+ ATPL po 418
Posts by sonda
-
-
+ SPAN... dočekao sam ga na 236,00.
Al smrdi mi da padu nije kraj.
-
Ne kažem da ATGR neće pasti.
Za sad mi graf dobro pogađa SPAN i VLEN.
VLEN sam prodao na dan izlaska FI koji je bio fantastičan. I gdje je sad.
A na SPAN-u sam se ispogađao kao budala, u kunu sam pogađao vrhove i dna. Isto sam počeo nakon izlaska FI, koje je bilo brutalno.
Možda sam samo imao sreće.
-
Zašto žifce ?
Što je cijena niža to je kupnja povoljnija.
Ovdje smo Long , nismo li ?
Žifce zato jer eto čitao sam da se zdravo malo živcirati, kao dobro je za psihičko zdravlje, pa tripam da se živciram. 🤪😅
Ovdje sam long, to svakako.
A što se tiče dokupa, od tog ipak ništa. Ovih papira imam dosta. Novce čuvam za vrlo izvjestan propad SPAN-a i VLEN-a.
-
Nisam pri kompu, pa ne mogu staviti graf, ali 380 je kota koja opako testira potporu, a i moje živce.
-
I što sad to znači - divka ipak 20 kn?
-
Džabe sam se poradovao.
A što se tiče preuzimanja, rečeno je da nisu na prodaju, čak štoviše, oni su ti koji kupuju.
-
Slijede 3 dana života na ovoj dionici. Baš se veselim idućim danima.
-
Ma dug je ogroman, tu nema priče. To odmah iskače. Sad je došlo njihovih 5 minuta...
Ali na burzi vlada neviđeno mrtvilo. Ima toliko podcijenjenih dionica, tako da zapravo nema smisla kupovati dionice ovakve firme pored drugih s isto velikim potencijalom rasta.
-
Što je ovo na ATGR-u nit kupnje, nit prodaje nema. Kao najgora nelikviduša. Loše za vidjeti.
-
Svako ima svoje veselje, pa tako i ja...
U jučerašnjem komentaru sam se moram priznati malo i očajnički zezao, ali sad se stvar mijenja. Ovaj jučerašnji skok na ATGR ulijeva nadu da cijena neće više padati. Na dnevnom grafu se nazire neki HH... da ga sad ne stavljam...
Na dobrom smo putu.
-
ATGR mi čini značajniji dio portfelja. A ni sam ne znam trenutno zašto ga držim, valjda zato što je to veliki Atlantic.
Od desetak dionica koje aktivno pratim i uspijevam neki zaključak izvući kud će cijena, za ATGR mi to već neko vrijeme nikako ne polazi za rukom.
Kao iz onog vica "di je sir, di je meso", tako ovdje ne znam kako bih pronašao neki otpor ili neku potporu. Ili za bilo što da se uhvatim.
Gore prikazani mjesečni i tjedni grafovi od zloćke daju vrlo vjerojatne projekcije i uopće mi se ne sviđaju, ali da, vrlo su izgledne.
Da ne završim u pesimističnom tonu, bacam grah dok ne pronađem neku utjehu i uspijevam povući crtu koja mi daje nadu... možda smo i dotakli neko dno, jer ako nismo, ode cijena u propast...
ATGR, tjedni graf...
Škakljivo testiranje potpore...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ispod radara je prošao jučerašnji promet na KOEI. Možda je sve povezano i ovaj rast nije bez razloga, samo još ne znamo o čemu se radi.
Vjerujem da nećemo dugo čekati.
-
Da, to se i ja pitam. Nije mali skok cijene, pa da bude tek tako..
-
U tom slučaju, moja procjena je da će cijena teško zaroniti niže od 30,80 - 31,00 kn, a i to sam prenisko rekao. Svakim danom, ljestvica je sve viša i viša.
Kako sad stvari stoje, rekao bih da je kupnja 31,00 - 31,40 vrhunski šoping.
RIVP
Pogotovo sad uz najavu dividende, ova moja prognoza od prije 2 tjedna se pokazala točnom. Cijena je u međuvremenu liznula 31,30 i otišla gore. Po tim cijenama više nema, što reći, inflacija.
Ta potvrda potpore na fibo 0,5, tj. na 31,30 kn je odličan signal da se penjemo.
Ranije sam napisao da ćemo 33,80 dočekati tek u 9. mjesecu. Kako sad stvari stoje, MOŽDA tu cijenu vidimo i krajem 8. Ali sasvim sigurno smo na dobrom putu.
Dobra sezona i dividenda su naši dobri prijatelji. Trenutno se ne zamaram previše dokle će rast, jednostavno uživam u ovim rijetkim trenutcima.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Dobar zaključak. Ovo je diona za trade, jer od držanja nema kruha.
-
Vjerujem da su većini moje basic črčkarije neozbiljne, ali grafička analiza mi se pokazala vrhunskim alatom za ZSE.
Cjenovni kanal, fibo, valovi, bitne potpore i otpori... ne trebam više od toga.
Prije 10-ak dana sam stavio graf za povlaštenu KODT, tjedni graf...
Potpora je testirana, a razvoj situacije je rast cijene za 10-15%...
Ne bi vam prsti otpali da nešto nacrtate
HT
Kažu da je pohlepa neprijatelj strpljenju.
Pa sad ili ću gorko plakati, ili ću vikati Smart Girl, a možda je najbolja strategija Average cost.
Kupila bih nešto HT-a
Gledam mejsečni, i ponovno mislim da se cijena na uzdi
Gledam weekly, reklo bi se da je neriješeno
Gledam daily, novac izlazi iz papira, to mi je uvijek bilo nejasno... svaki papir kojeg je netko prodao netko je i kupio, al' valjda oni znaju , gledam A/ D liniju silazna, gledam pattern- triple
Verdict- ajde zloćka još malo čekaj.
Ne pratim HT, ali zaintrigirali su me ovi grafovi.
Situacija se razvija do usijanja, vrlo je neizvjesno.
Tjedni graf pokazuje krasan triple top i tu ima još prostora za pad. Osim toga, imamo neke prethodne otpore za koje vidimo da su značajni.
S druge strane, ako izuzmemo anomaliju vezanu uz pad zbog lockdown-a, imamo dosta precizan cjenovni kanal koji čini značajnu potporu.
Obzirom da se kod testiranja te potpore cijena nije jasno odbila prema gore, a i zbog triple top situacije koja se nije razriješila do kraja, i ja bih dalje čekao. Meni tu nema razloga za kupnju, čak bih rekao da je izgledniji pad.
Ajd baš da vidimo...
Dolje je HT, tjedni graf...
Ne može se reći da ne rade ništa po pitanju smanjenja troškova, tj. proizvodnje struje. Iako, tih 20% do 2030.g. mi ne zvuči ništa spektakularno.
Valamar i E.ON predstavili najveći projekt solarnih elektrana u turizmuValamar Riviera i E.ON Solar, tvrtka za projektiranje i izgradnju solarnih elektrana koja posluje unutar grupe E.ON Hrvatska, danas su u Poreču predstavili…lidermedia.hr -
Ja sam oko rezultata Podravke kao podmukli profesor, odnosno asistent kojem se na licu točno vidi da je nezadovoljan kad student nešto zna. Ja sam nezadovoljan što Podravka ima dobre rezultate jer to opovrgava moje teze o Martini Dalić. Nemojte me krivo shvatiti - ja itekako želim da Podravki dobro ide, ali ne pod M. Dalić. Nikad me prije onog s Agrokorom ta žena nije ni na koji način smetala. Od tada me jako smeta. Ne vjerujem joj ništa...
Ista situacija je kod mene što se tiče Dalićke. Odlučio sam da dok je ona na čelu, u Podravku ne ulazim.