HPB 830kn, prodam tek toliko da održim HPB da ne prelazi 30% portfelja.
Molim? Nismo se tako dogovorili.. 😁🤣
HPB 830kn, prodam tek toliko da održim HPB da ne prelazi 30% portfelja.
Molim? Nismo se tako dogovorili.. 😁🤣
Dali je potrebno nešto poreznoj slati ako je neoporezivo, recimo prodao si nešto u 2021. što je starije od 2 godine i to je odmah vidljivo u JOPPD obrascu kao xy kn.. i uz to piše neoporezivo... Po meni nema potrebe slati šta si prodavao, tj. kad si po koliko kupio i po koliko prodao ako im tamo odmah piše da je neoporezivo. Jel netko upoznat sa takvim primjerima?
Ja mislim da to ne treba slati.
Šta se može preko e-građana?
Odradit prijava kapitalnog dobitka i kad ti odrede porezenu obvezu istu i platiti mobilnim bankarstvom. Treba se prijaviti na e-poreznu.
Nisam to radio ranije, ali ove godine ću tako probati.
Ako zapne, znam koga ću pitati.
Hvala unaprijed.
Imao sam nešto sitno, trgovalo mi se, al nisam znao što bih.
Pa sam krenuo oštro... i na sigurno.
Zato...
+ GRNL
Ja bih ove godine možda i zaradio oko 10% portfelja, ali sam imao uplatu keša na brokerski, pa mi to spušta postotak zarade. 😪 😄
Ja to tako gledam.
Ekipa, svaka vam čast na prinosima, koji god da izračun koristite. Mada, meni to nema previše smisla gledati, jer dok ne prodaš, nije zarađeno ništa.
Ne kontam se u sve to previše, jel fondovi peglaju svoje portfelje pred kraj godine, ili što se događa, ali bilo je zanimljivih transakcija danas. Kupovalo se kao da je džabe.
Zašto ovo pišem? - zbog bojazni da sve to ne bi početkom iduće godine prizemljilo.
Ovo tvoje je klasičan self-fulfilling prophecy, postane problematičan kad veliki broj dioničara krene tako rasmišljati pa počnu prodavat i zakoče rast dionice.
Bez brige, ja ovdje ne mislim kočiti rast. 😁
Baš naprotiv, kolega Philidor je to lijepo komentirao. Imamo istu strategiju ovdje.
Raduje me rast, naravno, ali gledajući neke druge dionice, oprezan sam s euforijom.
Ne kontam se u sve to previše, jel fondovi peglaju svoje portfelje pred kraj godine, ili što se događa, ali bilo je zanimljivih transakcija danas. Kupovalo se kao da je džabe.
Zašto ovo pišem? - zbog bojazni da sve to ne bi početkom iduće godine prizemljilo.
Možda mi je bolje da se ostavim ćorava posla i guštam, ali evo, kao što kažem, pokušavam bit cool oko ovog rasta.
Mala Saponija u smislu otključavanja vrijednosti.
Ovdje je ok i x2....
![]()
Evo nam Saponijica isprobava teren na 690 kn....
Hoćemo li prebaciti 700kn do kraja godine
![]()
Joj, što ne volim taj pesimizam.
Koliko vidim, 700 kn je plitka voda. Ak ne dođemo do 750 do petka, bolje da nije ni raslo.
Uglavnom... nadam se da imamo predstavu zvanu "pametni znaju čemu služi pojas".
2500 dionica HPB protrgovano u jednoj transakciji po 650kn...hmmm, hmmm
Upravo sam vidio i mislio komentirati kako bi sve to trebalo ići ipak malo sporije... da duže uživamo u rastu.
Što je rekao jedan putopisac - it's about the journey, not the destination... ... jer znamo kud ovo vodi.
Kakav SpaceX, Elone, gledaj i uči..
je li ovo danas opet netko "skinuo prašinu" s neke nelikviduše?
Jel link ispravan?? Jer ne kontam..
- GRNL.... mizerne količine, al zarada bombastična
Bude li ova dionica pokazivala znakove života, možda i uložim više od 1,5 % svog potrfelja.
Bolje da nisam ništa ni pisao...
Meni je s druge strane krivo što, kad se vidjelo da će malo zaroniti, nisam prodao pa kupio jeftinije. Doduše, bio sam stavio sve na prodaju na 655 kn, ali se nitko nije zaletio.
Baš sam jutros razmišljao o dokupu, ali ipak ništa od toga, imam ih dovoljno, ne želim pretjerivati.
Pomalo biti će prilika, ne treba se zaletati, sada će se cijena vrtiti oko 625-635kn, barem znamo da je tu nova linija potpore i da tu čekao sa kupovinom, dalje treba ustanoviti gjde je linija otpora i tu postaviti prodajne naloge...
Moje viđenje je sljedeće - otpor na 680 je testiran, cijena je očekivano pala. Gdje je potpora, čak me ni ne zanima. U siječnju opet idemo na 680 i tad sigurno ne mislim prodavati da bih kupovao jeftinije. Moguće je opet testiranje i blaga korekcija. Tu je već kraj siječnja, izlaze rezultati za Q4 koji su bombastični i evo nas na preko 700 kn. Testiramo potporu na 680, trc mrc, evo uskoro godišnjih rezultata, insajderi kupuju prije objave, guraju cijenu na 800. Nismo se okrenuli, evo nas na 1000, a tu negdje i ja prodajem. 😁 😄 😂
Tako sam ja to nekako zamislio. 😚
Ne znam jel tko prati što se ovdje zbiva, ali trenutno.... aska gotovo da ni nema. Ovo se rijetko viđa.
Nije ni to dobro, ali navikli smo da je bid šupalj. Fora.
Hm.... po koliko da stavim??
Dobro je još i izdržalo. Pad je i bio očekivan.
Kako god, ovo je jedna od rijetkih dionica za koju se ne brinem niti najmanje u kojem će smjeru.
meni je žao što nemam keša za dokupit, a ne prodaje mi se drugo sa diskontom da bi kupio HPB.
Meni je s druge strane krivo što, kad se vidjelo da će malo zaroniti, nisam prodao pa kupio jeftinije. Doduše, bio sam stavio sve na prodaju na 655 kn, ali se nitko nije zaletio.
Baš sam jutros razmišljao o dokupu, ali ipak ništa od toga, imam ih dovoljno, ne želim pretjerivati.
Evo su lijepo HPB unakazili nestrpljivi, vraćena na 620kn...i opet se ponavlja obrazac, poleti, pa padne...
Dobro je još i izdržalo. Pad je i bio očekivan.
Kako god, ovo je jedna od rijetkih dionica za koju se ne brinem niti najmanje u kojem će smjeru.
Svakog volim čuti, pa i te dr.mr.sc.prof. likove. Jurčića cijenim, al ovo što piše u članku, to je teška budalaština! Više gluposti je izrekao. Strašno.
I, jel radi taj link?
Prije 10ak dana sam upravo taj dio izdvojio, jer na njihovoj web stranici to nisam mogao naći.
Btw, web stranica im je super štura. Imali su vremena koliko su htjeli i nisu se pripremili. Fucking hrvatski javašluk.
Još je danas bio i dobar dan, kakav zna biti, barem što se prometa tiče, tj. nije ispod 5 milja kuna.
Nekad na kraju dana pogledam broj transakcija po dionicama. Brate mili koja tuga...
Hoće li bit bolje... sumnjam...
Koju god temu otvorim, sve puno defetizma. Kad su crveni dani bolje vas je ne čitati.:) Realno za većinu izdanja i nije bio neki dan.
Čitate krive teme. Eno na ATPL spominju neku zelenjavu vani. Odmah mi se raspoloženje popravilo. Jedino što se ne usudim provjeravati jel to istina, već živim u uvjerenju da to dolazi i kod nas.
Nego, dok čekako novi uzbudljivi dan na ZSE, nešto za razbibrigu - gledam RTL Direkt i kaže da je umro Faca iz Seks i grad... dobio infarkt dok je vozio sobni bic. Funny part je da su nakon epizode pale dionice tog proizvođača za 16%. 🤣🤣 Joj, zašto ne živim u Americi. 😄
E, to mi se dalo ići provjeravati.. 😁... i to je donekle istina. I onda još članci i analize tog pada nakon epizode. 🤣
Hoću reći, dobri smo mi još..