1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ivana7

Posts by Ivana7

• Best buy

• Ivana7
    • May 17, 2020 at 9:45 PM
    Quote from JosefBeuys
    Quote from Ivana7

- evo je u petak na "koti" 74.

- gospon Jozo kad bi PTKM mogla napasti "kotu" 64 ???

O kolegice Ajvana, i ti si nanjušila zaradu.

- gospon Jozo pa već sam vam napisala kako nemam tu PTKM.

- malo me zainteresiralo to vaše napadanje "kote".

- u vašem pisanju vidim ljutnju, nervozu....

- probajte biti smireni kod investiranja i neka vam to čini zadovoljstvo.

- u investiranju se treba uživati.

- nego gospon Jozo koliko ste love pogubili na burzi ???

- ali više vam se isplati pogubiti lovu na burzi nego zdravlje.

- probajte širiti optimizam (ne mislim na Optimu) i vjerujte u ljubav.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Ivana7
    • May 17, 2020 at 4:44 PM
    Quote from BabaLuji

Da poklone brodove atpl bilo bi najbolje svima.

- da ne pišem kako su to loša ulaganja radije ću malo s brojkama opisati situaciju.

- ti brodovi za suhe terete ostvaruju dnevnu vozarinu 4.500$ a trošak takvog broda je 9.000$.

- znači umjesto da zarađuju ti brodovi čine dnevni gubitak od 4.500$.

- da bi poslovanje sveli na nulu trebali bi zarađivati 9.000$ dnevno.

- sve preko 9.000$ je čista zarada.

- trenutno je na tržištu loša situacija za JDPL i ATPL.

- ne možete beskonačno stvarati minuse (osim JDPL, vlasnik RH), jer jednog dana vam novce više nitko neće dati i to se u kapitalizmu naziva bankrot, a tada vaše dionice vrijede točno 0 (nula) kuna.

- dobro i pozitivno kod dionica je to što nećete na kraju igrice morati plaćati te silne milijune spaljenog novca.

- trenutno na našem tržištu jedino TPNG stvara dobit, brod ih dnevno košta 9.000$ a zarađuje 20.000$.

- znači brod svaki dan zaradi 11.000$ čiste love, i ti poslovi su sada ugovoreni za naredne 2-3g.

- zaključak:

- u sljedećih par godina JDPL i ATPL će ostvarivati značajne gubitke, dok ne izdrže ovu krizu, ako ju ne izdrže klasičan bankrot.

- za razliku od JDPL i ATPL, TPNG će u narednom razdoblju zarađivati $ i donositi dividendu svojim dioničarima.

p.s.

- ja nisam stručna za te brodare, svi ti navedeni brojevi su cca, i ne moraju biti točni.

- ovo je moje viđenje tih brodara, i ne mora biti točno.

- nikako nemojte po ovim mojim preporukama kupovati ili prodavati dionice.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Ivana7
    • May 17, 2020 at 4:16 PM
    Quote from BabaLuji

Evo malo zanimljivosti sto bi se reklo, mozda pritisak novinara donese nesto pozitivno.

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/drzavu…nd-spasio/65541

Zanimljivosti.

- evo malo sam uzela kalkulator u ruke pa evo nekih rezultata:

- cijena na burzi umjesto da pada raste, ali na neznatnom prometu, trenutna napuhana cijena 11.6 kn.

- zanimljivo mi je kako od 2011.g. nije bilo pozitivnog rezultata, država vlasnik 70% firme i drži istog direktora.

- od te 2011.g. su uspjeli natući gubitka 500.000.000,oo kn (pola milijarde kn.), čestitam direktoru i vlasniku RH na više nego uspješnom spaljivanju novca.

- to bi bilo 305.49 kn spaljenog novca po dionici, a cijena dionice 11.6kn (napuhana).

- zamislite sada kad bi tu bilo dividende 305.49 kn po dionici kolika bi bila cijena dionice ???

- ali tu nema problema za većinskog (70%) vlasnika RH.

- koliko ovi love spale oni će to nadoknaditi s porezima i prirezima ovima koji posluju uspješno, naročito onima bezobraznim preduzećima koja se usude isplatiti dividendu.

• Best buy

• Ivana7
    • May 17, 2020 at 1:37 PM
    Quote from baggio89
    Quote from Ivana7

Eps za q1 bi bio nekih 1,37 kn. Kad bi cijela godina bila takva to bi bilo 5,50 kn na cijenu dionice 6,65.

VLEN.

- EPS = neto dobit po dionici.

- ispada da bi ta neto dobit po dionici na godišnjoj razini bila 5.50 kn.

- ja sam taj VLEN na ovoj temi preporučala po 5 kn i niže od toga.

- u 2 navrata na kupnji sam imala više velikih naloga 5-6kn ali nije išlo.

- sada tu dolazimo do nekog apsurda preduzeće nam u godini dana zaradi 5kn neto dobiti po dionici a mi bi je kupovali za 5kn.

- još povoljnije bi ju bilo kupiti na burzi za 2-3kn.

- što je sada bolje imati novce na banci ili novac u ovoj dionici ???

- samo morate znati da nam ova i svaka druga dionica donosi rizik.

- kad bi na ovoj dionici objavili isplatu dividende cijena bi momentalno poletjela na 12kn, (po meni ta isplata div. neće ići ove godine zbog poticajne love za plaće radnika koju su dobili od države).

- idući tjedan će na burzi cijena dionice narasti za možda 1kn, ali je dobro što će još više investitora čekati tu dionicu na 5kn.

- ja sam nešto malo dionica VLEN prošle godine prodavala po cca 5kn i niže, pokušaj rušenja cijene, a u stvari mi je to trebalo zbog nakaradnog poreznog zakona na tržištu kapitala u HR.

• Best buy

• Ivana7
    • May 17, 2020 at 1:10 PM

Best Buy.

- kod preporuka za kupnju dionica na ovoj temi dobro bi bilo naglasiti kratkoročno ili dugoročno.

- dobro je investirati kratkoročno, dugoročno ili kombinirano, odaberite ono koje vam donosi najveći prinos.

- gospon Neo ide u kratkoročne špekulacije temeljne na tehničkoj analizi i fenomenalno dobro mu ide.

- nemojte misliti da je to lako i jednostavno, najveći broj trejdera na burzi gubi lovu, tako vam piše u stručnoj literaturi.

- moj prijatelj gospon Lopina, zasigurno najveći trejder na brdovitom Balkanu ne piše više po forumima, bankrotirao kao i dosta njih ali ne idete za time, većinu njih je ubio Agrokor.

- zbog toga vam je moj savjet investirajte barem 50% u dugoročne investicije i disperzirajte rizik.

- puno sigurniji tip investiranja su vam dugoročne investicije u fundamentalno o.k. dionice, tu nećete ostvariti neke velike prinose, ali redovitim dividendnim prinosom i manjim rastom cijene dionice vi će te zaraditi svakako više nego na oročenoj lovi u banci.

- tako vam investiraju mirovinci, usput rečeno najčešće se njihovo investiranje ismijava po forumima, ali je činjenica da oni redovito ostvaruju neke manje pluseve, a kako je prošao modni mačak koji ih je kritizirao ???

- možda niste znali da u Americi najbolje prinose ne ostvaruju školovani brokeri već neuke udovice koje investiraju u 10-15 dionica koje im godišnje donose najveće prinose (Dow Jones), vic je u tome da jednom godišnje prodaju 1-2 dionice koje im imaju najmanje prinose i zamjene ih za neke nove iz tog indeksa Dow Jones.

- sada će te dosta toga pročitati na temu propasti svijeta i savjeta za keš poziciju.

- moj savjet vam je probajte malo proučiti fundamentalnu analizu pojedinih dionica, nećete vjerovati ali neke firme će dobro raditi i u ovoj korona krizi.

- značajni pad se je dogodio, možda će to još padati, ali probajte izdvojiti firme koje pozitivno posluju i zapitajte sami sebe zašto bi te firme trebale padati.

- i ovako bi mogla pisati do sutra..... ali opet će te vi po svoju....jedino što je sigurno to je kako će i dalje 90% investitora gubiti lovu na burzi a onih 10% (usput rečeno bogatijih) će zarađivati lovu na burzi.

• Best buy

• Ivana7
    • May 17, 2020 at 12:14 PM
    Quote from amerikanec

......a usla bi po koti 64🙂...i tata bi sine, ......... jack pot ...

- nemam dionice PTKM, niti me zanimaju, želim vam svu sreću i što veću dobit kod ulaganja u tu dionicu.

- kad već pišete o jack-potu kod te dionice uvijek se prisjetim kako su na toj dionici lijepi jack-pot osvojili modni mačak i njegovi sljedbenici

• Best buy

• Ivana7
    • May 16, 2020 at 11:27 AM
    Quote from JosefBeuys

Ptkm danas napad na kotu 84.

- evo je u petak na "koti" 74.

- gospon Jozo kad bi PTKM mogla napasti "kotu" 64 ???

• Best buy

• Ivana7
    • May 16, 2020 at 11:21 AM

VLEN.

- izašlo izvješće za 1Q20, dosta je zanimljivo, kad ga usporedim s 4Q19 i nema nekih bitnih razlika.

- na ovom forumu ima pametnih investitora pa da ja tu ne bi drukala bilo bi zgodno kad bi netko napisao:

- kolika je zarada po dionici za 1Q20 ???

- ako bi takva zarada bila i u ostalim kvartalima kolika bi to bila godišnja zarada po dionici.

- za usporedbu bi bilo zgodno napisati i kolika je trenutna cijena dionice na burzi i normalno P/E.....

- zgodno bi bilo pripomenuti i kakva će im biti neka ugovorena buduća poslovanja....

• Best buy

• Ivana7
    • May 16, 2020 at 11:05 AM

Informanka.

- u ovom tjednu kada i najveći optimisti prelaze u keš ja sam pretežno u dionicama i vidi vraga ovaj tjedan suprotno svim prognozama ja napravim plus od +1.9%, nije puno ali veseli.

- u ovoj godini minus sam smanjila ispod 15% i trenutno je -14.7%, ne tako davno 20/3 taj minus je bio -26.7%.

- ovaj tjedan sam minus uspjela smanjiti s ovim malo čudnijim dionicama: VLEN, OPTE, TPNG, JDGT, IKBA. A ove što su padale ili nisu rasle nisu uspjele pokvariti tjedni rast portfelja od +1.9%.

• Best buy

• Ivana7
    • May 9, 2020 at 2:10 PM
    Quote from hasenfefer
    Quote from zlocesti

Prije bi rekao da kolega s povećanjem prometa na pojedinim dionicama sam određuje best buy.

Naravno prije toga se natrpao na istima........

- to što radi gospon Neo je za svaku pohvalu.

- prodavači će uspješno zamijeniti papiriće za novce.

- brokeri će dobiti lovu na proviziji, zaraditi će i ZSE.

- zaraditi će i država na porezu na kapitalnu dobit.

- na burzi ima prometa i ljudi vide da se i tu može zaraditi

- ma da je predsjednica KGK predložila bih gosona Nea za neko odličje za zasluge na tržištu kapitala.

- uostalom tržište kapitala je otvoreno za investitore, samo što ima i neke nezgodne poreze i prireze.

- ali svaki investitor može povećati promet na bilo kojoj dionici i potom te dionice prodati po većoj cijeni.

- tu razliku između kupovne i prodajne cijene nazivamo zarada na burzi.

- na žalost velika većina investitora sa mnom na čelu ostvaruje minuse iliti gubitke na burzi.

• Best buy

• Ivana7
    • May 9, 2020 at 12:50 PM

MDKA.

- ovaj tjedan sam odlučila da idem na preuzimanje MDKA.

- nekako mi se čini da je prošlogodišnja dobit 2.600 kn po dionici i P/E 6.76 sasvim o.k.

- a i sama najveća kupnja na burzi cca 15.000 kn i to cca 2 dionice ne čini mi se pretjerano velika.

- vidim nema neke velike kupnje, prije bih rekla kako je sama kupnja dosta skromna.

- i ja stavim na kupnju 11 dionica po 13.500 kn ispred mene samo 2 dionice na kupnji.

- nedavno sam tu dionicu kupovala po 12.600 kn te sam mislila kako će preuzimanje MDKA po 13.500 kn ići bez problema jer nudim veću količinu na kupnju i o.k. cijenu.

- sutradan gledam i vidim kako se ispred mog naloga naredalo 12 dionica na kupnji.

- mijenjam nalog i postavim se na najbolju kupnju 9 dionica po 15.700 kn i opet se lipare ispred mene (samo što je tu jedna lipa 100kn) i skidaju s prodaje 2 dionice po 16.300 kn, potom ja spuštam svoj nalog na cca 15.500 kn.

- sutradan ja stavljam svoj nalog ponovno na najbolju kupnju 9 dionica po 16.000 kn, prva prodaja je na 16.400 i taj dan kupnja i prodaja ne mogu naći zajednički jezik odnosno nema transakcija.

- eto prođe cijeli tjedan na jednoj nelikvidnoj dionici, nije da se nismo zabavljali s nalozima i kupnja i prodaja.

- bilo je tog tvz. trgovinskog rata na kupnji s stvarno skromnoj kupnji u cijelom tjednu.

- biti će i boljih dana i tjedana ali je činjenica da prodaja ne želi prodavati uz moje najbolje namjere za preuzimanje dionica MDKA.

- sada ću morati pronaći novu dionicu igračku, raduju me vaši prijedlozi.

- i ponovno moram pohvaliti gospon Nea s odličnim prognozama, kad bi bili sindikalno udruženi postizali bi puno bolje rezultate.

- nekad sam bila u jednom sindikatu.

- a doći će nam i neke nove igračke na burzu da se dodatno možemo igrati i zarađivati, na žalost na ovom forumu o tome još nema komentara iako je to službeno najavljeno.

• Best buy

• Ivana7
    • May 9, 2020 at 11:36 AM

Informanka.

- ovaj tjedan me je iznenadio, očekivala sam pad a ono bio rast od +0.8%, nije puno ali veseli.

- tako da je ovogodišnji minus nešto sitno pao i sada je -16.3%.

- kod dionica ništa novog, pola njih mi je nešto poraslo a druga polovina je imala sitan pad.

- razlika je jedino u tome što su ove koje su rasle imale nešto veći rast od ovih koje su pale.

- o trgovini u sljedećem postu.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Ivana7
    • May 8, 2020 at 12:14 PM
    Quote from Mrcash

Ja sam jučer kupio po 49 pola planirane količine, padne li do 45 uzet ću drugu polovicu

- vidim da ste ribolovac pa vas moram pitati kada će te uzeti treću polovicu ???

• Best buy

• Ivana7
    • May 3, 2020 at 12:38 PM
    Quote from hasenfefer
    Quote from Ivana7

mislim da Bog ima trenutno pametnijeg posla nego misliti na Vašu Optimu.

- sama Božja providnost u ovo doba korone je vidjela da u Ministarstvo gospodarstva na EU projektima treba zaposliti jednu sposobnu magistricu religiologije.

- ali stvarno nema smisla o toj temi raspravljati jer ili vjerujete ili na vjerujete.

• Best buy

• Ivana7
    • May 1, 2020 at 9:52 PM

Informanka.

- nije dobro.

- u ovom tjednu sam ostvarila minus od -1.9% (cijeli minus ostvaren zadnjeg dana u tjednu), u ovoj godini -17.0%.

- a vidim da će mi to padati još i više.

- preslagivala sam portfelj, dosta toga sam tržila prošli tjedan.

- ali ova izvješća, godišnja, kvartalna većina toga sve gore od gorega, nema nam spasa.

- a tamo gdje su o.k. izvješće s porastom od 600% (np. TNPG) imamo pad cijene dionice.

- zvijezda burze je dionica modnog mačka, za ne vjerovati, dionica koju cijelo desetljeće zaobilazim u širokom luku, dionica koju ne bi ni štapom dodirnula.

- nemam pojma što i kako dalje raditi, možda na sve ovo zaboraviti na godinu dana.

- u posao mi se miješa i SR Hrvatska, osim što mi uzimaju porez na kapitalnu dobit, prirez i porez na dividendu sada su išli i korak dalje, na nekim dionicama zakonom zabranjuju isplate izglasanih dividendi, bravo za SR Hrvatsku.

- do sada sam najviše zaradila na dionici OPTE, odavno je nisam kupovala, sada na ovom padu sam tu poziciju pojačala za dodatnih 20%.

- nisam stizala kucati naloge kako je to padalo.

- još imam tog keša, osim OPTE ne vidim nešto puno toga pametnog za kupiti a i sama OPTE je rizična.

- sada sve karte bacam na tu OPTE, jedino me ona može izvući iz investicijske krize.

- dobro da su otvorili crkve jer još mi samo preostaje pomoliti se za tu OPTE.

• Best buy

• Ivana7
    • May 1, 2020 at 8:39 PM
    Quote from Neo
    Quote from Ivana7

- ne slažem se jer vidim nešto s boljom perspektivom, RIVP.

RIVP- ne bas mudar odabir kolegice po meni. Ne jos. Strpljenje.

- ja nemam niti jednu turističku dionicu, ta je preporuka bila samo za gospona Barikb.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Ivana7
    • April 29, 2020 at 2:32 PM
    Quote from accountant

Ivana, ti to nas zezaš jelda? s ovim 5 tisućicama KP Lenac 29042020

- s novcima ili dionicama nema zezanja ili imate ili nemate.

- gospon Accountant ne znam što vas muči, želite li kupiti ili prodati dionicu ???

- mišljenja sam da je VLEN na trenutno fer cijeni.

- Best buy bi svakako bilo kupiti VLEN na 5kn ili niže (pa ja sam to ne tako davno prodavala na 5kn).

• Best buy

• Ivana7
    • April 29, 2020 at 1:48 PM
    Quote from Barikb

ERicssonNikolaTesla 5G digitalizacija.

Slažete se i vidite li nešto sa boljom perspektivu ?

- ne slažem se jer vidim nešto s boljom perspektivom, RIVP.

• Best buy

• Ivana7
    • April 29, 2020 at 11:23 AM
    Quote from hugh

imamo li kakav best buy na zse trenutno i zašto?.....možda ne vidim dobro ili se dobro ni ne može vidjeti minimalno do q2 ili q3?

- ima toga na burzi, može se tu i tamo pronaći koji best buy.

- evo bilo toga: ADPL ispod 100kn, TPNG, MDKA.....

- čisto sumnjam da ste išta od toga kupili.

- ako ste sigurni da ništa od toga ili tome sličnog niste kupili morate znati da je dioničarstvo za vas jako stresno i ja vam nikako ne bih preporučila taj tip investiranja.

- evo možete kao gospon Ledica čekati pronalazak lijeka ili cjepiva.

- možda je dobro i smijuruće imati sef kao gospon Kupoprodajnik.

- evo ja vam za turiste imam sef u svakoj sobi, nije vam to skupo nešto oko 200 kn.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Ivana7
    • April 28, 2020 at 9:44 PM
    Quote from accountant

ne znam što da mislim oko ovih par naloga s po 5.000 kom na kupnji: KP Lenac 28042020

ako baš žele kupiti, zašto ne potegnu po asku,

- trenutno imate veliki višak slobodnog keša kod većine investitora.

- velika većina tog keša neće u banku ili eure, možda dio u osobnu potrošnju.

- sada što kupiti po kojim cijenama ??? gdje je dno ???

- većina investitora na ta pitanja nema odgovor.

- ne treba se žuriti s brzim kupnjama (osim rijetke dionice np. TPNG.....)

- i u tim uvjetima velikog viška keša, a nemamo pojma što bi i po kojim cijenama kupili najbolje je postaviti neke naloge na nisku kupnju pa ako što uleti, np, meni je uletjela MDKA na 12.600 i 13.000, dosta TPNG na stvarno niskim cijenama.....

- evo zahvaljujući vašem postu upravo sam otvorila kupovni nalog na VLEN (po 5.60kn 5,000 dionica 28.083kn) jer je to izgleda popularno na toj dionici.

- nije manipulacija, ako uleti dobro, ako ne čekam ili se prebacim s niskom kupnjom na neku drugu dionicu.

- a taj slobodni keš mi se u ovoj situaciji zbilja ne da potrošiti na brzinu, biti će vremena, biti će i prilika ali je uvijek problem s tim kešom.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt