1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• my moon
    • December 17, 2020 at 12:47 AM

Svi samo drobe o problemima cjepiva. obrada, sirovine, dostava, nuspojave. nisam vidio jednu pozitivnu vijest, pozivanje na bolju budućnost. konda je ruski rulet , čeka se prvi mrtvi od nuspojave.

A PFE će od svega bankrotirat valjda.

Tako da sutra repriza, nažalost.

• my moon
    • December 16, 2020 at 8:37 PM

Pošteno sam danas digo 4,5 % na Auris medical.

To je dionica na 4 decimale i sad ja zadam 2,7500, ona dođe do 2,7555 napr, ja otvorim šampanjac, jagode, meza (sirovi školjkaši, mesne prerađevine).... A ono ništ.

Pogledam u History i ono piše

Limit sell rejected

Napominjem da je Auris medical mila majka naspram Asia Pacific Wire Cable gdje sam zbog te navade lijepe pare pogubio.

Pretpostavljam da su takvi nalazi siva zona gdje Trading 212 ušićari koji cent.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • December 16, 2020 at 4:44 PM

Svi šumom ja drumom.

Da, odlučeno je da cijena ide dolje, mene ne brine krajnji rezultat, koji može biti i pol kune, već me brine što su moji omiljeni indexi

DRUKEX

HYSTERIX

PROMOĆURIX

otišli u povijest.

Izostao je čitav vatromet blogera, starleta, odvažnih komentatora / koji imaju novine !!!/, zlatnokunaša, ognjištara i oporbenih kokošara i kako bi to već Krleža ocrto i što im krulji u crijevima, no , to sve izostade i usred pandemije partecepl u Jutarnjem.

Ja osobno endokrino idem u hibernaciju, što i vama savjetujem. Baštinite naučeno ovdje, čuvajte stečene reflekse.

Svak nek svoje u 4 zida živi, ali ako ste SM, budite umjereni, kupite si od plaćice Atlansku tu i tamo napr.....

I čekajte tren kad će se odlučiti ići u novi krug, nadam se da će ga biti.

Onda ćemo ko tarantulice ispuzati iz rupa i znat ugrabit plijen .

To bi bio uspjeh, a ne tu kukat.

• my moon
    • December 16, 2020 at 2:28 PM

a nema ništa opipljivo; ZSE kletva, sitnozubi se natrpali, očekuju rast, drukaju, no nije ovo Tesla.

Tj Hrvati nisu kupovali Teslu, očito :)

Nije toliko daleko do dividende pa makar nju pokupiti

Uglavnom kupili smo dosadan blue chip koji će mrljavit ispod 39 dolara jer je već sve uračunato i očekuju se samo loše vijesti: bujanje konkurencije, PFE je prijavio nuspojavu / uzgred rečeno neš ti nuspojave/, jak otpor cijepljenju, cjepivo se mora držat na smrzavci , pred dividendu sadašnjim dioničarima ne odgovara rast . Otprilike to sam našao po kuloarima. Ništa opipljivo, tako da ja glasam za prvo rečeno: ZSE kletva.

• my moon
    • December 16, 2020 at 1:43 PM

https://asia.nikkei.com/Spotlight/Caix…r-COVID-vaccine

Klasika, kupuju ko ludi a cijena dionice više dolje nego gore.

Sudeć po premarketu i Xetri , nebu zelenjave danas.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • December 16, 2020 at 12:15 PM

Zar je dotle došlo da se cijena na burzi mora rušiti novinarskim pamfletima? Pored svih mehanizama koji su u ovih 30 godina razrađeni u tančine. Vjerojatno smjena generacija, što li?

• my moon
    • December 15, 2020 at 2:52 PM

mislim da je ova agenda promakla ovima iz Hathawaya, pa ako im neko može šapnut da podebljaju....

• my moon
    • December 15, 2020 at 2:33 PM

A sve se posložilo, štajaznam ko kad BDI raste, sa tim Pfizerom, polako se nabraja početak cijepljenja i zemlje koje su ga odobrile; Singapur, Saudijska Arabija.... To su te samo na "S". Tak da bi danas trebao koji posto gore ić,mada ovako izdaleka izgleda k o pregažena mačka.

Farmaceuti žive od dva tri lijeka, Pfizer je živio od Viagre, no istekom licence gaze ga generici.

Tako da mu je ovo cjepivo došlo ko spas.

No , što više starijih zarad cjepiva preživi, trošit će se i više Viagre, (uključivo i euforija zbog kraja epidemije, jurcanje na umirovljeničkim kruzerima napr, ako me razumijete )...

Tako da je ovo win win situacija.

• my moon
    • December 15, 2020 at 12:24 PM

Mensečini da je u igri samo sell on news, svim velikim proizvođačima cjepiva dionica pada, a kontradiktorno , onima koji su tek preuzeli licencu, raste.

Španjolska kompanija koja je danas preuzela licencu od Johnsona:

https://www.google.com/search?q=Reig+…mobile&ie=UTF-8

Tak da ništa od bombastičnog rasta PFE, samo se ufam da je ovo dno i da ću uloviti koji posto pa da imam za savijaču i nešt za pod bor stavit najdražima.

• my moon
    • December 15, 2020 at 10:00 AM

ah, najbliži bi odgovor bio analitikom, predočim si gdje je gužva zbog ovog ili onog, strateški. jel dionica u padu, jel volatilna.

Tako se dođe recimo jel baš uzet EMJ taj dan il BA.

Dosta pickova mi daju dobri ljudi :), onda opet malo rujem i preslikam svoje kriterije, pratim.

jel molekula, hi tech naprava, il kakva Web ideja, dostava, turizam smatram masovnom histerijom i to je dobro , resursi koje troše i proizvode zemlje

trećeg svijeta koje to davno nisu, osobito mnogoljudne, njihovo imitiranje prozapada . Zdravstvo.

ne volim rude, naftu, usjeve, prestao sam voliti rijetke metale;

brodare, maloprodaju ako nije web. PSX sam kupio samo jel je volatilan i čim sam ga kupio počeo se ponašat ko ZSE pa sam ga prodao .

koristim dosta tuđeg, analitiku kompletnu , tu sam parazit.

tvitove i slično 95% zanemarujem.

odluke donosim brzo.

čitam dijagonalno.

mislim da je mozak korisna stvar ako na masovnu kulturu gleda kritički.

možda sam nešto zaboravio.

• my moon
    • December 15, 2020 at 6:28 AM

PFE daje dividendu 27.01? 3,7%? to je popriličan broj. i blizu.

• my moon
    • December 14, 2020 at 9:44 PM

eto imene na 39.10.

no, bilo bi previše filmski da se baš odqvde odbije

• my moon
    • December 14, 2020 at 9:34 PM

masu dionica ima taj oblik "pitona koji je progutao slona " /Mali Princ/.

Zastanu kada zatvore liniju i tu sad svi čekamo kud će

https://images.app.goo.gl/uVeYQp9jcfKUuMkV9

• my moon
    • December 14, 2020 at 8:31 PM

U plusu prodao BA kupljen u petak /na vrijeme jer su objavili da iaju kvarove na Dreamlineru)

u minusiću PSX kupljen danas, mislio sam da će više tumbat.

Čekao nisko PINS, AVIS rentacar i još čekam Pfizer :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• my moon
    • December 14, 2020 at 12:01 PM

Pa eto, ako admini dozvole, malo intermezza, jer je očito sezona kiselih krstavaca na domaćen tržištu.

Namibija je prilično ugodna za ulaganje, sa popriličnom starosjedilačkom evropskom populacijom/Buri/Nizozemci/Nijemci ostali.

Mnogo je ruda, turizma /mislim da je netko od naših političara nešto upuco u Namibiji pa mu to došlo glave/, investicija. Klima i populacija su zdravi, politički su stabilni, malo ih je, korupcija srazmjerno niska /ah, Afrika/, pa je boljitak malo stanovnika na tako veliku i resursima bogatu zemlju u usponu.

https://theculturetrip.com/africa/namibia…t-in-your-life/

• my moon
    • December 14, 2020 at 9:50 AM
    Quote from lebowski
    Quote from Marielena

A tko bi znao vise kuda ide ovaj svijet. Evo ovaj covjek kaze da ce pandemija trajati jos dvije godine. I meni je to vjerojatnije nego da sada 2 mjeseca svi sjedimo kod kuce a onda slijedi veliki spas u vidu cjepiva i normalizacija. Mislim da cemo morati nauciti zivjeti sa virusom i normalnije na njega reagirati.

https://www.zerohedge.com/medical/who-en…l-least-2-years

Naravno, ako ćeš ići u Namibiju ili neku drugu neprocijepljenu državu, postojati će opasnost od zaraze sve do 2022. godine.

Namibija je prilično uređena zemlja, rijetko naseljena, tako da tamo cijepljenje i epidemiološka situacija ne mora biti loša.

Usput , nisam provjeravao, ali burza im je sigurno efikasnija od naše, i ne ovisi jer Đuro mazno Jozi farbanje tunela.

Dosta Europeićana ide rado raditi u Namibiju te Botswanu napr zarad prirode, zarade, čistog zraka i prirodnih bogatstava privredno iskoristivih

• my moon
    • December 11, 2020 at 7:44 PM

Ja sam si, iz osvete za debakl, sa početka tjedna, čvakno sto dolara na LUV u.

inače na 80 posto dionica koje pratim upravo završava mini odbijanac.

• my moon
    • December 11, 2020 at 2:19 PM

Babyboomerska zabluda je još oke dok se vrti oko najlonki i Vegete zbog kojih su padale istočnoevropske gaće, a što ćemo sa Vijetnamom, Tajlandom, Indonezijom, Malezijom gdje su upetljane još i religijske / kolonijalne predrasude, a tamo kapital i civilizacija buja daleko od poimanja naših klaustrofibičnih umova.

• my moon
    • December 11, 2020 at 12:11 PM

Da, ima tu puno momenata, masovne histerije ili još bolje epidemije psihičkih poremećaja poznate su odvajkada, njihov uzorak je i na burzi.

Ja sam oočetkom tjedna primio dvije padajuće sablje, bahato bez stop lossa.

No zasmrdilo je već onda na promjenu paradigme.

Ne znam kako se ta krivulja zove, no meni liči na Pitona Koji Je Pojeo Slona, tj sva ona čuda koja su narasla prije desetak i više dana rokaju na polazišnu točku.

Osobito su produhovljene u padu wonder dionice firmi koje još nemaju ni prototip hoh proizvoda a već su ih prodali par stotina.

Ja ću ulaziti samo u klasične " podriguše" koje nešto duže žvačeš , no kad podrigneš lijep je osrednji prinosić (aviomodelari, PINS, Uber, JD com. mjerkam CSIQ, Fedex pa i F, kao Ford)

• my moon
    • December 10, 2020 at 12:01 AM

kaže Marko da može biti samo bolje:

https://www.cnbc.com/2020/12/09/jp-…for-stocks.html

1. Privacy Policy
  2. Kontakt