I zašto baš Hess, a ne neki drugi naftaš? Što je na njemu posebno?
Sory nisam vidio pitanje. Ne biram dionice po sektoru već po pokazateljima. Nekim putovima koji su komplicirani izabrao sam u zadnjih par tjedana DK i HES od naftaša( uz ostale dionice/sektore). razliku između ove dvije presudila je tehnička analiza. Oba su imala super ocjene, jučer sam prodao DK jer je pao u negativno i kupio HES jer je ostao pozitivan ( tehnički) , onda mi je sve to smrdilo pa sam prodao i HES ( koristeći nekako sintezu svega geoplitičkoga i instinkt, bojao sam se pada nafte). Sve sa zaradom dakle, što nije uvijek slučaj, naravno.
Navučem si tridesetak čestrdesetak dionica. Onda kada imam neko svoje vrijeme i kada sam odmoren , svakih deset dana sjednem i maknem sa popisa dvije tri i metnem dvije tri nove. najviše gubim ako odma navalim na nove, trebaju se malo kiseliti. Tako da mi i folderi promatranja osim po sektorima imaju dionice i po fazama "kiseljenja"
( ovo sve pišem da ne ispadne da ja to 'nako. Ja sam dip trejder parazit. Sišem više domaćina. )
Budućnosnice rastu. I nešto čudno se događa CPTN koji se jedva miče i u uredovno vrijeme preko noći mi je narastao na 7.1% plusa.o0stalo je u prosjeku jedan posto pllusa. Ako bi ostalo ovako cmizdrit ću što sam samo 50% portfelja u dionicama.
ako bi sve ostalo kao sada ( zeleno) tada će mi biti problem uvaliti 50% portfelja u dionice. REIT ovi koje kupujem u tom slučaju jer su tromi jučer su divljali kao gazele.
jednostavno želim iskoristiti svojih pet minuta, jer kada promjene narativ tržišta pokušati će mi sve zarađeno uzet , i to popriličnu uspiju.
meno je dosta pisanja , pa vas sve pozdravljam