Svaka čast Emile, ovo je odgovor i pol.
Teta. Teta je sve
Svaka čast Emile, ovo je odgovor i pol.
Teta. Teta je sve
samo zaradu.
po kojem tečaju se računa zarada, na dan realizacije ili na dan podnošenja prijave ?
🤣🤣🤣 od muke se cerim
Ako se propagandni rat ne nastavi pobijeda Bidena imala bi pozitivan učinak na dionice, tako kažu.
O našem tržištu i njegovoj interreakciji sa vanjskima, neću
"Investors likely relieved about networks calling U.S. presidential election for Biden"
https://www.investing.com/news/economy/i…r-biden-2342985
"Major U.S. stock indexes registered their biggest weekly gains since April this week, as investors bet that Biden would win and Republicans would hold onto the Senate, a scenario that could prevent any major tax increases or regulatory tightening that pinches companies. Expected run-offs in two Senate races in Georgia could muddy that scenario."
ok.
primjer, ne mora se ići u poreznu 8 dana od zarade jer kao zaposlen i predavatelj joppd prijašnjih godina na domaće dionice već imam porezni broj.
do kraja veljače zbrojiti ću domaću i američku zaradu i platiti porez.
kada se (uskoro) potpiše ugovor o dvostrukom oporezivanju USA- Hrvatska, plaćati ću manji ili nikakav porez na USA zaradu u Hrvatskoj, to će ovisiti o sadržaju samog ugovora
sve navedeno je osobna interpretacijaa i ne odgovaram za točnost iste
hvala Emile,znači i domaće i strane dionice idu preko istog joppd a.
ostaje tih osam dana od prve zarade vani , samo prijaviti da postoji priljev izvana?
P.P.S.
Čini mi se da će ovaj put čistači cipela zaobići domaće tržište, kako sam bjesomučno zadnjih par dana prevrtao sve o trgovanju vani naišao sam , na ne jedan primjer koji kaže : "otišao sam na Revolut, tamo imaš ikone, to su neke dionice, stisneš kupi i čekaš. Tako sam zaradio 40%."
Koliko kužim vjerojatno je nabasao na Teslu, Neflix i slično što je bilo prvo ponuđeno, kada su i purani imali mlazne motore.
čekao sam Jinko Solar na 64, prodao na 65,5 . kada savladam tehnike i steknem ono šesto čulo, osjećaj za feeling, onda ću se prebaciti na neku drugu platformu.
Eto, neću više spamat, samo da kažem da sam gotovo sve informacije naučio i pokupio ovdje ( osim Embraera, kojeg sam nabo, više onako, geopolitički :)).
Ako ovdašnja subkultura živi još na nekim razinama/forumuima/, zbog nekih državničko administrativnih razloga, ako me razumijete, molio bih da mi se javi ( ako me razumijete)
Evo, nisam ja nabadao, tu je sve objašnjeno:
https://lider.media/aktualno/divid…nozemstva-35658
Objašnjeno je SVE, no meni je prerano ujutro da sve i pokopčam.
Vezano na prethodni post, otpada jednomjesečno hodanje s JOPPD u poreznu, potom ako vam Kćer/ sin student zaradi pare, nećete gubiti olakšice jer se dohodak izbonozemstva vodi zasebno /može voditi zasebno?/ itd.
No kako to funkcionira na primjeru Revoluta?
Trebali bi potvrde o plaćenom pprezu u USA, potom bi, iako nemamo ugovor o dvostrukom oporezivanju/ doplatili razliku.
No nismo bili vlasnici dionica.
Novim Zakonom o porezu na dohodak uvedeno je znatno pojednostavnjenje postupka oporezivanja dividendi i udjela u dobiti primljenih iz inozemstva. Ako je u državi u kojoj je ostvaren primitak ustegnut porez na dohodak, prema bilo kojoj stopi, primatelj dividende ne mora u Hrvatskoj plaćati predujam poreza na dohodak. Nema obvezu ni podnositi obrazac JOPPD, niti tijekom godine informirati Poreznu upravu o ostvarenim primicima po toj osnovi.
P.S.
Znam da se možemo igrati noja, no ne unedogled.
Kad pukne histerija za trgovanjem vani, kladarama doma će pasti promet i oslobađa se duh u boci.
karlo postavio slično pitanje. Mislim oke je ne plaćati porez (pogledati listu neplatiša u medijima ;zbljuv), no popularnost Revoluta raste, a kopanja za uhljebe sve praznija, pa bi mi kriminalci koji trgujemo dionicama mogli doć u žižu interesa.
Figurativni hodogram:
Trgujem na Revolut.
Danas ću na dionici Amazina zaraditi 100 dolara jet sam iste kupio i prodao, sa zaradom.
Imam osam dana da odem u poreznu, tamo ispunim obrazac za Registar poreznih obveznika.
Nakon mjesec dana, svu zaradu iz inozemstva zbrojim, ispišem JOPPD, platim.
To ponavljam svaki mjesec (JOPPD)
Fala
mogu li na Revolutu /Metal plan/ zadati nslog duže od radnog dana?
Općenito, zadnja dva tjedna svašta je dobilo krila, čak i Embraer kojeg sam prvog tipovo.
Danas prema futuresima mješovita izvedba.
hvala, zlatni ste.
i još jedno pitanje, kad me traži porezni identifikacijski broj što upisujem, OIB, ili moram nabavljati porezni broj?
Šaljem novce sa kunske kartice na revolut, želim kupovati dionice. Na revolutu ostavim kune ili ih konvertiram u dolare (pa kupujem dionice)?
Palantir, Sunpower i Conduent danas rasturaju.
To su mi tri od 15 dionica koje pratim
Svaka čast na pickovima, neke ću vaše dodati neke stare izbaciti, pa bih molio da i dalje ovim ritmom i načinom izlažete svoje ideje i provedbe 🙏
Svi koji su mislili ući U Dalekovod /a u principu i izaći/ su ušli. Novih nema. tako da se i Dalekovod i Lenac i Tankerska i kojekakve forumaške miljenice mogu pretresat i dizat u nebesa, no ne ide. ispuhano, napušteno, poharano, strnište;ZSE
Vani je pozitivno ozračje , futuresi se zelene.
Osnovni poticaj su izbori, drugo potpisiju se ugovori za isporuke cijepiva što prekida začarani krug apatije zbog lockdowna.
Lijepo se dalo pazariti vani ( 😭 ja kasnim sa trgovanjem u inozemstvu).
Tako stvari stoje momentakno.
"
Markets are reacting very positively to the fact that a great deal of the election uncertainty has passed. Not all of it, but at least the worst outcomes seem to have been avoided. Markets hate uncertainty, and this is likely to be a tailwind for a while.
"
"Despite No Clear U.S Election Winner, Investors Are In A Better Position Now"
http://www.investing.com/analysis/despi…n-now-200543509
Zna li netko kako tržište stoji kod nas?
moj je dojam da su izvješća prošla dobro. Neka su očekivano loša, a nekorona sektor nije podbacio.
Imam dojam da su katastrofičari bili debelo u krivu u ovoj rundi.
Sama Zse je sirota i očito je da može samo padati, tako da je sadašnje stanje životarenja oko nule tj oko 1580 Crobexa sasvim dobra opcija.
Nažalost, mobikiziranje masa koje smo zadnji put vidjeli prije tri godine mislim, kada se mobiliziralo za Bitcoin, je izostalo.
Tako da je sadašnje stanje rezultat osipanja investitora.
Minus 19 VIX u Ameriki, a indexi u Svijetu lijepo zeleni.
Na sav dosadašnji rast, koroni unaroč, zapomaganju, lelečenju o potencijalnim neredima.
Mi smo se splašili za cijeli svijet, valjda će nam to svijet jednom znati vratiti.
Sutra je u nas četvrtak, dan prije petka, kada se uobičajeno pada.
Pa tko je za dokup, omastit će brke.
Eto , koliko sam imao vremena obzirom na epidemiološku situaciju, pozabavio sam se problemom. Moj individualni pečat je da bio htio vrtiti za početak 10 000 Eura. Volio bi imati neko prijateljsko uporište, znači da je neka domaća banka ili slično no nije uvijet. Trejder sam. ne baš jednodnevni ali i to.
Počeo sam se baviti dionicama kada je ulaganje u fondove bilo enigma a o dionicama selo nije znalo ama baš ništa. Tako sam naučio raditi ispočetka.
Saxo, Revolut i ostali, koliko sam pročitao na forumu nose neki rizik, a taj rizik počinje upravo tu negdje sa 10 000 eura. Tj veće pare je teško povuć nazad, što li.
Zaba je pretroma za trejdanje (?), no prednost joj je jednostavno sučelje.
Momentalno sam na Optimtrader demo verziji. . Meni koji je na PBZ investoru odrastao to je komandni most svemirskog broda. Patim se učeći preko uputstava na slovenskom na you tubu.
Znam da je vani teško pobijediti robote, da trebaš biti iskusni kolumnist da bi trgovao vani, da ću sigurno pogubiti sve novce, no to su mi govorili od prvog dana...... tako da bi ja probao i ako me krene rekao bi zbogom ZSE, bilo je stvarno lijepo i plodonosno, no eto, svemu dođe kraj.