Freight futures am update
Capesize up ~7%
Panamax up ~3%
Capesize up ~7%
Panamax up ~3%
Capesize up ~5%
Panamax flat
Nas BC institut ima cini mi se 3000 hektara u vlasnistvu ( nisam siguran )
Dali je doslo ili uskoro dolazi vrijeme da ce zemlja postati vrijednija ?
Naravno. Sinovi komunjara sad upravljaju Hrvatskom i potajno je uništavaju. Da je branitelji poput Klema i ekipe vode, to bi bila posve druga država
kolega u krivu ste, trenutačni predsjednik i premijer su sinovi običnih pastira, zemljoradnika, čistača i portira, dakle najobičnijih među nama,
nema šanse da su "sinovi komunjara", kao što to nisu ni oni koji vode neke od "naših" najvećih kompanija. E da, prvi april.
tako je , sve radnicka klasa i bili su gladni dok nisu nesto stvorili
recimo da se progugla ciji je sin Filipovic iz Granolia, tko je vlasnik ili je bio vlasnik ( ne znam , nisam pratio ) Ghetaldusa, tko je vlasnik blitz cinestara ( Krstulovic ) ?
tko su bili roditelji od navedenih ? ima jos manjih firmi pa nisu poznate siroj javnosti ....
znam jako dobro jer znam navedene , generacija smo ....
tko onda upravlja ? djeca komunista ? ili novopeceni hdz sdpoovci ?;)
pa evo sjetio se i Ivana Racana 1973 godiste, kad mu je otac bio premijer ( cini mi se 2000-2004 godine) moze ga se pitati ili proguglat ( nisam siguran dal postoje podaci ) kakvu je to firmu imao i radio za vladu rh ? koliko je naplacivao i dali je dobio poslove zbog strucnosti ili zbog tatice ?
Da se razumijemo, sada to isto najvjerojatnije rade i hdzovci koji su na vlasti a radile su i sve druge sttranke ....
Pa nije valjda da Vas boli kad se pljuje po Jugi i komunistima ?
da se razumijemo pljujem i po hdz i sdp jer su oni vecinom promjenili kapute
Ma kako je bilo bolje ?
Samo sa moje strane ( mama i tata ) desetak teta , striceva ,njihovih bratica i ostale rodbine ,
nitko ali bas nitko nije dobio drzavni stan , nego su morali svojim rukama stvarat to kaj danas imaju.a
nekima su jos uvalili zasticene stanare kojih se nisu mogli rijesiti dok ovi nisu umrli.
Gledam po kvartu gdje smo se doselili ( kupili roditelji stan ) kukaju stare generacije i njihova djeca ( moja generacija ) joj tesko je ,
zive jos sa roditeljima , nisu nista stekli u zivotu .... jbg nisu naucili ...
Ja i svi moji bratici , sestricne , imamo svoje stanove ( kupili ) , jos neke nekretnine, pokretnine, radili , ulagali dal na burzi ili privatne biznise, nitko nije gladan ni zedan i dobro nam je .,
Druga stvar kaj mi se ne svidja to da moje dijete zivi u takvom okruzenju.
Nitko od rodbine starije generacije nije bio u savezu komunista ( valjda zato nisu nista dobili ) niti od nas "mladjih " u sdp , hdz ili nekoj drugoj stranci.
Tako da ako moram birat izmedju juge i hr biram ipak hr , bez obzira na hdz ili sdp .
Na kraju krajeva ekipa spava i u Njemackoj, Svicarskoj ,Francuskoj itd ispod mostova i nemaju gdje,.... to je zivot
https://www.index.hr/vijesti/clanak…bu/2264536.aspx
Ovo bi vise spadalo u rubriku “ vjerovali ili ne “, možda je vrijeme da Admin otvori novi topić.
"Ako mi u zgradi Gradske uprave imamo 552 upravitelja, 168 pročelnika, zamjenika i pomoćnika pročelnika, bez Holdinga i javnih poduzeća, to je nešto s čime će se sljedeći gradonačelnik morati suočiti", rekao je.
I onda se cudimo kaj svatko tko god moze i od "malih ljudi " vara na porezu, kemija , bez racuna i sto raznih kombinacija izvode, kak ovi iz stranaka tako i oni koji nisu u strankama traze svoj kruh ....
Nece to na dobro zavrsit....
https://edition.cnn.com/2021/03/25/mid…-hnk/index.html
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…a-foto-20210325
Zanimljivo, ako ce morat ispumpavat gorivo, micat kontejnere i slicno, moglo bi potrajat....
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…rajati-15060663
Ako potraje nekoliko tjedana , gdje su onda vozarine ?
Kako i dalje izlaze a u knjizi dionicara nema promjena?
Ja kao novi član foruma mogu primijetiti da ovdje neki ljudi imaju prvenstveno premalo znanja iz pravopisa i gramatike.
Baš mi bode oči kad čitam post u kojemu netko iznosi velike financijske analize a ne razlikuje ni Č i Ć.
A mene bodu ovakvi komentari. Ako je hrpa gluposti ali pravopisno OK, ajde onda može proči. Joj, proći da...
Znam nekoliko ljudi koji su jedva zavrsili osnovnu skolu a vrte ogromnu lovu u nekim svojim privatnim poslovima, takodjer i magistre ekonomije koji spajaju kraj sa krajem i imaju kredit za stan na 35 godina.
Tako da .....
zaba prodala van burze. Znaci netko kupio 5000 komada
Danas kirurgija, brodari vani
Da, al kad se gleda zadnjih mjesec dana, svi su u finom plusu
Nije ni cudno nakon nekog rasta da nesto padnu, uvijek je tako
ne znam.... gotovo sam siguran da većinskima to uopće nije u interesu. plus svi troškovi oko izlistavanja i kotiranja, kojekakve druge obveze i redoviti izvještaji... ako se još i prisjetimo kako su bili transparentni.....mislim da im je i ovako dobro.
Znate li koliki su troskovi ? Ne znam ni otprilike.
Zanima me i zbog nekih drugih dionica tj firmi .
hvala
https://net.hr/danas/svijet/c…savrsena-oluja/
bolje se rodit bez k..... nego bez srece
Kolega maratonac, ne kuzite Tizianov sarkazam .....
Panamaxi čak +10% , e to je stvarno rijetkost.
Pa ovo se jednostavno mora pokrenuti, a skok će vjerojatno biti velik i gotovo pa trenutan.
super.
a tko će kupiti??
Isti oni koji nisu htjeli kupovat optimu na 2 kune i nize , a nakrcali su se sada na 6
Budala ima svugdje na svijetu, problem je to da smo mi ovdje izgleda neki rasadnik
pa vecina ostane ovdje