ispalo. To mi je donijelo oko 1 mil plusa, a kako mi je minus na ostatku portfelja isto toliki tako sam oko nule. Sa većim portfeljem već je velika patnja sa malom likvidnosti zse, ali kupovao sam i par mjeseci što sam htio. Kako sam davno kupio 5 BTC već mi je to postalo znatan dio imovine i u biti mi je to spasilo godinu. Sve u svemu očekujem bolju 2021.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• miljenka5
    • December 28, 2020 at 2:49 PM

Možda bude, možda ne bude. Ali moraju vratiti samo oko 5 milijuna kn, jer za prva dva mjeseca je bio drugi zakon.

Po meni je bolje da ne isplaćuju, ali nije nemoguće...

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• miljenka5
    • November 16, 2020 at 9:48 PM

ako dionicu nitko ne želi i ne isplaćuje dividendu zašto bi je netko poželio kupiti? Mogu bez problema zamisliti book od 2000kn i dionicu na 200kn.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• miljenka5
    • October 6, 2020 at 10:23 AM

European-car-sales-graph-September-2019-400x241.jpg

2018 je uveden WLTP, a ne prošle godine. Tako da se 2018 vidi na grafu veliki pad zbog toga.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• miljenka5
    • October 6, 2020 at 9:03 AM

Germany Sep. 2020 Germany: Sales of Passenger cars in September rise 8.4% to 265.2 thousand

UK Sep. 2020 UK: Sales of Passenger cars in September decline 4.4% to 328 thousand

France Sep. 2020 France: Sales of Passenger cars in September decline 3.0% to 168.3 thousand

Spain Sep. 2020 Spain: Sales of Passenger cars in September decline 13.5% to 70.7 thousand

Italy Sep. 2020 Italy: Sales of Passenger cars in September rise 9.5% to 156.1 thousand

Znači najveća tržišta zajedno daju neki mali plus od 10000 vozila više, manja tržišta će dati otprilike toliko vozila manje i kada se sve zbroj i oduzme u rujnu u Europi će biti oko nule u odnosu na rujan prošle godine.

Kakva je godina mislim da je to čisto dobro.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• miljenka5
    • September 10, 2020 at 4:22 PM

Čuo sam da traže radnike, a evo i potvrde

https://burzarada.hzz.hr/(X(1)S(y1dpny3…Sifra=108744754

Izgleda da neće propasti firma

Poz!

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• miljenka5
    • September 10, 2020 at 9:35 AM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Evo već neki proizvođači dijelova se vraćaju na cijene iz siječnja, a ove godine će sigurno biti u minusu. Dobro zse je druga priča, al oporaviti će se i adpl...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• miljenka5
    • September 9, 2020 at 2:48 PM

Po mojim izračunima promet bi im trebao biti na 83% prošlogodišnjeg. Godina bi morala završiti sa dobiti, jako bi se razočarao ako bude gubitak.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• miljenka5
    • September 9, 2020 at 2:44 PM

new car sales per European Union country in July 2020 and first seven months of 2020

Ovo je prodaja za sada, vjerojatno će na kraju godine biti oko -25%.

Kolovoz je u EU sa padom oko -15%, ali to nije realno jer je bio prošle godine onaj WLPT...

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• miljenka5
    • July 17, 2020 at 4:22 PM
    Quote from rambo_5

Nitko vam ništa nije oteo. Imali ste 1%, imate i dalje 1%.

Točno, ništa se nije promijenilo. Koliki ste udio imali prije imati će te ga i nakon.

E možda je cijena dionice bila prije nerealno visoka, o tom po tom.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• miljenka5
    • July 6, 2020 at 4:21 PM

Danas je pao rekord po prometu dionica, naravno negativni :)

• miljenka5
    • June 3, 2020 at 8:00 PM
    Quote from Marielena
    Quote from miljenka5

Ako ti gledaš kvartal unaprijed to ti je kao da u šahu gledaš 1 potez unaprijed. Moraš gledati na dulje pa će ti neke stvari postati jasne...

Da li je vama bolje platiti skuplje ili jeftinije?

Ja sam se nakupovao adpl po 100 kada su svi pričali da će biti po 50. Isto tako rivp po 22. Stanje keša mi je 0.004%. A vi čekajte u kešu tu korekciju. Doduše ja sam na burzi od 2001 pa imam i nešto iskustva i živim od dividendi. Isto tako sa portfeljem manjim od 5mil kn se nikada nebi time ni bavio.

• miljenka5
    • June 3, 2020 at 3:20 PM
    Quote from Marielena

Gledam malo, rastu RIVP i ADPL gdje se ocekuje los 2Q i vjerojatno gori 3Q.

Takodjer i ATPL.

Zanimljivo.

Ako ti gledaš kvartal unaprijed to ti je kao da u šahu gledaš 1 potez unaprijed. Moraš gledati na dulje pa će ti neke stvari postati jasne...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• miljenka5
    • May 27, 2020 at 3:22 PM

Ma šalio sam se. Ove godine će biti 47 mil dobiti na kraju.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• miljenka5
    • May 27, 2020 at 9:37 AM

Teško će preživjeti bez dokapitalizacije. Vjerojatno će ići u dva kruga. Kako je nominala 100kn, ići će po toj cijeni. Mislim da će dokap uspijeti jer je to dosta manja cijena od tržišne, ali bude se to već iskorigiralo...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• miljenka5
    • March 19, 2020 at 9:48 AM

Nikad dno nećeš pogoditi. To znam iz iskustva. Odluči recimo granicu. Osobno ću početi kupovati ispod 100. PA ako padne na 90 još, na 80 još malo, na 70 još malo. Bitno da ti prosjek kupovine bude oko minimuma. Ponavljam samo dno rijetko tko pogodi.

• miljenka5
    • March 12, 2020 at 11:05 AM

Sranje a ja sjedim na kešu. Valjda će sutra raditi. Kada crobex padne negdje ispod 1000 bodova idem u šoping.

• miljenka5
    • March 12, 2020 at 10:27 AM

Najbolje je kupiti na dnu.:)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt