Na ovakve dane bi valjalo bacit kladušu što će najviše pasti.
Nadam se da je ovo samo početak, jer ovo do sada nije zanimljivo. A baš sam spremio kokice.
Na ovakve dane bi valjalo bacit kladušu što će najviše pasti.
Nadam se da je ovo samo početak, jer ovo do sada nije zanimljivo. A baš sam spremio kokice.
Interesantna odluka da se, nakon onakvog FI s jedne strane i dobrih prilika na burzi s druge strane, odlučiš na kupnju na asku. Mislim da se ta kupnja mogla obavit i jeftinije. Kako god...
Nakon pročitanog izvještaja i planova za ovu godinu, ova firma me i dalje interesira. Imam dojam da znaju što žele, imaju neki smjer u kojem idu. Prisjetio sam se razloga zašto sam uopće ušao u dionicu.
Vjerojatno će im se u Q2 isplatiti dobit NTL-a, pa će to barem naizgled biti bombastično.
Nema rasprodaje, to mi se sviđa. Mogao bih malo čamiti na bidu. Možda je rano za kupnju, al valja se poigrati.
Čudo živo da imaju novca....
Valjda ih je bilo malo sram, pa su odlučili radnicima dati siću..
Odlični crteži, baš što me je zanimalo. Hvala.
Topi se to ljudi moji, topi se.
Kako je ask pogrickan... miševi napadaju.
Ma ovo nije peh. Pravi kiks mi je bila Saponija. Godinama je držim. Prošli smo sito i rešeto. I kad mi je dolazilo da je prodam, glasić u glavi kaže "bit će ti žao". Jednom je glasić bio tih. Prodao na 350 kn. Da, nekad je Saponija toliko koštala. Nikad više nisam ušao. To je peh.
TPNG sam znao i zatrejdat, zaradit neku paru, ali sam u konačnici u minusu. Dovoljno dugo sam na burzi da bi me sad to izjedalo. Osim toga, lova je otišla u pravovremeni dokup SPAN-a, ATPL...
Opet kažem, dugo sam u TPNG. Dobrih vijesti je bilo svako malo, ali dionica nije rasla. Možda je sad vrijeme. Ali činjenica je da nelikviduša ostaje nelikviduša. Oprezno s količinama i očekivanjima.
Ovi novi u TPNG nek pogledaju kakva je to zapravo flotica. I nek nađu grafikone tog famoznog BCTI-ja, možda neke stvari budu jasnije.
I meni baca na taj zaključak.
Ja sam se nedavno riješio ove dionice i sad samo ljubomorno promatram. Mislim da je situacija napokon zrela za rast, ali ne želim opet ulaziti.
Ma ne razumijem zašto ne želiš opet ulaziti. Nema u trgovanju dionicama želja i pozdrava ako misliš da će uslijediti rast treba kupiti pogotovo kada svi indikatori ukazuju na pozitivan smjer. Jedini je problem šta se ne može kupiti veća količina bez osjetnog dizanja cijene.
Rekao bi kolega promatramo.
Dvije godine sam bio u ovoj dionici, s većom ili manjom količinom. Dvije godine sam čekao rast i iskreno, potrošio sam zalihe strpljenja. Ni prva ni zadnja dionica na kojoj mi se to dogodilo.
A ponovo ulaziti na razini na kojoj bih je, da je imam, jako rado prodao... toliko sebe baš ne mrzim. 😁
Kao što rekoh - dugo pratim dionicu. Pažljivo s očekivanjima i targetima.
Sretno.
Neka je i tu krenulo napokon, to je odlično za cijelu burzu.
embargo na uvoz za EU iz Rusije dodatni vjetar.
I meni baca na taj zaključak.
Ja sam se nedavno riješio ove dionice i sad samo ljubomorno promatram. Mislim da je situacija napokon zrela za rast, ali ne želim opet ulaziti.
Da ne bi bilo zabune, mene zapravo pad cijene uopće ne brine, pogotovo nakon ovakvog FI. Jedino kažem, nije mi jasno čemu pad...
Nemam dionicu uvijek u portfelju, ali je stalno pratim.
Prosjek ulaska mi je nešto preko 1620 kn, tako da sam bez velike brige ovdje.
Prodaje se po bidu, baš bezveze.
Nikako mi nije jasno zašto cijena pada.
Nema mi to smisla.
Znači svi tipujete na rast i da nećemo roknut? Jel to sad treba ići protiv foruma i očekivat pad ili da i ja vjerujem u rast?
Svaku dionicu treba zasebno procijeniti.
Baš tako.
Svaki put kad otvorim trader, prvo pogledam indekse. Da se psihički pripremim na moguće šokove.
Tako i danas. Gledam ih kako se crvene, ali ovoj put nisu u pozitivnoj korelaciji s mojim portfeljem. Baš naprotiv... Više neću ni gledati da si ne pokvarim raspoloženje.
Mislio sam da neće bit spektakularno, ali sam se prevario. Zbilja je spektakularno.
WTF je ovo... Užas.
Kao što sam rekao prije par mjeseci, veleprodaja će rasturiti. Tu imaju najveći skok, iako im je mlinarstvo špica.
Ali ne mislim da je sve tako divno i krasno. Tajna se krije u količini prodane robe, a ne u prihodu. A to ne vidimo.
Osim toga, iako možda na prvu nebitno, brine me ovo "ostalo". Brine me da se donja karta te kule nije počela klimati.
Nakon 1-mjesečne apstinencije od trgovanja...
+ SPAN... lagani dokup
Poslovanje im i nije nešto spektakularno.
Prodate i šta onda?
Uz inflaciju i rastuće cijene hrane, imate nekakvu bolju priliku sa gotovinom?
Prodam i kupim nešto drugo. Ili ne kupim... Nije neka mudrost.
Imao sam velika očekivanja ovdje, ali se nisu ostvarila. Pogriješio sam s ovom dionicom. Kad bude vrijeme za dividendu, cijena će rasti, ali će nakon toga nastati hlađenje. Čekam jesen, a nakon toga ide likvidacija iz portfelja. Klasična nelikviduša. Treba bit strpljiv.
Očekujem daljnji pad prihoda i dobiti za Q1. Možda bude nekih pomaka na bolje kasnije tijekom godine, zbog smanjenja PDV-a, i to je razlog zbog čega čak razmatram dodatnu kupnju ovih dana. Situacija će bit jasnija na jesen, a do tad sam svakako u dionici. Kako god, do kraja godine prodajem sve što imam.
Vjerujem da će opet bit presing da se isplati divka i to ne bilo kakva. Uostalom, zato i držim dionicu, ali sam na rubu da je prodam. Poslovanje im i nije nešto spektakularno.
Točno, cijena stočne hrane je znatno porasla, ali ono najbitnije... ne prodaje se ni blizu kao ranije.
Dobro kažete... oprezno s optimizmom.
Kad se nema tu što reći - kupiš i čekaš da naraste. A rast je siguran.
Ne znam ni sam kako, ali uspio sam prodati na 1910 kn, sad sam opet unutra i čekam nove visine.
Pa treba i covjek nesto zaradit, ne mozemo bit cicije.
Slažem se. I stvarno nemam ništa protiv. To što se nudi za tražene novce je i realno.
Ali mogu i bez toga. Eto koliko često odem kad nisam znao koje su se promjene dogodile.
Znači pušing rođo...
Antiša dragi, hvala lijepa i doviđenja.