1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. ZoD

Posts by ZoD

• Porez na kapitalnu dobit

• ZoD
    • June 27, 2021 at 10:42 PM
    Quote from dionicar
    Quote from elblacky

Hvala Milo, to je super info. I sorry, onda još samo povezano pitanje, što je s dividenom ak mi je ista isplaćena svake od godine dok držim te dionice. Traži li država svoj dio toga onda?

Porez na dividendu se plaća automatski za HR dionice - ne prijavljujete ga

Kako automatski?

• Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

• ZoD
    • June 25, 2021 at 10:49 AM

Koji je američki ekvivalent SKDD?

• T (AT&T Inc)

• ZoD
    • June 25, 2021 at 10:46 AM

Koliko se isplati nakrcati dionicama navedene firme radi obilnih dividendi? Postoji li dvostruko oporezivanje?

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• ZoD
    • June 25, 2021 at 10:38 AM

HNB je skinuo zabranu isplate dividende za banke?

• MDKA (Medika d.d.)

• ZoD
    • June 9, 2021 at 7:27 AM

Da li Auctor može jednostrano odlučiti otkupiti dionice malih dioničara za 7000 kn po dionici?

• MDKA (Medika d.d.)

• ZoD
    • June 7, 2021 at 1:28 PM
    Quote from plavi05

Bravo gosp.Turk u borbi za zaštitu malih dioničara odnosno malih građana, individualaca ili nas malih "hrvata", želimo učestvovati u farmaceutskoj kompaniji, kao i želju da budemo dioničari u energetskim kompanijama, pozivam vlast da omogući učestvovanje DMF i građanima u izgradnji solarnih i vjetro parkova da osiguramo sigurnu starost, a ne da to dozvolite kriminalnim organizacijama iz BiH slučaj KRŠ-PAĐANE.

Ovo bi bilo sjajno.. :thumbup:

• CTKS (ČATEKS d.d.)

• ZoD
    • June 2, 2021 at 3:11 PM
    Quote from komot

Vrijednost je niska jer nisu prepoznati na tržištu poput dalekovoda ili đure. I branša nije baš atraktivna i gubitaška prošlost im je negativna reklama. Po mojoj prosudbi, iako nemam baš neke inside informacije ovo mi izgleda kao novi Pevec. Ambiciozan i sposoban direktor koji i sam ima popriličan udio u vlasništvu. S obzirom na godine, vjerojatno je uzeo kredit da kupi toliku količinu što znači da vjeruje u budućnost. Ako nastave tako poslovati, a čini se da hoće jer su razvojni planovi ambiciozni krenut će i dividenda, a onda slijedi scenarij pevec. Problem je što nema baš puno dionica za kupit jer i radnici očito vjeruju u svijetlu budućnost.

Zašto scenarij Pevec?

• CTKS (ČATEKS d.d.)

• ZoD
    • June 2, 2021 at 10:08 AM

Zašto je vrijednost dionice toliko niska?

Files

Screenshot_20210602-100540_Simply Wall St.jpg 72.76 kB – 0 Downloads Screenshot_20210602-100625_Simply Wall St.jpg 86.11 kB – 0 Downloads
  • CTKS (ČATEKS d.d.)

• ZoD
    • June 1, 2021 at 10:38 PM

Ne vidim temu za Čateks CTKS pa me zanima kakve su njihove dionice?

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• ZoD
    • May 28, 2021 at 11:31 AM

Ovo me buni

Files

Screenshot_20210528-111921_Samsung Internet.jpg 73.57 kB – 0 Downloads Screenshot_20210528-112145_Samsung Internet.jpg 71.79 kB – 0 Downloads

• ZoD
    • May 28, 2021 at 7:24 AM

Ali taj koji bi kupio HPB ne želi proširiti poslovanje već izvući dobit. Slično kao i T com.

• ZoD
    • May 27, 2021 at 11:11 PM

Nisam baš upućen, zašto je privatizacija HPB-a dobra za male dioničare?

• KOKA (Koka d.d.)

• ZoD
    • May 26, 2021 at 2:20 PM

Kako stoje Klara i Koka?

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• ZoD
    • May 25, 2021 at 10:37 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from ZoD

Pa ako ulažem u blue chipove koji isplaćuju $1 dividende uvrh glave po dionici prosječne vrijednosti $500, onda je riječ o dugoročnoj investiciji.

Gdje stoji da sam ja vlasnik tih papira i kako tj. na koji način vlasništvo nad njima prelazi na nasljednike u ostavinskom postupku?Također, da li je sa njima moguće i oporučno raspolagati?

Znam da ima 100 aplikacija koje olakšavaju uplatu novaca u razne svrhe, obično prikazane kao igra sa puno šarenih boja, ali riječ je o ostvarivanju nekih prava što ponekad može biti nezgodno.

pa zato i je moj stav da ulaganja držiš kod domaće jurisdikcije.

ma koliko nekad i više koštalo.

trejd je druga stvar, al i tu bi bilo pametno povlačit novce na neki "domaći" račun, kad se toga malo više nakupi 🤷

Display More

Postoje i online casina, točno, ali trgovanje zlatom je jednako stvarno kao i trgovanje zvjezdanom prašinom. Sve dok ja za 1 g virtualnog zlata ne mogu dobiti polugicu fizičkog zlata (bez premije na kičaste gravure kao kod kovanica) to sve i nema neku vrijednost..

• ZoD
    • May 25, 2021 at 10:31 AM
    Quote from godo

evo kako u slučaju ne daj bože na ibhttps://http://www.interactivebrokers.com/en/software/am…inheritance.htm

• Only United States-based Single accounts are eligible for beneficiary registration.

• ZoD
    • May 25, 2021 at 9:21 AM

Pa ako ulažem u blue chipove koji isplaćuju $1 dividende uvrh glave po dionici prosječne vrijednosti $500, onda je riječ o dugoročnoj investiciji.

Gdje stoji da sam ja vlasnik tih papira i kako tj. na koji način vlasništvo nad njima prelazi na nasljednike u ostavinskom postupku?Također, da li je sa njima moguće i oporučno raspolagati?

Znam da ima 100 aplikacija koje olakšavaju uplatu novaca u razne svrhe, obično prikazane kao igra sa puno šarenih boja, ali riječ je o ostvarivanju nekih prava što ponekad može biti nezgodno.

• ZoD
    • May 25, 2021 at 8:47 AM

Imam jedno pitanje, gdje su deponirani podaci o mojem vlasništvu nad recimo dionicama Applea te da li iste i na koji način ulaze u ostavinsku masu?

• Ulaganje u zlato

• ZoD
    • May 24, 2021 at 1:30 PM
    Quote from Orhideja74

Pozdrav,

samo za info, Pogledaj kakve su cene u Austriji.

Lp

390 kn - 1 g

To je već bolje :)

• Ulaganje u zlato

• ZoD
    • May 21, 2021 at 6:47 PM

483 kn 1 g poluga, a na burzi 1 g zlata 372 kn.

Nerealno.. Iako, hvala na stranici, imaju manje više sve.

• Ulaganje u zlato

• ZoD
    • May 21, 2021 at 6:22 PM

Gdje kupiti fizičko zlato (kovanice, poluge) da cijena po gramu zlata nije 40% viša od burzovne cijene zlata?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt