1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Miro

Posts by Miro

• PODR (Podravka d.d.)

• Miro
    • October 2, 2021 at 6:51 AM
    Quote from pikolito

gledam sada revizorsko za Ledo plus, ispada da su prodani za p/s 5

Quote from hugh

mnogo je stvari ovdje nejasno ali dobro je da imamo pozitivna zbivanja........meni je trenutno možda najnejasnija jedna stvar.......to su mirovinci......onk su "100 godina u Podr" očekujući da če je jednog dana skupo prodati a pomalo prodaju več sada a trebalo bi navodno ići preuzimanje po visokoj cijeni?.......nekako mi nema logike u tome......ima li tko neko razmišljenje o tome?......

naravno da nema logike, prodao je i kapitalni fond krašu dionice na 600 (čini mi se), a svi znamo što se nakon toga desilo...

Desilo se tek nakon nekoliko godina. Većina ovdašnjih spekulanata neće izdržati ni tjedan dana u papiru ako se situacija i aktivnost smire i zapadnu u corsokak. A i nije priča baš imala sličnu pozadinu jer se odavno znalo kome su bile namijenjene dionice Krasa i tko će ih kupiti. Iako je formalno bio proveden tender za prodaju tih dionica.

Kras je bio nezanimljiv državnim organima i političarima i populistima svih vrsta. Podravka s druge strane je izuzetno zanimljiva za njih tako da bih za sada ja otklonio mogućnost preuzimanja. Što neće znati da zbog toga cijena mora mirovati jer politička snaga i populizam prvenstveno pocivaju na PR-u i zavaravanju javnosti.

• KOKA (Koka d.d.)

• Miro
    • October 2, 2021 at 6:37 AM

Ne može dionica koja je ovisno društvo nekog društva biti baš skriveni dragulj. To je drugi ešalon odlučivanja i kontrole. To uvijek otvara i ostavlja mogućnost za kombinacije.

Vindija se dade prodati i bez burze. A cijena Koke bi se vjerojatno određivala u sklopu te prodaje temeljem procjene (obzirom na nelikvidnost i malen broj raspoloživih slobodnih dionica).

• PODR (Podravka d.d.)

• Miro
    • October 1, 2021 at 9:25 PM

1150-1350! Mislim da je to dobar primjer za wishful thinking.

Ja mislim da iza rasta nema ničeg tako jako posebnog niti spektakularnog osim namjere da se dionica makne sa 600 kuna gdje se očito predugo bila utaborila. I gdje i mirovinci se polako pomicu u zonu sell-sajdera. Tu su prije svega za rast presudni interesi Gospođe i njezinih kolokvijalno rečeno, goljuf-partnera.

• PODR (Podravka d.d.)

• Miro
    • October 1, 2021 at 10:46 AM
    Quote from Moller
    Quote from NaBiduAsku

ne bi me čudio nastavak i dr. tjedan.

mene sada ne bi čudilo da se neka strana lisica mota oko kokošinjca, a Pivac je samo na vrijeme uzbunio ostale

A onda su ti Pivci jako hrabri, obzirom da imaju insajd. I još su koristili skrbnički pa se pokazali? A što je falilo tome da mirovinci nastave kupovati? I zašto nisu?

Sve je moguće, al znao bi još netko osim njih. A nisam do sada stekao dojam da netko nešto zna. Meni to više izgleda kao scenarij za nagrade odabranima.

Da netko želi Podravku išao bi najprije osigurati kontrolni paket. Zna se koga drži. Na burzi je nemoguće doći do njega, ali je moguće da se manjinci, u ovom slučaju država i još netko s njome ga dokopa. Al ne radi preuzimanja.

Moguće da je netko nekome prišao, al od prilaženja do preuzimanja je dalek i trnovit put. To se tako ne radi.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Miro
    • October 1, 2021 at 9:00 AM
    Quote from brajakica
    Quote from BabaLuji

Citam stari forum iz 2007.neke komentare. Cijena na nekih 3400 i komentari kao i ovdje, hoce li sad fondovi ili ce jos malo pricekati i tako na te fore... Mada je bdi bio oko 9000 u tom periodu... Ocito se nisu niti na tim razinama ukljucili a niti su sto naucili za tekuce razdoblje....

Kako nisu naucili🤔

Fondovi su naucili kada prodati.

Ovaj puta su prodali na samom pocetku bulla.max su smanjili rizik za zaradu.

Moze i bolje od toga da kupe ali tek za 3 godine od onih kojima su prodali za max gubitak🙃🤪🤭😁

A ti misliš da će mali moći dalje gurati cijenu do te razine gdje će veliki ostvariti maksimalni gubitak?

I općenito, zašto misliš da će se sve tako trivijalno odvijati?

• PODR (Podravka d.d.)

• Miro
    • September 30, 2021 at 4:06 PM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Miro

Ne guraju bome ni veliki. Veliki dogovaraju cijenu ili postave ljestvicu. Ovdje se ljestvica ne postavlja nego se svi ufaju da će onaj koji danas kupuje sutra moći skuplje prodavati. Ma tko god kupovao.

sve značajnije pomake cijene napravile su transakcije preko 1000 kom.

A gle, ljudima ne treba puno za zapaliti vatru. Dobar kremen, nešto suharaka... kisik i to je dovoljno. Al da bi vatra plamtjela treba kasnije i goriva. Vidjet ćemo al ja ne očekujem neku dublju priču tipa preuzimanja i slično.

Treba Frau napraviti teren za osobnu zaradu i dati joj nagradu za menadžera i dionicu godine.

• PODR (Podravka d.d.)

• Miro
    • September 30, 2021 at 3:13 PM
    Quote from NaBiduAsku

Misliš da mali guraju? Nope.

Ne guraju bome ni veliki. Veliki dogovaraju cijenu ili postave ljestvicu. Ovdje se ljestvica ne postavlja nego se svi ufaju da će onaj koji danas kupuje sutra moći skuplje prodavati. Ma tko god kupovao.

• PODR (Podravka d.d.)

• Miro
    • September 30, 2021 at 2:31 PM

Ajd bas fino, sad kad ste svi unutra za koji dan ćemo vidjeti tko će gurati dalje?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Miro
    • September 30, 2021 at 7:50 AM
    Quote from zlocesti

--------The law of effort versus result

Zakon napora / effort/ naspram rezultata / ishod/-- Wyckhoff

Pruža upozorenje o mogućoj promjeni trenda u bliskoj budućnosti.

Na primjer, kada nakon znatnog uloženog napora / veliki volumeni/ a poslije značajnijeg rasta cijene , cijena ne uspijeva postići višu razinu / mali ili nikakav rezultat/, to sugerira da veliki interesi iskrcavaju papire u očekivanju promjene trenda

A po čemu su to veliki i natprosjecni prometi? I što je konkretno iz indeksa trgovano?

• Miro
    • September 29, 2021 at 4:59 PM

Oni igraju na izmjene GUP-a i UP-u da bi oteli tudju imovinu i gurnuli svoju u 1. plan. Sve je to dio sire strategije. Ništa bez trobojne značke na reveru. Mi znamo najbolje, a vi ako ne mislite kao “mi”, možete tražiti bolje mjesto pod suncem i pridruziti se vojsci “konobara i sobarica” u zemlji i inozemstvu.

Pa zašto nikako da krene sanacija potresom pogođenih područja? Osim opće besparice upravo iz razloga jer treba pripremiti “odabrane” za novu rundu uzimanja.

Bitno da se javnosti svakodnevno plasiraju navodni uspjesi politike i vlasti aka ulazak RH u Europodručje i uvođenje Eura i ukidanje viza za SAD. A koga to zapravo trenutno zanima? Koji postotak građana?

• Miro
    • September 29, 2021 at 4:42 PM
    Quote from Paulie

Pa zato jer su davali građevinske dozvole nelegalno na mjestima gdje ponajprije hoteli nisu smjeli nicati. U tim kriminalnim radnjama se gotovo uvijek radilo o luksuznim hotelima. To je pitanje korumpiranosti države i kriminala, ne cijene nekretnina.

Ja sam apsolutno za URBANIZAM i PLANIRANU GRADNJU.

Ma dajte stvarno?

To je priča za javnost. Zato sto se želi prikazati da se nešto radi na polju suzbijanja korupcije i da se javnost okrene u stranu kontra od one na kojoj se rade puno vece malverzacije al pod patronatom ekipe slizane s vlašću.

Pokušajte ishoditi bilo kakvu dozvolu u Splitu za izgradnju bilo čega. Nemoguc posao. Nitko vise ne želi potpisati uvjete građenja po postojećem GUP-u. Dakle, represivni aparat u rukama nekiolicine odabranih pod značkom trobojnice je postao prostorno-planski instrument i odobravatelj zahtjeva. Ako niste njihovi nema gradnje. U suprotnom možete se zaliti Miistarstvu zbog ogluhe administracije i čekati i do nekoliko godina da se riješi vas slucaj.

Jeste li pogledali i provjerili za sto su konkretno ljudi u ST optuživani u nedavnim aferama? To je lakrdija i drzavni terorizam odabrane manjine nad marginaliziranom i (pre)poslušnom većinom.

• Miro
    • September 29, 2021 at 4:32 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Paulie

Zašto politika Splita, Dubrovnika ili Zadra također ne bi bila privući bogate strance ? Ne vidim po čemu su ti gradovi ružniji od Monte Carla, dapače moramo privlačiti imućne i sposobne ljude koji će trošiti i investirati.

Smisao stana je da se u njemu stanuje. Ako ti ne želiš, barem ga iznajmi, privedi ga njegovoj primarnoj svrsi. Što misliš zašto je USKOK nedavo pozatvarao pola odjela za izdavanje građevinskih dozvola u Splitu?!

To što se na obali događa u pojedinim gradovima, je najdestruktivniji kriminal koji postoji, jer njegove posljedice ostaju u prostoru, desetljećima pa i stoljećima. A o društvenim posljedicama neću ni pričati.

A zašto je USKOK pozatvarao pola odjela za izdavanje građevinskih dozvola u Splitu?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Miro
    • September 29, 2021 at 9:55 AM

Mene nista ne muči. Samo sam otvorio opcije o kojima većina malih ulagaca, posebno na dulje staze, uopće ne razmislja. I ukazao na to zašto je Lenac vrednovan tako kako je vrednovan. Postoje razlozi za to pa o eventualnoj podcijenjenosti treba dvaput razmisliti.

• Miro
    • September 29, 2021 at 9:22 AM

Palumbo i Lenac su koncern. Znamo da ovisna društva koncerna mogu raditi u interesu koncerna. Ne zaboravite to.

• Miro
    • September 29, 2021 at 9:01 AM

Ne razumijem sto nije realno?

Dokapitalizacija se može vršiti unošenjem stvari, prava i novca. Sto tu nije realno?

Sazivanje skupštine? A tko ima sve većine? Revizor? Eh da…. neovisni neki.

Kakve bi točno bile reperkusije?

Talijani će jamciti ako sto krene po zlu svom svojom imovinom? Pa lakše je opteretiti Lenca.

Ali, sto prijeci većinskog ako već ima dok da ga po procijeni unese u Lenac. Ok, oni to mogu napraviti kupnjom odnosno prodajom doka, kreditom zajmodavca Lencu, al suština je ista. On moze i naknadno kad je dok kupljen pretvoriti ga u kapital ako se banka ili kreditor suglasi da prenese jamstvo odnosno osiguranje po kreditu na neku drugu imovinu zajmoprimca ili koncerna. Lenac i Palumbo po ZTD-u defacto odnosno deiure čine koncern.

Kolike su onda postojeće multiple?

Nije poanta u vrednovanju sad nego u rizicima i mogućnosti da se rizici materijaliziraju u nekom od mogucih scenarija. Interesi većinskog i manjinskih dionicara nisu i ne trebaju biti isti. To ovisi o vlasničkoj strukturi i utjecaju pojedinih vlasnika na upravljanje firmom.

• Miro
    • September 29, 2021 at 7:49 AM

Nisam rekao po bilo kojoj nego procijenjenoj vrijednosti. Sva zakonodavstva to omogućuju, nije Hrvatska po tome izuzetak. No, nije isto unijeti računalo ili automobil i brodograďevni dok. Na prva dva predmeta lako je utvrditi tržišnu vrijednost, al za dok nije. Iako postoje pravila kako se to radi.

Ja sam se referirao na one koji gledaju povoljne multiple i misle da je to cemenrirano u kamenu. Potezom pera i namjerom vlasnika to se u tren promijeni.

• Miro
    • September 29, 2021 at 6:48 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Mirka i Ivanu bi pojelo na asku da je bilo kupaca ovdje.

Pa pojeli su ih doslovno ^^ , ali s obzirom na količinu morali su dati određeni diskont. Ne znam tko je toliko glup dati 1-1,5 kn više, ako ne mora.

Špekulantima je kad se posloži setup vjerojatno i svejedno s koje cijene kreću, pogotovo ako nema šorta. Nije Lenac dionica za ozbiljne investicije osim kad je relativno jako jeftina i podcijenjena. Firma je preuzeta, većinski ima apsolutnu kontrolu, može sutra ako poželi napraviti dokap imovinom. Unese dok i procjeni ga koliko mu drago. Tko će ga spriječiti u tome? I sto bi bilo u neskladu sa zakonima? Ljudi ne razmišljaju sto ih čeka iza sljedećeg zavoja. Većina ih ne može procesuirati ispravno ni postojeće informacije oko njih samih, pa sto bi se gnjavilli nekom tamo budućnošću i mjerili rizike. Ima ovdje rizika, a o potencijalima bi se dalo raspravljati.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Miro
    • September 29, 2021 at 6:42 AM
    Quote from hugh

bit će da mora proči čistilište prvo......

Meni se cini da je već prošla….

• PODR (Podravka d.d.)

• Miro
    • September 28, 2021 at 6:58 PM
    Quote from Milo
    Quote from barbosa 2.0

upravo to, pivac je godinama kraš držao na 360-400kn, dobar dio dionica je stekao i dokapitalizacijom po 405 kn a u preuzimanju je nudio 430kuna po dionici kraša i nije pivac taj koji je digao cijenu kraša na 1150 nego šaranović i to još neviđeno na zse, tako agresivnom(glupom) kupnjom na burzi kakva se vjerojatno nikada više neće ponoviti... pivci su na kraju kraš odnosno 18% dionica esopa platili po najvišoj cijeni stjecanja od 860 kn a sve skupa, dakle ukupno 54% su u prosjeku oko 550kn.

ne bi ja imao velika očekivanja da će pivci bildati vrijednost dionice a niti podr nije esop kraš i tu neka sasvim druga liga kolo vodi stoga mi se čini da su neki dobro iskoristili trenutnu situaciju...ali to će se vrlo brzo vidjeti u promjenama prvih 10, ako ih nema ili su zanemarive, onda je ovo tek kratkotrajni špekulativni trend.

osim vegete, nisam baš primjetio neke podr. proizvode, upravo suprotno, prevladavaju srpske i poljske prerađevine niže prodajne vrijednost...a vidio sam i da u mesnicama prodaju pelete i brikete pa nisu dali ponudu za preuzimanje spačve ?(

Na šlepere uzimaju njihovih proizvoda, plaćaju odmah, i budi siguran da dobiju najbolje cjene....znam...blizu sam :)

Sto je to bitno?

Pivci vjerojatno zele preuzeti ili PIK Vrhovec ili Danicu i zato su sad poslušnici politike. Ni jedno ni drugo ne ide bez politike.

Pa Kras su preuzeli zahvaljujući tome sto ih je podržala politika jer da se gledala cijena i interes dionicara danas bi imali druge vlasnike.

I ne bih se složio da je Saranovic napravio do sada los posao sa Krašem i da će na svojoj investiciji ako nikada ne ovlada kompanijom, izgubiti. Stvari se brzo okrenu kad se izgubi vlast, a osnovni biznis zapadne u probleme.

• PODR (Podravka d.d.)

• Miro
    • September 28, 2021 at 5:22 PM
    Quote from JosefBeuys

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…azloge-15105806

Postaje sve zanimljivije tu...

Meni to izgleda kao bacanje prašine javnosti u oci. Pivci su dobili Kras, a to je pokrila politika sa Dalickom u talu. Sada kada mirovinci vise ne zele stjecati, sad su se tu ubačeni Pivci da podrže cijenu ili još gore da zajedno sa državom kontroliraju kompaniju kad je drzava pala ispod četvrtine vlasništva. Nije Podravka loše ulaganje, i bas zato su Pivci manekeni za javnost. Mogli su i dalje kupovati na skrbnički, al oni su se namjerno javno prezentirali. Politika i ortaci idu rukom pod ruku. Tko zna sto se tu sve kombinira.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt