1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• my moon
    • November 9, 2020 at 8:10 PM

Danas mi je bio lud dan

. sad sam tek našao

"

Minimalna vrijednost naloga iznosi 1 USD. Istodobno možete provesti nalog na maksimalno 10 000 USD (ili do 500 dionica ako one vrijede manje od 10 000 USD). S vremenom ćemo revidirati to ograničenje.

Na primjer, možete kupiti dionica u vrijednosti od 10 000 USD, a zatim odmah nakon toga kupiti još 10 000 USD istih dionica, ali ne možete kupiti 11 000 USD dionica odjednom. Pod uvjetom da za 10 000 USD ne kupujete više od 500 dionica odjednom."

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• my moon
    • November 9, 2020 at 6:23 PM

Rastao i Boeing, Airbus i Embraer i to oko15%

• my moon
    • November 9, 2020 at 6:19 PM

Revolut kaže da mogu zadati kupnju msksimum 500 dionica Liventa NYSE.

Zašto ne 499 ili 511?

Taj limit je na sve ili samo ma određene dionice?

Postoji li limit na trading 212?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• my moon
    • November 9, 2020 at 1:29 PM

investing. com u totalnim rasulu, uglavnom ne radi i poništio mi je sve favorite koje sam imao spremljene, sad moram ispočetka. :( :(

• my moon
    • November 8, 2020 at 9:28 PM
    Quote from BSOD

Jel itko gledao BA?

I to bi moglo uskoro prema gore.

Znam da će ipak trebati inudstriji proizvodnje aviona da počne raditi, nakon što se počne letiti, ali...

Treba držati na oku.

Ne bih htio ispasti smiješan, no, moje uspješno promišljanje je otprilike išlo ovako: Bombardier sa mako od komercijalnih, držo je kratke i srednje, Airbus napušta duge-najveće jer ne idu i jer je u financijskim dubiozama koje proizlaze iz kompliciranog procesa, Boeing je nadrapo jer mu padaju avioni. Ostaje, jedan jedini: Embraer, jer mu je Bombardier bio konkurent, jer nema duge-najveće i jer mu avioni ne padaju i jer mu proizvodnja nije kompliciranog procesa i jer u Brazilaca radi adrenalin ko što je nekad u Azijskih Tigrova.

Tako da je Embraer bio dobar pick, e sad jel baš za minutne trejdinge, ne znam.

• my moon
    • November 8, 2020 at 1:13 PM

Moze se i obrnuti pila naopačke pa čekati "Trumpove" dionice da odrade pad.

Napr Energy transfer, onako TA okulostatičnom metodom, čekati na 3,5.

• my moon
    • November 8, 2020 at 12:25 PM

Jinko Solar, SunPower,PlugPower, Canadian Solar, sve raslo od 135 % do 580 % u godinu

dana.

No prijetilo se ako Biden dođe na vlast nafta dolje Sunce gore.

Bumo vidli.

• my moon
    • November 8, 2020 at 8:47 AM

Quo vadis, Crobex?

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ra/2228555.aspx

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• my moon
    • November 7, 2020 at 9:46 PM

Svaka čast Emile, ovo je odgovor i pol.

Teta. Teta je sve :)

• my moon
    • November 7, 2020 at 8:09 PM

samo zaradu.

po kojem tečaju se računa zarada, na dan realizacije ili na dan podnošenja prijave ?

🤣🤣🤣 od muke se cerim

• my moon
    • November 7, 2020 at 6:43 PM

Ako se propagandni rat ne nastavi pobijeda Bidena imala bi pozitivan učinak na dionice, tako kažu.

O našem tržištu i njegovoj interreakciji sa vanjskima, neću :)

"Investors likely relieved about networks calling U.S. presidential election for Biden"

https://www.investing.com/news/economy/i…r-biden-2342985

"Major U.S. stock indexes registered their biggest weekly gains since April this week, as investors bet that Biden would win and Republicans would hold onto the Senate, a scenario that could prevent any major tax increases or regulatory tightening that pinches companies. Expected run-offs in two Senate races in Georgia could muddy that scenario."

• my moon
    • November 7, 2020 at 6:23 PM

ok.

primjer, ne mora se ići u poreznu 8 dana od zarade jer kao zaposlen i predavatelj joppd prijašnjih godina na domaće dionice već imam porezni broj.

do kraja veljače zbrojiti ću domaću i američku zaradu i platiti porez.

kada se (uskoro) potpiše ugovor o dvostrukom oporezivanju USA- Hrvatska, plaćati ću manji ili nikakav porez na USA zaradu u Hrvatskoj, to će ovisiti o sadržaju samog ugovora

sve navedeno je osobna interpretacijaa i ne odgovaram za točnost iste :)

• my moon
    • November 7, 2020 at 2:37 PM

hvala Emile,znači i domaće i strane dionice idu preko istog joppd a.

ostaje tih osam dana od prve zarade vani , samo prijaviti da postoji priljev izvana?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• my moon
    • November 7, 2020 at 9:29 AM

P.P.S.

Čini mi se da će ovaj put čistači cipela zaobići domaće tržište, kako sam bjesomučno zadnjih par dana prevrtao sve o trgovanju vani naišao sam , na ne jedan primjer koji kaže : "otišao sam na Revolut, tamo imaš ikone, to su neke dionice, stisneš kupi i čekaš. Tako sam zaradio 40%."

Koliko kužim vjerojatno je nabasao na Teslu, Neflix i slično što je bilo prvo ponuđeno, kada su i purani imali mlazne motore.

• my moon
    • November 7, 2020 at 9:20 AM

čekao sam Jinko Solar na 64, prodao na 65,5 . kada savladam tehnike i steknem ono šesto čulo, osjećaj za feeling, onda ću se prebaciti na neku drugu platformu.

Eto, neću više spamat, samo da kažem da sam gotovo sve informacije naučio i pokupio ovdje ( osim Embraera, kojeg sam nabo, više onako, geopolitički :)).

Ako ovdašnja subkultura živi još na nekim razinama/forumuima/, zbog nekih državničko administrativnih razloga, ako me razumijete, molio bih da mi se javi ( ako me razumijete)

:)

• my moon
    • November 7, 2020 at 8:53 AM

Evo, nisam ja nabadao, tu je sve objašnjeno:

https://lider.media/aktualno/divid…nozemstva-35658

Objašnjeno je SVE, no meni je prerano ujutro da sve i pokopčam.

Vezano na prethodni post, otpada jednomjesečno hodanje s JOPPD u poreznu, potom ako vam Kćer/ sin student zaradi pare, nećete gubiti olakšice jer se dohodak izbonozemstva vodi zasebno /može voditi zasebno?/ itd.

No kako to funkcionira na primjeru Revoluta?

Trebali bi potvrde o plaćenom pprezu u USA, potom bi, iako nemamo ugovor o dvostrukom oporezivanju/ doplatili razliku.

No nismo bili vlasnici dionica.

Novim Zakonom o porezu na dohodak uvedeno je znatno pojednostavnjenje postupka oporezivanja dividendi i udjela u dobiti primljenih iz inozemstva. Ako je u državi u kojoj je ostvaren primitak ustegnut porez na dohodak, prema bilo kojoj stopi, primatelj dividende ne mora u Hrvatskoj plaćati predujam poreza na dohodak. Nema obvezu ni podnositi obrazac JOPPD, niti tijekom godine informirati Poreznu upravu o ostvarenim primicima po toj osnovi.

P.S.

Znam da se možemo igrati noja, no ne unedogled.

Kad pukne histerija za trgovanjem vani, kladarama doma će pasti promet i oslobađa se duh u boci.

• my moon
    • November 6, 2020 at 8:21 PM

karlo postavio slično pitanje. Mislim oke je ne plaćati porez (pogledati listu neplatiša u medijima ;zbljuv), no popularnost Revoluta raste, a kopanja za uhljebe sve praznija, pa bi mi kriminalci koji trgujemo dionicama mogli doć u žižu interesa.

Brokeri za ulaganje u dionice na stranim tržištima

• my moon
    • November 6, 2020 at 7:37 PM

Figurativni hodogram:

Trgujem na Revolut.

Danas ću na dionici Amazina zaraditi 100 dolara jet sam iste kupio i prodao, sa zaradom.

Imam osam dana da odem u poreznu, tamo ispunim obrazac za Registar poreznih obveznika.

Nakon mjesec dana, svu zaradu iz inozemstva zbrojim, ispišem JOPPD, platim.

To ponavljam svaki mjesec (JOPPD)

Fala

• my moon
    • November 6, 2020 at 4:51 PM

kupio LUV po 40.18.

• my moon
    • November 6, 2020 at 4:11 PM

mogu li na Revolutu /Metal plan/ zadati nslog duže od radnog dana?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt