1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• my moon
    • May 10, 2020 at 8:28 PM

Izraelićanska burza raste /oni rade za naše vikende/ i postigla je najviši rezultat u godinu dana.

ALI!

Teva je među najvećim gubitnicima!!!!

Samo zato što ima važan pogon u Hrvatskoj?

Nagovještava li to kod nas potop?

Samo razmišljam....

"Israel stocks higher at close of trade; TA 35 up 1.17%"

https://www.investing.com/news/stock-mar…-up-117-2167313

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• my moon
    • May 9, 2020 at 6:38 PM

ajde ko će dat više od 20%?

https://www.seebiz.eu/ekonomija/dosa…ti-i-20/231679/

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• my moon
    • May 8, 2020 at 1:08 PM

meni je premutavo da prodaja nekretnina=smanjenje duga radi ovakav rast. Pošto su remonti, prruzimanja iz pasivnih krajeva i prebrojavanje narudžba za vagone već davno odradili svoje, dvije su mogućnosti:

1. Guru je izračunao novu otključanu vrijednost

2. Nešto se rovari u vlasničkoj strukturi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • May 7, 2020 at 12:57 PM

Praćka se odapela, istina ne sa izlaskom PBZ fonda već sa izvrsnim financijskim izvješćem. Neću tupit, jer sam odtupio svoje par postova iza.

Rast, rast.....

Prvo većina je ovdje u minusu, akumulacije su bile na oko 3,3 pa 3,8, pa oko 5, pa dalje neću nabrajat da se ne rasplaču ovi koji su bili u dokapu sa raznim guruima. I ovi koji su kupovali sa fondovima koji sada izlaze, kupovali iznad 200 kuna.

Što sam tio reć. Tast.

Pa ako bude rasla , zapinjat će, jer će se namirivati ovi koji su sudjelovali u akumulacijama. Potom, mora se malo i trejdat, insajderski, ne bi to nikad rekao, to nikako.

E, onda izlazi PBZ OMF,kad izađe, onda druga praćka.

Samo ću na kraju reći, sa zibajućim prstom u zraku i meketavim glasom : "Sjetitie se Petrokemije"......

• my moon
    • May 5, 2020 at 10:24 PM

nafta 25 dolara, današnji rast 20%, budućnosnice oko 1% zelene, nekako kao da se strmo pada, potom puno lakši i duži odbijanci.

Vani naravno.

Tam bi naši trejderi čuda radili.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• my moon
    • May 4, 2020 at 2:03 PM
    Quote from BSOD

Malo sam preko vikenda gledao cijene (doduše na bookingu) za neki produženi vikend u 6. mjesecu.

Ljudi moji to su cijene više nego prošle godine.

Nisam dioničar, samo obzerviram.

Ja sam ovaj tjedan trebao na Hvar, dozvole i sve imam, cijene su iste ko i lani, ili veće.znači u ladan, vlažan tek otvoren aoartman i zatvoren otok, bez birtija i restorana.

Ne kažem da se to ne može u trenu korigirati, kad kriza pokaže zube, no čini mi se da niko kruva nije gladan pa se ne zamaraju sada sa prometom; poljubi il ostavi

• my moon
    • May 4, 2020 at 1:47 PM

Meni se čini pomalo ko građanski neposluh na ZSE, obzirom kolko vani roka, malo se jogunimo. Uključujući par solidnih plusova i prometa, IKB i PTKM.

Pa neke stoje ko ukopane. Mislim da će se morat reda terAt malo, malo šiba da radi.

• my moon
    • May 3, 2020 at 2:00 PM

A to treba Warrena pitat.

Kolko sam načuo nadaju se vrlo uskoj "V" recesiji. Naš ministar je rekao da kod nas nema šanse za "V" recesiju, eventualno "U".

Virus, virusi općenito su nepredvidljivi, limb živog i neživog, nevidljivog.

Sijećate li se priona, kravljeg ludila, ptičje gripe i povodom toga oformljenog "Povjerensta za nadziranje jarunskih labudova"?

Virus nije samo virus per se, on je zlokobni duh naših unutarnjih slabosti, pa mu je i takav utjecaj na tržište.

• my moon
    • May 3, 2020 at 10:52 AM

Eto, svi su očekivali što će se događati u buffetu " Kod Vorena Bifea".

Dao je izjavu; rasprodao je aviokompanije, preferira keš, kaže da nitko ne zna kuda tržište ide, da nije katastrofičan jer nikada, al i baš nikada ne treba sumnjati u snagu i prilagodljivost USA industrije.

Sam događaj sam si oslikao kao da je velika riba ispustila veliki usmrđeni plijen i sad masu malih ribica /trejdera/ taj plijen razgrabljuje.

To ima ekonomskog smisla, dijonice su iz ruku najdugoročnijeg igrača Buffeta prešle u mnoštvo kratkoročnih. Oboje su jednakovrijedne sile u burzovnom carstvu.

Uostalom svi naši, hrvatski , gurui ulaganja, kolumnisti, teoretičari i analitičari su bili dugoročni ulagači koji su smanjivali prosijeke i nadokupljivali.

• my moon
    • April 30, 2020 at 8:03 PM

Europa u minusima, porcijašima, USA nešto manjima.

Al bi bilo tambure sutra kod nas da radimo .

Jedino od bitnijih Ameri rade. Njima je unatoč današnjem padu, travanj bio jedan od najuspješnijih mjeseci u povijesti.

Sad se opet drobi kak je naftašima loše i pabirče se novi lijekovi.

Sell in May?

KukunjaVIX ogroman, svi kukaju i leleče osim ovih geek vladara Svemira, tipa Musk, Microsoft, Facebook.....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • April 30, 2020 at 4:06 PM

Ovi su se ozbiljno raspištoljili sa kadrovskom obnovom:

https://zse.hr/userdocsimages…OJPTChByw==.pdf

Što se tiče duhovne obnove, ne mogu ne zamijetiti osebujan outfit, obzirom da je gospodin Išek FER ovac, vjerojatno bi se trebalo raspitati kod ekipe u KSET u ili Jabuci o detaljnijoj korporativnoj strategiji.

https://www.vecernji.hr/biznis/combis-…-oblaka-1322837

https://lider.media/lider-intellig…-combisa-128389

No, šalu nastranu, da se kuha, kuha se, a iz PBZ fonda curi ko izpješčanog sata. Imamo još mjesec dana, možda tjedan više ako bude išlo ovim tempom. Neki proboj ispod trojke ne bi bilo loše dočekati? A? Možda bi tu nastala makljaža pa bi se i PBZ brže ispraznio?

Koliko mi se čini najzanimljivije preslagivanje upravljačkih strukura na ZSE, još tamo do Petrokemije.

No, sami znate da su na ZSE iznenađenja i te kako moguća, eto naprimjer eksplodirao je krivi brodar.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• my moon
    • April 30, 2020 at 11:42 AM

Općenito daleko najljepša priča na ZSE.

Korona kriza ju nije niti okrznula.

Kada raste zaziva se HANFA.

Vidjeti ćemo hoće li se sada javiti. tada sam još dokupljivao.

• my moon
    • April 30, 2020 at 7:45 AM

A pazim i ja, ni mene nije pokloplo jučer niđe.

Čekam da se jave Zazivači Hanfe, za mene je to siguran buy signal ("Kada se jave Zazivači Hanfe kupi odma te prodaj srednje brzo", tako sam si zapisao u svoj investitorski blokić)

• my moon
    • April 30, 2020 at 6:54 AM

Eto, ako se USA budućnosnice ostvare, eto njih nadomak razina prije korone. Đaba pjevaše "Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska", oni zeleni a mi crveni ko proleteri

https://www.cnbc.com/2020/04/29/dow…-10percent.html

• my moon
    • April 30, 2020 at 12:32 AM

Meni je smiješno kako se vani u izvješćima uvijek nadu neke referentne točke . Tako je mjesečni rast američkih indeksa najveći od 1974 i 1987

https://www.cnbc.com/2020/04/28/sto…close-news.html

Kod nas sutrašnji nastavak pada možemo vezati za pad švicarske burze, ona je jedina bila u slabašnom minusu

• my moon
    • April 29, 2020 at 11:11 PM

ni meni nije jasno otkud su se već tu stvorili. Helios Faros, prema mom skromnom sudu, može funkcionirati kao muzej soc realističkog turizma, bez da vrijeđam ikog....

Al ajde, u svijetlu prijekorinaškog uzletnog turizma ima smisla....

Znam samo da je kružila legenda da to nije za adaptaciju, već nanovo graditi. Dvije i tri zvijezdice baš ne obećavaju klijentelu dostojnu našeg hoch otoka.

No, ima i link, iz kojeg naskućujem upravo to: preoravanje pa ulaganje

https://hrturizam.hr/helios-faros-i…-kuna-u-obnovu/

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • April 29, 2020 at 8:25 PM

https://zse.hr/userdocsimages…lp7kTY2dg==.pdf

Zamišljam revne djelatnike računovodstva i uprave kako su se do zadnje kapi krvi borili sa koronom da sastave izvješće, i poklekli.

No, eto, imadoše snage makar za ovaj dopis.

Pun je ljubavi i suosjećanja prema dioničarima a time i suvlasnicima firme.

• my moon
    • April 29, 2020 at 7:34 PM

Vani, unatoč kvartalnim izvješćima koja su u minusu i dionice i indeksi rastu. Dapače indeksi jako solidno rastu.

/ pogledati napr Deutsche bank, gubitak 43 mil eura, rast dijonice 18%), DAX u plusu/

Nema nek0g 0bjašnjenja , nego od svega pomalo, uključujući i da lijek koji prije par dana nije djelovao na Covid, sada djeluje, khm...

Da, možda smo došli do točke totalnog raspada, kao u prošle krize, gdje su vanjska tržišta išla putem oporavka a kod nas ne, uz fizičku propast mnogih.

Sjećate li se zvijezda tržišta kojih sada nema ni od korova?

Ako odemo u financijsju propast, ja se za nas ne bojim, već se sada vide ideološki obrisi ispod kojih ćemo se skutrit, a valjda si je svaka obitelj osigurala nešto pomladka koji će slati doznakicu iz inozemstva da se ima za najosnovnije.

Meni se ne činimo neki veliki obožavatelji uređenog tržišta, tako da nam ono neće ni falit

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• my moon
    • April 29, 2020 at 4:02 PM

Pa što se zamarati sa izvješćem taman da ode ispod nule ko nafta, ako je dvoznamenkasta kupnja izvjesna. ja bi da to neko obrazloži.

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• my moon
    • April 29, 2020 at 1:33 PM

https://www.vecernji.hr/vijesti/hz-pp-…1-vlaka-1398176

Danas se svašta broji; nafta, vozarine, prodani auti, da ne govorim o indeksima vani.

Končar nudi pomalo infantilnu zabavu: brojimo vlakove !!!!

Šrošlo još 12 novih komada, što je super vijest, no slijedećih 21 stalno opstruiraju Poljaci žalbama.

Logistički i lokalpatriotski bi bilo promoćurno uzeti Končareve vlakove ( nisu loši), al eto, ta demokracija, pa EU, pa natječaji..........

1. Privacy Policy
  2. Kontakt