1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• my moon
    • February 3, 2023 at 9:46 AM

Opasno je sve ovo.

Deutsche bank, Reinsurance group of America [RGA] , Agnico eagels mine [AEM] itd su dionice hvaljene kako od umjetne inteligencije koja slaže TA , kako od hibrida umjetne inteligencije i homo sapijensa [Zack's] pa sve do Seeking alpha koji je skroz u rukama Homo sapijensa.

svee petice bi se reklo , ali i od ostalih Barona motleya financialsa i slično

tako sam složio listu od 11 dionica.

još sam dodao dvije HIMX [ ta nije na zack's uopće] i Alvr [ loše ju ocjenjuju].

Unazad par dana svih 11 dionica je u krvavom minusu. RGA na zack's zadržava strong buy rejting iako je jučer roknula 3.5% i danas će toliko minimum.

alvr 10% plusa himx oko 3

Istovremeni bbb carvana napr i ostalo leti

Dva su zaključka

1. purani lete al koke ne nesu jaja

2. opasno lažu i uvaljuju , ali brutalno opasno, bezobrazno i bezobzirno svi "ozbiljni" analitičari, dok je meme [ vrijeme karnevala] preuzeo vlast

Za mene samo pametna upotreba šorta donosi zaradu, dakle shortati što analitičari hvale. meme om se rijetko bavim.

• my moon
    • January 31, 2023 at 9:40 AM

Eto primjera kako se može nadrapati ni kriv ni dužan. AEM je bila, nako dionica koju promatram/ čekam. I tako krene ona, tknička dobra, finančna dobra, raskokodakali se na par portala da je super reko kupiti ću je tj skupljati. Poslije skužim da je mrtva usta fale, tj da je jedna od najfaljenijih dionica na webu. i tu je klopka. istrpavali se nemilosrdno i danas, puf! samo je osrednja dioničica skupljati.... akumulirati....

Naravnoučenje; ako nešto svi kuju u nebesa, shortaj, ili barem čekaj

• my moon
    • January 28, 2023 at 5:54 PM

ja se igram i igram. dobro sam operjao na ALVR, no on je exsota.

jako dobre ocjene, 14, od mogućih 16 bodova mi imaju DB i AEM,potonji glavinja, no čini mi se da su slične dionice ( po volumenu i riziku) prošle isti put ( DB, CAT, BA), svi su upozoravali da su praćka , zakucavane su, a onda krenule ko nosorozi. No da skratim tu i tamo ćipnem na dnu AEM i nadam se da će gore. Mada sam ga i trejdao i svašta s njim kupusao.

LRCX je pao kao i svi čipaši jer je INTEL sve povukao, no nije mi jasno on je izbacio neloše izvješće, reducira radnu snagu itd, tako da sad svi pušu kako je to dobra kupovina a on tone zarad INTELA. Znači dobra DIP kupovina.

TGLS mi je dobra dionica, nju swingam , momentalno nemam, HIMX sam prodao iz straha od INTELA, igrao se sa MPW e taj zna živaca pojest al podnosi i ulet sa većom svotom, pa se strpa pol posto lako u džep.

Još gledam ALLe i RGA.

Možda zvuči paranoično no mislim da je otvoren lov na DIP trejdere, al ono kupovina na dnu dna. Sada se više isplati loviti dip u dionica koje su se zaletile na vrh kanala

• my moon
    • January 23, 2023 at 7:29 PM

Ja sam upravo izašao iz VIR, čisto jer sam operjao 6.5% 0d petka.

Imam još PEN od petka i ALVR danas kupio na dnu dna.

pecam još insp i lnth.

nvo mi je od poznatijih u sferi interesa.

To je to od medicine u širem smislu.

Ne vjerujem velikim farmaceutima, na jednom kraju dobiju a na drugom iscuri... pa me pate. nvo me prije jedno sedam dana osiromašio, ni iz čega udri padat...

• my moon
    • January 22, 2023 at 8:35 PM

Petak je baš bio za ....natjerao sam oko 2% plusa, no naravno pohlepa čini svoje pa sam sa trejdanjem više zbrljao neg zaradio. Koliko čitam , ekipa se opet pali na digitalne platforme, tehnička čuda i koine.... kao to je zatučeno , pa će sada , u bull marketu više rasti. ako i bude tako ja ću čini se biti u zavjetrini.

Imam neke egzote na promatranju

HIMX , ima veze sa čipovima zato što proizvodi opremu za proizvodnju čipova :). Tajvanska je firma pa tko se boji III svjetskog rata ne bi ju trebao uzeti u razmatranje. Godišnja, jednom isplativa dividenda ( u srpnju) iznosi 16,5 % (!!). Fundalalamenti su dobri, mislim ono na prvu....

ALLE proizvodi , hm, koliko ja kužim protuprovalna vrata prozore dimnjake šahte itd Zapravo sve iz građevine ali protiv lopova.

od većih dionica čini mi se da se budi Ralph lauren i dojče banka.

Bilo bi lijepo da purani polete, ali ovo gore navedeno je neki mainstream koji bi trebao pobijediti index , bez nekih puranskih uzlijetanja i medvjeđih zakucavanja. čak sam i ja postao konzervativan...

• my moon
    • January 7, 2023 at 9:46 PM

Najveći osobni domet smatram da sam prestao biti dip diper, tj ne kupujem na godišnjem dnu ili atl, negošto;

bat cat nvo tgls

napr

su zapravo u nekom plafonu, no tehnički i financijski doživljavaju zamah.

bravo ja

• my moon
    • January 7, 2023 at 8:06 PM

A da je teško, teško je. No može se; i uvijek na kraju nekako dignem zapravo solidne novce, oko 1% dnevno zadnjih par dana. mada po krivljama dolazi vrijeme da mi to uzmu :)

. Vrtim pet šest dionica, što je za mene tri puta više od uobičajenog...

Ogromne pare sam u četvrtak ulupo u CAT i MMM, pa se u ponoć preplašio i prodao u postprodaji..... I propustio zaradu u petak.

BA mi je još prije pobjegao.

Ako ikom znači TGLS, AEG, prodao prerano.

Kupio sam TM!!! U plusu sam , nju sam pa kao i NVO držao i oni su najmanje rasli, ali imam plus. TM nije nešto bodovan,al to je onako meni za gušt.

No za ponedjeljak ću gledati NVO, TM, MTG, CPB, ERJ, ALVR....

Novo bodovani u zapećku su: AJRD 11 bodova, LYG, TRTN i CC po 12 pa ako nešto od toga svega dipne ja unutri, ili ako se jako zaleti eto mene...

( 15 je maksimum bodova i vjerojatno ih ima TGLS , no ne bi o tome, horor dionica)

napominjem da su CAT i BA miljenici po financijskim portalima, imaju super volumen...

• my moon
    • January 5, 2023 at 10:02 AM

CAT i ERJ isto imaju visoke bodove, to već drugi tjedan.

Treba vidit, kao da će otvarati niže, pa onda uletiti u dip.

Shortat niako da se naučim, dobijem morsku bolest od njega

• my moon
    • January 5, 2023 at 9:02 AM
    Quote from BudFox

Gdje je korekcija u 18h danas :/

Ja sam sve morao rasprodat u 17.00 i uteć van, no lijepo sam pazario, pa sam kupovo opet navečer pred zatvaranje. tako da sam kupovo u onoj večernjoj korekciji.

Dogodila se My moon devijacija (MMD), krenulo je jadno pa je umjesto još jače korekcije došlo do antikorekcije.

Ja sam zaradio na CAT do tih 17 sati , iz BA sam utekao , nažalost koji dan ranije, odttrejdo sam TGLS.

ITD

Uglavnom bio sam u nekoj depresiji, sve sam rasprodo u 17, i nisam u sistemu bodovanja našao ništ osim TGLS koji je jako iritatna dionica.

Sada sam odbodovao nešto novo nešto staro, pa eto:

(maximum broj točk je 15):

TGLS 14

AEM 14

O

12

MPLX LP 12

MMP 12

NVO 12

SGRY 11

MPW 11

ALVR ( koga volim) 9

vrtio sam se oko autio indistrije i od jada jer mi je pobjegao stellantis ( pobjeo prije ar dana, pa sam probao shorttat itd) kupio toyotu.

Mada mi nije jasno što ljudi vide u stellantisu....

e da, i BA raste li ga raste

• my moon
    • January 3, 2023 at 5:57 PM

malo uranila korekcika u 18.00

• my moon
    • January 3, 2023 at 9:49 AM

LNG u 2024, pardon

• my moon
    • January 2, 2023 at 8:16 PM

kada sam bio u zim u spominjale su se brodogradnje za LNG u 2014., usporedba sa Matsonom i ide to na 150.oo , itd.

Sedam bodova od mogućih 15 sam uspio odbodovat sada.

Od brodara ganjam Triton i ASC...

Šta ja znam, ide to ap...

• my moon
    • December 30, 2022 at 10:37 PM

Ja sam danas polagao parangale. Nahvatalo se toga :

BA, VRTX, CAT , SLCA, ERJ, REGN , AEG.

Lijepo su odigrale danas

Osim VRTX to bi trebao biti krem de la krem po mom bodovanju.

ACRE me osiromašio, prije toga MRNA I VSCO pa sada ništa ne prepuštam slučaju, diverzificiram portfelj i izbjegavam dionice visokog rizika [ spomenuti VRTX bi bio srednji], što je za mene neuobičajeno.

Valjda će Nova biti bolja :)

• my moon
    • December 28, 2022 at 7:01 PM

Ja saM baš imao teške dane. sa vsco i mrna, no nema isprike, trgovao sam seljački dip a on je na crnoj listi.

Danas sam bolje sreće. kupio sam i dva brodara (!!).

nu, raskokadakali su se da 18% dividende [mjesečno isplative] oxlc nemere bit pucanj u prazno ter danaske navedena dionica ide u plus, gotovo kontra tržišta.

i rijedak primjer da tržište sluša analitičare

• my moon
    • December 21, 2022 at 3:17 PM

Danas bi mogla biti short škola za pačiće male. Pogotovo u 18.00.

• my moon
    • December 17, 2022 at 8:06 PM

Baš me izludio quad witching, sada sam išao vidjeti što je to. Dugo nisam bio tako sluđen trgovanjem ( radio sam i drugi posao).

zaradio , pogubio, ošo u minus na MRNA, potom sve vratio sa ALVR i ANNx i tako....

No došlo je vrijeme za raeviziju parangala.

Već duže na vrhu, a nikako da ga uvrstim, no sada je zablistao sa 14 od mogućih 16 bodova, već sam spominjao ovdje, brodar, ASC ( 14 od 16 bodova)

Drugo mjesto, 13 od 16 ima TGLS, jučer sam si ga malo strejdo, moglo se

treće mjesto sa 12 točk djele SQM, MPLX LP, YI, BNTX i GLP i JKS (!? za potonji)

Nisam davao svoje bodove jer sam krepan, a njih dajem kad pogledam krivulju odoka :)

šort mi još muči mozak. Tj šortam dionice koje inače longam, nisam se još uputio tražiti gubitaše. Accountant je negdje nekad neku tablicu priložio, no nisam je našao....

počeo sam tražiti malo behementnije dionice većeg prometa, nebil se s njima igrao, veći ulog, pol posto jedan posto....

Prekrižio sam BA i MCD a kao ušlo NVO i ERJ. Ovih apleova , mikrosofta i slično se još bojim

• my moon
    • December 11, 2022 at 10:29 AM
    Quote from BSOD
    Quote from BSOD

Evo jedan chart, nekako mi se čini da smo mi jako daleko od dna...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Evo, update charta, lijepo smo se odbili od gornje linije, sad bi mogla biti neka konsolidacija....pratimo i dalje...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Nekako mi je ovo najvrijedniji graf od svih grafova/podatakA. Čak ga i shizoidna biofarma slijedi.

• my moon
    • December 6, 2022 at 8:58 PM

Ja od danas shortam. no još stidljivo.

• my moon
    • December 5, 2022 at 7:58 PM

Postao sam koji post prije članak kako je nafta " pala viśe od energetskih dionica" [ dokad, tada se pitalo].

nadao sam se nekom odbijancu no ovo je bio krvavi džepni nožić. :)

sad mi uletio sqm.

joś pecam neke druge nasitno.

• my moon
    • December 5, 2022 at 1:17 PM

Znao sam!. Izdajice!!!

nafta raste no energetski sektor oko nule. zapravo su toliko kilavi da smrde na pad.

dosad su plesali kako je nafta svirala

1. Privacy Policy
  2. Kontakt