1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• my moon
    • October 19, 2021 at 5:17 PM

Pa napisah do sada ,al da izvučem aktualno

1. biofarma postoji zbog dionica, ne zbog supstanci

2. sve je podređeno shortu, pa ETTX koji je padao pred važno priopćenje, pada i dalje, narastao je taman za short. Pametnom dosta rekli bi poklonici zvjera.

Na kraju trom i mutav i pod štrajkom Deere raste ko i biofarma :)

• my moon
    • October 19, 2021 at 1:35 PM

ETTX pokazuje svu prevrtljivost biofarme. malo sam i ja čvakno na 3,77 sada sam se postavio na 3,48, baš me zanima oćel skočit na službenom otvaranjau.

da je sve ovo odigrano prije pola godine letilo bi to 100% odmah

• my moon
    • October 19, 2021 at 11:52 AM

Danas bi ael, Agnico Eagle mines mogao potegnut u zelene

• my moon
    • October 18, 2021 at 7:42 PM

Meni šugav dan. Imao sam neki dan Farfetch i wells Fargo na dnu.

Šta sam potom kupio neću ni reć , nit ću trgovat par dana dok se ne isplačem

• my moon
    • October 17, 2021 at 12:30 PM

Eto i nepogrešivi Zacks:

Should I buy Deere & Company (DE) - Zacks

• my moon
    • October 17, 2021 at 1:37 AM

Od spomenutih plinovođa /naftaša/ OKE sam kupio 28.04. i kao i Mplx lp rado s njom trgovao i pisao i tome ovdje. to su i dobre dividenduše. mislio sam da su odradile svoje no zbog energetske situacije i dalje su, izgleda, atraktivne.

Deere (DE) bi preporučio jer je dosta pala a pokazateljj se poboljšali, no to nije sve. Privuklo me jer su svi zaposlenici stupili u štrajk, i sad misl si pasti će ona, i vidjelo se stiskamje nadolje no zapravo je rasla.

Pozdravljam ideju povremene inventure favorita.

Otvoriti ću si i posebnu skupinu dionica za praćenje po ovdašnjim sugestijama.

Hvala :)

• my moon
    • October 16, 2021 at 9:02 AM

Jučer sam puno zujo a malo meda dao. 60$ na Agnico Eagle Mines te isto na Deere.

Po dva dolara na DISCK i ARbnb

Uzeo nešto Panl, sitno, mada po mom bogatim pušioničarskom iskustvu tu sada ide psihološka tortura sa sviju strana.

• my moon
    • October 15, 2021 at 2:14 PM

Naravno, no misli na forumu su nezavisne, svoje i samostalne pa ne treba navoditi autora, neka idu, množe se i žive svoj život :), pa autorstvo nije bitno

P.S.

Vijeti= vijesti

8= otvorena zagrada

Terapija za makularnu d i multiplu sk, ako ćemo pravo ne postoji Ili je na razini drobljenja oraha parnim valjkom.

Tko otkrije specifični lijek, padat će Nobelove i bilijarde.

Zato se i mali pomak u tome cijeni, i vidi na cijeni, dionice

• my moon
    • October 15, 2021 at 10:48 AM

zaboravio sam napomenuti da su sve nevedene dionice u mom prethodnom postu prije pada mrtva usta falila.

nešto pričaju da bi kopanje zlata moglo biti trendy, ja sam odabrao promatrati kanađane, KL i AEM, s tim da je AEM odradio manji rast od KL a, pa je stoga možda atraktivniji.

Novartis je nadrobio nekoliko pozitivnih vijeti na nekoliko atraktivnih područja 8 misleć na to da su atraktivna jer do sada nispu puno pomaknuta): makularna degeneracija i multipla skleroza, no farmaceuti su uvijek hod po jajima.

• my moon
    • October 15, 2021 at 10:06 AM

walgreen boots sam slučajno upiknuo, na najdonjoj ladici mi je promatranja, iskakale su mi obavijesti o dobrom izvješću a kad meni iskoče onda je već kasno, no pratio sam ga, pada, pada, pada, i onda sam pogodio dno iako nisam mislio ulaziti u prvom valu, čekam da se situacija smiri pa pokušavam uzeti manji ali sigurniji postotak.

kada sam počinjao trgovati brokere se zivkalo telefonom,( jadni oni i mi ako se mislilo trejdat) a po izvješće burze se išlo na Tisak. izreedalo se odonda raznije doktrina i katastrofa. vrijeme trejedera polako prolazi, u užem smislu i nastupa vrijeme shortera. kada mi svi postanemo skorteri, jasno, short će postati passe.

sada svi imaju jako protiv dipera ( na SA tekst buy on dip is dead) i tako, eto vam promejra LUV ( ne letu avijoni odjedared, nko nezna zašt), Polaris prije toga, ASTS prije toga, pa i MPW, ABBV i tako. barem do mene, stvori se obrazac kako sigurno možeš zarađivati na dipu, pa i dokupima, brutalno se promjeni obrazac i potuku se du iperi.

Eto vam sad pangeee. kao hoch dioničica samo za profinjene ukuse spešl brdar ne bavi se smrdljivom sojom niti prljavim ugljenom, uvijek kontra brodara, neovisan i ljudi se zalijepe sa tu alternativnu priču pa ostanu bez gaća.

Sve je podređeno šortu, na tehničkom i masovnopsihološkom planu.

• my moon
    • October 14, 2021 at 7:04 PM

Moja prva kupovina pangee bila na 3,54, budem je čekao.... opet , ako treba

Walgreen boots, prekrasno sam odigrao, potom Car i ondq brončana medalja danas ide novopečenoj dionici i vozilima LILM, from Holland :) /jučer okreno, kupio ponovno, danas prodo odma)

• my moon
    • October 13, 2021 at 9:13 PM

dsx u plusu, scorpio vrluda no miljenice ovdašnje, sb, nm, nmm i panl klanje.

inače ni bee ni muu , od u pravilu šeretski raspoloženih komentatora vani.

Čini se da ni ove godine ništa od explozije brodara ?(

• my moon
    • October 13, 2021 at 9:29 AM

Eto i o ovome sam pisao, trgujem na USA OTC tržištu,moglo bi biti sell on news

LVMH shares flat after its Q3 revenues
    Shares in LVMH were flat in early trading on Wednesday after the French luxury giant posted a strong rise in sales in its fashion and leather goods division in…
    www.reuters.com

• my moon
    • October 12, 2021 at 7:58 PM

Naravno kolega, accountatnt, a što znamo do sada?

platina , rodij, palladium uglavnom idu skupa i rudari koji ih rudare imaju ih u različitim udjelima. Proljetos IMPUY, Impala platinum, rudarska tvrtka koja rudari i ne samo u južnoj Africi bila je metnuta među (mislim) 50 najprespektivnih dionica tada. Istina, tada na SA nikom nije smetalo što ima sada smeta: tvrtka je iz južne Afrike (slaba kontrola kinjigovotstva), ima rudnik i u Zimbabveu koji je poslovno , politički, radničkopravno i ostalo zadnja rupa na svirali svijeta.

Ugrubo svi navedeni rijetki plemeniti metali vezani su za auto industriju a kako je njima nestašica čipova, to se prelilo na potražnju rijetkih metala.

Sumnjaju neki da bi ekološki pogoni isto mogli doći glave rijetkim metalima.

IMPUY dividenda je polugodišnja i oko 12% .

Ima u drugih tvrtki koji se bave rudarenjem rijetkih metala, dosta ih je iz Južne Afrike.

i platinu možete kupovati na tržištu, poput dionica ( a i druge rijetke metale)

mene zanima samo IMPUY pa o drugima i kupovini solo metala ne znam ništa.

IMPUY možete kupovati preko 212 a za Inetractiv brokerse treba neko odobrenje, ja mam oba račna pa mi to nije problem, tj odobrenej nisam tražio.

Sretno rudarenje, možda nam slijedi platinasta eksplozija

P-S.

jel se krcate Pangeom? ope je roknula ispod pet

Ja sam dobro prodao MPW i Farfech ( taj brzinski9, a NEWT polako rasprodajem sa malim gubicima.

• my moon
    • October 12, 2021 at 2:53 PM

Impala platinum rastura, platina se vraća izgleda, moglo se mrknut u rujnu 8% dividende plus sadašnji rast.

• my moon
    • October 12, 2021 at 5:12 AM

Borg je vrlo moćna hobotnice i ne znam što sam mu se zamjerio..... no iz svega što sam izašao to leti:CAR, PAG, PRU, svi plinovođe, RFP, Toyota, OXLC, ABBV, ERJ..... a u ono što sam unišao..... E, to ne leti, osobito LUV :)

• my moon
    • October 9, 2021 at 11:13 AM

Hvala, vrlo vrijedne informacije.

Evo, samo da ne ispadne da izmišljam

US closes lower after global corporate tax deal
    Stocks indexes in New York finished trading lower on Friday following the global minimum corporate tax agreement announcement. Meanwhile, the White House said…
    breakingthenews.net

• my moon
    • October 9, 2021 at 4:49 AM

https://finance.yahoo.com/news/jobs-report-labor-secretary-walsh-175848054.html

Čudi me da burza niej više pala zbog sveg tog događanaj oko burze rada. spiminju plin. naftu, oporezivanje, ovo tak....više ko filozofsko pitanje.

• my moon
    • October 8, 2021 at 10:11 PM

Pojma nemate. Burze padaju jer je danas potpisam ugovor o globalnom oporezivanju. JAko iznenadna odluka, valjda. ja sam za cijeli proces čuo davno, no zato i jesam vrhunski trejder, valjda.

uvijek na početku informacije.

Danas sam bio u dionicama koje padaju, a ove rijetke koje su uz njih padale , nisu me pokupile, PANL na 5,oo napr.

no, istina, imao sam tri puta po dvije minute za pogledat burzu

• my moon
    • October 8, 2021 at 9:30 AM

Pa meni je prva bila kad sam bio burzovni pionirčić " postoje dani za burzu i dani za pecanje"

1. Privacy Policy
  2. Kontakt