moja brzinska procjena kaže da su dobili 120kn po dionici...baš me zanima za koliko ću fulati:)
Posts by pikolito
-
-
ispravak, p/b nešto ispod 3
-
Onak brzinski, mislim da mrsk nisu prodali za ispod 100 kn per share, kladio bih se i na više, samo sam ovo full brzo računao, to bi bilo negdje p/e 12-13 i p/b 2...ispravite me slobodno, puno prebrzo sam računao:)
-
Ja ga forsiram?! Pa ti si doslovno napisao da Dujmoviću zbog radnika nije u interesu imati nelikvidnu dionicu, kakti da bi mogli prodati pretpostavljam, a sa druge strane span motivira radnike da što dulje drže dionice jamčeči im nagradne. Daj mi objasni prvo taj disparitet?
-
Ovi rasturaju, samo u zadnjih 10ak dana ovoga mjeseca dolazi cca 200000 tona:
-
Jagma je nastala isključivo zato što love među institucionalima ima ko pijeska u pustinji, i nemaju gdje ulagati više. Treba samo gledati CIAK da se vidi u kom bi smjeru ovo moglo ići, s tim da je tamo upisana količina bile više nego duplo veća.
-
Brkate kruške i jabuke, radnici su imali prednost pri upisu, prvi krug je rađen isključivo za njih, jeste li uopće pročitali prospekt? Ostali mali ulagatelji su samo kakti al pari velikim ulagateljima u drugom krugu, budući da se eksplicitno spominje da kod alokacije izdavatelj zadržava diskrecijsko pravo raspodjele dionica prema vlastitom nahođenju, s tim da će mu misao vodilja u tom smislu biti dugoročnost držanja papira. I sad vi uvjeravate da će mali dobiti 75%?!
Apropos radnika, izdavatelj samom činjenicom da radnicima nudi dodatne dionice u slučaju neprodavanja pokazuje da mu sigurno u prvom (a ni n-tom planu) nije likvidnost na burzi.
-
Kolega, svi su izgledi da nećete imati što staviti, u slučaju prevelike potražnje oni ne razrezuju linearno, nego prema njihovoj procjeni, posebno uzimajući u obzir tko će biti dugoročan - čitajmo to tako, uzet ćemo fondove, po mogućnosti mirovince
-
Poznato koliko će iznositi cijena dionice SPAN-a u IPO-u, drugi tjedan objava rezultata ponudeSpan d.d., prva privatna hrvatska IT kompanija koja je u srpnju najavila izlazak na Zagrebačku burzu, nakon zaključenja prvog i drugog kruga javne ponude…www.tportal.hr
dakle 175 kn
-
obzirom da ovdje u slučaju prevelike potražnje alokacija ne ide ravnomjerno prema ulozima nego prema njihovoj internoj procjeni tko će biti stabilniji/dugoročniji ulagač, mislim da se mi mali nemamo čemu nadati...
-
Dobro mi je:
1. Sto im je NPM oko 1% i tu postoji veliki potencijal rasta
2. Ipak je drustvo iz IT industrije, nemaju direktnog konkurenta na nasem TK pa ocekujem povecanu potraznju investitora
3. Ne prodaju vlasnici svoje dionice vec drustvo nudi vlastite dionice...novci iz IPO-a ostaju u drustvu
dodao bi da je ok okolnost činjenica da zaposlenici kupuju pod istim uvjetima kao i mi...ovi iz postojeće dioničke strukture se ne računaju, njih je malo, prvih 10 ima preko 98%...iako mislim da će alokacija biti mizerna, obzirom na institucionalce i njihov apetit
-
to mi je nejasno, koga oni štite ovom obustavom trgovanja?...ili je jednostavno riječ o eu direktivama pa po defaultu moraju tako
-
Imaju oni još sporova na istu temu koji datiraju iz tog razoblja, doduše ne na ovako veliku cifru ali kumulativno tko zna...
-
IT stručnjaci su jako skupi i najveći trošak visoko tehnoloških kompanija.
meni u bisnodama piše prosječna plaća za 2020. 12930kn...bogami dobro:)