1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. brajakica

Posts by brajakica

• Tankerasi strani i domaci

• brajakica
    • March 12, 2022 at 1:44 PM

Javno promatrani tankerasi su do prije koji dan u 2022.dosegnuli +40%

a podsektor produktasi +50%

I to u samo prvih 70 dana 2022.

Voljela bi da od nekih samoprozvanih strucnjaka mogu procitati analize i takve prognoze koje ce se i materijalizirati.

Isti modus operandi i na dry bulku,pocetkom godine veliko sirenje opreza a prognozu ne mozes ni kljestima izvuci iz njih.

Sa primisli na atpl ali se na dnevnoj bazi crnjacilo sa vozarinama za kejpove.

Moje su se prognoze za naftu i tankerase materijalizrale ali ja sam nebitna + nisam "strucnjak" a kakvi su strucnjaci oni koji su tvrdili suprotno od mene i potpuno promasili svatko moze sam zakljuciti.

Tpng jako zaostaje sa rastom za sestrama produktasicama.

Vjerujem da cu se krajem godine ili prije toga smijati ovoj black magic, urocima i nevjernim tomama osim u slucaju ww3.

Osim tpng drzim Stng i Insw pa imam i ovako razloga za smijeh u odnosu na one koji nisu uvazavali sto sam ovdje pisala u zadnje vrijeme.

Nemam potrebu nista vise dokazivati, pogled na semafor sve govori, mogu samo pustiti da vrijeme pokaze dali sam i za preostale stvari bila u pravu.

U 2022.ocekujem od mojih oponenata posipavanje pepelom ili uvazavanje za njih nove realnosti.

Steta da nije do sada kvalitetnije zazivio ovaj thread ali vjerujem da hoce.

Prosli puta kada sam najavila da necu vise komentirati da omogucim vise prostora drugima u 2 tjedna bilo je nula komentara.

Evo nove prilike,prezentirajte svoj pogled na ono sto sljedi za tankerase/produktase u sljedecih 6mj, godinu ili dvije.

Mozda ce to pomoci skinuti uroke i black magic sa tpng? :/ :saint:

• brajakica
    • March 11, 2022 at 10:37 PM

Svatko ima pravo da se cese di ga svrbi? :/

Nije potrebno prstom pokazivati sve se vidi. :)

Od mene palac gore za sve one koji imaju hrabrosti javno izreci svoju prognozu i palac dole za sve one koji nemaju a drze za sebe da su "strucnjaci".

Jedno misliti i raditi a drugo komentirati nije fer kako ja rezoniram.

Ako i ima tu nekog znanja ono nije od koristi zajednici vec je usmjereno da bi se ista iskoristila i na kraju je javno ismijavalo,videno i dokumentirano vise puta<X

Za mene su i dalje "nafta i tankerasi odlican izbor u 2022."

To se je dokazalo rastom cijene nafte od 80%, promatranih tankerasa 40% i produktasa 50% u samo 70 dana.

Rastom bcti +55% i bdti indexa +80%

Nesto se korigiralo zadnjih dana.

Kako pri tome objasniti rast 0% Trnoruzice tpng?

Black magic i uroci su naravno stilske figure za one koji nisu shvatili.

Za sada su u 2022. puno propustili na nafti i stranim tankeraskima.

Razlog za smijeh je na mojoj strani jer sam zaradila na temelju javno iznesenih argumenata i prognoza.

Na Trnoruzici nisam jos ali hocu jer vozi po istim vozarinama kao i stranci,imam vremena cekati da nevjerne tome pocnu kupovati po 20-30% skuplje a znati ce sve isto sto znaju i danas ili su mogli procitati prije par mjeseci.

Ako nece tako biti trazite da vam serviram svoju glavu na pladnju.

Trazite i od samoprozvanih strucnjaka da ponude svoje glave,da ih testirate dali misle i rade ono sto pisu.

U suprotnom mozete opet ocekivati videno javno ismijavanje od strane nekih pojedinaca.

Na ovom threadu ste mogli naci dosta korisnih informacija vezano uz tankerase i produktase.

Vec nakon par mjeseci uspostavilo se da je i bilo jako korisnih prognoza za odlicnu zaradu uzevsi u obzir kratak rok.

Tankerasi i produktasi nece zaradivati u 2022. kao kontejnerasi ili bulkerasi ali im sljedi preokret u poslovanju dok im dionice krecu sa dna i mogla bi biti veca zarada na njihovim dionicama u odnosu na druge brodske prijevoznike.

Promatrajmo, smijmo se, uzivajmo u black magic i urocima dok traje, koristimo priliku a na kraju godine cemo zbrojiti kako su prosli dionicari tankerasa a kako oni koji se hvale da su vec prodali. ;)   :saint:

Bcti 1054 +7

Bdti 1312 - 21

• brajakica
    • March 11, 2022 at 3:41 PM
    Quote from StatusQuo

Kaze joakim jutros

#VLCC spot rates fell to a new all-time-low of -$15k/d yesterday

Nadam se da je samo zelja za dokupom u pitanju i nadam se da niste i vi kao the joakim praspavali najave s kraja 2021.sto sljedi na tankerasima.

i produktasima koji su nama neusporedivo vazniji za pratiti radi nase sestre Trnoruzice(tpng) ;)

tanker rates: 2015 Eco LR2's making $33k/day now
    +146% from last week
    source: Clarksons

Koristimo sto vise i uzivajmo u black magic i urocima dok traje.

Za sada mudrije se drzati mintza nego joakima kada su tankeri u pitanju, a kada se joakim uskoro nakrca i on ce hvaliti i dizati tankerase ;( :saint:

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• brajakica
    • March 11, 2022 at 1:27 PM

BREAKING: RUSSIAN PRESIDENT PUTIN CLAIMS THAT THE DISCUSSIONS WITH UKRAINE HAVE TAKEN A POSITIVE TURN.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• brajakica
    • March 11, 2022 at 1:14 PM
    Quote from mitkko
    Quote from StatusQuo

Dobit vise manje kad dodje od batale, jako je bitan cash flow koji ce dolazit da pokrije investiciju, tj koliko s tuanova ce prodat u pocetnoj fazi koji bi radi placanja po fazama gradnje ako bude interesa mogao financirati sam sebe, onda se i sama investicija sa strane angaziranog kapitala drugacije gleda i planovi oko dividende itd.

Da iz depresije u euforiju u roku pola godine i onda netko prica o realnosti i sta bi bilo realno, btw za dobit i poslovanje Q4 vecina je imala krive procijene, ali ne i dalje sve se zna sta i kako ce se razvijat 6-8 mjeseci poslje, a to je valjda tako kad si u papiru onda sve gledas ruzicasto, a rizici vise ne postoje.

Bas citam i ne vjerujem :) vec smo ubrojili i stotine milijuna dobiti i u dalekoj 2024. ^^

Jos jucer depresija, a danas je vec visegodisnja euforija gotova stvar. Masala!

Molim bez generaliziranja, nismo svi sirili "oprez" :)

Vi ste bili depresevni na 340-350.

Bolje za vas da vas je popustilo👍 ^^

Niste se pohvalili na koliko ste usli nazad moguce da bi to bi bilo i drugima zanimljivo, moze i sa tehnickim osvrtom, da svi nesto naucimo? :/ :saint:

• brajakica
    • March 11, 2022 at 8:59 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from brajakica

Ovo moze i treba biti dionica koja je predmet snova ulagaca, fondova i svih onih koji drze 300mlrd kn u cashu za - 5% kamata nasuprot +8% kamate na rezultate za 2021.

Kada ako ne sada?

Sto se mene tice moze isplata u dva dijela ali odmah najava iznosa za prvi i drugi dio.

Ne planiram gubiti ovdje vrijeme dok drugi isplacuju vrlo visoke dividende i koji dividendnom politikom dizu cijene dionica.

Nebriga za dionicare i nebriga za cijenu dionice je zadnje sto zelim osjecati na svojoj kozi dok drugi istovremeno nude puno bolje uvjete.

Ja sam optimisticna i ocekujem 30-40kn. :)

Display More

Kako onda vec nisi izasla iz TPNG jedan Bozic je vec prosao i nista od dividende iako si ocekivala bolje rezultate, a i ovaj bozic sigurno nece biti dividende pa opet drzis i ne prodajes, znaci ako je mala dobit i gubitak onda je drzanje dok se ne pokaze drugacije, al cim se dobit pokaze onda mora bit dividenda odma po zelji ili izlazis cudna logika.

Display More

Cijenim vas doprinos i znanje,normalno je da se ne slazemo oko svega.

Nije moja logika cudna vec objektivna.

Nije objektivno usporedivati firmu koja posluje negativno(proslo svrseno vrijerme) i onu koja posluje jako pozitivno kada je islplata divke u pitanju.

Nikad nigdje nisam napisala da ocekujem divku do bozica na tpng.

Ocekivala sam neki rast cijene.

Nije se dogodio.

Pogledajte sta se propusta jer su se ignorirale moje prognoze:

Studeni 2021 "Nafta i tankerasi su odlican izbor za 2022."

Ovih dana U 2022. nafta +85%

Bdti +85% Bcti +55% u 2022.

Tankerasi +30%

Produktasi +40%

Tpng-1%

Na tpng cekam rast cijene dionice i dividendu ako ce dividenda izostati dici cu sidro i na tpng.

Atpl ima mogucnosti i treba nagraditi dionicare jer su podmetnuli leda u najtezim vremenima. Tako radi vecina bulkerasa.

Kada ako ne sada?

Za mene svrha dionickog drustva nije umjetnicki dojam bilance vec podijela dobiti dionicarima.

• brajakica
    • March 10, 2022 at 10:04 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from brajakica

Neki strani bulkerasi su isplacivali divku i kada su poslovni rezultati bili negativni.

Postoje oni koji ce sve napraviti da isplate a neki sve da ne isplate.

Neki uvijek imaju izgovor zasto cekati buduca vremena.

Kada ako ne sada?

Jedni nece moj cash okretati samo za isporuku umjetnickog dojma :)

Najveci rast cijene dionice je na onima koji isplacuju dividende a ne obrnuto.

Tko ne zeli rast cijene dionice? :/

Display More

NIsam rekao da ne isplate dividendu, nego je stvar velicine i tajminga, stranci koji su isplacivali brze dividendu i vecu su redom brodari kojima je flota stara 5-6 godina s dobrom bilancom pa onda ovisno o starosti brodova pridruzuju ostali osim izuzetaka, ovih dana su se pridruzili ship i sb s dividendom, svatko je radio na isplati dividende nakon sta je sredio bilancu i planove za buducnost, uostalom vise sam za simbolicnu dividendu na GS i onda ako se nakon dokovanja brodovi ugovore po dobrim vozarinama i ova dva dugorocno sta istjecu potpisu jos dva dugorocno pa da onda daju izvanrednu dividendu naknadno pred kraj godine ili kad vec outlook s ugovaranjima bude sigurniji.

Display More

Ovo moze i treba biti dionica koja je predmet snova ulagaca, fondova i svih onih koji drze 300mlrd kn u cashu za - 5% kamata nasuprot +8% kamate na rezultate za 2021.

Kada ako ne sada?

Sto se mene tice moze isplata u dva dijela ali odmah najava iznosa za prvi i drugi dio.

Ne planiram gubiti ovdje vrijeme dok drugi isplacuju vrlo visoke dividende i koji dividendnom politikom dizu cijene dionica.

Nebriga za dionicare i nebriga za cijenu dionice je zadnje sto zelim osjecati na svojoj kozi dok drugi istovremeno nude puno bolje uvjete.

Ja sam optimisticna i ocekujem 30-40kn. :)

• brajakica
    • March 10, 2022 at 9:01 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Vergilije

A kakva bi to točno stabilizacija bila? U društvo se ulaže optimalna svota, dugovi se redovito servisiraju i smanjuju, koliko znam naručena su 2+2 broda za budućnost. Imaju preko 100 milijuna dobiti na računu, simbolična dividenda bi bila znak da je nešto otišlo jako krivim smjerom... Dovoljno je pogledati konkurenciju koji upravo dividendom povećavaju vrijednost društva.

Novi brodovi, ulaganje u batalu i dokovanja zahtjevaju vece kapitalne izdatke, sve to dovodi do buduce financijske dobiti i stabilnosti za rast i napredak drustva koje u ovoj fazi zahtijevaju kapital koji srecom se dobro ostvaruje, rasipanje tog kapitala u vecoj mjeri trenutno je kontraproduktivno za samo drustvo u ovoj fazi po meni pogotovo sa svim ovim nesigurnostima iz kojih ne mozete planirati stanje trzista za pola godine, ne za godinu, dana, s tim jos dva broda im izlaze iz dugorocnog najma brzo pa dok ne zakljuce bar ta dva broda ponovno na drugorocne najmove, ne bih se previse razbacivao, ovaj biznis nosi i gubitke kad se trziste okrene i to sve treba planirat i imat cash na racunu u takvim trenutcima.

Neki strani bulkerasi su isplacivali divku i kada su poslovni rezultati bili negativni.

Postoje oni koji ce sve napraviti da isplate a neki sve da ne isplate.

Neki uvijek imaju izgovor zasto cekati buduca vremena.

Kada ako ne sada?

Jedni nece moj cash okretati samo za isporuku umjetnickog dojma :)

Najveci rast cijene dionice je na onima koji isplacuju dividende a ne obrnuto.

Tko ne zeli rast cijene dionice? :/

• brajakica
    • March 10, 2022 at 8:13 PM

M

black magic popusta ali za sada stidljivo.

Nije upitno dali ce vec samo kada ce😁

Tko ce prije a tko kasnije :/

Promatrajmo:saint:

• brajakica
    • March 10, 2022 at 7:40 PM
    Quote from Tolisimus
    Quote from brajakica

Porez ne divku se placa odmah kod isplate.

U min financija mislili su na sve kako da nam nasapunaju dasku.

Dobit je zajednicka a gubitak samo nas :thumbdown:

neustavno je da firme mogu prenostiti gubitak iz godine u godinu a mi fizicke osobe nemamo tu mogucnost?

Ako je to limitirano za fizicke osobe na godinu dana zasto moramo dvije godine cekati za prodaju bez poreza?

Los stetan i nepravedan porezni zakon, da nismo banana state taj zakon u ovoj formi bi pao na ustavnom sudu.

Display More

Neustavnim bi bilo da ne možeš otvoriti firmu, ali možeš pa se možeš i zaštiti. Ima prednosti ima mana. Neki veliki investitori trguju preko svojih firmi, drugi veliki pak trguju na ime, svako sam treba sagledati benefite i odlučiti. U svakom slučaju uspoređivati jedan tretman pravnog lica s fizičkim nema smisla, a još manje to nazivati protustavnim.

Nadam se da neće isplatiti divku, već razvijati poslovanje...ima ATPL poprilično duga, a nitko ne zna da li nas već za mjesec ili godinu dana čekaju minusi ili će teći šampanjci i redati se uspjeh za uspjehom. Neka se riješe duga pa onda dijeli šakom i kapom.

Display More

Misija GOGLa je da se dionicarima isplati sto veca dividenda,ako nece tako biti na atpl postajem punokrvna vikingica a vi uzivajte u pogledu na bilancu dok ja uzivam u pogledu na moj konto ;)

$$$ ce opet ispariti pitanje je samo dali ce dionicari dobiti dividendu ili ce pamtiti bilancu.

Meni ce u 2 godine na vikinzima biti otplacene dionice kroz dividendu.

Tko danas kupi to je 3 godine i ostali isplacuju tu negdje.

Atpl zaraduje kao i oni,za mene dividenda ispod 30 znaci prodaju jer umjetnicki dojam mi ne placa racune i drugi isplacuju vise 😁

• brajakica
    • March 10, 2022 at 7:11 PM
    Quote from D_artagnan

Btw, prilikom isplate divke, plaća se porez... dali se on može prebiti sa prijavom poreza od dobiti ili gubitka iz tekuće godine..

Recimo imaš poreza+prireza od divke 5k kn za platiti,, a na nekim dionicama realiziraš prodajom unutar 2 godine ciljano gubitak koji imaš i onda jedno sa drugim dali se može poravnati ?

Porez ne divku se placa odmah kod isplate.

U min financija mislili su na sve kako da nam nasapunaju dasku.

Dobit je zajednicka a gubitak samo nas :thumbdown:

neustavno je da firme mogu prenostiti gubitak iz godine u godinu a mi fizicke osobe nemamo tu mogucnost?

Ako je to limitirano za fizicke osobe na godinu dana zasto moramo dvije godine cekati za prodaju bez poreza?

Los stetan i nepravedan porezni zakon, da nismo banana state taj zakon u ovoj formi bi pao na ustavnom sudu.

• brajakica
    • March 10, 2022 at 6:13 PM

Na dividendu 40 kn ja cu sa 50% toga casha dokupiti, ostalo je za

wellness i pomladivanje😁 :)

Tako ce se dignuti vrijednost svima nama.

Posebno jer je atpl podcijenjena i zaostaje za strancima.

Isplatom dobre dividende sada je pravo vrijeme i prilika da se od ove dionice napravi da se za njom slini :/ 🤤😪 :saint:

• brajakica
    • March 10, 2022 at 5:57 PM

Bcti 1047 +14

Bdti 1333 -16

• brajakica
    • March 10, 2022 at 1:13 PM

nije to samo odlicna 2021. jer 2022. ce biti jos veca zarada vrlo vjerojatno i odlicna 2023. moguce i dalje.

U tim okolnostima nebi bilo fer ne podijeliti postenu dividendu.

Skupstina ce odluciti i ako uprava nebi dala neki zadovoljavajuci prijedlog dividende imam ja gogl i druge, ako ne isporuce postenu dividendu sada kada plivaju u $$$ postajem full time vikingica. 👿 :)

• brajakica
    • March 10, 2022 at 11:44 AM
    Quote from tizian1

Baš si mislim da je realno da isplate neku dividendu s obzirom na poslovanje a i odluku o politici dividende...

20,30,40....nekaj budu dali napačenim dioničarima i sebi...😂😂😂

Moze i pola prije ljeta za more + pola na jesen za drva i ugljen🏄‍♀️🔥😅

• DRY BULK

• brajakica
    • March 10, 2022 at 11:39 AM

Daleki istok UP

Files

IMG_20220310_113724.jpg 163.44 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • March 10, 2022 at 9:15 AM

Koci nas odluka o dividendi.

Ceka se dokaz da je nova politika da se isplacuju dividende za kakve ima mogucnosti pa idemo prestici DSX... 😁

Atpl je u 2021. bila najbolja firma u hr i trebala bi isplatiti medu najboljim dividendama u hr za 2021.:thumbup:

Files

IMG_20220310_091941.jpg 75.38 kB – 0 Downloads
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• brajakica
    • March 10, 2022 at 9:08 AM

Zelenski je dobio puno ali nije dobio ono sto bi on htio ili se nerealno nadao da nato vodi rat sa rusijom da oslobodi ukrajinu. Politicki amater bez vojnog znanja, nije mu mudro gristi ruku koja mu je dala sve sto moze izbjegavajuci ww3.

Vrijeme ce dati rezultat, vise zrtava ide i njemu na dusu a on taj dio zeli prebaciti na druge.

Time ce izgubiti dio empatije i podrske.

Ipak je on prvenstveno glumac.

Situacija je teska pa mu treba oprostiti.

Pitanje je i sta mu je obecano ili servirano kao analiza sa zapada jer zapad nije ocekivao napad.

Ljuti se na njemacku jer uzima plin a kako ce njemacka vojno i financijski pomoci ako se gospodarstvo urusi to ga ne zanima.

Vlastite krive procjene i nije realan, nije ni dovoljno zahvalan,pokusava svoj dio odgovornost prebaciti na druge.

Nije mudro rusiti mostove prema prijateljima.

• brajakica
    • March 9, 2022 at 5:45 PM

Kolega M ostaju u debelom plusu u 2022.

Bcti 1033 u 2022.+55%

Bdti 1349 u 2022. +85%

• DRY BULK

• brajakica
    • March 9, 2022 at 2:22 PM
    Quote from tin
    Quote from jasko

BCI 5 T/C routes 180000 18928 3207

BPI 5 T/C routes 82500 28744 1377

BSI 10 T/C routes 58328 31295 1233

BHSI 7 T/C routes 38200 27096 367

BDI INDEX 2558 +206

Vau...opasno raste.

Display More

3k ce prebaciti prije ljeta, poslije>4k

Moze li 4k prije a 5k poslije? :/

Dajte i vi ostali neke prognoze, necu samo ja nuditi svoju glavu na pladnju za promasaj? 8|😅

1000 strucnjaka a ni m od M...? :/   :saint:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt