1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. sonda

Posts by sonda

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• sonda
    • May 20, 2022 at 6:15 PM

Od nekad zanimljive dionice, ovo se pretvorilo u živu dosadu i mrcvarenje. Ne znam zašto ovo uopće držim. Ovo mi je prvo za likvidaciju iz portfelja, na tamo nekih 39 kn.

• GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
    • May 20, 2022 at 1:36 PM

Ovdje sad treba bit oprezan.

Gledam vijesti sinoć, kaže Rusi su blokirali ukrajinske luke u kojima su blokirane puste tone žitarica. Čeka se neki mig da Rusi popuste i da brodovi krenu, a zauzvrat bi popustile sankcije prema njima. To se može dogoditi preko noći.

Žitarice i uljarice su burzovna roba, pa ako se dogodi takav scenarij, očekujem Granolio opet na 30 - 33 kn. Mislim, tome se nadam, jelte.

.... I sad nemojte čekat, kupujem ja i po 35, ali samo danas... 8) 8o

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• sonda
    • May 18, 2022 at 8:47 PM
    Quote from Paulie
    Quote from sonda

Inače...

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2365147

Kaže, novi podaci govore da ipak ne dolazi recesija, već gospodarski rast. ^^ ^^

Dovoljno smo pali, slijedi zelenjava par dana.

Koja zelenjava ? Upravo sam pogledao Ameriku, Dow Jones je trenutno preko 3% u minusu, 1000 bodova, S&P preko 3,5% u minusu, a Nasdaq čak i preko 4% u crvenome. Prenapuhana tržišta, rast cijena energenata, rat u Ukrajini i inflacija su ogromna prijetnja tržištima i ne bi me čudila skora recesija. Ne može ni ZSE ostati imun na ova podrhtavanja.

Iskreno, nisam provjeravao i ne znam kakvo je doista stanje na stranim burzama. Linkao sam članak jer su mi neke izjave bile pomalo smiješne, poput one koje sam i napisao u postu, zato sam i stavio smaliće.

Kaže - ipak ništa od recesije, idemo gore. Urnebesno. 🤣

Uglavnom, ne zamaram se previše okolnim zbivanjima, iako bih vjerojatno trebao. Al kad mi je portfelj tako dobro posložen, ne mogu zamisliti da to sad moram prodavati. 😁 Od 8 dionica, jedino RIVP mi je danas pao, ostalo je išlo gore. 🤓

• sonda
    • May 18, 2022 at 8:17 PM
    Quote from tento
    Quote from sonda

Jel još netko ljut na sebe što nemam keša na brokerskom? 😬😬 Ova situacija s KODT danas me je baš bacila u depru. Gledam... 2.500 kn cijena na asku. Ak si kosu nisam počupao. A novci na tekućem propadaju.. Uh što sam ljut na sebe.

Prebaciš netom, skeniraš potvrdu o uplati, pošalješ na mail brokera ili ih nazoveš da si poslao potvrdu o uplati i imaš za kratko vrijeme novac na brokerskom.

Ma previše je to radnji. 😁

Al imaš pravo... 👍

• sonda
    • May 18, 2022 at 6:43 PM

Inače...

Dobri gospodarski podaci potaknuli ulagače na Wall Streetu
    NA WALL Streetu su danas cijene dionica porasle, ponajviše tehnoloških divova, a dobro raspoloženje na tržištu zahvaljuje se gospodarskim podacima koji su…
    www.index.hr

Kaže, novi podaci govore da ipak ne dolazi recesija, već gospodarski rast. ^^ ^^

Dovoljno smo pali, slijedi zelenjava par dana.

• sonda
    • May 18, 2022 at 6:37 PM

Jel još netko ljut na sebe što nemam keša na brokerskom? 😬😬 Ova situacija s KODT danas me je baš bacila u depru. Gledam... 2.500 kn cijena na asku. Ak si kosu nisam počupao. A novci na tekućem propadaju.. Uh što sam ljut na sebe.

• sonda
    • May 17, 2022 at 6:17 AM
    Quote from Marin83

Nisu mi jasne dionice ATGR i ADRS cijena stoji zabetonirana na onoliko koliko je bila na dan prije objave dividende, još obe dionice imaju cca 25% većI IZNOS dividende nego lani, doduše jest da ima još više od mjesec dana do ex dividenda dana, al opet...

Adris nikad nisam pratio, ali ATGR gledam redovito.

Ja to gledam ovako - dok je spread 30 kn s 2 velika naloga na bidu i asku, situacija je pod kontrolom. 😁

Tehnički gledano, bilo bi jako dobro da cijena ne propadne niže, jer je prethodno dno bilo na ovim razinama. Ali uz sve najavljeno, mislim da i neće. Nekako živim u uvjerenju da se praćka nateže.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• sonda
    • May 14, 2022 at 4:33 PM

A što mi fali ovo čačkanje po grafovima, sve sam bliže pretplati. 😀

A mislio sam nema šanse da ja to plaćam. 😅

• sonda
    • May 6, 2022 at 10:18 AM

Trenutni broj dionica?

Nije tajna....

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• sonda
    • May 6, 2022 at 10:14 AM
    Quote from deny_09

Ipak nešto i raste (ATGR).. :)

To je zaostatak od jučer.

Ako u ovim okolnostima raste, što bi bilo da nije potop na ostalim dionicama.

Ja sam jučer poduplao broj dionica ATGR-a, pa što bude.

• sonda
    • May 6, 2022 at 9:41 AM

Na ovakve dane bi valjalo bacit kladušu što će najviše pasti.

Nadam se da je ovo samo početak, jer ovo do sada nije zanimljivo. A baš sam spremio kokice.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• sonda
    • May 6, 2022 at 7:31 AM

Interesantna odluka da se, nakon onakvog FI s jedne strane i dobrih prilika na burzi s druge strane, odlučiš na kupnju na asku. Mislim da se ta kupnja mogla obavit i jeftinije. Kako god...

Nakon pročitanog izvještaja i planova za ovu godinu, ova firma me i dalje interesira. Imam dojam da znaju što žele, imaju neki smjer u kojem idu. Prisjetio sam se razloga zašto sam uopće ušao u dionicu.

Vjerojatno će im se u Q2 isplatiti dobit NTL-a, pa će to barem naizgled biti bombastično.

Nema rasprodaje, to mi se sviđa. Mogao bih malo čamiti na bidu. Možda je rano za kupnju, al valja se poigrati.

• PODR (Podravka d.d.)

• sonda
    • May 5, 2022 at 1:54 PM

Čudo živo da imaju novca....

Doznali smo plaće i bonuse Podravkinih menadžera. Prije čitanja popiti normabel
    Članovi uprave Podravke dobili su masne bonuse za dobre poslovne rezultate u protekloj godini. Kako doznajemo, predsjednica uprave Podravke Martina Dalić
    danica.hr

Valjda ih je bilo malo sram, pa su odlučili radnicima dati siću..

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• sonda
    • May 5, 2022 at 12:49 PM

zlocesti

Odlični crteži, baš što me je zanimalo. Hvala.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• sonda
    • May 5, 2022 at 11:30 AM

Topi se to ljudi moji, topi se.

Kako je ask pogrickan... miševi napadaju.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• sonda
    • May 5, 2022 at 11:11 AM

brajakica

Ma ovo nije peh. Pravi kiks mi je bila Saponija. Godinama je držim. Prošli smo sito i rešeto. I kad mi je dolazilo da je prodam, glasić u glavi kaže "bit će ti žao". Jednom je glasić bio tih. Prodao na 350 kn. Da, nekad je Saponija toliko koštala. Nikad više nisam ušao. To je peh.

TPNG sam znao i zatrejdat, zaradit neku paru, ali sam u konačnici u minusu. Dovoljno dugo sam na burzi da bi me sad to izjedalo. Osim toga, lova je otišla u pravovremeni dokup SPAN-a, ATPL...

Opet kažem, dugo sam u TPNG. Dobrih vijesti je bilo svako malo, ali dionica nije rasla. Možda je sad vrijeme. Ali činjenica je da nelikviduša ostaje nelikviduša. Oprezno s količinama i očekivanjima.

Ovi novi u TPNG nek pogledaju kakva je to zapravo flotica. I nek nađu grafikone tog famoznog BCTI-ja, možda neke stvari budu jasnije.

• sonda
    • May 5, 2022 at 6:49 AM
    Quote from Nevera
    Quote from sonda

I meni baca na taj zaključak.

Ja sam se nedavno riješio ove dionice i sad samo ljubomorno promatram. Mislim da je situacija napokon zrela za rast, ali ne želim opet ulaziti.

Ma ne razumijem zašto ne želiš opet ulaziti. Nema u trgovanju dionicama želja i pozdrava ako misliš da će uslijediti rast treba kupiti pogotovo kada svi indikatori ukazuju na pozitivan smjer. Jedini je problem šta se ne može kupiti veća količina bez osjetnog dizanja cijene.

Rekao bi kolega promatramo.

Dvije godine sam bio u ovoj dionici, s većom ili manjom količinom. Dvije godine sam čekao rast i iskreno, potrošio sam zalihe strpljenja. Ni prva ni zadnja dionica na kojoj mi se to dogodilo.

A ponovo ulaziti na razini na kojoj bih je, da je imam, jako rado prodao... toliko sebe baš ne mrzim. 😁

Kao što rekoh - dugo pratim dionicu. Pažljivo s očekivanjima i targetima.

Sretno. :)

• sonda
    • May 4, 2022 at 6:40 PM
    Quote from bjane
    Quote from tin

Neka je i tu krenulo napokon, to je odlično za cijelu burzu.

embargo na uvoz za EU iz Rusije dodatni vjetar.

:|

I meni baca na taj zaključak.

Ja sam se nedavno riješio ove dionice i sad samo ljubomorno promatram. Mislim da je situacija napokon zrela za rast, ali ne želim opet ulaziti.

• sonda
    • May 4, 2022 at 3:50 PM

Da ne bi bilo zabune, mene zapravo pad cijene uopće ne brine, pogotovo nakon ovakvog FI. Jedino kažem, nije mi jasno čemu pad...

Nemam dionicu uvijek u portfelju, ali je stalno pratim.

Prosjek ulaska mi je nešto preko 1620 kn, tako da sam bez velike brige ovdje.

• sonda
    • May 4, 2022 at 12:32 PM

Prodaje se po bidu, baš bezveze.

Nikako mi nije jasno zašto cijena pada.

Nema mi to smisla.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt