Kod nas ce plenki poticati gastarbajtere da se vrati. Mogao je poticati i svemirce da se dosele. Ucinak bi bio jednak. Nula jednih, nula drugih
Posts by kanabis
-
-
U Egiptu je 32 C pa se virus siri.
-
Lijepo! Jos u korfu su pokusali male dionicare namagarcit, no Nenad ih je sprijecio.
-
U nekim drzavama je ljeto pa se korona svejedno siri. Njemacka je plesala na granici recesije, sada ce definitivno uci u recesiju, a sa njom ce i Italija. Zbog nafte ce u recesiju uci i Kina i Rusija, tako da ce lagano cijeli svijet zavrsiti u recesiji. I nicega dobroga u 2020 god nece biti.
-
30k apartman ti nosi godisnje 6k dobiti?
koja je to lokacija?
-
Koliko god iskustvao imao, svaki puta je sve drugacije. Definitivno ce posljedica biti. Korona se nece otopiti za mjesec dana, a histerija je vec napravljena.
Dali odrediti granice pa pomalo kupovati ili cekati rasplet pa onda all in ne znam. Znam samo da je tesko bit stalozen i cekat.
-
Mislim da do bankrota turista nece doci. Banke su pune novca, a i drzava je spremna zastitit njihove interese. Mogu im kredite prolongirat za 1 god i svima dobro.
-
Ja sam ovo iskoristio za povratak na burzu. Proslo ljeto sam izasao iz svih pozicija. Pa da vidimo gdje ce.
-
Samo sto to prodaju oni koji su svaki dan na Zse, pa su se valjda vec trebali nauciti da je strpljenje vrlina.
-
Ovo ce biti brzi konkurs kao i 2008 god. Babe vam na pijaci vicu da nema maski. Znate da ce svi svoje dionice dat za jeftine novce.
-
Kako će biti sa virusom ne znamo. No ako se ulaze na duze vrijeme, jedna godina nije problem.
Ovdje nitko ni ne pokusava izracunati nekakvu sliku firme kroz naredne 2-3 god.
Oni sada skupljaju imovinu koja donosi malo dobiti. To je vise potencijal. Bio sam dugo dionicar LRH, pa
smo uvijek pricali o potencijalima i vrijednosti. I na kraju se gledao samo ev/ebitda, a hoteli koji nisu bili u
funkciji su dani gratis.
Imam jdrn i imam lrhc. Lrhc ima ev/ebitda manje od 6. Jdrn ima kao taj potencijal. Ali kao sto je vec netko gore pisao, oni kazu ulozit cemo 100 mil kuna
i to je to. Nema racunice koliko to donosi. Dali netko ide na skupstine? Bude li tamo kakvih informacija?
-
Dali je netko racunao koliki ce biti prihodi za 2020? Uzmimo da nema korone.
Club Adriatic ima prihod 20 milijuna kuna. Dakle prosle godine su pored Adriatica uozili 106 milijuna i digli prihod za 20 milijuna kuna.
Sada imamo unajmljene smjestajne jedinice koje ce isto uprihoditi 20-tak milijuna, ali ce marza ostati mala. I imamo ulaganje od 136 milijuna u renoviranje hotela.
To ukupno daje 170 milijuna kuna prihoda i 40 milijuna ebitda. Sa koronom jedno 20% manje.
-
Rivp i dalje tone. Gazdama je bolje da preskoce ovu god sa ulaganjima.
-
Nazalost nisam spremio link i nije to bila izjava iz 2020. god., no sigurno vam je jasno da ce kapital za takva ulaganja morati ici kroz dokap.
Ovu dionicu sam promatrao kao dugorocno ulaganje, no ukoliko oni misle razvijati destinaciju kroz dokape, nazalost nisam spreman na to.
Inace tip dionice koji mi se sviđa.
-
Kolega procitao sam izjavu gosp. Fabrisa u kojoj kaze da planiraju 700 milijuna kuna ulaganja i da su se dionicari bunili protiv proslog dokapa po 17,25kn, te da ce nastojati cijenu malo povecati za sljedeci dokap. Objasnite mi kako mislite da firmica sa 130 mil kn prihoda moze napraviti ulaganje od 700 milijuna? Prilicno nikako.
-
Lkpc i Jdrn ce gotovo sigurno narasti 100%. Nazalost ne znam kada, ali sam poprilicno siguran da nece narasti toliko ove godine. Vjerovatno dosta manje.
Kod Jadrana ce ici dokap, tako da sigurno nece narasti 100%. A bojim se da ce sljedecim dokapom od 200 milijuna istisnuti sve male dionicare.