1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. pikolito

Posts by pikolito

• MDKA (Medika d.d.)

• pikolito
    • May 2, 2024 at 3:54 PM

file:///C:/Users/Korisnik/Downloads/GS-MDKA-22f34bf4fc38d73ad3cc243a2d611f86.pdf

jesam slijep ali ja tu ne vidim 900 eura...ako toga nema, ne bih volio biti u koži forumaša koji je javno tu spomenuo 900, to je kazneno djelo, postoji IP adresa...prijavite HANFI da se spriječe buduće manipulacije, jedino tako možemo iz močvare

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• pikolito
    • March 8, 2024 at 12:25 AM

za dva mjeseca ide poziv na gs, prošle godine zbog pripremane prodaje nije išla divka koja je pretprošle (na inicijativu mirovinaca) uz manju dobit nego godinu poslije bila 0,66 eura i davala dividendni prinos od 6.44%, imaju casha po dionici 2,4 eura...hmmm, nagradno pitanje, isplati li se kladiti na rast ove dionice koja tako dugo već tu tavori?

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • March 6, 2024 at 12:45 PM
    Quote from nenad
    Quote from pikolito

Dugogodišnji sam hobby programer, net core, blazor, angular...uglavnom, SPAN je zapravo krenuo skoro pa jedinim ispravnim putem kada je riječ o programiranju, cyber security. Kaj želim reći, ovo je toliko dinamičan medij, promjene koje se tu dese možda će se u drugim strukama osjetiti za 10-15 god, AI je napravio nešto što nismo očekivali, da će stvoritelji ubiti sami sebe (svoju struku).

Programiranje danas sa bing copilotom itd...i programiranje prije godinu dana nisu iste stvari, govorim iz iskustva hobby juniora koji uz AI dobija seniorsko znanje, s tim da u nekim stvarima tipa baze ni senior takve stvari ne zna kao što znaju chatovi:D. A pazite, ovi chatovi su još bebe, rođeni prije godinu dana, gdje će biti za par godina?!...imho će 90% mjesta u programiranju izumrijeti, ali to lako zadesi i ostale struke zbog AI. I nije stvar da ti ljudi neće imati kaj za jesti, već će nam AI iz korijena promijeniti život, samo ćemo morati naći neke dobre hobije zbog viška slobodnog vremena:)...ovo sve naravno pod pretpostavkom da prije ne uništimo sami sebe ili nas uništi AI:D.

Nepravedno, ali ispada da će jedini sigurni od AI biti političari, ljudi neće dati nikada da im nad njima vlada AI:D.

Nvidia CEO thinks AI would kill coding, says ‘everybody is now a programmer’

https://www.hindustantimes.com/world-news/us-…8965034169.html

Zašto misliš da je cyber security izuzet od AI revolucije?

Uz rezervu da sam kao što sam naglasio hobi programer, pa moje riječi nemaju na težini kao da odgovor daje netko iz branše - ne mislim da će biti izuzet, nego da će tu AI najkasnije pustiti pipke baš svugdje a možda i nikad, čisto zbog argumenta kojeg sam upotrijebio i za političare, pitanje povjerenja u AI. Hoćemo li AI prepustiti toliko delikatne stvari kao što je security, to bi značilo da nas kontrolira.

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • March 6, 2024 at 9:50 AM
    Quote from karlo
    Quote from LeoNT

Ne znam radite li i koliko dugo u ITu. Ja evo već preko 20 godina.

IT tržiše se stalno mijenja i raste.

I juniora i seniora će uvijek trebati.

Dapače, može se reći da juniori sa novim idejama, energijom i pogledom na svijet donose osvježenje u tvrtku. Često se dogodi i da juniori uče nove stvari koje nitko u firmi još ne poznaje.

I juniori i seniori imaju svoje uloge i uvijek će i imati.

Sa druge strane, ne mozes dobiti velike projekte ako nemaš ljude.

Da, evo ja sam junior, i zapošljavanje juniora im se nekad isplati jer zašto plaćat seniora 20/30tak eura sat kad taj neki task/posao koji može obavit junior kojeg plate brutno 8ipo eura jer radi preko studentskog ugovora...

Dugogodišnji sam hobby programer, net core, blazor, angular...uglavnom, SPAN je zapravo krenuo skoro pa jedinim ispravnim putem kada je riječ o programiranju, cyber security. Kaj želim reći, ovo je toliko dinamičan medij, promjene koje se tu dese možda će se u drugim strukama osjetiti za 10-15 god, AI je napravio nešto što nismo očekivali, da će stvoritelji ubiti sami sebe (svoju struku).

Programiranje danas sa bing copilotom itd...i programiranje prije godinu dana nisu iste stvari, govorim iz iskustva hobby juniora koji uz AI dobija seniorsko znanje, s tim da u nekim stvarima tipa baze ni senior takve stvari ne zna kao što znaju chatovi:D. A pazite, ovi chatovi su još bebe, rođeni prije godinu dana, gdje će biti za par godina?!...imho će 90% mjesta u programiranju izumrijeti, ali to lako zadesi i ostale struke zbog AI. I nije stvar da ti ljudi neće imati kaj za jesti, već će nam AI iz korijena promijeniti život, samo ćemo morati naći neke dobre hobije zbog viška slobodnog vremena:)...ovo sve naravno pod pretpostavkom da prije ne uništimo sami sebe ili nas uništi AI:D.

Nepravedno, ali ispada da će jedini sigurni od AI biti političari, ljudi neće dati nikada da im nad njima vlada AI:D.

Jensen Huang, 61, explained that learning coding was once an all-important task, but in today's world, it holds little value
    www.hindustantimes.com
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• pikolito
    • February 15, 2024 at 11:32 PM
    Quote from Driver

Ako ja ovo dobro gledam Raiffesenbank je kupio sve dionice od Erste i postao novi član top 10.

Ovo sada postaje zanimljivo za pratiti, da vidimo dali je Erste plavi stvarno bio glavni razlog za ovakvu cijenu .

meni se vjerojatnije čini objašnjenje da je raiffeisen bio na 11. mjestu ali je Erste prodao dio dionica i pao ispod njega, ali moguća je i ova tvoja teorija

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• pikolito
    • February 13, 2024 at 10:05 PM
    Quote from kvart99

Krenulo opet veselo na US marketu.

Valjda ce se nesto od tog raspolozenja prenijeti na nas.

Bilo bi i vrijeme za jedan konkretniji zaron.

Čekam danasnje kupce sutra nisko na bidu.....

bolje bi vam bilo da niste hvatali 1% na ponudama i zadovoljavali se time, nego buy and hold, ima dionica gdje se moglo čudo napraviti, pogledajmo ZABA samo...imam osjećaj da je dosta ekipe isprepadano prošlim vremenima i ne zna drugačije trgovati nego ubodi i odi, budi happy sa 1-2%, a hr gospodarstvo pod utjecajem eu love gura naprijed i bolje je trenutno nego u mnogim državama, koliko god se naši političari i njima bliski trudili mažnjavati što više.

Naravno, može se postaviti pitanje što će biti za 2-3 godine kada lova presuši, ali tko te pita, u današnje je vrijeme to daleka budućnost

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• pikolito
    • February 12, 2024 at 1:43 PM

danas nemali promet i ponovo rast, ima kakvih komentara bolje upućenih?

• INGR (INGRA d.d.)

• pikolito
    • February 12, 2024 at 1:29 PM

Kad smo kod ove dionice, nije li prije par mj neki forumaš bio napisao nekaj u stilu - pokušaj proboja 4,3, nije uspjelo, ići će dolje? Ako je, nek se javi, samo da mu skinem kapu, nikada se nisam kužio niti vjerovao u TA, ali moguće da ima nešto;)

• pikolito
    • February 12, 2024 at 11:53 AM
    Quote from tollway

neka bude dobra cijena u javnoj ponudi....manje bitno za dividendu. ili ste već odlučili da nećete prodavati u ponudi?

sigurno ne prodajem ako cijena bude ispod 12,5 eura, pa sada koketira sa 11, plus očekivana dividenda...napisao sam već, da nije bilo ponude, sa novim vlasnicima i u očekivanju prijedloga dividende, ovo bi bilo na višim razinama nego sada

• pikolito
    • February 12, 2024 at 11:40 AM
    Quote from Damir1952

Kolege forumaši, očekujete li ovdje dividendu i koliku, baš me interesira što vi mislite.

ne bi me začudilo da bude i 1 euro, casha imaju...

• pikolito
    • February 9, 2024 at 12:50 PM
    Quote from Infinity

I to 8.4.2024.

Uvijek korak isprid

^^^^^^

ovo nisam ni vidio:D

• pikolito
    • February 9, 2024 at 12:48 PM
    Quote from pikolito

Ovo danas potegnulo, bloger ima dosta u ovome, ne bi me čudilo da dosegne i više razine...ruku na srce, fundamentalno vrijedi - doduše, vrijedilo je i prije pa je često bio ćorak;)

NB se uključio ponovo u kupnju...

Obavijesti izdavatelja - EHO

• INGR (INGRA d.d.)

• pikolito
    • February 5, 2024 at 1:44 PM

ma kakav crni squeeze, pa za to treba 95%

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• pikolito
    • February 5, 2024 at 11:14 AM

eto sad je nestao, neću više pisati urekao sam sve:D:D:D

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• pikolito
    • February 5, 2024 at 11:03 AM

ovih 1000 na kupnji su vjerojatno u svrhu stjecanja vlastiti dionica, malo se podiže cjenovna ljestvica očito

• pikolito
    • February 2, 2024 at 11:09 AM

da nadodam, imam ckml, dugo čučim ovdje, vjerujem da će se cijena otključati sa ili bez neke visoke cijene u ponudi za preuzimanje

• pikolito
    • February 2, 2024 at 10:56 AM
    Quote from tollway
    Quote from pikolito

nemam pojma iskreno, s jedne strane mi se čini očito da vrijedi više, 1/1 da mora gore, s druge je tu oprez, između ostalog i zbog stalne prodaje od strane BB koja je iz tog kraja i dosta prominentna u tim krugovima, barem kaj se tiče novčane mase:D...opet, neki se isto tako prominentni kunu da ženska nema veze s vezom8o.

Po meni je ponuda nebitna, napisao sam već, dionica bi na ovakvom marketu bila 20% skuplja sada i bez ponude, samo da su mirovinci u dealu sa Plodinecom rekli recimo - ide 10% divke...

kolega nemojte biti kao oni na drugom forumu što već godinu dana broje koliko koji prodavač još ima dionica ernt! i tu i tamo je osnovni problem što nema velikih riba kojima bi papiri bili zanimljivi. zašto je tome tako, ne znam. samo pretpostavljam.... i na ckml i na ernt.

a divka.... po meni malo važna. meni je osnovni motiv ulaganja kapitalna dobit, a ako dođe i divka to je samo šlag na torti. ako pak ne, divku si mogu isplatiti i sam prodajom dijela papirića. i to još bez poreza!

u ovom slučaju i sada, divka je potpuno nevažna. prvo treba vidjeti i odraditi (ili ne) javnu ponudu. a kaj i kako onda.... to ćemo vidjeti poslije. ne vjerujem da će i u godišnjem fi biti riječi o tome. ili se varam? jer nekaj moraju napisati vezano za daljnje poslovanje, strategiju razvoja, odnos sa dioničarima i sl.

kolega, moj oprez glede BB odnosio se isključivo na njen specifičan, nazovimo to tako, "geostrateški položaj":D

• pikolito
    • February 1, 2024 at 11:29 PM
    Quote from tollway
    Quote from pikolito

Ne vidim baš puno dionica na našem tržištu sa ev/ebitda 5, ne mogu se oteti dojmu da je ponuda za preuzimanje i njeno iščekivanje bila otegotni faktor za rast ove dionice, posebno na ovakvom marketu...zdravoseljački, sama najava izdašne divke lansirala bi ovo bez obzira na BB

u ovo današnje vrijeme, vjerojatno ste vrlo u pravu. ali kada pogledamo graf unatrag tri godine (a bile divke osim lani) vidimo skoro pa ravnu crtu.

kaj očekujete u ponudi?

nemam pojma iskreno, s jedne strane mi se čini očito da vrijedi više, 1/1 da mora gore, s druge je tu oprez, između ostalog i zbog stalne prodaje od strane BB koja je iz tog kraja i dosta prominentna u tim krugovima, barem kaj se tiče novčane mase:D...opet, neki se isto tako prominentni kunu da ženska nema veze s vezom8o.

Po meni je ponuda nebitna, napisao sam već, dionica bi na ovakvom marketu bila 20% skuplja sada i bez ponude, samo da su mirovinci u dealu sa Plodinecom rekli recimo - ide 10% divke...

• AUHR (Auto Hrvatska d.d.)

• pikolito
    • February 1, 2024 at 7:51 PM

Ova mi je dionica enigma, super rezultati, dobri fundamenti, pozitivan market, a ona manje - više ni makac

• pikolito
    • February 1, 2024 at 7:47 PM

Ne vidim baš puno dionica na našem tržištu sa ev/ebitda 5, ne mogu se oteti dojmu da je ponuda za preuzimanje i njeno iščekivanje bila otegotni faktor za rast ove dionice, posebno na ovakvom marketu...zdravoseljački, sama najava izdašne divke lansirala bi ovo bez obzira na BB

1. Privacy Policy
  2. Kontakt