- zašto dižete cijenu dionici na burzi kao da sutra neće biti ove krize.
- ako već tu ima investitora koji će vam to prodati po 12.xxx i jeftinije od toga vi dižete na 15.000 i još se nabildavate i liparite.
- zašto dižete cijenu dionici na burzi kao da sutra neće biti ove krize.
- ako već tu ima investitora koji će vam to prodati po 12.xxx i jeftinije od toga vi dižete na 15.000 i još se nabildavate i liparite.
Informanka.
- u ovom tjednu sam napravila zbilja lijepi plus od +4.1%.
- sve bi to bilo dobro da nema onoga velikog minusa koji je trenutno na visokih -23.4%.
- taj minus je bio najveći u ponedjeljak a od tada se pomalo svakodnevno popravlja.
- u ova zadnja dva tjedna sam dosta kupovala, dobro se stanjila keš pozicija, ali dosta tih kupnji mi izgledaju jako povoljne u odnosu na cijene na kraju tjedna.
- kako ćemo dalje roniti nemam pojma.
Informanka.
- u ovom tjednu sam poboljšala minus s jednim stvarno prelijepim brojem -7.77% .
- tako je ukupni ovogodišnji minus došao do nestvarnih 26.7% .
- ovaj tjedan sam počela intenzivnije kupovati na cca 10 i više dionica pa što uleti, i tako sam potrošila 50% slobodne love, keš mi do sada nije stvarao minus ali pretvarajući ga u dionice možda će za idući tjedan poboljšati postotak minusa.
- kako sada stvari stoje izgleda ništa od turizma ove godine, ma preživjet ćemo.
- evo na kraju i jedna dobra vijest:
- došlo mi auto koje sam uplatila dosta prije ove krize, jedan prekrasan SUV.
- a s tim autom sam naplatila svoj rad zbog prevelike prošlogodišnje dobiti.
- biti će bolje, poslije kiše dolazi sunce, a možda bude i tih dividendi......
Statički gledati cijenu je bez veze ako niste.tržili.
- dokupila sam TPNG, mislim po najnižoj cijeni.
- realiziralo mi se pola naloga (relativno veći nalog), kad sam to vidjela odmah sam spustila taj nalog na cca 30kn.
- slobodnu lovu sam postavila na najniže kupnje pa se opet nešto realiziralo, ali me je strah tih kupovina jer je dobro napisao gospon Goldfinger "drugo poluvrijeme u Americi ???"
Nitko ne spominje kako se drže nekretnine, sta je sa cijenama, stroga medijska šutnja
- nisu to dionice, to vam neće prodavati u pola cijene.
Informanka.
Petak, 13.
- ne pamtim kada sam napravila ovakav minus - 20.5% .
- uspoređujem se s fondovskom industrijom, pa je to još o.k. rezultat.
- što dalje, nemam pojma, imam nešto keša, prodati Au ali i to pada (zašto, nemam pojma).
- razmišljam i o nekom većem kreditu.
- na tržištu imamo dosta prilika, e sada jesu li to prilike ili neprilike morate sami odlučiti.
jeste li ulazili dodatno u tpng?....tamo smo za sad zaštičeni od pada.....nije brutalna zarada ali plusići se biljže.....
- ovaj tjedan sam kupovala malo ADPL da iskoristim pravo na akontaciju div. koja se isplaćuje 12/3 , imam dosta te ADPL, ništa nisam prodala, a sada i ta kupnje se pokazala da nisam pogodila, meni se čini da je trenutno ADPL jeftin ali tržište ne razmišlja isto kao ja.
- ostala kupnja u ovom tjednu mi je bila TPNG, zahvaljujem se gospon Neu na odličnoj procjeni kupovne prilike, vidim da trejderi to ponovno prodaju, ja neću,
- imam tu još nekih dionica koje bi željela kupiti ali ne ide (mislim jeftino) ali to ne znači da i neće biti jeftinih prilika.
- imam dosta dionica OPTE, nisam prodavala ništa, kockam se do kraja, više puta sam razmišljala hoću-neću-hoću kupiti i na kraju odustanem jer imam previše toga.
- imam keša, teško je gledati poslovne prilike i ne iskoristi ih.
- a možda bi bilo najbolje ne gledati ništa sve pogasiti i uživati u dividendama koje će početi stizati od većine dinica koje posjedujem i koje su me ove godine uvalile u minus.
....budimo ponosni na ovu predivnu zemlju punu "prilika"....
- prilika imate koliko hoćete i sve su vam ispred nosa.
- nisu sve prilike ni u dionicama.
- tko vam je branio kupiti koje zemljište ispred bolnice i naplaćivati parking povoljnih 15 kuna na sat.
- automat skuplja lovu za vas a vi pjevušite i uživate u životu.
- koliko samo takvih i sličnih prilika imate u ovoj predivnoj zemlji.
- mislim da je najveći problem u vama jer ne znate prepoznati dobru priliku.
- pogledajte samo koliko je prepoznao gospon Bandić poslovnih prilika.
- neke stvari treba znati, kako iskoristiti priliku na najbolji mogući način.
Informanka.
- u ovom tjednu sam povećala minus za -1.53% tako da je gubitak u ovoj godini -6.9%.
- totalno krivo radim, kriva procjena, uništava me ovaj Corona virus.
- ima li koji doktor na forumu da mi da odgovor na jedno jednostavno pitanje.
- do kojeg datuma ili mjeseca traje obična gripa ???
- je li to kojim slučajem kraj Ožujka (March).
Za kupnju ti treba dobra procjena i cash.
- i corona virus.
- ameri su dobro pali, a to bi značilo kako i mi sutra ronimo.
- e sada kupovati, prodavati.... teške odluke u još težim vremenima.
St
Lako je kupovati kada imate savjetnika
- za kupnju vam ne trebaju savjetnici nego keš.
ADPL, OPTE, DLKV, MDKA...
- danas sam kupila nešto malo ADPL po 187.50 kn,
- to mi se činilo nekako jeftino, zadnji dan akontacije div.
- jučer sam bila na kupnji malo više OPTE 5.85 kn ali prošla baba s kolačima a u jednom trenutku moja ponuda je bila najbolja pa na kraju ništa od kupnje.
- imam nešto love, brzinski sam napravila keš poziciju jer mi je DLKV pojeo svu slobodnu lovu, na kraju je dobro ispalo. dobro izvješće i dionica raste, ali je za mene i dalje u kategoriji "smeće".
- kad sam pravila keš poziciju jednu nelikvidnu dionicu sam dobro zatukla dolje, prodala sam i malo MDKE. imam ju previše, sada mi je žao što sam to prodala ali takav vam je život.
- sada imam nešto keša, ali ima i dobrih prilika, potrošiti keš ili ne ?????
- napravila sam inventuru svih svojih investicija, pretežno sam u dobrim dionicama koje su imale o.k. poslovanje i sada očekujem dividende koje mi dođu nego tako za trošenje i malo za reinvestiranje.
- jednostavno mi je žao takve dionice prodavati a znam da je keš zakon.
- teška vremena za neke pametne odluke.
[…]
Nažalost ovdje nema ni “O” od objektivnosti i zdravog rezona. Ova tema bi se zapravo trebala zvati: Cigo i njegov konj! 😁
- ako vam se tema ne sviđa preskočite ju, nemojte ju čitati.
- ima tu drukanja, možda i previše.
- ali s godinama ili s iskustvom možete znati kome možete vjerovati.
- novac je vaš, ovu temu shvatite kao dobre ideje, a morali bi i vi nešto znati o investiranju te tek ona investirati vaš novac.
- na ovoj temi su se mogle pronaći i prekrasne prilike.
- još jednom ponavljam ako ste puno pametni ova tema vam stvarno ne treba.
jeste li skoro vidjeli gospodina Lopinu
- svu lovu je pogubio na Agrokoru, a dobro je bio disperzirao rizik čak na 5-6 njihovih dionica.
- nisam vidjela gospon Lopinu, ipak morate znati da on investira još od Kraljevine Jugoslavije.
DLKV.
- nova dionica u mom portfelju.
- postavila sam se na nisku kupnju s svom slobodnom lovom na brokerskom i skroz na to zaboravila.
- sve se zbog ovog virusa realiziralo, a ja nisam mogla izbrisati naloge.
- evo imala sam sreće da je DLKV imao o.k. izvješće.
- moja investicijska politika je investirati cca. 20% portfelja u dionice tipa "smeće", to me je naučio gospon Lopina, na tim dionicama se da dobro zaraditi ili dobro popuši, što će biti tu na DLKV ćemo vidjeti (rekli bi sljepci).
Bas mi fali Informanka od kolegice ivana7
Informanka.
- znam da vas to veseli, osjećate da je veliki minus.
- u najgorem mogućem trenutku tjedan dana nisam bila u mogućnosti trgovati i virus je učinio svoje.
- prije pada portfelj je bio na +3.1%, a sada je na -5.4%, iz plusa u minus, lijepi gubitak od -8.5%.
ADPL, odlično izvješće 4Q19.
- dobit 12.5 M, nije gubitak.
- mislim da s prvim postom na ovoj temi, ovog foruma, znakovitog broja #13 ne bi bilo u redu drukati.
- a i sam forum će biti puno kvalitetniji ako ne bude velikog drukanja.
- a za to će svakako biti odgovorni moderatori.
- za ovaj forum sve čestitke s moje strane.