Odlične vijesti za ZSE.
Posts by ZoD
-
-
Isplaćuju dividendu za 2020. koja je za mnoga poduzeća bila fatalna.
Jučer je netko kupio 5750 dionica, znači da se ulazi sa velikim novcima.
Jasno mi je da bi se htjelo kupiti ADPL po nešto nižoj cijeni, ali realno, ići će to i do 300 kn pa ni sada nije preskupo.
-
5 mlrd eura je 5 mlrd eura, a ako Hrvati na računima drže cca 300 mlrd kn, možda bi neki od njih dobili poticaj da u nešto i investiraju, a ne mislim da ne bi bilo zainteresiranih i ozbiljnijih igrača.
-
Samo šteta što Rimac ne izlazi sa IPO na ZSE, bila bi to eksplozija kapitala.
-
Evo oglas u kojem Revoz traži 30 radnika za rad u proizvodnji.
-
Na prvi pogled
ERNT
KODT
ADPL
PODR
HT
-
Povećao se interes za tankere..
-
Koliko ja kužim, nije ju kupio već ju je dobio gratis. Nikakvo povećanje udjela Porshea ne vidim. Vlasnički odnosi su isti.
Sada ima pristup i Bugattijevoj tehnologiji da komplementira svoju, obrnuto također vrijedi.
Još kad se izgradi kampus bit će zanimljivo..
-
Croatian EV startup Rimac will take control of Bugatti within the next three months, it has been confirmed. The long-rumored move will see the hypercar maker, which was founded in 2009 and to date has delivered only a handful of cars, take majority ownership of a marque established a century earlier and with one of the most illustrious histories in the automotive world.
-
Šuška se da će Rimac ipak nešto proizvoditi i to u RH..
-
indirektno vezano i sa HTom..
Možda smo mi sljedeći
-
jel može jedna za KODT i ERNT?
-
Samo zašto tako bijedna dividenda..
-
Nadam se da neće rasti još barem neko vrijeme.
-
Ne vidim razlog da se na dividendu plaća bilo kakav porez. Koji rizik država preuzima na sebe?
Kakve ima veze rizik s placanjem poreza?
Ima sa opravdanosti s obzirom na postavljene ciljeve.
-
Kakav je odnos AD Plastik sa Rimac Automobilima?
-
Da li brokerske kuće uzimaju neku naknadu za vođenje skrbničkog računa u Sloveniji?
-
Problem sa zlatom je što ono nikome zapravo ne treba.
I nitko ne drži značajna sredstva u njemu.
Nitko osim SAD, Njemačke, Italije, Francuske....
Rusije, Kine..
-
Ne vidim razlog da se na dividendu plaća bilo kakav porez. Koji rizik država preuzima na sebe?
-
Vjerojatno će produžiti aktualne mjere na razini cijele EU do sljedeće godine. A posebno imajući u obzir prodiranje novog soja virusa te prolongiranje djelomičnog statusa quo.
Uglavnom, ove godine ne očekujem dividendu.
Što naravno ne znači da je ovo loša dionica.
Ja baš očekujem dividendu još ove godine, bez obzira koje nove sojeve izmislili. (britanski kao da nije ni postojao)
Više nema toliko opasnosti po sustav da banke moraju biti toliko kapitalizirane.
Zato sam i postavio pitanje da li se ukida zabrana isplate dividendi.
Valjda će biti.