1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• my moon
    • August 31, 2020 at 12:29 PM
    Quote from Moller
    Quote from Mrcash

Pozdrav svima koji su u petak prodali igija, adio mare odo ja u njemačku...

prodao sam i ja dio, sve zbog toga neobjavljivanja izvješća, a petkovni sindrom je dodatno utjecao na raspoloženje, ali eto, ne možeš uvijek sve ovce i novce držati do najvišeg brda

može se, tj mogu, Neo i Chuck Norris

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• my moon
    • August 31, 2020 at 11:39 AM

Kaže dvosobni razlozi:

https://www.poslovni.hr/burze/predsjed…il-kuna-4248587

• my moon
    • August 31, 2020 at 8:45 AM

15.04.2020 na jedom drugom forumu /za ovaj forum tekst mi je bio pregrub/ postao sam dolje navedeni tekst.

tada se pričalo da turista neće biti ni od korova

možda je tekst zanimljiv kao crtica za razgovor uz jutarnju kavu

Mislim da razmišljanje kako je turizam hir i luksuz kojeg će se prvog odreći blue and white collar workersi , kad epidemija prođe, razmišljanej na klimavim nogama. radi se o arhaičnom razmišljanju. Ljetne gužve, zauzimanej teritorija ručnicima, redovi u trgovinama, tuče, makljaže, popuštanje živaca, drečava djeca, zapišane kale, zabljuvanu suhozidi.....pa kome bi se išlo u to da ne postoji čisto zadovoljenje ega, imperativ, gotovo potlač..... Tih par tjedana mučenja po žegi možemo sjesti u neku kiosk konobu i mučit konobara jer je donio krivo vino, lamentirati o okusima na našim nepcima dok dječica urliču i sipaju parmezan po prepariranoj sabljarki na ulazu...... ko to more platiti? taj osjećaj da smo gospoda, istraživači, pronalazači, plave krvi..... Danas je moda recimo univerzalna, , pogledajte kako se oblače izbjegice iz Afganistana zateknute na prijelzu u Hrvatsku; brend look je isti ko na špici; majice sa natpisima, traperice, ruksačići.

Prošla su vremena kad su gaće padale za traperice iz Trsta il u češkoj za hulahopke.....Sad je bitan selfi i kakvi statusić iz restorana sa grdobinom u tijestu od piva i umaku od medvjeđeg luka.

zaključak:šparat će se na svemu i svačemu al na poutovanjima ne. Oblačimo se u Lidlu, ne u Areni, ne bi li imali za špicu pod kolovoškim suncem a gaće nam se suše na ogradi od gazdine plaže....

• my moon
    • August 31, 2020 at 8:32 AM

pad prometa u industriji na godišnjoj razini 3,5%

kolko kužim ovdje na forumu većina prognozira jesenju kataklizmu

Azija obara nove rekorde, što bi moglo usijati nove prognoze na Atlanskoj

eto,malo zrnaca za razgovor uz jutarnju kavu

https://www.index.hr/vijesti/clanak…to/2208942.aspx

• my moon
    • August 28, 2020 at 7:57 AM

prije će biti opet sezona kiselih krastavaca.

kad je promet oko 4 000 000 to već na nešto liči.

Šteta što su utihnuli Zazivači Hanfe. Oni su bili dobar indikator (Hysterixa) gdje će i kuda će.

• my moon
    • August 27, 2020 at 11:21 PM

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/na-wa…dvode/10461841/

Američani ne znaju za krizu.

Analitički gledano, u ono malo domaćih (digitalnih) tiskovina, povećao se broj članaka o (direktno ili indirektno) dionicama i dioničarima.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • August 27, 2020 at 10:03 PM

Dalekvod se ili 1. otpisuje (padat će) ili 2. kune u nebesa, pa i više, tamo do 40 kuna.

po meni izgledna je opcija 3. da će bez šokova tavoreći preći u bue chip.

svi koji su imali cruel intentions u oba smjera ispucaše se

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• my moon
    • August 27, 2020 at 9:34 PM
    Quote from mitkko

Evo da vas malo opet izmanipuliram (kako kaže kolega @naim), ja sam trenutno u bluechipovima, mislim da će iznenaditi. Svi redom izgledaju bullish - ADRS2, ADPL, RIVP, PODR.

Žao mi je što sam propustio KOEI, nije mi bio na radaru.

samo da napomenem da smo istovremeno a neovisno najavili RIVP kao dobar ulaz. To mi je kompliment :)

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• my moon
    • August 27, 2020 at 7:43 PM

kud nestaďoše oni Indijanci i zastavice? ozbiljno pitam.

• my moon
    • August 27, 2020 at 7:40 PM
    Quote from Manu

Građevinari bi sutra mogli nastaviti veselo

https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…-pada/10462201/

s tim da je sutra i objava pada BDP-a za q2 koji bi ipak mogao biti manji nego što se u početku pretpostavljalo.

ja sam toliko zaradio da više ne mislim riskirat no ima rezona, dosadašnja akumulacija, kreće Drukex , a ostatak će nacrtat kolege sa Tehničke /to polako zvuči ko prava korporacija/.

Sretno svima, može se :)

• my moon
    • August 27, 2020 at 9:47 AM

Zadnjih sedam dana se dosta toga odigralo. Na scenu stupaju novi igrači od kojih mi je KOEI najveće iznenađenje, dok drugi odlaze u ropotarnicu porošlosti, bilo zbog rasta (DLKV, IGH), bilo zbog toga jer jednostvano nisu uspjeli ( to ne smijem navoditi).

Stari rockeri, pardon ulagači sijede kose čupaju; tržište nam ovisi o povremenim epidemijama ekscesa granitiranih sa proročkim grafovima tehničke analize dok FA raznose mačci na repovima.

• my moon
    • August 26, 2020 at 9:13 PM

https://lider.media/poslovna-scena…g-izvoza-132897

vrlo interesantno!

za svakog ponešto.

trebati će pogoditi turiste na dnu, oni sada nisu u fokusu.

Iz Dalekovoda je bežanija u druge dionice u tijeku, no on ne bi trebao biti oštećen krizom.

Croatia airlines je zapravo tužna priča i bez krize, ne zaboravimo da je d.d.

ako se crobex probudi, a danas se trzno, biti će štofa za trgovanje

• my moon
    • August 26, 2020 at 10:36 AM

Đuro je došo ko kec na 11. Taman se sve učmalo. Ovakve devijacije dva tri puta godišnje, poput KRAŠ a, recimo i drže Crobexu glavu iznad vode. Optimu nikako da se dočeka,iako je čekaju i ovi van nje i ovi unutra. Kad brodari eksplodiraju, bio u njima ili ne , otvaram šampanjac a u dvorištu podižem spomenik "Nepoznatom obožavatelju brodara"

• Best buy

• my moon
    • August 26, 2020 at 10:30 AM

ja bi tipovao ponov no na turiste, poglavito RIVP, jer je u tri vala rastao, u tr vala još jače pao. Znam da su dužni, znam da ih ova godina nije htjela, no mislim da je ova kriza pokazala jedno: turizam je žilav. Klijentela koja se ne obazire crvena upozorenja, testove, skupoće i izolacije, jednostvano želi svoj odmor, selfie, ručak u poznatom restoranu ili egzotični ljetni sport/avanturu.

Mislim da RIVP ima ogromno iskustvo, turističku infrastrukturu 21. stoljeća te korporativnu inteligenciju koja je za masu domaćih firmi science fiction.

Pogledajte sadašnji krkljanac u turizmu, pa zamislite što će biti kada se Evropa proštopa ( a recimo putovanaj u ostatak svijeta budu klimava).

Nije ko Đuro ili Dalekovod, no RIVP bi prozvao vrlo energičnim blue chipom koji uz manji rizik ipak može dati lijepi prinos. Sad kad mi je Končar odradio, mislim se utrpat tu.

• my moon
    • August 25, 2020 at 9:51 PM

Ma maznut će to mladi lavovi starcima iz čarape , dok budu spavali, pa pravo no burzu.

Inače Toluen je pogodio bit. Da Drukex i Hysterix indikatori podivljaju /čime dobivamo Promoćurix, no kad krenem o tome, bana me se.../

• Birtija

• my moon
    • August 25, 2020 at 3:15 PM

bilo kako bilo, Neo si je 45% spremio u džep

• Što smo danas tržili

• my moon
    • August 25, 2020 at 2:29 PM
    Quote from maratonac
    Quote from KultLicnosti

+DLKV jučer jutro, kako skače to je neka sila nečista

A zakaj nisi kupnju prijavio jučer ujutro?

svakako kazniti (već nekako)

• Birtija

• my moon
    • August 24, 2020 at 5:34 PM

ma ništa, ništa

• my moon
    • August 24, 2020 at 8:32 AM
    Quote from zlocesti

Pogled na performance proteklih šest mjeseci je porazan

Prinos imaju samo Tankerska, Dalekovod i IGH

Mislim da je već prekretnica da su se neke dionice odvojile od krda, a krdo je prestalo pratiti vanjske indekse.

Jednostavno smo postali slijepo crijevo dioničarske evolucije, no da se zaraditi ako se igra po pravilima, naše, evolucije.

meni iz ove perspektive izgleda apsolutno nedostižno 1700 bodova Crobexa..... no mukotrpno praćenje izrodi pokoji papir mjesečno.

Divim se ekipi koja čuči u "dobrim fundamentima" i čeka Godoa.

Divim se i još nekima koji čekaju...... to je tabu tema ovdje :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• my moon
    • August 22, 2020 at 12:03 PM

kupit će dionice i podjelit menadžmentu koji će ih 0dma prodat, fanovi će potom tražiti razlog zašto prodaje i naći ga u zdravstvenim tegobama ili renovaciji nekretnine.

jesam li ja zdravi seljak?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt