1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• my moon
    • May 2, 2022 at 8:59 PM

Ja sam kupio Dorchester Minerals , DMLP, pa kak mi bude. To sa ruskom naftom bi ga valjda trebalo dić.

Eto, već samna zaradi 30 dolara.

Inače promet na ovoj dionici ko na BC institutu i Magmi skupa :)

• my moon
    • May 2, 2022 at 5:49 PM

Eto, a nitko nije proglasio početak Kata Klizme, ko kod Epidemije, recimo.

Baš je ko kuhana žaba.

Ja staromodno čekam preokret, sav sam u kešu i tu i tamo gricnem koji odbijanac.

• my moon
    • April 25, 2022 at 7:59 PM

Jobby aviation preko 5% plusa, znači da će brodove zamijeniti ta nova vrsta letala?

Joby Aviation | Joby
    A Better Way to Move
    www.jobyaviation.com

• my moon
    • April 23, 2022 at 9:26 AM

Davno sam rekao da short postaje majka i postao je supermajka. a mi ovce Dolly :). da, sve se svelo na čistu kratku matematičku projekciju, ostalo; analitičari, pokazatelji, strategije, društvene mijene je po strani. čak vjerujem, mada tamo dugo nisam zašao, da je sada lakše trgovati na domaćem tržištu zbog Hysterixa, Drukexa i inog.....

Klasično dijaničarenje ovakvo il onakvo se rasprsnulo pod najezdom korisnika i ta nova najezda stvorila je novi poredak. Sprega pravila rulje i mass medija.

kada savladam short onda će u trend ući nešto treće :)

• my moon
    • April 13, 2022 at 5:26 PM

fnf je imao najbolje preporuke na SA no oštro pada unatoč tome.

Sada kada je pao kolko treba jednostavno su rating maknuli sa strong buy u hold.

Moj posao , pravi posao kecrecimo mnigo zahtjevniji i kompliciraniji, i ako bi ga naouštao mislim da bi bio izvrstan financijski analitičar

• my moon
    • April 13, 2022 at 12:05 PM

Ja sam se jučer natrpo sa FNF što je bilo dovoljno za parsto dolara minusa.

Danas ako bude odbiće bum bežal

• my moon
    • April 10, 2022 at 10:43 PM

Rado imam CSIQ, mislim da mi je među najstarijim pratećim dionicama. čak sam i Jinko prestao pratiti.

Čekam ga niže, ali po osjećaju za feeling

• my moon
    • April 10, 2022 at 11:29 AM

FNF - Fidelity National Financial, Inc.

NYSE - NYSE

Eto ta dijonica je je zlato koje sija ko dijamant i još curi ko naftna bušotina. Mislim da je u t0p 10 dijonica od svi dijonica i na SA i na Zacks.

No pada , već je probila pet faza ćuđenja zbog pada, pojašnjeno da se takav pad dogodio na zse ne bi se zazivala samo HANFA već i USKOK.

Tako da je možda vrijeme za kakv ulaz/trejd ., naravno uz potrebitu pažnju i šire sagledanje

• my moon
    • April 9, 2022 at 10:18 AM
    Quote from accountant
    Quote from my moon

... Inače nešto za klasičare / dummies, dionice koje rastu kako nevolje u Ukrajini rastu ( i obrnuto padaju ako se najave uspješni pregovori)

su napr Mosaics, CF i Ande.

Potonji bi po analitičarima ( vidi uvod) , bio daleko najbolja opcija za kupnju. Mislim jedino da je small caps

...

kolega my moon išao sam virnuti ovaj ANDE

i napravio listu mojih 10-ak kandidata iz consumer defensive sektora koji raste usprkos padu S&P (u prijevodu: na dobrom si mjestu bar neko vrijeme dok ne prođe bura oko FED-ovih opaski)

pa evo liste na kojoj odmah možete primjetiti da su sve dionice rasle jučer u crvenom danu :)

jedina opaska za ANDE: vrlo mala profitna marža; ako to riješe onda ok, ako ne možda je bolji izbor neka druga diona s liste?

farmacija i dalje raste, kao i umj. gnojiva iako bi potonjima mogao biti problem rast cijene plina :/

Display More

Tu ekipu sam izučavao , držao na nišanu i prva kupovima je pala 14. siječnja ove godine. Poslije sam sve zbrljao sa pokušajem trejda, trebalo je dakle ostati long (moja n@jklasičnija griješka).

Sada ću pomno proučavati ekipu, no naravnoučenje je da SLIJEDEĆU nišu koju "otkrijem" , prodiskutiram (ovdje) pokušaam zadržati dva tri mjeseca.

Tržište je ko morski psi u oblačku krvi, grize na prazno, učas pade /eto Tritona/ ili raste /etoTwitera/, logike nema, sad je Ukrajina, onda je nafta,iako su luke pretrpane i to treba razvozit kopneni i morski prometdionice padaju.

Danas guru, sutra prosjak.....

Čak mislim da je najpametnije reducirati /trejd ne short/ za 90%,odražavsti formu sa ovih 10% i zaraditi za režije.

• my moon
    • April 5, 2022 at 8:49 AM

Transport , kamioni, i dalje padaju, PAG nije samo transport već i msloprodaja svih vozila.

No , sad već par dana iz specijaliziranih izvora dolaze upozorenja o krahu branše, no svi vodeći financijski portali/savjetnici/analitičari još nisu korigirali stavove i projekcije i dalje , PAG, REcimo drže na 30 do 50% veće cijene odd sadašnje po projekcijama.

Ovo je opasno za DIP trejdere, provjeriš dionicu na 10 mjesta, svugdje minimim buy rating a zapravo joj prijet krah.

Jučer sam uteko sa pol portfelja i tu sam bio u zaradi , sada mi ostaje muka na 212 izaći iz PAG....

jer

1. gubitak

2. teško se trguje sa njom preko 212, ne sluša

Inače nešto za klasičare / dummies, dionice koje rastu kako nevolje u Ukrajini rastu ( i obrnuto padaju ako se najave uspješni pregovori)

su napr Mosaics, CF i Ande.

Potonji bi po analitičarima ( vidi uvod) , bio daleko najbolja opcija za kupnju. Mislim jedino da je small caps

ja saM ga okreno par puta, još i prije Ukrajine

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• my moon
    • April 3, 2022 at 6:53 PM

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, naime, kako prenosi ruska novinska agencija RIA, rekao je da će kupci plina i dalje taj plin plaćati u eurima kao i dosad.

"Istovremeno, finalno plaćanje će ići prodavaču Gazpromu u rubljima tako što će se ti euri pretvoriti u rublje. Ovo je još uvijek prototip sustava. Ali nemamo dvojbe da će u budućnosti biti primijenjen i na novu skupinu dobara i da će imati više prostora u našim trgovinskim relacijama", rekao je Peskov.

Peskov je još rekao kako "Rusija ne želi komplicirati živote svojim kupcima, pogotovo stoga što drži do svoje reputacije pouzdan

• my moon
    • April 3, 2022 at 4:35 PM

Zanimljivo, prije desetak dana zacks i nasdaq su tvrdili suprotno. tko ih je dlušao nije se baš dobro proveo

https://www.nasdaq.com/articles/4-top-trucking-stocks-to-gain-from-strong-freight-demand

• my moon
    • April 3, 2022 at 4:03 PM

Da, zato padaju i kamionski retaileri....

pa ti budi DIP trejder, svako malo ovakva mina.

Pag je inače radio ko urica kolko dolje, tolko gore....

• my moon
    • April 1, 2022 at 11:16 AM

Prodao sam OXLC , zapeavo ne znam zašto,dugo sam ga držao,nakrco sam se sa PAG , prosjek 96.

mada sam poslije vidio daje čitava /egzotična/ branša pala, nešto se događa

• my moon
    • March 31, 2022 at 6:18 PM

Paypal mrtva usta fale; Mootley fool, Sa...

na Ibkr danas 4 članka strong buy, kako kojinizađe paypal rokne za pol posto minimum

• my moon
    • March 31, 2022 at 4:09 PM

PAG je baš opal, ak bhbispod 97 kupujem

• my moon
    • March 31, 2022 at 2:41 PM

Oxlc, Zack's buy, trebao bi orati po dnu, radi to tjednima. Dividenda se isplaćuje mjesečno i iznosi 1% mjesečno

• my moon
    • March 31, 2022 at 10:05 AM
    Could Apple's Fintech Move Hurt Block and PayPal? | The Motley Fool
    Apple's new "Tap to Pay" feature won't kill existing payment platforms.
    www.fool.com

Ovdje objašnjena moguća kompetitivnost paypala i apple.

Kao nema je.

No, nevezano za apple and paypal, eto nek svatko da jednu sličnu analizu i eto nam slatkih briga :)

• my moon
    • March 31, 2022 at 9:40 AM

Naravno nakon ove vijesti dionica je rasla da bi nakon par sati izašla vijest zbog koje je dionica (i njoj slične( pala.

Vijest da Apple kreće u sličan financijski biznis kartičnog, internetskog i bezkontaktnog plaćanja.

Opet raj za shortere :)

• my moon
    • March 31, 2022 at 9:04 AM
    PayPal, Block land Buy ratings at Goldman Sachs (NYSE:SQ)
    Goldman Sachs analyst Michael Ng has started coverage on Fintech firms PayPal (PYPL) and Block (SQ) with respective Buy ratings, according to a note written to…
    seekingalpha.com

Naravno, na ovu objavu oštar pad, no to je uobičajeno u xadnje vrijeme, osobito ako SA bolda vijest

1. Privacy Policy
  2. Kontakt