Nekad se ovo zvalo taking profit, a sada osveta šortera
Posts by my moon
-
-
EV Sales Pace Is Running Short Of Power Going Into 2024EV sales in the U.S. may have hit a new milestone this year but a new study shows momentum is running low on power and may be giving way to a "Goldilocks"…www.forbes.com
At best, new EVs could command 50% of the market by 2030 or could only rise to 23% from the current 8% by that year. The CarGurus forecast predicts used EV share might inch its way from today's 0.4% of the market to either 4% or 8% in 2030 depending on conditions.ovi baš nisu optimistični z platinu ( do 2026 godine !!!, po mjesecima !!!), mada ima i drugačijih mišljenja, da će sa sadašnjih 980 dolara rasti na 1100
PLATINUM PRICE FORECAST 2023, 2024, 2025 AND 2026Today updated Platinum price forecast and predictions for 2023, 2024, 2025, 2026, 2027. Platinum forecast for every month in tables. XPT to USD outlook.…longforecast.com -
Panamski kanal je prepolovljen zbog suše, Sueski neupotrebljiv zbog Huta, rt Dobre nade dodaje kako puno milja na ionako premalo brodova, sad bi se taj nedostatak trebao početi reflektirati na cijene.
Dosta sam se tih tankera navozio, TRMD mi natjero sijede i oćelavio sam. No, da, čini se da su Huti dobili uplatu od dosadašnjih shortera da to malo dignu
Baš smo neki dan sminjali tu mogućnost na vihoru mozgova....
nego, nafta, nafta....
Eto kao nafta je passe jer ćei svi preć na lektriku vodik sunce mu žarko i vjetrove. no Gvajana je našla puno ležišta nafte i sada se priča da ne znaju kid će s parama, a još nisu ni počeli sisat, i da ih oće i venecuela napast da im otme tu naftu. A nafta ne vrijedi.
što se tiče nafte:
Litij, citat sa SA
First, ON Semiconductor (ON), a key supplier of chips for automakers, issued downside guidance for Q4 revenues of ~$2B, below Wall Street estimates for nearly $2.2B, which sent the stock plunging nearly 22% on the day.
Second, battery maker Panasonic (OTCPK:PCRFY) cut its FY 2024 sales forecast to ¥8.4T, or ~$56B, down from a previous forecast for ~$57B, with sales at its energy division - which includes batteries and other products - lowered by ~15% to $5.9B, blamed in part on weakening demand for "high-end EVs."
Third, Citi analyst Jack Shang downgraded Chinese lithium miner Tianqi Lithium to Sell from Buy, saying lithium ore "price trends weaker amid oversupply in upcoming years," while cutting earnings estimates for 2023, 2024, and 2025.
That's on top of a raft of recent negative commentary, including at Bank of America, where analysts said they "expect to see a period of earnings and margin pressure across the value chain," as the lithium market balances shift to adequately supplied in 2023 and oversupplied in 2024-25.
Jefferies analyst Laurence Alexander said he foresees "a 15%-20% destock downstream to be necessary this fall and winter to clear the inventory overhang, unless the industry sees a sharp snap-back in demand before the Chinese New Year."
ako zakazuje EV, baterije, oćel onda platina nazad? jer to treba za katalizatore benzinaca i za platinastu dugmad, to je ono kod paljenja , motora.
Dionica o kojoj ovdje pišem, godinama, i koja je svašta prošla ( davno sam ovdje pisao kako ću uzeti dividendu, vanrednu dividendu i još neće past, sve zajedno jedno preko 10% u jednom danu
dakle platina , Južna afrika ( i Zimbabve pride), Impala platinnum, IMPUY, 65 posto minusa u godinu dana.
prije godinu i pol bila je na popisu tehnički ( poslovno, valorizacijski) najperspektivnih dionica na Seeking alpha, uvijek među prvih pet dionica najbolji od najboljih.
i onda je pala 65%.
-
kako stojite sa uranijem?
UAC pratim ima pol godine i jako se lijepo trejda. udara po ATH i samo gura.....
Dionica imena UUUU ne udara po ATH pa je možda bolja za trejd, sada, postala.
JHX, IBP, FTDR, KNF, ASPN, ROAD su konstruktorske građevinske i slične dionice zadnih mjesec dana samo ap, isto oke za trjed jer imaju oštre padove, pa periode dužeg blažeg rasta.
kako vam se čini panasonic? prtlja se u AI i EV, baterije i to.... jedino je na OTC u, i sada čini mi se traži dno.
Sve što zaradim na tim dionicama pogubim na jednoj, uglavnom TRMD ili HIMX pa i na sasvim penzionerskima tipa BNS ili visokorizičnim tipa ALVR.
-
Hvala svima.
ja isto mislim da Huti Suez Iran mogu dati jedan nagli rast za potuć šortere.
TRMD i Oaktree nema zacrtanu igru, samo odjednom Oaktree poče istrapavanje, najčešće kada je TRMD kao dionica na vrhuncu slave, počne se o njoj pisati, kupi nagrade, naj ovo naj ono.
Čovjek bi pomislio da je to neka shorterska igra. ali samo bi pomislio.
-
Ako nafta pada kako se ponašaju tankerske dionice?
Pokušavam naći na netu nešto o tome, nemam šifru za AI pitao bi nju, mada mislim da bi pregorila. te ima te nema
Ovi tankeri koje sam ja imao se ponašaju kao da ima. TRMD će toliko padat da će mu dividenda biti između 30 i 40 %
-
Oću reći , TRMD je primjer, ije bilo lako završiti po 10 x u dionici kojunje [forbes] proglasio najboljim small caps [ u konačnici].
No lakše je bilo u siječnju ući u Bitkojin, ko što sam ovdje najavio, a nisam realizirao, jer sam ugasio Revolut.. pa mi kao bilo komplicirano. a nije koplicirano par sati dnevno kopati za TRMD i sličnima i pogubiti sve.
Na Bitkojinu bi zarada bila 100 %.
valkda po sličnom arhetipu propadoše Maye, propo Rim....
Pa i My moon.
Pokrila nas džungla
-
TRMD sam imao oko mjesec dana prije vijesti da je najbolji small caps, doboo i dividendu , 20% je godišnje, sve skupa oko 12% u par tjedana i onda dokupio nakon dividenda deja i dođe vijest da je najbolhi small caps.
Odma sam zn@o da ću otić u minus....
-
Ko 2004. u šta si god pikno letilo.
"Preporučiomi rođo to ti je vezano uz AI"
Neśto skladno i kratka imena.
i puk 30% u tjednu.
Govorim o kriptu.
BTC je za luzere zapravo, otkrivaju se novi i novi kriptodijamanti. Veličanstveno.
Ja sam spušio na BNS , jer su toksične rezervacije velike, a kanadske banke su općenito u padu iako posluju dobro i dividenda je oko 7%.Odma dan nakon se pokazalo da i nije toliko toksično imati toksične rezervacije pa je ošla 5% ap, al ja sam prodo na dnu.
TRMD je proglašena dakako najboljom smal caps dionicom i roknula odma jedno 15% u tjedan dana " jer ima velike rezervacije za kupnju novih tankera"..
Al barem sam frajer jer sam upućen.... Ne sjedim samo 'nako i gledam kud se koji kripto vrti.
-
Prodal sam Komatsu, baš mi je lijepih12%donio i pol OXLC. Muči se nakon isplate dividende.
-
"Oil prices buoyed by inflation relief; US inventories awaited"
Oil prices buoyed by inflation relief; US inventories awaited By Investing.comOil prices buoyed by inflation relief; US inventories awaitedwww.investing.comEvo tu se nešto zbori.
-
Nego, oćel nafta?
Dokupio TRMD (prodao BDORY) I kupio sitno HES.
Još dok su bili u minusu, sad se zaljeću po inerciji
-
Mislim da je osnovno pitanje hoće li američko tržište dionicama pobijediti Bitkojin. Sve ostalo je deplasirano.
Dakle hoće li prosječna američka domaćica koja ulaže i blučipove, pa i Disney, evo gore spomenuti, zaraditi isto kao i prosječna američka domaćica koja kupuje Bitkojin.
Znam da vam ovo izgleda kao tlapnja no trejdanje/ analitika oduzima par sati dnevno( ako se bavite brodarima to je dvadesetak sati dnevno). kod Bitkojina možete se posvetiti prijateljiam obiteljima i hobijima a učinak je oko 100% bolji .
Eto pogledajte recimo dionice koje su prije pola godine proglašavane Božanstvenim ( Bluechipovima). General motors, Albermarle ( kuiš litij , baterije, AI), solari, farme fajzeri ABBV itd.
dakel nsu to neki visokorizični vragovi za kockanje. nego ono, solidne utjecajne etabilrane firme, daju dividendicu, trebale bi biti neka borba protiv inflacije, koja kunica unucima za Božić.....
analitičari su ih trpali okolo ko IPKK i Zdenku unas 2007.
-
Danas je majka svih pitanja oćel u 18.00 korekcija ili inverzija; tj odbiće. Prethodni su dani pripremsli dsnašnjih 18.00 na inverziju. Baš da vidim.
-
Trgujem na dvije platforme, Interactive Brokers i 212.
Interactive ne dozvoljava trgovanje nekim dionicama, u prvom redu otc/pink tržište, no ima i bisera tipa oxlc, svi teškaši energetičari ( to je neki problem sa obračunom dividendi) itd.
Tako da na 212 momentalno imam oxlc, RHHBY [roche] BDORY i KMTUY [komatsu].
e taj otc /pink je onako nirvana, čini mi se da se puno manje manipulira s njima, jer je to tehnički teže, pa možeš malo čitat o kompanijama, analize, mislit, uzdisat, otpuhivat, pričekat, dremnut.... pa pustit da se kiseli.
No tak je i kad treba prodat...
-
Bančice imaju srazmjerno mlitave rejtinge, no one brojčice kak vrte pare i dividende su neloše naspram kojekakvih tehno i digitalaca
Ja sam odabrao BNS. Kanadska banka duugo je gulim, šortam longam, al propade brate.... koda će bankrotirat.
Dividenda padom narasla na skoro 8%.
Druga mi je banka brazilska, BDORY, ona je đest opozit,na vrhu i oće dalj [navodno]. Dividenda brazilka obrijana tj nabrijana preko 8%.
Nego jučer purani purani lete a tankeri ništ. imam, jednog. Pretpostavljam da je razlog brodarski, znači kratko sažet u deset rećenica a uključuje urod cikle u Peruu, zatopljenje gGolfske struje za 0.75 celzijusa više od predviđenog i epidemiju zaušnjaka u djece rudara dijamanata za bušotinska svrdla u Swazilandu
-
Rekao bi da počinje, počinje čitav jedan ciklus obezvrijeđivanja i trivijaliziranja trgovanja dionicama ( analitika, TA, FA, prinos, doprinos...).... Ajde, mozda još short poživi...
Bitkojin je kralj, na ovom svijetu ostati će samo on.... I nogomet.... Tu je sva analitika, analiza , geopolitika, civilzacija i evolucija. I zabava. Ostalo pripada zaboravu.
30% poreza na dividendu od OXLC !!! napr...
-
ja sam se , zarad ranjavanja oko duše od strane akcija, povukao u konteplativne vode. stoga sam se specijalizirao za dividenduše ( što već i vrapci znaju)
OXLC sam skupljao oko 4.9, i to mu je općenito dno, za sada se odbija,. što je onomad ( oko 4.9 potvrđeno i grahom, ne tetovcem već tehničkim). Dividenda je mjesečno isplativa i iznosi 20% momentalno, pa ako se nekom bere oko 1,6666666666666666666666666666667 dividende mjesečno, neka izvoli. ja računam, i na prirodni prirast, morti se odgega i do preko 6, i tako u ciklusima, do penzije...
U manjoj mjeri, slično, ali preporučam više trejda, pažnje i opreza su i
CRT
EFC
AGNC
Sve mjesečne isplate.
bacte oko i na nemjesečne no masne dividende na
RC
TRMD
i na kraju ljubav mog života, strasna, puna uspona i padova, krvi , suza i smijeha ALVR. taj ne daje dividendu i zapravo se ne zna zašto postoji no po sveopćem konsenzusu slijedi mu u prosijeku 1000% (tisuću) posto rasta. Lijepo pada desetke posto mjesečno, veselte se shorteri, Gilead je ušao na oko 3,5 a sada je na 1.95..
bavi li se netko naftom. bubnule su dvije naftaške dolje, jedna je već spomenuti CRT a druga je BORR.
CRT , uranij, jako dobro za short, guraju ga ko Conan mlina naprijed ali uvijek puzne nazad, ko fol na neku vijest
radite li vi šta il samo kukate ?
JKS je isto počeo skakutat pa su tu i gor i dolj da uvatit
-
Tko je shortao, a short je po defiiciji " trgovanje suprotno preporukama analitičara" , taj je sada bogat..
od Nove naovamo recimo.
auti, litij, brodari, osiguravatelji, platina, farma, krompjuteri, malo vele prodaja.... REIT!!!
Wpc do prije pet dana najbolja dionica na svijetu recimo....
jednostavnije nego Bitkojin.
Život je kratak pa ga trošiti na ove ili one analize i analitičare....
-
Zaključak: JKS short. Nema logike sa raste, hvale ga sva usta i probio je 52 week low.
Jeftina psihologija , ali funkcionira.
Velebni GM tek je sada počeo pipati dno. [ par postova gore, ista meta isto odstojanje ko sada JKS]