1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. brajakica

Posts by brajakica

• DRY BULK

• brajakica
    • November 26, 2021 at 1:13 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Moller

i dionice i dionice za novac, to je po meni bit burze, a forum je neformalno mjesto razmjene mišljenja i koliko sam primijetio do sada na svim forumima, uvijek je mišljenje nekoga bilo prilično povezano s razmjenom koju je prethodno učinio, ne vidim čak u tome ništa loše, to je ljudski, nismo roboti, uživajmo još neko vrijem, jer i oni nas neće još dugu trpjeti, kada dođu kao u autoindustriji i kažu, aj makni se, nemaš pojma, onaj mitkkov radi bolje :)

Ali pazi sta je sada jos zanimljivo;

Ja postam objektivnu vijest da su zalihe ugljena porasle, sto neki ovdje tumace kao bearish vijest pa ju onda pokusavaju diskreditirati jer im ne podupire narativ. Diskreditiraju vijest, izvor vijesti ali i mene koji tu vijest prenosim, prozivaju me da crnjacim jer sam prodao, a zanimljivo je da sam ja trenutno opet full investiran u brodare jer vjerujem da cemo vidjeti kratkorocni rast.

Dakle, crnjacim i drukam na pad, a istovremeno sam investiran i nadam se rastu cijene. Haha, pa jel nije to zabavno :) prava sapunica, i mene su uspjeli skroz zbuniti :) Hocu ili i ovaj put biti u pravu, ne znam, a ako budem u krivu to nece biti prvi put da sam napravio pogresnu procjenu. We'll see!

Nije tesko naci poveznicu kada ste "upzoravali na rizike" kako vi kazete "crnjacili" i kada niste, sa IN i OUT pozicijom.

Previse se saltate pa ste i sebe zbunili, nas niste.

Kada sljedeci put budete zbunjeni javite se nama sa vam javimo dali ste in ili out iz pozicije :D

Sretno sa valovima👍

Atpl na 250-380 i na 430-570 je bio tsunami da vidimo tko ce na sljedecem odsurfati na dno ;)

Prinosi shippinga su takvi da se nece moci jos dugo ignorirati.

Ydiv yield >40% pri p/e 7.

Kada krene biti ce nezaboravno.

Sada su na redu tankerasi da odrade svoj prvi tsunami.

• DRY BULK

• brajakica
    • November 26, 2021 at 10:53 AM
    Quote from mitkko
    Quote from brajakica

Tu su na osnovnoj matematici pali oni koji su ovdje dizali paniku pardon sirili "oprez" da kina moze proizvesti ugljena 12 mil mjesecno i da se nece dogodito ono sto se dogada.

A bilo je i onih koji su pisali suprotno ;) 8)

"Ugljen je najbolje sto se dry bulku desava a ne nesto cime treba izazivati "oprez"(paniku)

Promjenu tog trenda cemo jos dosta cekati.

Mozemo za koji mjesec ili vise analizirati tko je bio bolji prognosticar.😁

Trenutno su poplave, prije su bile nesrece u rudnicima, pa ce biti nesto novo.

Kina nemoze sa zalihama koje ima vjecito povecacati proizvodnju ni kada to CCP naredi. "RE: DRY BULK bez cenzure

Display More

Opet čitaš bez razumijevanja. Kina je evidentno snažno podigla vlastitu proizvodnju, osim naravno ako ne vjeruješ službenim statistikama. A onda ako ne vjeruješ statistikama, pitam se zašto uopće vjerovati bilo kojim statistikama. Nije fora citirati one podatke koje ti idu u prilog, a diskreditirati one koji ti ne odgovaraju. Reci mi šta je bilo pogrešno u tom mom postu koji citiraš, jer meni se čini da se dogodilo točno tako kako je taj članak najavljivao. Kina je povećala proizvodnju ugljena, cijena ugljena je drastično pala, a vozarine se posljedično prepolovile. Sve logično i očekivano bilo kome tko je sa razumijevanjem čitao te članke. Za tebe i takve koji čitaju i postaju samo one članke koji podržavaju tvoj narativ te to dočekalo na krivoj nozi.

A vezano za matematiku, ne znam zašto se uopće trudim išta ti objasniti. Tvoj rezon u ovom gore postu je da Kina laže oko podataka o količinama ugljena jer je potrošnja struje porasla zbog grijanja i jake zime pa je zato nemoguće da im se zalihe povećavaju, a istovremeno zanemaruješ činjenicu da su snažno povećali proizvodnju ugljena te ograničili isporuku struje industriji. Opet jednostrano gledanje, bez razumijevanja.

I eto, umjesto da iz ovoga nešto naučiš, ti i dalje po starom. Zato ćeš opet i sljedeću korekciju dočekati nespremna i ovdje nam pojašnjavati kako to sve nema veze jer si ti ovdje dugoročna ^^.

Sretno ti bilo :thumbup:

Display More

Ako netko jednu te istu vijest tumaci kao bearish pa par dana kasnije kao bulish a sto bi ja sad tu trebala kao netko tko drzi do svojeg stava raspravljati.

Ubuduce necu vase komentare uzimati za ozbiljno vec cisto kao trejdersku poziciju in ili out bez ikakve konzistentosti.

Koje li ironije da mi takvi imputiraju dokazano opravdano bulish sentiment. :/ :D

Vas sam i nedavno ovdje opet pozvala da za dry bulk izrazite vlastita ocekivanja kratkorocno srednjerocno dugorocno.

Ne zelite,nemate hrabrosti,meni sve jasno.

Sretno sa trejdanjem. 👍

Rumors BHP did 12.25 for 12 Dec eta, also rmrs of 12.35/12.5 are flying

Rmr Vale paid 28 today for a capesize vessel ETA Brazil 20 Dec. Last done was low 25 for a Nuke from Star Bulk this week.

C3 29 done

Blaclsea precise recovery on rates, owners more optimistic to have benefit due to intense flow of variable commodities till mid Dec observed daily tc in the range of $30k/$35k which is $3k/$4k more compared to previous week

• DRY BULK

• brajakica
    • November 26, 2021 at 9:28 AM
    Quote from mitkko
    Quote from brajakica

U sijecnju ove godine je malo stisla zima i bila je totalna panika.

Ove godine ce biti jaca ili puno jaca zima, pocinje rano, biti ce duga.

Iste zalihe ugljena bi bile puno premale i da su iste ali nisu jer lazu.

Dokaz je uvodenje bonova za ugljen.

Potrosnja struje i energije za grijanje je >+5% u odnosu na proslu zimu i jos 15-20%radi jace zime.

🇨🇳drugovi su opet pali na osnovnoj marematici.

Zaledeni brodovi i luke(port congestion) ce utjecati pozitivno na vozarine a ne negativno.

Display More

Nije potrosnja zbog grijanja jedina varijabla... gdje ti je u toj jednadzbi potrosnja industrije? Nisam siguran tko tu pada na osnovnoj matematici.

Display More

Tu su na osnovnoj matematici pali oni koji su ovdje dizali paniku pardon sirili "oprez" da kina moze proizvesti ugljena 12 mil mjesecno i da se nece dogodito ono sto se dogada.

A bilo je i onih koji su pisali suprotno ;) 8)

"Ugljen je najbolje sto se dry bulku desava a ne nesto cime treba izazivati "oprez"(paniku)

Promjenu tog trenda cemo jos dosta cekati.

Mozemo za koji mjesec ili vise analizirati tko je bio bolji prognosticar.😁

Trenutno su poplave, prije su bile nesrece u rudnicima, pa ce biti nesto novo.

Kina nemoze sa zalihama koje ima vjecito povecacati proizvodnju ni kada to CCP naredi. "RE: DRY BULK bez cenzure

• Tankerasi strani i domaci

• brajakica
    • November 26, 2021 at 8:57 AM

Day-ahead power prices gained 37% to 151.33 euros/MWh in the Nord Pool spot auction for Friday, the highest ever.

Files

IMG_20211126_085136.jpg 79.42 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• brajakica
    • November 25, 2021 at 5:00 PM

U sijecnju ove godine je malo stisla zima i bila je totalna panika.

Ove godine ce biti jaca ili puno jaca zima, pocinje rano, biti ce duga.

Iste zalihe ugljena bi bile puno premale i da su iste ali nisu jer lazu.

Dokaz je uvodenje bonova za ugljen.

Potrosnja struje i energije za grijanje je >+5% u odnosu na proslu zimu i jos 15-20%radi jace zime.

🇨🇳drugovi su opet pali na osnovnoj marematici.

Zaledeni brodovi i luke(port congestion) ce utjecati pozitivno na vozarine a ne negativno.

• DRY BULK

• brajakica
    • November 25, 2021 at 2:35 PM

🇨🇳Drugovi i drugarice se samo mogu moliti svevisnjem da se ne zalede luke i brodovi a veliki dio meteorologa bas to najavljuje >2 mjeseca za ovu zimu.

Da ce biti jedna od najgorih.

Skupljajte drva, napravite zalihe hrane,kokica i pive i uzivajmo u najboljem hedgu na zimu.

Plinasi, kontejnerasi, bulkeri i tankerasi koji se tek bude a nafta je daleko najjeftiniji fosilni izvor tako da nece biti iznenadenje veliki rast demanda za heating oil.

A plina i ugljena ima manje tako da nema alternative.

• DRY BULK

• brajakica
    • November 25, 2021 at 2:13 PM

Sta nas nisu ovdje neki uvjeravali jos u listopadu da kina moze proizvesti ugljena koliko treba, da su zalihe za 3 zime

Bla, bla...

Kao sto sam i tada pisala a moze biti samo gore.

Kina ima ugljena u slikovnicama i bajkama promo materijala🇨🇳CCPa.

CHINA ENERGY CRUNCH: A local government in China is resurrecting coal coupons -- a relic of Mao Zedong’s planned economy days -- to ensure its citizens have access to heating fuel. The coupons are good for 2 tonnes.

Bilo bi tragicno da nije presmijesno koliki godisnji suficit ostvaruju u razmjeni sa svijetom.medu zadnjima su koji nebi mogli platiti.

Nedavno sam napisala ako se zele smrznuti i zivjeti u mraku a nije im sila "tko ih....

Biti ce pametniji druge zime ;)

Na proljece jer ce za ljeto biti bez frizidera i klime, tvornice zatvorene,kao nedavno pa je rast GDPa potonou.

Uskoro moraju pokrenuti visoke peci i opet ce iron ore >200$

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-11-25/return-of-mao-era-coal-coupons-show-china-s-crisis-isn-t-over?srnd=premium-europe

• DRY BULK

• brajakica
    • November 25, 2021 at 1:46 PM

China seems to have reached top of it’s potential to ramp up [production] and now stocks at coastal utilities are also starting to come down

To sam pokusavala objasniti nekima nedavno na temu china-coal. Tada su jos bili na bidu, sada se klade na suprotno. :)

He said 49 miners were still trapped underground, with one having died, although local media reported six deaths.

I najvavljivala sam novi val rudarskih nesreca u kini i drugdje kao posljedicu prenapregnutosti u proizvodnji.

Zima tek treba poceti ovih dana.

Kina je mogla ali nije htjela povecavati zalihe ugljena cijelo ljeto i jesen.

Veliki voda se zainatio da spusti cijenu koja ce bas sada jos vise explodirati radi te nezdrave opsesije da se manipulira svjetskim trzistem.

To su radili na iron ore i sada otpustaju SPR nafte.

Sljedeca je na redu nafta na 200$.

Tankerasi su na redu da pokupe plodove 🇨🇳CCP

Idemo dalje....

• brajakica
    • November 25, 2021 at 1:27 PM
    Quote from brajakica

EUROPEAN ENERGY CRUNCH: Rescuing one UK energy top retailers isn’t going to come cheap. For starters, the government has put up £1.7 billion ($2.3 billion) to keep Bulb, as it’s called, going for a few more months via an effective nationalisation

https://www.bloomberg.com/news/articles/…million-in-cash

There ain't no such thing as a free lunch

Oba su pala,obadva... danas.

25 kom za sada

Idemo dalje...

No sekiriki,Peppa pig ce to rjesiti ;) :) 🤭🤣

EUROPEAN ENERGY CRUNCH: Two more UK power and gas retailers just collapsed: Entice Energy and Orbit Energy. Since August, the UK has witnessed the collapse of 25 (yes, 25!!!!) energy retailers.

Files

IMG_20211125_133505.jpg 92.98 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• brajakica
    • November 25, 2021 at 12:00 PM
    Quote from jasko

How electric vehicle demand will transform the dry bulk trades https://splash247.com/how-electric-v…-bulk-trades-2/

Tako da ce povecati potrosnju vuglena.

To se je i u 2021 dogodilo a u 2022 ce se pojacati.

40% struje se dobiva iz cumura i to se nece promjeniti jos 20g.

A posto rast demand za strujom ubrzava pa ce i potrosnja cumura ubrzati.

Tamo gdje najvise raste potrosnja u kini i indiji sigurno nece pasti. Afrika je isto gladna struje a toliko su zaostali da ce njima biti ugljen dozvoljen barem 20 godina duze.

Ili ce im netko napraviti besplatne nuklearke?

Mos mislit :)

Files

IMG_20211115_161522.jpg 71.44 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • November 25, 2021 at 9:23 AM

EUROPEAN ENERGY CRUNCH: Rescuing one UK energy top retailers isn’t going to come cheap. For starters, the government has put up £1.7 billion ($2.3 billion) to keep Bulb, as it’s called, going for a few more months via an effective nationalisation

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-11-24/bulb-energy-seeks-administration-with-just-11-million-in-cash

There ain't no such thing as a free lunch

Netko mora platiti i cijena ce biti

nezaboravna.

nasilni pokusaj prebrze tranzicije sa fosilnih goriva.

Nakon ove zime biti ce dosta manje zagovornika pod svaku cijenu brze tranzicije.

Lako je reci ali za to treba jako otvoriti vlastiti novcanik.

To mnogi nisu spremni,znacajno se odreci standarda zivota.

Druga zima ce biti jos skuplja i svaka jos vise ako se ne promjeni odnos prema fosilnim

gorivima sa nepozeljnog na neophodnog do dovoljnog rasta zelenih izvora sto ce trajati >20g

U povijesti ove civilizacije nije jos zabiljezen slucaj da je jedan izvor energije se poceo manje koristiti samo su dolazili novi koji su se povecavali.

Files

IMG_20211120_103457.jpg 32.32 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • November 25, 2021 at 8:57 AM

Global onshore oil inventories (JODI-data) are now almost as low as in the 2011-2014 period when Brent prices averaged close to 110 $/b.

Files

IMG_20211125_085922.jpg 61.47 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • November 24, 2021 at 10:39 PM

U.S. gasoline inventories have now dropped outside the seasonal range for 2015-2020, with 4-week rolling average demand holding above 9.3 million b/d (above pre-covid levels

Files

IMG_20211124_223729.jpg 90.04 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• brajakica
    • November 24, 2021 at 10:25 PM
    Quote from brajakica

I vani i kod nas bezrazumna i iracionalna rasprodaja bulkera

Ovdje vise o GNK ali vrlo slicno i na ostalima i na Atpl.

SBLK po EPS spada u 10% najboljih u usa a po p/e se trzi kao da je medu najgorima.

Ta ludost na cijelom dry bulku

bulku ce zavrsiti u 2022.

Bolje to docekati ukrcan i iskoristiti ove nevidene popuste...

Display More

Ovo uvazavanje 40% ydiv yield vec izgleda razumnije i logicnije.

I ostali drybulkeri su slicno profitabilni.

Sljedeci na redu su tankerasi, danas su poksocili jer ce sada cijeli shipping sektor biti pod povecanim interesom je se ne mogu ignorirati ovako jaki dokazi, neizbjezno je iz GuG.

Container shipping lines smash profits made by Facebook, Amazon, Netflix and Google - Splash247
    Shipping, long castigated for its lack of appeal to millennials and Gen Z, has chalked up an impressive stat to give it some street cred to today’s college…
    splash247.com

Files

IMG_20211124_221743.jpg 151 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• brajakica
    • November 24, 2021 at 2:45 PM
    Quote from 5. Element

Ekipa, ne valja dry bulk nista.

Sve prodavajte i kupujte Teslu. To je buducnost. Stecajna, ali buducnost.

Kakve divke, kave zarade, kakvi bakraci, snovi su vazni. Snovi daju vrijednost dionici.

Ovako nekako? :)

BTW

France day-ahead electricity broke today above €300 per MWh, surpassing the October peak and setting a fresh 9-year high. It's the only 4th in history the price has surged above €300

Files

IMG_20211124_143853.jpg 185.72 kB – 0 Downloads IMG_20211124_144333.jpg 73.89 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • November 24, 2021 at 2:14 PM

Heating oil pri vrhu zadnjih 5 godina a zima tek treba poceti :/

Files

IMG_20211124_113701.jpg 94.11 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • November 24, 2021 at 12:55 PM

Analiticari procjenjuju da cu u praksi kina najvise profitirati sa 50 milb usa otpustanja SPRa.

Da ce tamo zavrsiti.

Odlicna vijest za tankerase ;)

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-11-23/biden-releases-sour-crude-that-s-out-of-favor-with-u-s-refiners

• brajakica
    • November 24, 2021 at 12:46 PM

😂🤣 :D

Evo par legendarno prigodnih za malo trenitati trbusnjake ;)

Files

IMG_20211124_093043.jpg 119.77 kB – 0 Downloads Screenshot_20211124-124227.jpg 32.87 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• brajakica
    • November 24, 2021 at 12:28 PM

no sekiriki,no...

Ima u kineskim slikovnicama i bajkama cumura za 3 zime🤭 :S

Prvo ce velika zima pa kad se na proljece otopi snjeg tko se ne smrzne biti ce za njega hydropowera.

a lack of effective water supplies hast hampered hydropower generation in China, leading to a big fall of 11.9% in Oct, the latest data showed from the National Bureau of Statistics.

Files

IMG_20211124_122128.jpg 59.88 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• brajakica
    • November 24, 2021 at 12:09 PM

Vauuu... Ydiv yield >40% =O :love:

Prejako skupa dionica :S ;( :D

Ako netko zna za bolje u svijetu neka nas prosvijetli ;)

Joj kako ne valjaju ovi bulkerasi :S

U 2022. ce isto tako biti sa tankerasima ;)

gogl announced a cash dividend of $0.85 per share in respect of the third quarter of 2021.
    Ulrik Andersen, Chief Executive

Idemo dalje....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt