1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ivana7

Posts by Ivana7

• Best buy

• Ivana7
    • May 23, 2020 at 4:16 PM
    Quote from amerikanec

jer ce likvidnost trgovanja poprilicno porasti na drugim dionicama.🙂

- evo kako vam ta likvidnost izgleda na MDKA.

- dva tjedna nema nikakve trgovine pa u petak prođe jedna dionica po 16.100 kn.

- ja sam stalno tu na kupnji, cijeli tjedan jedna dionica na 15.700 - 15.900 i ne ide.

- u petak vidim prošla jedna dionica pa stavim i ja 16.100 ali nema zainteresiranih.

- nije da nema tu kupnje ili prodaje,

- tu je najveći problem što bi kupnja to htjela kupovati po 15.000 i dosta niže od toga a prodaja prodavati po 20.000 i više od toga.

- ovi što imaju dionicu znaju jako dobro što posjeduju, dionica je dosta skupa i nije dostupna (cjenovno većini investitora).

- vlasnici dionica MDKA očito s lovom nemaju problema pa im se ne prodaje dionica s P/E 6.68.

- kupnja je tu strpljiva, kao ribiči, čekaju hoće li kome vlasniku dionice MDKA hitno zatrebati neka lova pa da da na jeftinu prodaju tu dionicu.

- a takva je cijela naša burza, čeka se jeftino,

- a kada dođe i to jeftino onda su ponovno čeka još jeftinije.

- to najbolje vidimo kod VLEN gdje se čeka da firma dođe na P/E 1.

- za one koji ne znaju što je to P/E 1 evo najjednostavnije objašnjenje: to bi bilo da firma zaradi odnosno ima neto dobit u godinu dana točno onoliko kolika je cijena dionice na burzi.

• Best buy

• Ivana7
    • May 23, 2020 at 3:48 PM

TPNG.

- tu smo imali dobro izvješće za prošlu godinu, pa odličan 1Q20, pa očekujemo kako će 2Q20 biti povijesno najbolji, pa potpisani dobri ugovori za naredne dvije godine.

- u ovim vremenima poželjna dionica, firma koja u ovim teškim vremenima zarađuje lijepu lovu.

- za dividendu još ništa ne znamo.

- i onda nam dođe pametni direktor koji proda siću svojih dionica i sruši cijenu dionice.

- ne znam ni sama što reći za tog tipa, to što je učinio je stvarno tužno i žalosno.

- nema tu nikakvog opravdanja za sići dionica koje je prodao i srušio cijenu dionice.

• Best buy

• Ivana7
    • May 23, 2020 at 3:28 PM
    Quote from trgovac

Ovdje je bitan potencijal , inače nema kupnje .

- investitori kod nas ne vide nikakav potencijal u burzi zvanoj ZSE.

- najveći potencijal kod nas investitori vide u HDZSDP jer članstvo u tim organizacijama donosi puno veću dobit od najboljih dionica.

- kod nas veliku većinu zanimaju brojevi 41 i 91, što će biti u nekoj bliskoj budućnosti to veliku većinu investitora koji investiraju u HDZSDP ne zanima.

• Best buy

• Ivana7
    • May 23, 2020 at 3:18 PM
    Quote from prdekalo

na ovim razinama definitivno TOP kupnja OPTE.....

OPTE.

- meni nije na ovim razinama TOP kupnja, bilo je toga i za puno jeftinije.

- kad je bila puno jeftinija bila je i puno više rizičnija.

- ali je još uvijek rizična investicija, nemojte da vam to bude 100%, nije dobro ni 50% iako većini vas to u portfelju čini 50%.

- većina nas to očekuje na 10 kn, dobro bi bilo i na 7 kn, veliki optimisti to ne očekuju ispod 20 kn, a ako ne bude ponude cijena ponovno na 2 kn( to je vjerovatnoća cca 10-15% možda i manje).

- kad je cijena dodatno pala nadokupila sam ju cca 10.000 dionica, prošli tjedan na malo povoljnijoj cijeni 980 dionica ali skupo kad se sjetim pošto sam to kupovala.

- još na toj OPTE imam 2 naloga na cca 5.50 kn.

- ako cijena padne dokupiti ću malo više toga a ako cijena poraste biti će i neke skromnije kupnje, (keša imam).

- previše imam te OPTE, a na tržištu ima još nekih povoljnih kupnji.

• Best buy

• Ivana7
    • May 23, 2020 at 1:11 PM

ERNT i JDGT.

- to su dobre div. dionice.

- obično kad bi bile krize na tržištu ili mi trebala lova za neku drugu investiciju te dionice bi se našle prve na prodaji, lako ih je prodati (ima likvidnosti) i relativno bi ih mogla prodati po o.k. cijenama.

- ali kada kriza prođe jako teško ih je kupiti po nekim jeftinijim cijenama.

- zbog toga sam odlučila ne prodavati ove dionice, još sam ih i dokupila kad je cijena pala, i još sam tu na jeftinim kupnjama.

- mislim da ne griješim, ali to je samo moje mišljenje.

• Best buy

• Ivana7
    • May 23, 2020 at 1:02 PM

VLEN.

- nakon fenomenalno dobrog 1Q20 i inf. kako će im dokovi do 7.mj. biti full popunjeni opravdano sam očekivala rast cijene dionice.

- rast cijene se dogodio ali potom i pad i nezainteresiranost kupnje i velika želja za prodajom na strani prodaje.

- tu imamo P/E 5.7 , ali kada bi tu gledali 4Q19 i 1Q20 i cijenu dionice koja je nedavno bila 5 kn imali bi P/E 1.

- i opet bi to bilo skupo na 5kn mnogim investitorima na ZSE.

- dok ova firma ne podjeli dividendu biti će na ovim cijenama bez obzira na dobro poslovanje.

- a zbog korone i državnih plaća ove godine nema te div. tako da za ovu godinu možete slobodno zaboraviti na ovu dionicu.

- ali ipak mislim da je kupnja ove dionice na cijeni 5 kn o.k. kupnja, jer ova firma tih 5 kn po dionici može zaraditi u jednoj godini poslovanja.

• Best buy

• Ivana7
    • May 23, 2020 at 12:47 PM

MDKA.

- ovaj tjedan bi mogli doznati ima ili nema dividende.

- o tome ovisi cijena dionice.

- P/E 6.68 , a prošlogodišnja dobit po dionici 2.410 kn (EPS).

- mogli bi dati bez problema div. 2.000 kn, ja zadovoljna ako bude i 1.000 kn.

- ako te div. ne bude u ovome tjednu ostaje ova cijena dionice ali bez nekog prometa.

- onda nam ostaje nada da bi ipak do kraja godine možda moglo nešto kapnuti.

• Best buy

• Ivana7
    • May 23, 2020 at 12:35 PM

Informanka.

- u ovom tjednu rast +1.3%, tako se ovogodišnji minus smanjio na -13.6%.

- nešto bolji rast su mi ostvarile dionice VLEN, OPTE, KODT i JDGT.

- tokom tjedna se ovaj plus lagano samo topio i topio i u petak bio na tjednoj najnižoj razini.

- dionice računam po zaključnoj cijeni petak, a u petak promet nikad gori tako su na bar 4 dionice iz mog portfelja zaključna cijena i trenutna cijena na prodaji koja nije bila realizirana bila bitno niža.

- ako se nastavi (a nema razloga zašto se ne bi nastavio) ovaj trend u sljedećem tjednu vidim minus i zanemarivi promet.

• Best buy

• Ivana7
    • May 18, 2020 at 3:28 PM

Zanimljivosti OPTE.

- pišem na OPTE ali mi netko briše postove pa ću probati na ovoj temi.

- na OPTE je broj dionica na kupnji i prodaji potpuno isti, koja slučajnost.

- a trgovine nema pa nema.

- obično kad iziđe o.k. izvješće dionicu možemo kupiti dosta jeftinije.

• Best buy

• Ivana7
    • May 18, 2020 at 2:51 PM
    Quote from Optimistcro
    Quote from Ivana7
    […]

....očigledno ne previše uspješno a sad omalovažavate eksperte TA koji rade grafove..

- ne zaboga, ja ne omalovažavam eksperte TA koji rade grafove.

- molim ih da koji graf za Forex tu stave da i ja mogu zaraditi neku kunicu.

- nego gospon Optimistcro vidim da ste vi i više nego stručni, vidite kolike sam minuse natukla (redovito pišem o tome) a željela bih i ja biti u plusu i zaraditi te toliko željene kune.

- pa ako možete preporučite mi koju dionicu na kojoj ću zaraditi velike novce.

• Turističke dionice i perspektive

• Ivana7
    • May 18, 2020 at 2:38 PM
    Quote from hugh

......nego, ima li tih slovenaca dovoljno da nam spase sezonu?......

- ma ima ih više nego kineza.

• Best buy

• Ivana7
    • May 18, 2020 at 2:34 PM
    Quote from Optimistcro
    Quote from Ivana7
    […]

Vi ste osoba, koliko sam uspio shvatiti koja tek otkriva čari burze....

- ma ja sam tek nedavno počela trgovati.

- još imam puno toga za naučiti.

• OPTE prodaja - kladionica

• Ivana7
    • May 18, 2020 at 12:12 PM
    Quote from fond300

Hoću se istresti, neka dignu na 8 pa da vide da će sve kupiti.

To vam Neo i ekipa prodaje dionice kupljene na 6.

- koliko vidim tu neće biti ništa od trgovine.

- po sedam kuna vam je jeftino za prodati, a skupo za kupiti.

- naslagali ste naloge na osam kuna ali vam se prodaja lagano spustila na pet kuna.

- i što sada, vjerojatno će te se gledati danima (mislim na kupnja prodaja).

- stvarno nije u redu ovo što radi gospon Neo i ekipa jer bi se i ja istresla po 8 kn i nije mi jasno zašto to ne dignu na 8 kuna.

• Best buy

• Ivana7
    • May 18, 2020 at 11:05 AM
    Quote from Ivana7
    Quote from Ivana7

- zlato je otvorilo s velikom zelenom svijećom, suprotno mojim predviđanjima te se noćas ne kocka

- evo ga zlato na preko +1%, da to pogodite s velikom polugom lova bolja nego na sportskoj kladionici.

- a da niste pogodili a ostali u investiciji gubitak snova.

- moj savjet, previše rizično, ako niste u tome nemojte ni započinjati.

- evo svi naši stručni crtači grafova mogli bi biti u velikim milijunima kuna, eura i $ kad bi bili sigurni u te grafove koje crtaju.

- pitam se zašto gube vrijeme za drukanje na našim nelikvidnim dionicama, kada vani imaju promete snova, izbor investicije po želji što vam najviše odgovara.

- evo dragi moji crtači grafova probajte na ovoj temi nacrtati neku investiciju za Forex da i ja mogu nešto zaraditi na vašim umjetničkim djelima, dugoročni me ne zanimaju, dnevni, oni ne duži od 24 sata, a mogu i oni i kraći od tog vremena jer vrijeme je novac.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Ivana7
    • May 18, 2020 at 10:22 AM

- koje igrice s nalozima od 5.000 dionica.

• Best buy

• Ivana7
    • May 18, 2020 at 9:50 AM
    Quote from Ivana7
    Quote from baggio89

Eps za q1 bi bio nekih 1,37 kn. Kad bi cijela godina bila takva to bi bilo 5,50 kn na cijenu dionice 6,65.

VLEN.

- idući tjedan će na burzi cijena dionice narasti za možda 1kn,

- i ja napišem možda, a ono u prvoj transakciji neki čekići na dionici, pa se čeka par minuta do prve transakcije, velika potražnja na strani kupnje i na koncu rast dionice od +11.28%.

- iskoristila bi ovu priliku za pozdraviti sve kešolovce, znam da vam je ovako nešto jako teško gledati, moj savjet vam je: ne otvarajte gledalicu.

• Best buy

• Ivana7
    • May 18, 2020 at 12:25 AM
    Quote from Ivana7
    Quote from Mrcash

- noćas u 24:00 možda kupim malo zlata, kladim se na pad, i ujutro uz kavicu to ću prodati ili možda ovisno o grafu ostanem u investiciji do večere.

- zlato je otvorilo s velikom zelenom svijećom, suprotno mojim predviđanjima te se noćas ne kockam.

Quote from Hrx84

U kešu sam preko 90% već skoro tri mjeseca.

- a kada jednog lijepog dana za par godina ipak uđete u dionice zanima me u kojim dionicama u TOP10 vas možemo očekivati ???

• Best buy

• Ivana7
    • May 17, 2020 at 10:23 PM
    Quote from Hrx84

U kešu sam preko 90% već skoro tri mjeseca. Zse mi već dugo izgleda bezveze.

- to što ste vi u kešu 90% je vaš privatni problem.

- i ne znam zašto nas na temi Best Buy obavještavate o tome.

- čitajte i učite, pogledajte kako gospon Jozo na lagani način dolazi do velike love o kojoj vi možete samo sanjati.

• Best buy

• Ivana7
    • May 17, 2020 at 10:18 PM
    Quote from JosefBeuys
    Quote from Ivana7

samo nestrpljenje kud ću sa silnim zarađenim novcem.

- ovo je dobro za RH, može slobodno podići te poreze na kapitalnu dobit.

- gospon Jozo nemojte sve potrošiti ostavite nešto i za poreznu !!!

• Best buy

• Ivana7
    • May 17, 2020 at 10:11 PM
    Quote from Mrcash

burza je kao forex ja bi rekao, samo št0 tamo lijepo piše da 78.69 % ulagača gubi lovu a na burzi ne piše nista

- burza je jeftino kupi i uživaj u rastu cijene i dividendama.

- kad sam shvatila što je Forex bilo mi je potpuno jasno kako se kod investiranja može preko noći bankrotirati, jer ako kupite desetak dionica tipa HT nema šanse da će te bankrotirati ali nećete ni previše zaraditi.

- a vidjeli smo i kako je gospon Lopina bankrotirao na ZSE.

- ja već godinama trgujem na tom Forex-su, to mi je previše zanimljivo, u ovoj godini sam čak i neki plus napravila.

- većini investitora koji se ne mogu kontrolirati kad je lova u pitanju ne bih preporučila taj tip trgovanja.

- koliko je na ZSE dosadno trgovanje na Forex-su je to više nego uzbudljivo.

- znam se kontrolirati i trgujem sa sitnom lovom pa me nije puno briga kada nešto i izgubim.

- noćas u 24:00 možda kupim malo zlata, kladim se na pad, i ujutro uz kavicu to ću prodati ili možda ovisno o grafu ostanem u investiciji do večere.

- tu su vam moguće velike zarade, ali i veliki gubitci jer trgujete s polugom.

- ja u investiciji ostanem najčešće 12 - 18h.

- trgujem najčešće gold ili euri/$, jer su mi tu nekako najmanje oscilacije, neću bankrotirati preko noći.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt