1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ivana7

Posts by Ivana7

• Best buy

• Ivana7
    • August 14, 2020 at 10:51 PM

Informanka.

- prošli tjedan najveći pad, ovaj tjedan najveći rast.

- uzrok svemu je OPTE, ali ovaj tjedan se i taj OPTE stabilizirao, a većina dionica koja nema blage veze s OPTE je nastavila je s rastom cijena (barem one u mojem portfelju).

- tako sam u ovome tjednu spustila taj godišnji minus od 15% (prošli tjedan) na minus od 12.4%.

• Best buy

• Ivana7
    • August 10, 2020 at 9:42 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from Ivana7

OK, a što kupiti OTP?

Neke preporuke dajte..

- ove godine stvarno loše investiram i ne znam koliko smisla ima preporučiti koju dionicu za najbolju kupnju.

- ako gledam po fundamentima i tekućem poslovanju to bi svakako bio VLEN.

- ne znam koju firmu možete kupiti na P/E 3, uz pozitivno poslovanje i ostale parametre da ih ne nabrajam.

- ja imam puno tih papirića, predzadnja kupnja na 6.60kn, prošli tjedan 1.500 dionica po 7.35kn, ali ja sam kupovala to i po 15kn, nešto sitno prodavala po 5kn.

- da li je sada tu krenuo vlakić, imamo veći rast na malom prometu, a možda je manipulacija a možda su rusi ili kinezi koće ga znati.

- mišljenja sam i dalje da je ta dionica stvarno jeftina, najvjerojatnije ja ove godine dionicu VLEN neću kupovati, a neću je ni prodavati.

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • August 9, 2020 at 11:34 AM
    Quote from Neo
    Quote from Backdraft

Uf..koliko li je tek kolegica Ivana pogubila auta danas.

- samo jedan, ali vrijedan.

• Best buy

• Ivana7
    • August 8, 2020 at 12:34 PM
    Quote from BudFox

Sto reci osim da je burza kockarnica, a mi okorjeli kockari i ovisnici o volji božice Fortune ;).

- burza ne bi trebala biti kockarnica, ali većina vas na ovom forumu koji spadate u dnevne trgovce ste sve učinili na određenom tipu dionica da to bude kockarnica.

- dobro je da svi vi osim mene zarađujete velike nofce na toj burza kladionici.

- moj stil investiranja je više sličan onim mirovincima koji gube novce vaših budućih mirovina na burzi.

- ja se kockam na jednoj puno većoj burzi od ZSE, ne trebam ništa drukati, kockam se s sitnom lovom, ali zarade ili gubitci znaju biti stvarno veliki.

- tako se u petak kladim na rast dolara i on stvarno poraste 0.5% u odnosu na euro i ja zaradim duplo, odnosno koliko sam investirala u tu okladu s polugom sam na sitan rast od 0.5% zaradila duplo.

- ovaj tip investiranja stvarno ne bih preporučila ni najvećim kockarima na ZSE.

- i na padu zlata se je mogla zaraditi velika lova u jednom danu (petak).

- možda se idući tjedan budem kladila na pad zlata, kod mene su to dnevne oklade.

- ajmo grafolozi pomognite i meni s kojim dnevnim grafom, tu vam nema drukanja, samo znanje, ili ga imate ili ga nemate, ako imate znanje bez ikakve zahebancije možete zaraditi milijarde.

• Best buy

• Ivana7
    • August 8, 2020 at 12:05 PM

Informanka.

- napravim neke greškice u pisanju idem ih ispraviti i dobijem nešto što nisam napisala, nema veze potrudite se ne praviti pogreške.

- nego nastavljam s informankom.

- u ovom tjednu -1.6%, a na godišnjem nivou točno 15.0%.

- skraćeno u ovom tjednu od +2% napravim na kraju tjedna -2%, i umjesto da mi ovogodišnji minus bude 11% on skoči na 15%.

• Best buy

• Ivana7
    • August 8, 2020 at 11:53 AM

Informanka.

- zanimljiv tjedan na burzi, a ja još zanimljiviji zadnji sat trgovanja.

-u tom zadnjem satu padalo je ono što treba padati i sve ostalo.

- u zadnjem satu se gubila velika lova.

• Best buy

• Ivana7
    • August 1, 2020 at 4:36 PM

Informanka.

- evo malo optimizma na našoj burzi, ono vidim bolje sutra.

- stvarno sam zadovoljna izvješćima onih dionica koje mi sačinjavaju portfelj.

- u ovom tjednu plus +0.5%, na godišnjem nivou -13.6%, minus se smanjio, bilo bi i malo veće smanjenje da nisam vadila keš iz portfelja, ovo mi je zadnje ovogodišnje vađenje love s burze.

- u ovom tjednu očekivani rast dionica u mojem portfelju MDKA, OPTE, JDGT i JDOS dosta nelikvidna dionica imam jako malo toga a sada mi žao što nisam više toga kupila dok je bilo na rasprodaji.

- dionice na kojima gubim TPNG i HT.

- JDGT, malo manja dobit, zbog kruzera sam očekivala veći pad koji se srećom nije dogodio, dok je bio jeftiniji nadokupila sam ga.

- HT, malo je previše pao, možda nešto i dokupim.

- TPNG, naj izvješće i pad cijene na burzi.

- VLEN, i u toj firmi stvarno predobro izvješće kao i na TPNG, te me stvarno zanima hoće li i tu idući tjedan cijena dionice ići dolje.

- nedavno sam dosta prodavala, pogodila kod ADPL i ZABA a pogriješila na DLKV. Tih dionica skoro pa i nemam u portfelju, dosta ranije sam se riješila ADRS, ali to su dobre dionice osim DLKV te ću ih jednog dana ponovno kupovati.

- isto je i s turistima, nemam ih, ali za godinu dana će sigurno biti zanimljivi.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ivana7
    • July 26, 2020 at 1:25 PM
    Quote from Stipe

Zašto Ivana mislite da je rizična? Po kojim pokazateljima bi vi valuirali OPTE? Spominje se 7-8 EV/EBITDA,što vi mislite?

OPTE.

- da to nije rizična investicija sada bi cijena tu bila 10 - 15kn, ali cijena je zbog rizika puno bliža 5kn.

- to je firma koja je u jednom trenutku bila propala, pa se i kupovala po stečajnim cijenama.

- ali ZABA je odlučila ne izgubiti uložena sredstva, dala to HT-u na upravljanje i danas imamo to što imamo.

- kako valutirati OPTE ili koliki je EV/EBITDA me savršeno ne zanima.

- tu na OPTE ja igram na igricu ili okladu da će to netko kupiti, i taj netko će meni platiti po nekoj o.k. cijeni te dionice.

- upravo tu vidim veliki rizik, hoće li netko meni po dobroj cijeni platiti te dionice.

- možete vi praviti ne znam koliko točne izračune valutacije ili EV/EBITDA ali opet ovisite hoće li to netko kupiti i koliko će nam to platiti.

- to vam je zakon tržišta, ponuda i potražnja a ne koliko nešto vrijedi.

• Best buy

• Ivana7
    • July 25, 2020 at 2:56 PM

Informanka.

- u ovom tjednu moj portfelj +0.2%, nešto raslo nešto padalo i sitna promjena je tu.

- u ovoj godini -13.9%.

- u ovom tjednu sam imala jednu sitnu prodaju i to bi bilo sve.

- pomalo izlaze izvješća za 2Q, zadovoljna sam s dionicama koje imam u portfelju, rade pozitivno: MDKA, ERNT, KODT, HT.

- sve te firme su imale pozitivno izvješće s padom dobiti, ali u ovim vremenima ne treba tražiti dlaku u jaju.

- OPTE je poslovala negativno, ali i to je u redu, tu ide prodaja, sitan minus ne škodi ali omogućuje nešto jeftiniji dokup, imam dosta toga OPTE ali sam i dalje mišljenja da je to rizična investicija.

• Best buy

• Ivana7
    • July 19, 2020 at 11:20 AM
    Quote from gta1

Ima li nešto trenutno bb?

- ima jedna dionica, ja i gospon Neo smo od gospođe Ane to kupovali ispod 90kn.

- sada kada gospođa Ana tu iziđe do kraja cijena će rasti.

- gospon Neo je to prodao s 10% zarade.

- ja tu očekujem cijenu od 200kn, pa ću to prodati ekipi s "Poslovnog".

• Best buy

• Ivana7
    • July 19, 2020 at 11:15 AM
    Quote from ZSEZSE

..Grozde 40 kn nektarine 35 pa procjenite koliko ce prosjecnih Hrvata doći.

- "Lidl" ima iste cijene za cijelu HR uključujući i otoke.

• Best buy

• Ivana7
    • July 19, 2020 at 11:07 AM
    Quote from gta1

Quote from rambo_5

Ovo definitivno nisu vremena za biti u papirima. Možda zlato, ali......

- uz ovakvo pisanje stvarno ne ide ime Rambo.

• Best buy

• Ivana7
    • July 18, 2020 at 12:33 PM

Turizam.

- evo u ovom tjednu sam imala prve goste.

- cijene sam spustila 10%, za siću ne radim.

- nisam mislila raditi ove godine ali sam ugovorima vezana, a ljudi od toga žive.

- kada je krenula zaraza korone oko (100 zaraženih dnevno) rezervacije su se doslovno prepolovile.

- imam nešto rezervacija za 8. i 9. mj., ali sve je to jadno i žalosno, promet će mi biti u odnosu na prošlu godinu 5-10%.

- ove godine turizam nešto bolje ide na otocima, kampovima, kuće s bazenima.

- najgore ide ovaj gradski tip turizma kojim se ja bavim, Koreja mi je bila preko 30% gostiju, a sada njih nema.

- moje mišljenje je da će i iduća godina biti dosta loša.

- pa kad sve to zbrojim neće nam biti lijepo u nekoj bližoj budućnosti.

• Best buy

• Ivana7
    • July 18, 2020 at 11:57 AM

Zanimljivosti, MEGGLE.

- u Srbiji se isplati raditi, a u HR ???

- loši su uvjeti poslovanja u HR.

- Meggle pogone u HR gasi, a u Srbiji i BiH neće ugasiti.

- Meggle zbog održivog modela poslovanja gasi proizvodnju u HR, prodaju ne.

- u Megglu su se nadali da će se uvjeti poslovanja poboljšati ali ???

- radna snaga u HR 40% skuplja nego u Srbiji.

- HR, problem velika državna davanja, a na koncu ni to im nije dosta oporezuju i dividendu.

- Srbija obilno potiče investicije.

- koliko sam čula i BAT ima namjeru ugasiti proizvodnju u HR.

- i sada sami procijenite koliko ima smisla investirati u jedno takvo tržište kapitala (HR) ???

• Best buy

• Ivana7
    • July 18, 2020 at 11:44 AM

Informanka.

- u ovom tjednu, za ne vjerovati ostvarila sam mali plus od +0.1%, ali to se nije osjetilo na ovogodišnjem prinosu jer i dalje vadim novce iz portfelja a to negativno utječe na prinos (matematički), minus je -14.1%.

- idući tjedan planiram izvući još malo keša iz portfelja.

- malo i kupujem, nije puno ali veseli, jednu dionicu MDKA.

- nemam pojma što bi vam preporučila jer kada gledam trgovanje na ZSE onda vidim svu tugu, jad i bijedu ove burze.

• Best buy

• Ivana7
    • July 12, 2020 at 6:40 PM

Tuga, jad i bijeda ove ZSE burze.

- pružila mi se prilika na nekoj drugoj investiciji (nije burza), prodavač traži novac što prije.

- vadim eure iz banke, prodajem nešto Au, i rasprodajem raznorazne dionica, ove fondovske većinom idu bez problema ali kad sam stavila prodajne naloge na cca 3-4 dionice popularne na ovom forumu vidjela sam svu tugu, jad i bijedu ove burze.

- moji veći ili više većih naloga su bili ona gruda snijega koja stvori lavinu ili pad cijene dionica.

- to je bilo jadno za gledati, stvarno se ne radi o nekoj većoj lovi, tu se vidi koliko su investitori uplašeni.

- da ću ja prodavati dosta toga to nije mogao otkriti niti jedan graf ma koliko stručno bio nacrtan, prije tjedan dana nisam ni ja znala da ću prodavati pa kako bi onda to znali stručni grafolozi ???

- još mi je ostalo nešto otvorenih manjih naloga na nekim dionicama, keš za novu investiciju sam skupila, a ova sića koja je ostala ako se ostvari ide u keš poziciju ili koju jeftinu kupnju.

- znači idući tjedan s moje strane neće biti dodatnog rušenja burze.

- na jednoj dionici kada sam vidjela kako se kupnja povukla mislila sam se povući svoj prodajni nalog i realizirati prvu prodaju ispred sebe.

• Best buy

• Ivana7
    • July 12, 2020 at 6:15 PM

Informanka.

- u ovom tjednu zanemariv pad od cca -0.2%, da niste rušili OPTE bila bi u plusu.

- dosta toga sam prodavala, nisam rušila cijene dionica na burzi, sve što sam prodala, prodala sam na nekim o.k. cijenama.

- ali mi je portfelj u ovoj godini pao na -14.1%,

- novca od prodaje više nema u portfelju, ovogodišnji gubitak ostaje isti, a matematika kaže kako je sada gubitak veći.

• Best buy

• Ivana7
    • July 4, 2020 at 1:07 PM

Informanka.

- u ovom tjednu mali oporavak +0.8% a u ovoj godini -12.9%.

- zbog izbora sam očekivala veći promet i rast nekih fondovskih dionica, ali je i više nego očito da su dionice i dioničari zadnja rupa na svirali u ovoj zemlji.

- pomalo se gasi ovo naše tržište, to vidimo po prometima, kupcima je skupo za kupiti, a prodavači očito ne žele spuštati cijene, taktika čekanja, ako je uložen višak novaca u o.k. papiriće ne vidim razloga za jeftinu prodaju tih papirića.

- dosta dionica je na niskim P/E ali i to ćemo vidjeti na koncu ovog mjeseca kada izađu izvješća za 2Q, možda bi bilo dobro pisati na ovoj temi koje bi dionice mogle i u ovoj korona krizi dobro poslovati.

- na ZSE se trenutno investitori zabavljaju s IGH i DLKV, zanimljivo da OPTE nije više zanimljiva.

• Best buy

• Ivana7
    • June 28, 2020 at 3:54 PM

Trgovanje na ZSE.

- neću pisati o IGH, DLKV, DDJH, VIRO..... o tome vam piše gospon Neo i dobro je što svi tu zarađuju velike novce, moram priznati i ja neku siću.

- ja pratim MDKA, ali se tu nema što pratiti, prošli mjesec protrgovano 5 dionica i ovaj mjesec koji je pri kraju isto toliko.

- naročito je bilo zanimljivo pratiti trgovanje zadnja dva tjedna, nije protrgovana niti jedna dionica ali nije da nije bilo zanimljivo što se trgovanja odnosno želje za trgovanjem tiče.

- cijena na kupnji je lutala od 15.xxx do 14.xxx, pa do minimalne količine na kupnji, pa ponovno na 15.xxx , ali neke transakcije nema pa nema.

- tu se čeka da neki investitor koji je u financijskim problemima proda poneku dionicu koju će onaj prvi na kupnji moći kupiti.

- nema dividende, očekuje se veliki pad burze pa nema neke želje za kupiti tu dionicu po 16.000 kn.

- svi čekaju propad kad sam i ja uspjela kupiti 2 dionice na cca 12.xxx .

- a sada nešto i o samoj firmi MDKA.

- P/E 6.47 , dobit po dionici prošle godine 2.410,42 kn.

- možda je velik taj P/E, a možda malo zarađuju ???

- a možda je nezgodno i to što će možda u ovoj korona krizi iliti Covid19 pozitivno poslovati.

• Best buy

• Ivana7
    • June 28, 2020 at 3:14 PM

Informanka.

- nije dobro, negativni niz se nastavlja, psihološki nije dobro, možda bi najbolje bilo ne gledati neko vrijeme sve ovo.

- mogu ja popušiti na burzi, preživjeti ću, ali kako mi je sastavljen portfelj tada će zasigurno i naša draga domovina otići u 3PM.

- nema od žaljenja ništa, konkretne brojke za ovaj tjedan su minus -1.5% i u ovoj godini -13.7%.

- a još kad nas pogodi kriza o kojoj se piše na ovom forumu pitam se pitam dokle će ići taj propad ???

1. Privacy Policy
  2. Kontakt