previdio sam taj intervju. to je jedino logično objašnjenje.
tj nisam vidio mail.
kad ugovaram intervju ugovaram po našem vremenu ?
previdio sam taj intervju. to je jedino logično objašnjenje.
tj nisam vidio mail.
kad ugovaram intervju ugovaram po našem vremenu ?
Interactive brokersi su mi blokirali trgovanje.
Ispunio sam traženu formular da jesam, a jesam amater, no sada traže i video intervju.
mislio sam da se śale.
ima li netko skičnih iskustava?
Baš sam kukavno kukao. Ja, vrli My Moon, koji se (davno) obogatio na crobex tržiśtu, tvrdeći da je bitno oće Jozo dojavit Peri, a ne koliki je p/e, koji se ufao u Hysterix Drukex i Promoćurix, ja, otišao van i gledam p/e.
PoraAz.
Tu sam objavio da kupujem Bitkojin na 22000. al nisam naśo platformu. pa sam onda ipak računo, prevrto....
pogriiješio sam
1. śto nisam kupio Bitkojina
2. što sada i u Ameriki nisam gledao Drukex, Hysterix i Promoćurix
No agende se mijenjaju. Možda i meni svane.
Eto, otišo mi Frog u nebo , i Msft ..... i još neki.
al zato TRMD propade....
Kada me oplete onda se postavljam prenisko. Tako mi je pobjegao INSW, brodar, kojeg sam uz DAC i EAGLE htio kupiti, al eto ga sedam dana bježi sedam dana ga gonim ispred sebe ....
Oćel reli, što kažu u Atlanskoj
nešto govore i da bi litiju srodne dionice trebale ić ap , tu sam odvojio LAC I ALB
evo, za obožavatelje teme :
Prodao sam sav HIMX (kupujte).
Dokupio T.
Sitno kupio VIR (hoću niže)
Ostavio sam si TRMD, EDAP,ABCL i RC
mada potonji.... dobio sam ga jer je progutAo BRMK.
Ovaj rast danima... Svrbi me da sve rasprodam. kaće Kata Klizma?
evo , to je rasprava koja traje godinama
Hvala.
JOPPD sam sa ponosom ispunio sam, došao u Poreznu uzdignute glave. Prvi put. Nadalje sam ga slao poštom.
Ne možemo mi dividendi navuć u godinu dana kolko ekipa iz Slovenske može povuć na noć, no poanta je da si ne želim dozvoliti da me se nateže i rasteže zbog 100 dolara dividende koju sam pokupio slučajno trejdajuć [ nisam lovac na dividende, ali mi dividenda služi ko zaklon. ko kad se mali avion pripije uz veliki da izbjegnec radar. pa nakon dividenda dejs kad je dip ja skočim....].
istina, utopijski si slažem "dividenduše" ; za kad zaradim prvi milion mogu rasporedit i ništ ne radit.
e onda bi se poreznicima isplatio.. il ne bi ovisi o zakonu
Ok.
usa tržište, potpisano dvostruko oporezivanje, samo prijavim da sam dobio dividendu, porez platio u usa.
čist račun , duga ljubav.
ne isplati se pitati tete.
dopisivao sam se sa poreznikom , to je već lakše, bilo je nekih tehničkih problema našli smo riješenje [ poziv na broj uplate poreza, zamolba da preknjiže... pečat tri primjerka biljeg, ovjera zamolbe, prijevod, domovnica, rodni list, ŠALA]
Redovito sam plaćao porez, dok sam zarađivao.
Koliko sam shvatio dividendu prijavljujem, ako je dionica bila na moje ime ["a ne na" 212], svakako, bio u minusu dotične godine ili u plusu. to.mi nije jasno.
( mislim neš ti zarade od dividendi)
usa tržište
prijavio sam poreznoj da trgujem vani
Meni osobno kompliciran je preko pc platforme pa i za obično trgovanje jer zahtjeva personalizaciju, p0dešavanje.
i samo kupi/prodaj zna biti zahtjevno, bez brige
Trgujem preko mobitela i tu je situacija jednostavnija no i dalje prikazi same dionice, trgovanja , postotaka, trenutne dobiti i slično zahtjevaju personalizaciju.
Povijest trgovanja je također kompliciranija, zahtjeva puno više klik0va [napr naredba "izlistaj dividende"], osobito za neke stvari koje ne trebaš svaki dan.
To su moje subjektivne procijene no intuitivnost je kod 212 za pet a ibkr jedv@ za tri :).
na 212 je sve podešeno na ibkr zahtjeva maltene programiranje.
Trgujem preko ibkr jer je brži i precizniji tj 100 posto precizan [pisao sam o dogodovštinama na 212].
ibkr dozvoljava trgovanje i van radnog vremena burze
Koliko se sjećam i IBKR i 212 su povoljni onoliko koliko se novaca ulaže.
IBKR je kompolicirana beštija, preciznija, pogotovo za male dioničice. Neke dionice ( uglavnom su to energetskotransportno kopneni visoko dividendi tickeri ( pisao sam na stranom tržištu) ne mogu se kupiti ( od prije pol godine recimo). Isto tako se ne mogu kupovati PINK i ostala tržišta ( dakle ako se želi kupovati uglavnom strane firme na američkom tržištu tipa ROCHE, Komatsu, LVMUY, IMPUY.....)
Dakle IBKR je precizan, bez zastoja i točan. No ne mogu se tržiti neke dionice koje na 212 mogu. Na IBKR sam vlasnik dionica, na 212 nisam ( no to ništa ne znači ; dividenede i ostalo sjedaju, zato se i može sa ovima kojima se ne može na IBKR trgovati na 212)
Isplate teku glatko a koliko sam neslužbeno čuo od macana koji ulažu i povlače novce češće može se od prije pol godine i bez Revoluta tj ne postoje bitne financijske razlike
Osigurana svota na 212 je (bitno) manja,
Sretno
Puno sam izgubio u zadnjih godinu dana. Ufao sam se u u recenzije, kritike , procjene, portale ( gurue izbjegavam). Svi su lagali natezali i perušali u ime shorta.
A short nikako da mi uđe u mali mozak. u longu pogodim dno ko strelom jabuku na glavi brokera, short mi je skroz izvrnute utrobe, no stasat ću.
Htjedoh reći gubio sam podjednako i na rizičnim anonimnim i na nerizičnim mega dionicama.
sada sam nekako uvatio korak ( dionice mi rastu i kada tržište pada, al već će i drugi napipat puls pa onda slijedi osveta: sve će nam uzet
Onomad davno sam dosta zaradio na firmi koja je proizvela uredjaj za ultrazvučno rekanaliziranj krvnih žila ( pisao sam ovdje)....
Postala je ta dionica maistream, skupili se shorteri itd pa sam uteko.
Eto sad jedan ticker kojeg promatram, EDAP... U biti slično, na struju, valove, za neinvazivne operacije prostate no i za rektalnu endometriozu i slično. Prostata ( karcinom) je velikoi zdravstveni problem i operacije su sa dosta komplikacija ( nuspojava), endometrioza je nešto manja u incidenciji ali grozna. Stanice maternice raspu se po tijelu i imitiraju menstruacciju, divljaju, krvare i muče domaćina ( zamislite ih u poplućnici napr) i za sada se najbolje liječe mehaničkim čišćenjem iz tih patološkim mjesta.
Sistem EDAP a pomaže i u nekim drugim stvarima.
Prekjučer je dionica bila u dubokom dip u sad se malo iskobeljala.
vrtim još nešto tih medicinskih dionica.
Od farme ALVR ( kojeg stoljećima pratim) otišo je ap. ANNX ( kojeg desetljećima pratim) otišo je isto toliko down :)...
KAžu da je najgore iza nas.
Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie
Sada za mene klasična igra; pola dnevni trejd , pola sitni long.
Dosta sam i dividendi nakupio. Dočekao da mi BRMK kupi RC.
A sad.... ovo što nije danas u trendu bude.
Pogoditi koje izvješće... i tako.
MPW u fokusu a OHI radi svoje. već sam napisao da su parnjaci, al ih razdvojilo.
OHI 9% dividende
epska tužba valja se desetljećima u USA, optuženici su Du Pond, Chemours i MMM. Poletili su u petak, ( Chemours CC i 23%) jer je najavljen rasplet, no u ponedjeljak je opet došlo do zapleta.
Tu su se razdvojili, Chemours i Du pont su ostvarili koji posto rasta a MMM je zatučen 4,5%.
e , sad, ovdje bi zapravo short bio glavni alat jer
MMM i dalje misle zatuć ( uglavnom spekulativno), jer su mu svi krivi ( inače solidna dionica, treba čekat da je ugnjave pa razmatrat ulazak, lijepi dobro pofutran stoljetnom dividendom blue chip)
ova druga dva ne mogu rasti dovijeka jer nisu odradili korekciju od petka.
MMM, uglavnom tehnićari kažu da bi ovaj suport trebo se razletiti ko nožem kroz putar
resistanice 102
support 97
9
Resistance: $102.5Price: $97.98
Ode NEWT nebu pod oblake , a tri puta sam ga imao, jer sam trejder naravo.
Samo danas 10%. 23 % dividenda. mjesečna.
Govedo.
Spomenuti TRMD [nafta, transport, gas , klasika] ima godišnju dividendu 23 % , isplaćuje kvartalno.
Jasno, kada bi takve stvari funkcionirale niko ne bi moro radit, no kažu analtičari da je sada dionica u srazmjerno malom riziku.
Ajme majko edit, pa to je tankeraš!!! mislio sam da je to kopneni operator....