odoh sebi kupiti burek, nema ovdje kruha
Možda bolje otvorit pekaru. Ode ti uskoro burek na 25 kn, a kruh na 18kn kako se čini.
Tako je.
Znači uskoro će forumska jedinica za zaradu "zaradio za burek" bit respektabilna, a ne posprdna. 😅
odoh sebi kupiti burek, nema ovdje kruha
Možda bolje otvorit pekaru. Ode ti uskoro burek na 25 kn, a kruh na 18kn kako se čini.
Tako je.
Znači uskoro će forumska jedinica za zaradu "zaradio za burek" bit respektabilna, a ne posprdna. 😅
+ HPB
Čekao sam da prođemo 800 kn, to mi je bilo škakljivo. Idemo opet prema 850 kn. Bit će zanimljivo. Stvarno se nadam da će to proći glatko, jer u protivnom trostruki vrh je snažan signal za rasprodaju.
"mittko" ne postoji. Glupan sam!! Ispričavam se.
Poslije ovakvih podbadanja, kolega mittko će izgubiti bilo kakvu potrebu da nam nešto napiše. Ja sad ne znam jeste li vi pročitali što je on napisao ili koji k...
Otvore nam napiše kako trguje, kako odlučuje i sad mi nije jasno jesam li ja u manjini koji u tom vidi neku vrijednost. Dajte oladite... Tko ne kuži TA, ne znam čemu komentira.
Ne pišem ovo zbog kolege, ispast će da ga branim. Ne. Razlozi su puno sebičniji - pišem zbog sebe i svih onih koji žele nešto naučiti.
A kolega mittko, točno znam što radi - ljulja se u svojoj stolici pred kompom, pije kavu i čeka testiranje i eventualno probijanje otpora. To nije niti 405, ni 415, niti veći nalog na asku. I savršeno ga briga za "propuštenu" zaradu.
Ako kineziolog priča o poljoprivredi, onda je to ništa drugo nego snažan buy signal.
Gledam trgovanje ovdje danas, naročito bid i prva asocijacija mi je - BASE jumping.
Kao sa ruba litice, grdo za gledati.
Dakako, vratit će se cijena gdje joj je i mjesto, ali prije toga ćemo doživjeti svakava uzbuđenja.
Sad čekamo još da se pred sam kraj netko istrese i postavlja se pitanje - jel valja hvatati poziciju za idući tjedan??
Ovdje kao kod Medike - trguje se u malim količinama. 😁
Što je i u redu, jer ne treba ti puno ove kvalitetne robe. 😄
Dobit mi vrišti, još da imam kome prodati.
Šetaju otac i sin ulicom i vide kako 2 tipa nekog cipelare.
- Tata, da uletim? - pita sin.
- Ne još. - kaže otac.
Poslije pak koraka sin opet pita:
- Tata, da sad uletim?
- Ne još! - opet kaže otac.
Nakon par koraka, sin opet:
- Jel sad?!
- Ne još!!
Još par koraka naprave...
- Tata, jel sad?!?!
- Sad sine, sad!!!!
Za pola minute vrati se sin i kaže ocu:
- Stari, al smo ga razbili!! 🤣
.....
Hoću reć, još je rano za dokupiti. Mislim da će se cijene sad pacati na ovim razinama, prije nego će otić gore. Ja ću čekati, možda i cijeli tjedan, ako ne i duže.
Malu satisfakciju imam što sam nešto prodao u petak, mogao sam ja to i bolje. Šteta.
[…]Gotovo svi grafovi koje pratim trenutno izgledaju loše, a to je za mene dovoljan znak za oprez, u takvim situacijama ne želim biti u dionicama. Po njima vidim da će nešto vjerojatno padati, ali ne znam zašto, koji će točno biti uzrok, to će se tek naknadno pokazati.
Upravo tako. Ovo je odlično zapažanje.
Postoje situacije kada nam TA govori da će cijena u nekom smjeru, pa se to i dogodi, ali se tek naknadno pokaže koji je razlog tome. Dosta sam razmišljao zašto se to događa, i kako je to uopće moguće, ali nemam neki zaključak. Ali da se takve stvari događaju, to je istina.
I onda netko kaže što gledaš tamo neke grafove, to nema veze s ničim. Itekako ima.
Ovo zakucavanje na samom kraju se često dogodi. Ništa neobično.
A što se tiče mojih razloga za prodaju, kao što sam i rekao - cijena je 2 puta testirala 850 kn i odbila se. Sumnjam da ćemo baš u idućim danima opet na te razine. Sigurno će se cijena malo konsolidirati, ja sam evo uvjeren da će idući tjedan nastavit kliziti prema dolje. Ako baš krene ispod 750 kn, evo dat ću svoj obol, imam nešto keša.
e kolega, kratko gledaš...uskoro ide godišnji FI a rezultati po 3q 2021. nikad bolji ...još nek se i poklope neke druge stvari, sumnjam da je 750 objektivno iako nikad ne reci nikad...a i što kupiti, baš danas gledam i jedino span i hpb su mi dobro izgledali ali hpb u bitnome bolje iako sam krcat time do zubiju
Znači ja dionice nisam prodao, nit to mislim skoro napraviti. Mislio sam prodati i čekati niže, jer kratkoročno očekujem pad i tad ću vjerojatno zatrejdati. Do FI još ima vremena, svašta se može dogoditi, a kada se objave, nadam se da će to bit gorivo za nove visine.
Ovo zakucavanje na samom kraju se često dogodi. Ništa neobično.
A što se tiče mojih razloga za prodaju, kao što sam i rekao - cijena je 2 puta testirala 850 kn i odbila se. Sumnjam da ćemo baš u idućim danima opet na te razine. Sigurno će se cijena malo konsolidirati, ja sam evo uvjeren da će idući tjedan nastavit kliziti prema dolje. Ako baš krene ispod 750 kn, evo dat ću svoj obol, imam nešto keša.
I ovdje imamo double top. Zato mislim da s korekcijom nismo gotovi.
Malo sam ljut na sebe što to nisam ranije vidio. Danas sam bio na rubu da rasprodam sav HPB i hvatam ga niže. Kad je previše palo, odustao sam.
A ništa, treba stalno bit prisutan, a tko za to ima vremena.
No, dobro... danas sam se bavio zaokruživanjem broja dionica na okrugli broj, a time sam i završio svoju kupnju ovdje.
Sad čekam da investitori zažmire na jedno oko na iznos tog golemog duga kojeg firma ima i prepoznaju potencijal.
Znači, mineralna gnojiva su poskupila kao nikad. Uvijek su se prodavala uz minimalnu maržu, ali od prošle godine to donosi ogroman profit. Naravno, ako si se pripremio na vrijeme i kupio po dobroj cijeni.
Pesticide su nadam se isto kupili proše godine, jer ove godine cijene idu gore. Ne previše, ali dovoljno za ekstra zaradu.
Što rade s preuzetim žitaricama, nemam pojma, samo se nadam da ne prodaju u bescijenje. Pri tome mislim barem trostruko veću zaradu nego prošlih godina.
Uz sve, tu je i kriza s Rusijom i Ukrajinom. A Rusija je, jelte, ipak neki faktor u proizvodnji pšenice. Hoće li biti situacija kao i s plinom??
Tu su i poplave, suše, poskupljenje nafte.... uglavnom, sve što jedan potencijalni investitor u ovakvu firmu može poželjeti.
Razumijem za naše fondove, ali ne znam što strani fondovi više čekaju.
ima li kakva caka za danas, treba li strpljivo trpjeti ove udarce po bidu ili bi valjalo raspaliti koji puta i po asku
Trebali bi petkom imati izbor za najbolji komentar tjedna. Dajem glas za boldano.
Koji si ti kralj.
Ništa nije isključeno. U igri su i dalje, eno članka gdje piše da kupuju.
A s kojom je namjerom objavljen taj smiješni članak, ne želim nagađati.
to istina? za Pivce?
Evo linka koji je objavljen na temi PODR...
- podr
Sinoć sam malo gledao grafove, već dugo nisam. Ne mislim samo na Podravku. A ne znam, možda smo se malo opustili, meni to izgleda kao da su neke dionice zrele za duboki zamrzivač.
Nemojte kolega odmah gubiti samopuzdanje, jer je Crobex pao 1,2%, zar ste očekivali neprekinuti rast još danima?!
Da, ima precijenjenih firmi (ZA NAŠE ZSE POIMANJE), recimo iz CROBEX 10:
PODR, ATGR te ERNT...samo to nije neka astronomska precijenjenost, već nekih do 20%, ali s obzirom da se radi o blue chip i fondovskim dionica to je realno ništa.
Ma ne, sve 5, nisam u banani, samo sam malo više uhvatio vremena da sagledam situaciju i podijelio razmišljanje.
U principu sam odluku o prodaji konkretno PODR donio još sinoć (iako sam je kupio prije koji dan).
A ovaj pad danas mi je samo došao kao potvrda razmišljanja. Uopće nisam iznenađen.
- podr
Sinoć sam malo gledao grafove, već dugo nisam. Ne mislim samo na Podravku. A ne znam, možda smo se malo opustili, meni to izgleda kao da su neke dionice zrele za duboki zamrzivač.
Da budem otvoren, PODR sam prodao isključivo zbog grafa, jer mi baca na double top. Čini mi se da je proboj 710 kn za sada prevelik zalogaj.
Osim ako Pivci ne odgrizu
Ništa nije isključeno. U igri su i dalje, eno članka gdje piše da kupuju.
A s kojom je namjerom objavljen taj smiješni članak, ne želim nagađati.
- podr
Da budem otvoren, PODR sam prodao isključivo zbog grafa, jer mi baca na double top. Čini mi se da je proboj 710 kn za sada prevelik zalogaj.
Da mi ukućani ne spavaju, vrištao bih od smijeha na sadržaj članka.
Btw, ovdje je svaki dan isto - 2 osrednja naloga na bidu i asku, i rezultat je da cijena ide gore. Kad se to promijeni, prodajem.