1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ivana7

Posts by Ivana7

• MDKA (Medika d.d.)

• Ivana7
    • March 28, 2020 at 3:23 PM

- zašto dižete cijenu dionici na burzi kao da sutra neće biti ove krize.

- ako već tu ima investitora koji će vam to prodati po 12.xxx i jeftinije od toga vi dižete na 15.000 i još se nabildavate i liparite.

• Best buy

• Ivana7
    • March 28, 2020 at 3:13 PM

Informanka.

- u ovom tjednu sam napravila zbilja lijepi plus od +4.1%.

- sve bi to bilo dobro da nema onoga velikog minusa koji je trenutno na visokih -23.4%.

- taj minus je bio najveći u ponedjeljak a od tada se pomalo svakodnevno popravlja.

- u ova zadnja dva tjedna sam dosta kupovala, dobro se stanjila keš pozicija, ali dosta tih kupnji mi izgledaju jako povoljne u odnosu na cijene na kraju tjedna.

- kako ćemo dalje roniti nemam pojma.

• Best buy

• Ivana7
    • March 20, 2020 at 6:37 PM

Informanka.

- u ovom tjednu sam poboljšala minus s jednim stvarno prelijepim brojem -7.77% .

- tako je ukupni ovogodišnji minus došao do nestvarnih 26.7% .

- ovaj tjedan sam počela intenzivnije kupovati na cca 10 i više dionica pa što uleti, i tako sam potrošila 50% slobodne love, keš mi do sada nije stvarao minus ali pretvarajući ga u dionice možda će za idući tjedan poboljšati postotak minusa.

- kako sada stvari stoje izgleda ništa od turizma ove godine, ma preživjet ćemo.

- evo na kraju i jedna dobra vijest:

- došlo mi auto koje sam uplatila dosta prije ove krize, jedan prekrasan SUV.

- a s tim autom sam naplatila svoj rad zbog prevelike prošlogodišnje dobiti.

- biti će bolje, poslije kiše dolazi sunce, a možda bude i tih dividendi......

• Best buy

• Ivana7
    • March 14, 2020 at 1:01 PM
    Quote from Barikb

Statički gledati cijenu je bez veze ako niste.tržili.

- dokupila sam TPNG, mislim po najnižoj cijeni.

- realiziralo mi se pola naloga (relativno veći nalog), kad sam to vidjela odmah sam spustila taj nalog na cca 30kn.

- slobodnu lovu sam postavila na najniže kupnje pa se opet nešto realiziralo, ali me je strah tih kupovina jer je dobro napisao gospon Goldfinger "drugo poluvrijeme u Americi ???"

• Best buy

• Ivana7
    • March 14, 2020 at 12:52 PM
    Quote from zm1

Nitko ne spominje kako se drže nekretnine, sta je sa cijenama, stroga medijska šutnja :/

- nisu to dionice, to vam neće prodavati u pola cijene.

• Best buy

• Ivana7
    • March 13, 2020 at 11:52 PM

Informanka.

Petak, 13.

- ne pamtim kada sam napravila ovakav minus - 20.5% .

- uspoređujem se s fondovskom industrijom, pa je to još o.k. rezultat.

- što dalje, nemam pojma, imam nešto keša, prodati Au ali i to pada (zašto, nemam pojma).

- razmišljam i o nekom većem kreditu.

- na tržištu imamo dosta prilika, e sada jesu li to prilike ili neprilike morate sami odlučiti.

• Best buy

• Ivana7
    • March 6, 2020 at 5:31 PM
    Quote from hugh
    Quote from Ivana7

jeste li ulazili dodatno u tpng?....tamo smo za sad zaštičeni od pada.....nije brutalna zarada ali plusići se biljže.....

- ovaj tjedan sam kupovala malo ADPL da iskoristim pravo na akontaciju div. koja se isplaćuje 12/3 , imam dosta te ADPL, ništa nisam prodala, a sada i ta kupnje se pokazala da nisam pogodila, meni se čini da je trenutno ADPL jeftin ali tržište ne razmišlja isto kao ja.

- ostala kupnja u ovom tjednu mi je bila TPNG, zahvaljujem se gospon Neu na odličnoj procjeni kupovne prilike, vidim da trejderi to ponovno prodaju, ja neću,

- imam tu još nekih dionica koje bi željela kupiti ali ne ide (mislim jeftino) ali to ne znači da i neće biti jeftinih prilika.

- imam dosta dionica OPTE, nisam prodavala ništa, kockam se do kraja, više puta sam razmišljala hoću-neću-hoću kupiti i na kraju odustanem jer imam previše toga.

- imam keša, teško je gledati poslovne prilike i ne iskoristi ih.

- a možda bi bilo najbolje ne gledati ništa sve pogasiti i uživati u dividendama koje će početi stizati od većine dinica koje posjedujem i koje su me ove godine uvalile u minus.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ivana7
    • March 6, 2020 at 5:04 PM
    Quote from hugh

....budimo ponosni na ovu predivnu zemlju punu "prilika"....

- prilika imate koliko hoćete i sve su vam ispred nosa.

- nisu sve prilike ni u dionicama.

- tko vam je branio kupiti koje zemljište ispred bolnice i naplaćivati parking povoljnih 15 kuna na sat.

- automat skuplja lovu za vas a vi pjevušite i uživate u životu.

- koliko samo takvih i sličnih prilika imate u ovoj predivnoj zemlji.

- mislim da je najveći problem u vama jer ne znate prepoznati dobru priliku.

- pogledajte samo koliko je prepoznao gospon Bandić poslovnih prilika.

- neke stvari treba znati, kako iskoristiti priliku na najbolji mogući način.

• Best buy

• Ivana7
    • March 6, 2020 at 4:48 PM

Informanka.

- u ovom tjednu sam povećala minus za -1.53% tako da je gubitak u ovoj godini -6.9%.

- totalno krivo radim, kriva procjena, uništava me ovaj Corona virus.

• Best buy

• Ivana7
    • March 3, 2020 at 11:42 PM

- ima li koji doktor na forumu da mi da odgovor na jedno jednostavno pitanje.

- do kojeg datuma ili mjeseca traje obična gripa ???

- je li to kojim slučajem kraj Ožujka (March).

• Best buy

• Ivana7
    • March 3, 2020 at 11:37 PM
    Quote from -Jura-

Za kupnju ti treba dobra procjena i cash.

- i corona virus.

- ameri su dobro pali, a to bi značilo kako i mi sutra ronimo.

- e sada kupovati, prodavati.... teške odluke u još težim vremenima.

• Best buy

• Ivana7
    • March 3, 2020 at 11:21 PM
    Quote from harpun

St

Lako je kupovati kada imate savjetnika

- za kupnju vam ne trebaju savjetnici nego keš.:love:

• Best buy

• Ivana7
    • March 3, 2020 at 10:50 PM

ADPL, OPTE, DLKV, MDKA...

- danas sam kupila nešto malo ADPL po 187.50 kn,

- to mi se činilo nekako jeftino, zadnji dan akontacije div.

- jučer sam bila na kupnji malo više OPTE 5.85 kn ali prošla baba s kolačima a u jednom trenutku moja ponuda je bila najbolja pa na kraju ništa od kupnje.

- imam nešto love, brzinski sam napravila keš poziciju jer mi je DLKV pojeo svu slobodnu lovu, na kraju je dobro ispalo. dobro izvješće i dionica raste, ali je za mene i dalje u kategoriji "smeće".

- kad sam pravila keš poziciju jednu nelikvidnu dionicu sam dobro zatukla dolje, prodala sam i malo MDKE. imam ju previše, sada mi je žao što sam to prodala ali takav vam je život.

- sada imam nešto keša, ali ima i dobrih prilika, potrošiti keš ili ne ?????

- napravila sam inventuru svih svojih investicija, pretežno sam u dobrim dionicama koje su imale o.k. poslovanje i sada očekujem dividende koje mi dođu nego tako za trošenje i malo za reinvestiranje.

- jednostavno mi je žao takve dionice prodavati a znam da je keš zakon.

- teška vremena za neke pametne odluke.

• Best buy

• Ivana7
    • March 1, 2020 at 4:30 PM
    Quote from naim
    Quote from Ivana7
    […]

Nažalost ovdje nema ni “O” od objektivnosti i zdravog rezona. Ova tema bi se zapravo trebala zvati: Cigo i njegov konj! 😁

- ako vam se tema ne sviđa preskočite ju, nemojte ju čitati.

- ima tu drukanja, možda i previše.

- ali s godinama ili s iskustvom možete znati kome možete vjerovati.

- novac je vaš, ovu temu shvatite kao dobre ideje, a morali bi i vi nešto znati o investiranju te tek ona investirati vaš novac.

- na ovoj temi su se mogle pronaći i prekrasne prilike.

- još jednom ponavljam ako ste puno pametni ova tema vam stvarno ne treba.

• Best buy

• Ivana7
    • March 1, 2020 at 3:30 PM
    Quote from harpun

jeste li skoro vidjeli gospodina Lopinu

- svu lovu je pogubio na Agrokoru, a dobro je bio disperzirao rizik čak na 5-6 njihovih dionica.

- nisam vidjela gospon Lopinu, ipak morate znati da on investira još od Kraljevine Jugoslavije.

• Best buy

• Ivana7
    • March 1, 2020 at 1:33 PM

DLKV.

- nova dionica u mom portfelju.

- postavila sam se na nisku kupnju s svom slobodnom lovom na brokerskom i skroz na to zaboravila.

- sve se zbog ovog virusa realiziralo, a ja nisam mogla izbrisati naloge.

- evo imala sam sreće da je DLKV imao o.k. izvješće.

- moja investicijska politika je investirati cca. 20% portfelja u dionice tipa "smeće", to me je naučio gospon Lopina, na tim dionicama se da dobro zaraditi ili dobro popuši, što će biti tu na DLKV ćemo vidjeti (rekli bi sljepci).

• Best buy

• Ivana7
    • March 1, 2020 at 1:04 PM
    Quote from ico8888

Bas mi fali Informanka od kolegice ivana7

Informanka.

- znam da vas to veseli, osjećate da je veliki minus.

- u najgorem mogućem trenutku tjedan dana nisam bila u mogućnosti trgovati i virus je učinio svoje.

- prije pada portfelj je bio na +3.1%, a sada je na -5.4%, iz plusa u minus, lijepi gubitak od -8.5%.

• Best buy

• Ivana7
    • February 17, 2020 at 4:50 PM

ADPL, odlično izvješće 4Q19.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ivana7
    • February 17, 2020 at 4:36 PM

- dobit 12.5 M, nije gubitak.

• Best buy

• Ivana7
    • February 16, 2020 at 3:01 PM

- mislim da s prvim postom na ovoj temi, ovog foruma, znakovitog broja #13 ne bi bilo u redu drukati.

- a i sam forum će biti puno kvalitetniji ako ne bude velikog drukanja.

- a za to će svakako biti odgovorni moderatori.

- za ovaj forum sve čestitke s moje strane.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt