Evropa u minusima, USA futuresi u plusu
Posts by my moon
-
-
uputio bi i štovano pučanstvo u jedan drugi REIT konglomerat, ACRE, njemu je momentalno dividenda 13,5 %, isplaćuje se mjesečno, i u dobro je dip u iz kojeg se do sada vadio uspješno. istina ja bi ga pustio da rokne još pet posto,
Slijedećoj dijonici koja nema veze sa REIT om , sam također expert, mjesečna dividenda, 17,3 % (!!), on zna zanić ispod pet, sad je na pet i dvadeset, zove se OXLC.
te dionice ne prate nikakve kontroverze, jednostavno spadaju u "rizičme dionice sa visokom jednomjesečno isplativom dividendom". i sanjima sam davio već ovdje na forumu.
Sretno :)!
-
Why I Just Bought These 3 High-Yield Dividend Stocks | The Motley FoolThese stocks offer more than just great income.www.fool.com
Could the healthcare REIT be forced to cut its dividend? Maybe. But Medical Properties Trust CFO Steven Hamner noted in the recent quarterly conference call that the worst-case scenario for 2023 is adjusted funds from operations of around $1.29. That's more than enough to cover the current dividend payout
Pa, živi bili pa vidjeli. već sutra. a 0.29 po dijonici , dd je ovaj tjedan, nije malo.
volumen je dobar [ uvijek bio]
najgori scenario; sutra i ope opane skoro 10%, a najbolji, po redditu short squeeze [ jedan u komentarima reče " evolucijska je sramota da primati vjeruju u short squeeze :)]
-
eto što kažu napr. za rezanje dividenduše:
The price has little to do with that decision. You have a bunch of people pushing the price down and hoping to shake out some weak holders to push it down more.
A dividend cut would be based upon cash flow. Right now that cash flow assumes nothing from Prospect all year. That is highly unlikely. What you are likely to have is more cash flow than expected even if that is lumpy. Once you get past Prospect, all of that is likely to be back on accrual. -
Zapravo, što se dividende tiče, za slijedeću ratu se i nema puno vremena, ukidati, dokidati:
MPW announced a cash dividend of 0.29 with an ex-date of Mar. 15, 2023
sada je dividenda 13.2 %
Is Medical Properties Trust Stock a Buy? | The Motley FoolBlustering headwinds are threatening its future, and there might not be any escape.www.fool.comte na Seeking alpha najsvježija objava "strong buy". biće tambure, to sigurno. nisam puno kupio.
Medical Properties Trust: Here We Go Again Which Makes Concentration Suspect (NYSE:MPW)Medical Properties Trust's management has a good record of dealing with issues like Prospect. Click here to read my analysis of MPW stock.seekingalpha.com -
E, da MPW je uz AMD godinama najhvaljenija dionica [ šire zapasano rečeno] na SA, a ovaj negativan tekst je bio nspisan na malo iznad 10 dolara.
inače više volim , na Seeking alpha osobito, kritičke od furioznih recenzija. kritičkih je puno manje
-
06.10.2021 sam kupio prvi puta mpw, a i desetak drugih RETOVA [uz navedene :)] sam imao, no s MPW mi uvijek bilo najdraze raditi.
eh da sam onda imao accountantove kratke bilješke
mpw se sada, po mom iskustvu koje je amatersko i banalno , rasplinuo. sada je u fazi što bi se u Hrvatskoj rekli "faza zazivanja HANFE".... Spominju se fiškali, urote, squizovi, shorterske bande, da je i Mikrosoft bio jeftin .... da će past na 7, 6 i 3.5 ovisnono kojem izračunu, da nema dividende više itd.
Zadnji tekst ["sell"] na Seeking alpha pokušava objašnjavati uzroke.... koji se svode u zamršene iznajmljivačke i podiznajmljivačke odnose.
mpw se uvijek dočekao na noge, to znam, no koliko su mu noge momentalno kratke il duge zna tih malo manipulatora, jer je očito Banda stavila šape na nj.
Također sam ga kupio , stop loss je spreman, prosijek 8.82.
-
Osim nonfarme pametniji očekuju i izvješće "growth in construction".
Tako pročito.
znači svi ćemo imati aplikaciju i AI će nam trgovati.
Tako će konačno doći do raspodijele dioničkih dobara među svima i sve će se svesti na fundamente, tj krivulje će se zaravnati.
extra prihodi moći će se ostvarivati samo van dioničkog tržišta, dakle beton i dakako bitkojin.
-
Odosmo u ropptarnicu prošlosti.....
Oćel ti ai roboti visit na nekom forumu pa da vidimo kako se svađaju....
-
Osim nonfarme pametniji očekuju i izvješće "growth in construction".
Tako pročito.
-
Seeking alpha je zaoravo REIT portal :), oni od toga rade filozofiju, drugdje baš i nisu omiljeni.
Uz MPW imam i WPC
-
MPW sam prvi puta spomenuo 13.08.2021 ovdje i od tada tridesetak puta, sad ga imam po 10.59.
Da budem iskren špekuliram, dionica je iskliznula iz racionalnog , no mislim da je jako dobar long, a ako ovako shorteri nastva pritiskat prasnuti će i squeeze. Kao loše izvješće je uzrok ovog pada, ali dividendu ne diraju.
Parnjak OHI [no mpw je uvijek bio boljinod ohi] je imao bolju dividendu, a sad je isti sa MPW [ bilo je uvijek cca 7%/10%]
Nekako je
sezona kiselih [i crvenih] krastavaca pa bi se pozabavio plinom. baš sam ga zapustio. Molio bi par kratkih natuknica.
-
MPW povremeno trejdam godinama. Klasični Seeking alpha omiljeni REIT. Da , ako rokne ispod tih 10.80 onda i ja uzimam, i to se natovarim pošteno, pa nakon 3 posto bježim.
Jako je pao u zadnjih godinu dana pa je sigurna kupnja pa SA.
Uvijek ga uspoređuju sa parnjakkm OHI [koji ima bolju dividendu], pa ako jako divergiraju, kupuje se slabiji.
Tolko znam o tome
-
Opasno je sve ovo.
Deutsche bank, Reinsurance group of America [RGA] , Agnico eagels mine [AEM] itd su dionice hvaljene kako od umjetne inteligencije koja slaže TA , kako od hibrida umjetne inteligencije i homo sapijensa [Zack's] pa sve do Seeking alpha koji je skroz u rukama Homo sapijensa.
svee petice bi se reklo , ali i od ostalih Barona motleya financialsa i slično
tako sam složio listu od 11 dionica.
još sam dodao dvije HIMX [ ta nije na zack's uopće] i Alvr [ loše ju ocjenjuju].
Unazad par dana svih 11 dionica je u krvavom minusu. RGA na zack's zadržava strong buy rejting iako je jučer roknula 3.5% i danas će toliko minimum.
alvr 10% plusa himx oko 3
Istovremeni bbb carvana napr i ostalo leti
Dva su zaključka
1. purani lete al koke ne nesu jaja
2. opasno lažu i uvaljuju , ali brutalno opasno, bezobrazno i bezobzirno svi "ozbiljni" analitičari, dok je meme [ vrijeme karnevala] preuzeo vlast
Za mene samo pametna upotreba šorta donosi zaradu, dakle shortati što analitičari hvale. meme om se rijetko bavim.
-
Eto primjera kako se može nadrapati ni kriv ni dužan. AEM je bila, nako dionica koju promatram/ čekam. I tako krene ona, tknička dobra, finančna dobra, raskokodakali se na par portala da je super reko kupiti ću je tj skupljati. Poslije skužim da je mrtva usta fale, tj da je jedna od najfaljenijih dionica na webu. i tu je klopka. istrpavali se nemilosrdno i danas, puf! samo je osrednja dioničica skupljati.... akumulirati....
Naravnoučenje; ako nešto svi kuju u nebesa, shortaj, ili barem čekaj
-
ja se igram i igram. dobro sam operjao na ALVR, no on je exsota.
jako dobre ocjene, 14, od mogućih 16 bodova mi imaju DB i AEM,potonji glavinja, no čini mi se da su slične dionice ( po volumenu i riziku) prošle isti put ( DB, CAT, BA), svi su upozoravali da su praćka , zakucavane su, a onda krenule ko nosorozi. No da skratim tu i tamo ćipnem na dnu AEM i nadam se da će gore. Mada sam ga i trejdao i svašta s njim kupusao.
LRCX je pao kao i svi čipaši jer je INTEL sve povukao, no nije mi jasno on je izbacio neloše izvješće, reducira radnu snagu itd, tako da sad svi pušu kako je to dobra kupovina a on tone zarad INTELA. Znači dobra DIP kupovina.
TGLS mi je dobra dionica, nju swingam , momentalno nemam, HIMX sam prodao iz straha od INTELA, igrao se sa MPW e taj zna živaca pojest al podnosi i ulet sa većom svotom, pa se strpa pol posto lako u džep.
Još gledam ALLe i RGA.
Možda zvuči paranoično no mislim da je otvoren lov na DIP trejdere, al ono kupovina na dnu dna. Sada se više isplati loviti dip u dionica koje su se zaletile na vrh kanala
-
Ja sam upravo izašao iz VIR, čisto jer sam operjao 6.5% 0d petka.
Imam još PEN od petka i ALVR danas kupio na dnu dna.
pecam još insp i lnth.
nvo mi je od poznatijih u sferi interesa.
To je to od medicine u širem smislu.
Ne vjerujem velikim farmaceutima, na jednom kraju dobiju a na drugom iscuri... pa me pate. nvo me prije jedno sedam dana osiromašio, ni iz čega udri padat...
-
Petak je baš bio za ....natjerao sam oko 2% plusa, no naravno pohlepa čini svoje pa sam sa trejdanjem više zbrljao neg zaradio. Koliko čitam , ekipa se opet pali na digitalne platforme, tehnička čuda i koine.... kao to je zatučeno , pa će sada , u bull marketu više rasti. ako i bude tako ja ću čini se biti u zavjetrini.
Imam neke egzote na promatranju
HIMX , ima veze sa čipovima zato što proizvodi opremu za proizvodnju čipova :). Tajvanska je firma pa tko se boji III svjetskog rata ne bi ju trebao uzeti u razmatranje. Godišnja, jednom isplativa dividenda ( u srpnju) iznosi 16,5 % (!!). Fundalalamenti su dobri, mislim ono na prvu....
ALLE proizvodi , hm, koliko ja kužim protuprovalna vrata prozore dimnjake šahte itd Zapravo sve iz građevine ali protiv lopova.
od većih dionica čini mi se da se budi Ralph lauren i dojče banka.
Bilo bi lijepo da purani polete, ali ovo gore navedeno je neki mainstream koji bi trebao pobijediti index , bez nekih puranskih uzlijetanja i medvjeđih zakucavanja. čak sam i ja postao konzervativan...
-
Najveći osobni domet smatram da sam prestao biti dip diper, tj ne kupujem na godišnjem dnu ili atl, negošto;
bat cat nvo tgls
napr
su zapravo u nekom plafonu, no tehnički i financijski doživljavaju zamah.
bravo ja
-
A da je teško, teško je. No može se; i uvijek na kraju nekako dignem zapravo solidne novce, oko 1% dnevno zadnjih par dana. mada po krivljama dolazi vrijeme da mi to uzmu
. Vrtim pet šest dionica, što je za mene tri puta više od uobičajenog...
Ogromne pare sam u četvrtak ulupo u CAT i MMM, pa se u ponoć preplašio i prodao u postprodaji..... I propustio zaradu u petak.
BA mi je još prije pobjegao.
Ako ikom znači TGLS, AEG, prodao prerano.
Kupio sam TM!!! U plusu sam , nju sam pa kao i NVO držao i oni su najmanje rasli, ali imam plus. TM nije nešto bodovan,al to je onako meni za gušt.
No za ponedjeljak ću gledati NVO, TM, MTG, CPB, ERJ, ALVR....
Novo bodovani u zapećku su: AJRD 11 bodova, LYG, TRTN i CC po 12 pa ako nešto od toga svega dipne ja unutri, ili ako se jako zaleti eto mene...
( 15 je maksimum bodova i vjerojatno ih ima TGLS , no ne bi o tome, horor dionica)
napominjem da su CAT i BA miljenici po financijskim portalima, imaju super volumen...