kud nestaďoše oni Indijanci i zastavice? ozbiljno pitam.
Posts by my moon
-
-
Građevinari bi sutra mogli nastaviti veselo
https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…-pada/10462201/
s tim da je sutra i objava pada BDP-a za q2 koji bi ipak mogao biti manji nego što se u početku pretpostavljalo.
ja sam toliko zaradio da više ne mislim riskirat no ima rezona, dosadašnja akumulacija, kreće Drukex , a ostatak će nacrtat kolege sa Tehničke /to polako zvuči ko prava korporacija/.
Sretno svima, može se
-
Zadnjih sedam dana se dosta toga odigralo. Na scenu stupaju novi igrači od kojih mi je KOEI najveće iznenađenje, dok drugi odlaze u ropotarnicu porošlosti, bilo zbog rasta (DLKV, IGH), bilo zbog toga jer jednostvano nisu uspjeli ( to ne smijem navoditi).
Stari rockeri, pardon ulagači sijede kose čupaju; tržište nam ovisi o povremenim epidemijama ekscesa granitiranih sa proročkim grafovima tehničke analize dok FA raznose mačci na repovima.
-
https://lider.media/poslovna-scena…g-izvoza-132897
vrlo interesantno!
za svakog ponešto.
trebati će pogoditi turiste na dnu, oni sada nisu u fokusu.
Iz Dalekovoda je bežanija u druge dionice u tijeku, no on ne bi trebao biti oštećen krizom.
Croatia airlines je zapravo tužna priča i bez krize, ne zaboravimo da je d.d.
ako se crobex probudi, a danas se trzno, biti će štofa za trgovanje
-
Đuro je došo ko kec na 11. Taman se sve učmalo. Ovakve devijacije dva tri puta godišnje, poput KRAŠ a, recimo i drže Crobexu glavu iznad vode. Optimu nikako da se dočeka,iako je čekaju i ovi van nje i ovi unutra. Kad brodari eksplodiraju, bio u njima ili ne , otvaram šampanjac a u dvorištu podižem spomenik "Nepoznatom obožavatelju brodara"
-
ja bi tipovao ponov no na turiste, poglavito RIVP, jer je u tri vala rastao, u tr vala još jače pao. Znam da su dužni, znam da ih ova godina nije htjela, no mislim da je ova kriza pokazala jedno: turizam je žilav. Klijentela koja se ne obazire crvena upozorenja, testove, skupoće i izolacije, jednostvano želi svoj odmor, selfie, ručak u poznatom restoranu ili egzotični ljetni sport/avanturu.
Mislim da RIVP ima ogromno iskustvo, turističku infrastrukturu 21. stoljeća te korporativnu inteligenciju koja je za masu domaćih firmi science fiction.
Pogledajte sadašnji krkljanac u turizmu, pa zamislite što će biti kada se Evropa proštopa ( a recimo putovanaj u ostatak svijeta budu klimava).
Nije ko Đuro ili Dalekovod, no RIVP bi prozvao vrlo energičnim blue chipom koji uz manji rizik ipak može dati lijepi prinos. Sad kad mi je Končar odradio, mislim se utrpat tu.
-
Ma maznut će to mladi lavovi starcima iz čarape , dok budu spavali, pa pravo no burzu.
Inače Toluen je pogodio bit. Da Drukex i Hysterix indikatori podivljaju /čime dobivamo Promoćurix, no kad krenem o tome, bana me se.../
-
bilo kako bilo, Neo si je 45% spremio u džep
-
+DLKV jučer jutro, kako skače to je neka sila nečista
A zakaj nisi kupnju prijavio jučer ujutro?
svakako kazniti (već nekako)
-
ma ništa, ništa
-
Pogled na performance proteklih šest mjeseci je porazan
Prinos imaju samo Tankerska, Dalekovod i IGH
Mislim da je već prekretnica da su se neke dionice odvojile od krda, a krdo je prestalo pratiti vanjske indekse.
Jednostavno smo postali slijepo crijevo dioničarske evolucije, no da se zaraditi ako se igra po pravilima, naše, evolucije.
meni iz ove perspektive izgleda apsolutno nedostižno 1700 bodova Crobexa..... no mukotrpno praćenje izrodi pokoji papir mjesečno.
Divim se ekipi koja čuči u "dobrim fundamentima" i čeka Godoa.
Divim se i još nekima koji čekaju...... to je tabu tema ovdje
-
kupit će dionice i podjelit menadžmentu koji će ih 0dma prodat, fanovi će potom tražiti razlog zašto prodaje i naći ga u zdravstvenim tegobama ili renovaciji nekretnine.
jesam li ja zdravi seljak?
-
Pa mogli su oni i do sada kupovati dionice u trezor. Iz perspektive manjinskih dionicara ona nema nikakav poseban znacaj.
oprostite na neupućenosti, kupljene dionice se uništavaju, kao kod TUHO, ili se dijele kao nagrade menađmentu?
-
pa nije problem, za nas, što su amerićanski indexi visoko, već što će se naši hladiti sa njihovima.
Možda će Crobex prkositi zakonima fizike i pasti ispod apsolutne nule.
kada nađem zagovornika / zagovornicu medvjeda, odem u lov na zagovornika / zagovornicu bikova, usporedim, minimum dvojicu.
mislim da je to minimum angažmana koji treba uložiti bilo koji investitor.
a i sami zagovornici/zagovornice su samo ljudi koji su upravo prodali/kupili nešto.
pročitajte malo o portfeljima domaćih analitičara, odite na osamu i duboko promislite o svemu..... Reiki glazba, mirisni štapići i slično tada su najbolji prijatelji ulaganja
-
unić.... bome pobijeźe
sad vidim, ostalo im oko 300 000 dionica, to se pojede učas
-
nisam pratio, ako moze info, tkose ispucao? tj tko je izasao? i dakako tko se novi rasprodavatelj aktivirao?
ako nema kešospalitelja isplatilo bi se unić
-
previdio sam, sramota!! hvala!!
nemojte me krivo shvatiti, no mislim da forum ima ogroman ljudski potencijal koji se uzaludno troši na u principu ljudskim ili okolišnim korupcijskim faktorima pa se tako drobi TA na dionice sa 10000 Eura prometa, koja ovisi jel nagrađenom članu Upravnog odbora zatrebalo za gebis.....
da navalimo skupa na nako vanjsko nama mentalno blisko tržište, onda bi ta i fa imalo smisla a i korupcijski faktori su jači, globalniji, prepoznatljiviji i ne ovise o gebisu.
Crobex umire.
neće ga spasiti ni eksplozija brodara ni dvije znamenke optime ni dišpet egzotičnog tajkuna.
mislim ako ga i spasi, nije baš neka referenca
-
nisam ni očekivao krizu sa posljedicama kao ubod nožem. netko gubi, netko profitira, tko je profitirao gubiti će normalizacijom, ako do nje dođe, nešto će otići u ropotarnicu prošlosti.
virtualni novac se oslobađa, materijalizira.
mi spadamo u umiruće nacije ( postoje članci i definicije umirućih nacija, ne radi se samo o demografiji već i o komercijalno/mentalnoj snazi).
zanimljivo je da je crobex ispao zgodan indikator umiranja.
svuda se praši da se sve praši, pa i u zemljama koje tradicionalno smatramo nižima od nas.....
kuknjavu ne priznam, svak je gospodar svoje sudbine, ipak nismo u Gulagu već u demokratskoj otvorenoj zemlji.
bi li se mogao otvoriti neki topic o trgovanju vani, pa da poradimo na početničkim koracima? olaksalo bi nam puno ....
-
a kolko tolko brane cijenu. dlkv se oladio ko ptkm, sad se drugamo tambura.....
-
a to je tako, ispipava se novo dno, pa onda do slijedećeg potresa, bilo pozitivnog bilo negativnog.
no sve manje se ljulja, ta amplituda.
vjerojatno će svenarodni IGH malo protrest kad izađe izviješće i nakon tiga sve ostaje na Optimi.
nekakvom statističkom vjerOjatnoćom trebala bi grunit jednom godišnje neka vijest ko grom iz vedra neba, tipa KRAS.
0STAlo je sve na vrbi svirala, da će doći općenarodni preokret