1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. sonda

Posts by sonda

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• sonda
    • July 13, 2022 at 10:12 AM

Ja se nadam da će 410 kn izdržati, jer ako to probijemo, hvatamo dubok zaron.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• sonda
    • July 8, 2022 at 6:56 PM

Lagano ulazimo u fazu kad se od muke sprdamo. Kad je teško crvenilo, uvijek je tako.

Moram priznati da mi to pomaže.. 😅

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• sonda
    • July 6, 2022 at 12:41 PM

Iako su se okolnosti značajno promijenile, ali na grafu od TPNG je vidljiv jedan vrh od ranije i on bi mogao predstavljati određen otpor. Interesantno je kako je cijena i sad reagirala na toj razini.

Da, imamo jako lijep uptrend u kanalu. Ali dokle... Vjerujem da su okorjeli tehničari već prodali.

• sonda
    • July 4, 2022 at 11:29 PM

Tako je, prava potpora je, uz određene uvjete, na 350 kn. Samo ne očekujem da ćemo te cijene vidjeti, ako dotle već dođe, vjerojatno će bid biti pun kao šipak na razini 360 - 380 kn. I od tad bi trebali hvatat nove visine.

Sad ispada kao da se ovdje crnjači, al ja to ne vidim tako. Globalni trend i događanja su takvi kakvi jesu. A ATPL nam dobro i stabilno zarađuje, tako da na vrlo izvjestan propad cijene treba gledat kao na priliku za dokup i ekstra zaradu.

Osim toga, dolazi ljeto... nemamo što tu previše pričati. Tada da ekipa, malo strpljenja, bit će to sve dobro.

• sonda
    • July 4, 2022 at 8:21 PM

Ako na ATPL imamo double top, a imamo, dno nije ni 450, ni 440, a čini mi se ni 400.

Ja se iskreno nadam da sam u krivu.

Još nisam u minusu, pa ne to ne brine, al i ne mislim prodavati. Mislim da ćemo razine > 500 kn vidjet tek na kasnu jesen.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• sonda
    • July 1, 2022 at 11:41 PM

Inače, kod njih sve ide kako su i zacrtali..

Obavijesti izdavatelja - EHO

Jako dobru vibru mi ima ova firma, žao mi je što je dionica skroz nezanimljiva. Ovih dana, bid je šupalj, kao da ga nema. Al nije to ni loše, nema bida, nemaš kome prodat. Zato je i cijena stabilna. 😂😂

• sonda
    • July 1, 2022 at 10:38 PM

Ajde Nino, okreni neku pinku, usreći nas malo.

ČAKOVEČKI MLINOVI d.d. Obavijest o otkupu žitarica roda 2022. godine
    Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec obavještavaju poljoprivredne proizvođače da će od ponedjeljka, 4. srpnja 2022. godine u silosu u Čakovcu primati na prodaju i…
    emedjimurje.net.hr

• sonda
    • June 30, 2022 at 10:35 PM

Nije kao prošle godine, al dobro, u ova teška vremena i ovo je dobro.

Files

Screenshot_20220630-222445_Drive~2.jpg 118.33 kB – 0 Downloads
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• sonda
    • June 30, 2022 at 10:22 AM

A ništa, na ovoj cijeni treba podmetnut leđa.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• sonda
    • June 29, 2022 at 5:12 PM

Balkan je Atlanticu sve. To Italija, A, D... to su mrvice. Zato naglašava važnost suradnje na Balkanu. A mi smo bure baruta, uvijek bili i bit ćemo.

Kud to, sam on je rekao da na ovim prostorima fali stanovnika, tj. potrošača.

Tako gledano, situacija ne izgleda vedro. Ali, zato postoje ružičaste brile... o, evo ih... 🤩

• sonda
    • June 29, 2022 at 11:24 AM

Ma sve 5. I ja skroz vjerujem upravi i ni najmanje ne sumnjam da znaju što rade.

Možda je ono bio samo nespretan komentar novinara.

A te česte usporedbe s Podravkom, meni je to kao nebo i zemlja. Prije mjesec-dva sam razmišljao čekat Podravku na 580 kn, al sam odustao. Previše je tu loše vibre. Eno je sad na tim razinama, ne pada mi na pamet ući. Nije da ne vjerujem u neki kratkoročni ili srednjeročni rast, čak naprotiv, ali sve strepim od nekih loših vijesti. Dok ovdje na ATGR nemam takvih bojazni.

• sonda
    • June 28, 2022 at 11:15 PM

Kaže prodaja non core djelatnosti... 🤔

Ajd dobro..

Atlantic Grupa prodala Palanački kiseljak, novi vlasnik preuzima i zaposlenike
    Atlantic Grupa potpisala je s kompanijom Vik Pro Univerzal d.o.o. kupoprodajni ugovor za prodaju proizvodne lokacije Palanački kiseljak u Smederevskoj Palanci
    www.tportal.hr
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• sonda
    • June 28, 2022 at 4:12 PM

Nek prodaju 1300 komada ako će dionica rasti.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• sonda
    • June 27, 2022 at 12:18 PM
    Quote from Marin83

Ma kakav potop...osjećaj mi govori da smo sada jedno vrime mirni. Negativna energija je ispucana po bidu. Jedino me malo brine porast covid slučajeva u Europi, radi utjecaja na turističke dionice.

Covid ćemo već izhendlat, prošla godina je pokazala da nam čak i pomaže, tako da nam to nije problem za turiste.

Al mene porast slučajeva, i to usred ljeta, poprilično brine. Iz nekih osobnih razloga. Što će tek bit na zimu?

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• sonda
    • June 27, 2022 at 8:18 AM
    Quote from Roki
    Quote from dionicar

Rekorder po dobiti ZABA

Link ili malo više detalja?

Nemam zabu, al ovo je baš brutalno.

1000 najvećih: Rekorder po dobiti je Zagrebačka banka, a najveći gubitaš su Rimac automobili
    Listu prošlogodišnjih dobitaša više nego uvjerljivo predvodi Zagrebačka banka. Njezina se prošlogodišnja bruto dobit digla, za hrvatske prilike, u nebeske…
    lidermedia.hr
  • Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• sonda
    • June 26, 2022 at 5:16 PM

Kad smo kod dividendi, ovako je u Njemačkoj..

Files

20220626_170939.jpg 399.25 kB – 0 Downloads

• sonda
    • June 26, 2022 at 4:41 PM
    Quote from Marin83

Ali više ne razbijam glavu, samo čekam korekcije TK svaka 2-4 mjeseca, to je gotovo nobrainer.

A što se tiče dividenduša, bolje ih je lovit poslin ex divdenda dana na niže od x2(na nekima i x3) od iznosa divke, nego lovit samu divku(koju odmah i oprezuju).

Kad smo kod korekcija, svaki put im se kao čudimo, da ne kažem bacaju se crnjaci, ali su normalna pojava. To bi mogla bit strategija ulaganja sama za sebe. I evo znam sve to, pišem o tome, ali jako rijetko da sam tako okrenuo neke novce.

A ovo s dividendama... znači da, rijetko da cijena ne padne za iznos veći od dividende. Ali ovako razmišljam - uzmimo VLEN za primjer. Recimo da ga prije dd mogu prodati za 17,60 kn. I da pretpostavljam da će nakon dd pasti na ispod 16,00 kn. Razum govori - prodaj, pa kupi ispod 16,00. Ali škakljiv je taj dio hoću li to doista i napraviti. Jer što ako se u međuvremenu ukaže "bolja" prilika? Ono, fućkaš VLEN, ovo je sad špica... Slab karakter... kao sa ženama... Sve je to hod po kori od banane.

Ovako, imaš dividendu, pare su sjele i više nema razmišljanja. Što se dogodilo s cijenom, dogodilo se. Zato sam za dividendu.

• sonda
    • June 26, 2022 at 1:05 AM
    Quote from Marin83
    Quote from sonda

.... Ove godine imam novi pristup. Teško odoljevam trejdu, ali svaki put kad dođe vrijeme za obračun tog poreza, škicnem kako su se kretale cijene unazad godinu dana. I ne na svim dionicama, al na nekima sam propustio ogroman rast jer sam ih prodao. Zato sam izabrao taktiku - hold. Taktika je možda dobra, al godina za to izgleda nije. X/

2020 je je bila za hold( od ožuljka te godine),što god da su ubo pogodija si, 2021 ne znam meni osobno nije, bio izabrao 5 dionica za hold, samo je jedna ostvarila znatne dobitke, a bilo je i puno jakih korekcija dionica te godine. Po meni 2022 je definitivno za trejd s obzirom na dva velika dipa ove godine.

A što se tiče ATPL ona defintivno nije za držanje(ili barem moraš radit korekcije,kupit ili prodat dio) 2020 smo imali tamo dva jaka pada, jedan -60%, drugi -40%, 2021 opet jaki pad od -40% i sad 2022 opet pad od skoro -20%.

Dakako, bitno je za napomenuti da su mi gotovo sve dionice dividendne, pa me ni ne brine previše kuda će cijena. Ali da, slažem se da je ova godina za trejd.

Brine me jedino... uh, koja teška riječ u ovom kontekstu... 😅.... dakle, nisam još odlučio na kojoj razini da iziđem iz pozicija. Jel da računam fundamente? Ili TA? Ili da kažem - ovđe želim 100% zarade, ovđe 200%.. i tako redom. Ako može neki hint.

• sonda
    • June 26, 2022 at 12:31 AM
    Quote from Marin83
    Quote from sonda

Kad se napiše, znam da to zvuči malo, 500 ili 700 ili 1000 kn... al kad dođe vrijeme za obračun PKD koji radim ručno, toga se nakupi i bude ti jako drago zbog i najmanje zarade.

Ma kako je malo, 90% ljudi mora radit za tu lovu 8-24 radna sata. A ovde ti treba vrijeme za ispunit dva naloga, te jednim okom pratiš martket, a drugim gledaš youtube ili tv. A najslađi su mi oni trejdovi, kad odem u trgovinu i napunim puna kolica, pa bacim pogled na mob i vidim prošao nalog i pokrio cijelu kupovinu, nabacim smješak i nastavim gurat kolica.

I tek tada sam počeo shvaćat i cijenit onu: "ne radi za novac, već neka novac radi za tebe". Ovo mi je skroz prominilo mindeset.

Pa kad smo se probahatili, svi tu skupa na forumu, eto kako je malo. Velika većina nas upravlja 6-znamenkastim portfeljem, iako je raspon tu širok, al nebitno. I što je onda na taj iznos par stotina kuna. Provizija za jedan jači nalog...

Malo sad karikiram, al skoro pa je tako. Gledam po sebi...

Već kolega, kažeš da je to vrijeme za ispunit 2 naloga? Neko sa strane bi to tako i mogao doživjeti. A oni pusti sati, dani i tjedni skupljanja iskustva i proučavanja kretanja cijene samo jedne dionice da bi uopće mogao zadati ta 2 naloga... to se ne računa? Kolegaaaa.... još će ispast da je lakše zaradit kruh preko burze od motike. A nije tako, teška je ovo rabota. 😁

• sonda
    • June 25, 2022 at 10:50 AM
    Quote from Marin83

Mene ta FIFO metoda ne brka, ako sam jučer kupio 1000 dionica(a imam ih ukupno recimo 10000), sutra cijena poraste po dionici za 1kn, meni to dosta i ja prodajem 1000 dionica. Znam da nisu iste dionice, ali u mojoj glavi jesu.

Imamo isto rezoniranje.

Doduše, ove godine sam slabo trgovao, al prošle godine sam upravo tako radio. I nemaš se tu šta pogubit u kombinacijama, kao što je netko komentirao, jer ulaziš u kupnju s namjerom da tu količinu prodaš za par dana.

Kad se napiše, znam da to zvuči malo, 500 ili 700 ili 1000 kn... al kad dođe vrijeme za obračun PKD koji radim ručno, toga se nakupi i bude ti jako drago zbog i najmanje zarade.

.... Ove godine imam novi pristup. Teško odoljevam trejdu, ali svaki put kad dođe vrijeme za obračun tog poreza, škicnem kako su se kretale cijene unazad godinu dana. I ne na svim dionicama, al na nekima sam propustio ogroman rast jer sam ih prodao. Zato sam izabrao taktiku - hold. Taktika je možda dobra, al godina za to izgleda nije. X/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt