Ma slažem se s kolegom mitkom...samo je pitanje koliko u naprijed market gleda...po svemu sudeći u dry bulku kratkoroćno....što će biti s vozarinama u 2.3. ili 4. mj sljedeće godine ...tko će znati...sve prognoze su za 2022 bolje nego za 2021...ostaje nam da vidimo hoće li se obistiniti.
Trenutno za supre i handy vozarine još uvijek jako dobre...panamaxi su im ionako na TC iako su i vozarine za njih još uvijek ok.
Osobno mislim da prije sredine 2.mj sljedeće godine neće biti jačeg rasta vozarina....bit će interesantno vidjeti gdje će dionica biti prije FI za 2021.
Iako se nacelno slazem s vasim postom imate kontradiktornu recenicu da nitko ne zna di budu vozarine u 3.,4.mjesecu iduce godine ali su sve prognoze bolje od 2021. Pitam se onda o kakvim prognozama pricamo ako ni nemamo sliku di budu kroz iducih par dana. Mene to podsjeca na onu scenu iz Maratonci trce kada svatko vadi svoju verziju oporuke. Tako i tu svi imaju svoju verziju prognoze. Zasto bi onda sezonalnost bas nastupila kao i inace? Prilicmo sam razocaran ovom dionicom jer imala mi je smisla prica koja se vrtila oko dry bulka zadnjih 6 mjeseci al cini mi se da je na kraju to sve samo sindrom krda. Na kraju bude ovim tempom cijena upala opet u zonu 2xx i potpuno bude nebitno sto je kompanija zaradila 150milja kuna, smanjila dugove itd.
Za dobar rezultat nikad se nesmiju zaboraviti osnove investiranja.
Warren Buffett has said, "The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient."
I drugu koja kaze"dont be afraid to buy dip"
Planiram dokupiti ako padne jer vec jesam na ovim razinama kada je nedavno palo.