Ja sam se baš usrećio sa kešom: prodao sam oxlc i vir. nakon prodaje oxlc pet posto plusa vir skoro dva.
p.s.
kupio Halo i Sesn, nisam prodo kad je grmilo
Ja sam se baš usrećio sa kešom: prodao sam oxlc i vir. nakon prodaje oxlc pet posto plusa vir skoro dva.
p.s.
kupio Halo i Sesn, nisam prodo kad je grmilo
Ja sam 100% keš i oštrim sablju
Healthcare i farma, naravno specifično odabrani to je sada in, čini mi se.
Jinko solar i Maxeon solar kao da su super kupnja, ja bi dodao da je i CSIQ živno.
Izvor ko i obično, Sa, Zack i Stockinvest
Kupio sam MPW na kraju, medicinski REIT.
Sutra je petak i petkom se crveni ali svaki četvrti petak se zeleni.
Nadam se da sam dobro brojo.
Uglavnom , da ne ispadne da se ne bavim tehničkom analizom...
Pokušati ću kupiti Roche, RHHBY na OTC tržištu.
Crvenim jer sam konzervativan
Super prolazim sa VIR i OXLC.
PRU SAM prodao na vrhu. Kupio na nekom blijedom padu ponovno , iza koga ide blijedi rast no sve skupa negdje ni 2% , za današnje prilike jadnog rasta.
inače "genijalno" prodao jučer SESN i NKTX i DMLP i.kupio PRU.
prva dva farma drugo energija, sesn je zelenio do 10% danas.
Imam još keša al me strah sad to upucavat. eventualno pru, jer nije odradio rast...
Trebalo bi mi jedno 20 ovakvih dana da vratim šta sam pogubio u zadnjih, pa godinu dana.... 😌
Medical stocks remain the clear leaders right now, including IBD 50 members Evolent Health (EVH), McKesson (MCK), UnitedHealth (UNH), Harmony Biosciences (HRMY) and AstraZeneca (AZN).
Kupio sam Prudential financial PRU za 93.80 i Dorchester minerals DMLP za 23.07.
Imam joś VIR.
Pecam OXLC / momentalno dividenda 16%. Mjeseečna!
Ja sam prodal Marqetu i Nktx sa lijeoom zaradom.
Farma se drži. Izgleda da je prošla katarzu [napr. svi Alzenhajmer lijekivi su propali] pa se sada može trezvenije kupovati.
Ljudi se moraju liječiti, kaj ne, i uz to stvarno se da ušićariti na pokojoj vijesti ili epidemiji.
Žalim što sam SWAV zapustio.
Još sam u VIR, baš me operjo a u Sesn oko nule.
I Oxfor lane capital imam, no zbog dividende, i bez nje sam u.plusu
[kod mene je toliki long protuprirodni blud]
Obzirom da je isplivao narativ " budi pohlepan dok drugi jecaju" i "kineski znak za krizu je isti ko i prilika"; sad bi trebalo padat par dana.
""Shorteri svih zemalja ujedinite se"
no, taman do petka, onda ćemo otkriti da stanje nije toliko loševi da postoji bezbroj ljupkih prilika jer je pe ee niski i platežna moć srednjeg sloja raste.
Kod Atlanske sljedbe stvar je malo shizofrenija no brazilska soja je ove godine jeftinija jer je Bayer proizveo biološki fungicid koji je pospjeśio urod te će izvoz iz brazila za Evropu porasti [jer ukrajinske soje nema] to će izazvati shortage u Oceaniji time će australski iron ore postati nedostupniji/skuplji pa će Kinezi biti primorani posegnuti za flotom Vijetnama koja je do sada zbog cijene nafte bila usidrena u Kambodži. Vratimo se Bayeru kojem je baza fungicida plin iz Rusije a njega ni pa onda lg terminali i brodovi rastu a treba i taj fugicid razvozit okolo pa i kemijski promet raste [Tankerska!!] a sve samo brzinom krstarenja
jer
ko što čusmo
nafta ide na 200 dolara.
Zaključak: kupite Scorpio tankers jer će oni ići na Sunce/vjetar
Eto danas se narativ promijenio. Kriza je tu. Dno je daleko, i strmo ćemo prema njemu.
Prežvakava se dvije godina star tekst ( danas sam našao njegove tri varijacije)
1. dionice ne vrijede
2. keš ne vrijedi
3. Buffet i istali kupuju:
a). contemporary art
b). farme
c). oldtimere
d). vina i vinograde
Obzirom da je isplivao narativ " budi pohlepan dok drugi jecaju" i "kineski znak za krizu je isti ko i prilika"; sad bi trebalo padat par dana.
""Shorteri svih zemalja ujedinite se"
Sada jedno tri dana rasta minimum!
MMAT 17% plusa
Mq leluja uzmeđu 8 i 10!!
prošla kriza!
trajala neradni produženi vikend.
Ja sam imao privatni melting pot, śto me nije spriječilo da gubim novce, pa bi ih rado povratio
no, Seeking alpha prśti od optimizma; fokusirao sam se na dionice koje pratim i njihove sektore....
Baba, Amazon, Faang, biofarma, medicina, reitovi, medicinski reitovi, dansos, zim, polaris...
Jedino neśto njurgaju oko nafte.
Za njih je dakle to to, dno.
Ja ližem rane pa sam oprezan ko zerdav dok se topi snijeg.
Nadalje kriptovalute se ruśe, imam lośa iskustva sa Ponzijevim shemama tamo joś od osamdedetih i "Lanaca sreće". Napr. lanci sreće propadośe dośo rat.... pa Ponzi dionica pred krizu 2008. .....
Eto što kažu za Viktoriju Szikret , VSCO, da je dobra.
Isto su pričali i za CAPRI CPRI i on je lijepo odrastao a VSCO: pada.
pa eto dip strateđisti možda prilike.
ja radim sa obje dionice i cpri minje krasno odigrao
A ništ, uhvatilo me spuštenih gaća....
pretprodajni bull trapp
Ako bi ovako odbiće ostalo do kraja, moglo bi bit i perja.
Ja sam u dvije dionice sa liste , još imam nešto keša pa ću korisiti tehniku, možda već i u preprodaji , "tehniku bolesnog gnua".
To je ono kad sektor il tržište krene pa je procijenim da neka dionca zaostje pa ju kupim u zaostatku a ona se počne penjat za ostalima.
(Tako lavovi ganjaju bolesnog gnua koji zaostaje za stadom)
na listi su mi njoš ,i dionice koje su već pobjegel: OXLC, SWAV i posebice NKTX.... NKTX je biotehnološko čudo koje prou+zivodi skupa liječenja, ono preko 500 000$ za maligne bolesti.
Da, dobar je to kanal, meni ko dip amateru pomaže, mada vjerujem da profesionalcima još više,.
za mene je to previše informmacija u premalo vremena.
ja si slažem listu " dan koji se pamti", uglavnom je ažuriram svakodnevno, i ina mi skuži za dnevni trejd ili kratki long. kratki long kad odem u minus puno na nekoj dionici. to su dobro proučene dionice; uglavnom SA, komentari sa yahoo finance, i onda svakako Stockinvest.us kao final touch.
Napr sada su na listi:
crs
zim
vir
mmat
cpri
vsco
joby
mq
Imam i listu "Zar je voljeti grijeh" gdje su rizičnije skakuše ili zatučene dividenduše [p0put mpw momentalno], nekad otud nešto nenadano ćopnem.
Sektore mi pokrivaju drugi, tj ćurnem što drugi kažu il misle pa onda usporedim kako moja dionica iz tog sektora stoji pa ju piknem ako mislim da valja.
zadnji dani su mi super , a moglo bi i bolje da me ne ponesu osjećaji...